X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie strasz!! Gdzie ja zmieszczę takiego olbrzyma? Teść jak się urodził ważył 4,5 kg, oby się w dziadka nie wdał/a! :P

Popytaj jakie Twoja mama dzieci rodziła i teściowa. ;P

Mój mąż miał 3,700, ja 3,200. Ale moja mama rodziła jeszcze moje siostry 3,5kg, 4kg i 3,9 kg;P

U mnie położne się dziwił, bo Filip był długi i w miare szczupło wyglądał.
    Ale jak go zmierzyły i zważyły to zaniemówiły. Teraz położna też była w szoku gdzie on się zmieścił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:51

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że max w 36 tyg będą mi dzieciaki wyciągać ze względu na obawę niewydolności łożyska ale sama już nie wiem jak to będzie. Chyba jednak zacznę się rozglądać za ubrankami na 56 cm, a 50 najwyżej dokupię przed porodem :P

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Popytaj jakie Twoja mama dzieci rodziła i teściowa. ;P

Mój mąż miał 3,700, ja 3,200. Ale moja mama rodziła jeszcze moje siostry 3,5kg, 4kg i 3,9 kg;P

U mnie położne się dziwił, bo Filip był długi i w miare szczupło wyglądał.
    Ale jak go zmierzyły i zważyły to zaniemówiły. Teraz położna też była w szoku gdzie on się zmieścił.

ja miałam 51 cm i 3,4 kg, a nie pamiętam ile mój brat miał, ale też raczej drobny był, muszę spytać teściowej ile chłopaki mieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mi lekarz powiedział, że max w 36 tyg będą mi dzieciaki wyciągać ze względu na obawę niewydolności łożyska ale sama już nie wiem jak to będzie. Chyba jednak zacznę się rozglądać za ubrankami na 56 cm, a 50 najwyżej dokupię przed porodem :P
    A mi znowu powiedziała, że optymistycznie myślimy, że donoszę bezpiecznie do 38 tyg. :P pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A mi znowu powiedziała, że optymistycznie myślimy, że donoszę bezpiecznie do 38 tyg. :P pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

W 38 tc już ze 2,5kg mogą mieć :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pirelka no normalnie można zgłupieć. :) Co lekarz to inne podejście.
    Odebrałam wyniki moczu, morfologii i crp. No normalnie lepsze niż na początku. W szoku jestem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:59

Ksosia, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Haha pirelka no normalnie można zgłupieć. :) Co lekarz to inne podejście.
    Odebrałam wyniki moczu, morfologii i crp. No normalnie lepsze niż na początku. W szoku jestem .
    No fakt co lekarz to opinia ;) mi się wydaje, że wszystko zależy od usg, dzieci, wyników i samopoczucia i na bieżącą będzie się decydować, a teraz to mówią optymistycznie po prostu, by nie straszyć i na nic nie nastawiać :)

Moja morfologia też ok, ale lekarka mówiła, że wyniki coraz bardziej będą się rozjeżdżać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w wynikach krwi spada hemoglobina i hematokryt. Dużo szybciej niż w pierwszej ciąży, bo z Filipem, to dopiero pod koniec mi zaczęło spadać.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba małe ubranka widziałam wczoraj w Tesco z kolekcji F&F. Mają rozmiary od 44. Nowa kolekcja do najtańszych nie należy, ale jakość jest rewelacyjna. Poza tym u mnie w Tesco były jeszcze wyprzedażowe resztki-właśnie same te najmniejsze rozmiary.

Jeśli chodzi o bujaczek, polecam bujak z Fisher-Price. Swojego czasu pracowałam w takim prywatnym żłobko-przedszkolu. Te foteliki były nie do zdarcia. Dzieciaki korzystały z nich cały dzień- najmłodsze były bujane, starsze(2-4 latki) siadały w nich i czytały książeczki, bawiły się itd. Dopiero po ponad roku intensywnego użytkowania zaczęły być widoczne delikatne przetarcia w pojedynczych egzemplarzach.

Dzierzba, Anulka01 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho, jaki ładny wózek mi się udało znaleźć:
    http://olx.pl/oferta/wozek-3w1-espiro-gtx-aluminium-premium-baby-line-gratis-CID88-IDeLO3l.html#94a022970f
    co prawda nie jest to coś czego szukamy, ale wydaje się bardzo bardzo fajny, tylko czy nie okaże się za mało męski? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No i oczywiście znalazłam jeszcze takie cudeńko
    http://ingenuity.com.pl/produkty/hustawka_hipopotam.html
    Chyba się na nią skuszę. Kosztowała chyba 370 zł. Są jeszcze wersje deluxe tylko muszę sprawdzić za ile.

Już wiem... 600 zł... Zostanę przy pierwszej opcji ;)

Poluje wlanie na te huśtawkę - tańsza wersje

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dużo.
    Co jadłaś i piłas?

2 gołąbki i pół litra wody niegazowanej. Nic, zmierzę jutro rano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Moja ta koleżanka właśnie cc ma w 36 tc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja po 3 swoich golabkach mam mniej. ..zmierz się rano jak tylko wstaniesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też po 2 gołąbkach miałam mniej.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy w 17 tyg
    Ja kupuje ciuszki na 62cm jakos mi sie wydaje ze najwyzej maly dorosnie :)
    Jutro jade do h&m po body :) tez na 62 wezme :) na szumisia mam inny pomysl, zgram szum z neta i nagram na mp4 ktore mozna odtwarzac na glos bo ma glosnik, maz mi podpowiedzial kup misia i wloz to mp4 dosrodka bedzie to samo co szumis w domowy sposob :)

Strazaczka1990, ilona29, mmargol, AniaLewandowska, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    kurka do poznania mam daleko ;( Nie mam pojęcia gdzie w łodzi dostać takie maleństwa. Byłam w kilku sklepach ale zaczynają się od 56 a jak coś mają w 50 to pojedyncze sztuki. Spoooko 56 też będę kupowała :D
    W Tesco na pojezierskiej są malutkie. Jak oglądałam ostatnio to nawet 40pare były rozmiary, więc naprawdę malutkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku też widziałam 44, ale tam warto na wyprzedaże polować :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U mnie w wynikach krwi spada hemoglobina i hematokryt. Dużo szybciej niż w pierwszej ciąży, bo z Filipem, to dopiero pod koniec mi zaczęło spadać.
    U mnie to samo. Wiesz jak poprawić te wyniki dietą? Muszę w necie sprawdzić.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ