X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja flanelek używałam tylko na przewijak za to tetra do wszystkiego. Młody do 4 roku życia spał z tetrą koło lub w buzi zamiast smoczka bo tego nigdy nie używał

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    Ojjjjj Dzierzba to chyba dam Ci znac w sierpniu ;) póki co tylko gromadzę. Wrzucam do woreczka i do szafy ;) pranie zostawiam na sam koniec.
    To sobie kupię sztukę na wypróbowanie i już :P

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaLewandowska wrote:
    A Wy znowu o jedzeniu - Niedobre ;) ja dzis sie tak zbiegalam i zjeździłam, ze kręgosłup, a w zasadzie kość guziczna daje mi popalić. Jak siadam do auta to jak jakiś paralityk. Normalnie tak łupie. Dlatego leżę teraz w wannie i sie wygrzewam ;)
    Ale w międzyczasie szału musiałam wejść do Pepco po majtasy bo cholewcia dotychczasowe mnie juz poły po bokach. I nieomieszkalam znowu kupić pare rzeczy dla Babla i dziewczynek moich.
    Piękne pieluszki tetrowe są teraz. Upolowalam tez śliczny, mięciutki kocyk i cos jeszcze dla siebie: mega wygodne baleriny za całe: 14,99:
    1a3bc25c66928873med.jpg

086461192a2ebdfamed.jpg

8927956e4354963cmed.jpg

0ac302b9b670bf3cmed.jpg

0f790bc1c8ad205dmed.jpg

Widzę, że mamy podobny gust :D hehe Mam taką samą pościel w kropeczki i kupiłam te sa me baletki ;) Są bardzo wygodne, wczoraj zaliczyłam w nich dłuuuuuuuuuugi spacer ;)
    A kość ogonowa też mnie boli, kiedy próbuję usiąść, ale myślałam, że odezwał się stary uraz, bo kiedyś ją stłukłam ;/ A teraz czytam, że to może być spowodowane uciskiem macicy na kręgosłup i zastanawiałm się czy mówić ginkowi.

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj w ten piękny słoneczny dzień byłam u kumpeli na plotach.
    Sama radość jazdy autem sama szybko i muza na full:-)
    Obeszło całe miasteczko z nią i jej córeczka mała zabkuje współczuję najgorszy okres :-( nogi mi w tylek wchodzą. Daleko nie obchodziliśmy bo wc to był obowiązek co godzinę:-( Potem poszliśmy na pizze z mega ilością sosu czosnkowego mniam cukry po połowie dużej pizzy 103 a kumpela 130 hahaha
    Potem pojechałam na chatę ale zjechali do rosmana bo się ugadalam że zostawia mi szumisia jak będzie nie było ale uprzejmy pracownik obdzwonil wszystkie rosmany w moim mieście i jesttttt miętowy!!!!!!:-)
    Mąż nawet niepyta co ile i za ile:-)
    Bardzo przeżywa wujka pogrzeb aż się poplakal dopiero wrócił z Łodzi :-(
    Kumpela zapowiedziała że dostanę ciuszki od 6mca w górę na chłopaka bo ma mnóstwo :-)
    Przeciwdzialam pół dnia na dworze z córką na placu zabaw z kumpela ta zaś powiedziała że ma wózek brązowy ale muszę dokupić kółka nowe jak chce to mi pożyczy ale się zastanowię bo ho nie widziałam jeszcze :-)
    Co do objawów mi bardzo oko prawe łzawi strasznie cały czas z niego leci:-(
    Co do pieluch tetrowych proponuję jak macie w mieście sklep z materiałami zapytać o tetre z wzorami kupić na metry i sobie obszyc.
    Wychodzi tanio ja miałam w kaczuszka dla córki.
    Dzisiaj właśnie z mamą rozmawiałam i prosiłam żeby poszukala i obszyla.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka z tymi oczami to chyba też jakiś objaw ciąży bo mi od rana lewe lzawi momentami normalnie potok:/

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Zabka z tymi oczami to chyba też jakiś objaw ciąży bo mi od rana lewe lzawi momentami normalnie potok:/

Tak to objaw ciąży.
    Jeszcze tak skacze powieka albo powieki.
    Narazie tego nie mam tylko te oko lzawiace.
    Z córką to miałam punkcik czarny na polu widzenia, oko łzawi ale lewe i skakała powieka.
    Wskazania magnez ale ja biorę :-(

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tą tetrą to fajna sprawa, ale rozmawiałam z mamą, jest krawcową i mówi, że nie widziała tetry już długo w sklepach z tkaninami ;/ trzeba by pewnie w hurtowniach szukać ;) Ale za to flanelę powiedziała, że kupi i uszyje i zestaw Minki też ;) Babcia chyba zaczyna "babciować" ;)

mmargol, _izunia_, YvonnElizabeth, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, witam po dłuższym czasie, w sumie tylko na chwile bo ciągle jestem w biegu... ale postanowiłam popracować jeszcze trochę...

Dzisiaj po wizycie: ładnie rośniemy, wszystko u nas w jak najlepszym porządku :-) i maleństwo okazuje się Dziewczynką :-) ależ się cieszę, ale to tak jak na początku czułam.

żabka04, mmargol, agatia, Pysiaczek89, Anulka01, Dzierzba, A_n_k_a_80, Macioszczyczka, violett, mysza0406, Sabina, _izunia_, AniaLewandowska, YvonnElizabeth, martta, Broszka, Behemottka lubią tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstałam żeby iść cukier zmierzyć i powiem wam że mnie krocze boli nie mogłam iść! Chyba za dużo spacerku dzisiaj :-( Jutro w domku muszę pranie zrobić i może drzemke sobie zrobię???

• mmargol Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Tak to objaw ciąży.
    Jeszcze tak skacze powieka albo powieki.
    Narazie tego nie mam tylko te oko lzawiace.
    Z córką to miałam punkcik czarny na polu widzenia, oko łzawi ale lewe i skakała powieka.
    Wskazania magnez ale ja biorę :-(
    mi juz od miesiaca drga powieka, jak powiedzialam ginowi to mi Aspargin kazal brac, magnez i potas. Ale takie skurcze miesni to miewalam i przed ciaza, wiec czy to mozna traktowac jako objaw?
    Żabka, mnie za to nogi bola, bo dzisiaj jak zaspalam to tak szybko nogami zasuwalam, zeby jak najszybciej tam byc, ze mam zakwasy teraz, malo przyjemne ;/

Lusia_M gratuluje córczeki :) ja sie moze w piatek dowiem :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2017, 23:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    mi juz od miesiaca drga powieka, jak powiedzialam ginowi to mi Aspargin kazal brac, magnez i potas. Ale takie skurcze miesni to miewalam i przed ciaza, wiec czy to mozna traktowac jako objaw?
    Żabka, mnie za to nogi bola, bo dzisiaj jak zaspalam to tak szybko nogami zasuwalam, zeby jak najszybciej tam byc, ze mam zakwasy teraz, malo przyjemne ;/

Lusia_M gratuluje córczeki :) ja sie moze w piatek dowiem :)

Bardziej brak czegoś co powoduje te skurcze :-)
    Jedyne co mi się nasuwa na myśl to magnez.
    Też brałam z córką aspargin a teraz gin powiedział że tam jest bardzo mało magnezu?! :-(
    Kupiłam magnez b6.
    Uciekam dziecko uśpić bo jutro do przedszkola:-)
    Mi samej oczy się zamykają mąż też mi usnal :-(
    Dobranoc

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drgania powieki to na pewno brak magnezu. Mój mąż często na to cierpi.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio pieluchy tetrowe biale byly w auchanie po 2zl szt.

agatia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie pora już.Usypiam na stojąco.
    Dobranoc

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejał ho ja jutro w końcu na wizytę się udaje:) mam nadziję ze wszystko będzie dobrze:) jutro wracam do pracy w biurze heh koniec laby fajnie się pracowało z domku, dziś sobie pracowałam na tarasie, ptaszki spiewały, pieski latały ciepelko:) ale już wrócilismy też do krk, na weekend znowu do domu kolejne prace na budowie.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi lekarz też dzisiaj powiedział, że Aspargin mam sobie brać, bo od tygodnia skarżę się na to że powieka mi skacze

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się po wizycie, Staś waży już 220 g ;-)

niestety nerki dalej obserwujemy i kontrolujemy- jest jakieś poszerzenie ukm w obu nerkach (wjednej 6,5mm a w drugiej 7 mm)- lekarz powiedział, że na połówkowych zobaczymy czy dalej się powiększają-jeśli tak to umówi nas na konsultację z chirurgiem prenatalnym (mówił coś o zabiegu odbarczania- ale nie wiem nic wiecej na ten temat). Póki co obserwujemy (w 2 trym granic jest do 7mm, ale to górna granica)-często się to zdarza u chłopców bo mają dłuższą cewkę moczową, podobno też często się cofa- i ja mam nadzieję że u nas tak będzie... W czwartek 14.04 mam połówkowe- wtedy będe wiedziała więcej- może któraś z was spotkała się z tym całym zastojem moczu? Mam nadzieję, że bedzie dobrze :(

Ksosiu-wpisz mi połówkowe na 14.04 jeśli znajdziesz chwilkę ;-)

_izunia_, A_n_k_a_80, Broszka lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka- nic się nie stresuj mieścisz się w normie- lekarz mi powiedział,że ideał jest do 4 mm. Ja już przestaję czytać bo do jutra osiwieję...

mhsvi09k4211dm8g.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszku z agsha pogadaj bo jej dzidziuś też ma coś z nerkami, może coś ci doradzi. Miała niedawno amniopunkcję i jest na wątku amnio. Pewnie się samo naprawi. Trzymam za to kciuki!

claudiuszek lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 576 577 578 579 580 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ