X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie strasz!! Gdzie ja zmieszczę takiego olbrzyma? Teść jak się urodził ważył 4,5 kg, oby się w dziadka nie wdał/a! :P

Popytaj jakie Twoja mama dzieci rodziła i teściowa. ;P

Mój mąż miał 3,700, ja 3,200. Ale moja mama rodziła jeszcze moje siostry 3,5kg, 4kg i 3,9 kg;P

U mnie położne się dziwił, bo Filip był długi i w miare szczupło wyglądał.
    Ale jak go zmierzyły i zważyły to zaniemówiły. Teraz położna też była w szoku gdzie on się zmieścił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:51

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że max w 36 tyg będą mi dzieciaki wyciągać ze względu na obawę niewydolności łożyska ale sama już nie wiem jak to będzie. Chyba jednak zacznę się rozglądać za ubrankami na 56 cm, a 50 najwyżej dokupię przed porodem :P

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Popytaj jakie Twoja mama dzieci rodziła i teściowa. ;P

Mój mąż miał 3,700, ja 3,200. Ale moja mama rodziła jeszcze moje siostry 3,5kg, 4kg i 3,9 kg;P

U mnie położne się dziwił, bo Filip był długi i w miare szczupło wyglądał.
    Ale jak go zmierzyły i zważyły to zaniemówiły. Teraz położna też była w szoku gdzie on się zmieścił.

ja miałam 51 cm i 3,4 kg, a nie pamiętam ile mój brat miał, ale też raczej drobny był, muszę spytać teściowej ile chłopaki mieli :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Mi lekarz powiedział, że max w 36 tyg będą mi dzieciaki wyciągać ze względu na obawę niewydolności łożyska ale sama już nie wiem jak to będzie. Chyba jednak zacznę się rozglądać za ubrankami na 56 cm, a 50 najwyżej dokupię przed porodem :P
    A mi znowu powiedziała, że optymistycznie myślimy, że donoszę bezpiecznie do 38 tyg. :P pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    A mi znowu powiedziała, że optymistycznie myślimy, że donoszę bezpiecznie do 38 tyg. :P pewnie wszystko wyjdzie w praniu.

W 38 tc już ze 2,5kg mogą mieć :D

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha pirelka no normalnie można zgłupieć. :) Co lekarz to inne podejście.
    Odebrałam wyniki moczu, morfologii i crp. No normalnie lepsze niż na początku. W szoku jestem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 19:59

Ksosia, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Haha pirelka no normalnie można zgłupieć. :) Co lekarz to inne podejście.
    Odebrałam wyniki moczu, morfologii i crp. No normalnie lepsze niż na początku. W szoku jestem .
    No fakt co lekarz to opinia ;) mi się wydaje, że wszystko zależy od usg, dzieci, wyników i samopoczucia i na bieżącą będzie się decydować, a teraz to mówią optymistycznie po prostu, by nie straszyć i na nic nie nastawiać :)

Moja morfologia też ok, ale lekarka mówiła, że wyniki coraz bardziej będą się rozjeżdżać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w wynikach krwi spada hemoglobina i hematokryt. Dużo szybciej niż w pierwszej ciąży, bo z Filipem, to dopiero pod koniec mi zaczęło spadać.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba małe ubranka widziałam wczoraj w Tesco z kolekcji F&F. Mają rozmiary od 44. Nowa kolekcja do najtańszych nie należy, ale jakość jest rewelacyjna. Poza tym u mnie w Tesco były jeszcze wyprzedażowe resztki-właśnie same te najmniejsze rozmiary.

Jeśli chodzi o bujaczek, polecam bujak z Fisher-Price. Swojego czasu pracowałam w takim prywatnym żłobko-przedszkolu. Te foteliki były nie do zdarcia. Dzieciaki korzystały z nich cały dzień- najmłodsze były bujane, starsze(2-4 latki) siadały w nich i czytały książeczki, bawiły się itd. Dopiero po ponad roku intensywnego użytkowania zaczęły być widoczne delikatne przetarcia w pojedynczych egzemplarzach.

Dzierzba, Anulka01 lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ohoho, jaki ładny wózek mi się udało znaleźć:
    http://olx.pl/oferta/wozek-3w1-espiro-gtx-aluminium-premium-baby-line-gratis-CID88-IDeLO3l.html#94a022970f
    co prawda nie jest to coś czego szukamy, ale wydaje się bardzo bardzo fajny, tylko czy nie okaże się za mało męski? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2016, 20:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    No i oczywiście znalazłam jeszcze takie cudeńko
    http://ingenuity.com.pl/produkty/hustawka_hipopotam.html
    Chyba się na nią skuszę. Kosztowała chyba 370 zł. Są jeszcze wersje deluxe tylko muszę sprawdzić za ile.

Już wiem... 600 zł... Zostanę przy pierwszej opcji ;)

Poluje wlanie na te huśtawkę - tańsza wersje

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Dużo.
    Co jadłaś i piłas?

2 gołąbki i pół litra wody niegazowanej. Nic, zmierzę jutro rano.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Moja ta koleżanka właśnie cc ma w 36 tc.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja po 3 swoich golabkach mam mniej. ..zmierz się rano jak tylko wstaniesz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś czuję że jak przyjdzie ten detektor to nie będę potrafiła odróżnić bicie serca dziecka .I będę myliła z Moim ;\

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też po 2 gołąbkach miałam mniej.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamy w 17 tyg
    Ja kupuje ciuszki na 62cm jakos mi sie wydaje ze najwyzej maly dorosnie :)
    Jutro jade do h&m po body :) tez na 62 wezme :) na szumisia mam inny pomysl, zgram szum z neta i nagram na mp4 ktore mozna odtwarzac na glos bo ma glosnik, maz mi podpowiedzial kup misia i wloz to mp4 dosrodka bedzie to samo co szumis w domowy sposob :)

Strazaczka1990, ilona29, mmargol, AniaLewandowska, martta, _izunia_ lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    kurka do poznania mam daleko ;( Nie mam pojęcia gdzie w łodzi dostać takie maleństwa. Byłam w kilku sklepach ale zaczynają się od 56 a jak coś mają w 50 to pojedyncze sztuki. Spoooko 56 też będę kupowała :D
    W Tesco na pojezierskiej są malutkie. Jak oglądałam ostatnio to nawet 40pare były rozmiary, więc naprawdę malutkie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w smyku też widziałam 44, ale tam warto na wyprzedaże polować :)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    U mnie w wynikach krwi spada hemoglobina i hematokryt. Dużo szybciej niż w pierwszej ciąży, bo z Filipem, to dopiero pod koniec mi zaczęło spadać.
    U mnie to samo. Wiesz jak poprawić te wyniki dietą? Muszę w necie sprawdzić.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 565 566 567 568 569 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ