WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyagatia wrote:AniaLewandowska gdzie takie ładne pieluszki kupiłaś?
Inżynierka - gdyby nie ciąża pomyślałabym, ze to rwa kulszowapo cieplej kąpieli bol ustał na troche. Ale teraz znowu powraca. Od jutra muszę zacząć ćwiczyć na piłce.
Claudiiszek, Malutka - kciuki zaciśnięte za Wasze maluszki.
Uciekam spać, bo dzis nie było czasu na drzemkę. Dobrej nocki -
Claudiuszek lubię wagę synka a nie lubię problemów nerkowych.
Malutka i Claudiuszek na pewno będzie wszystko dobrzeZ tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam się spokojnie zapisać na lipiec. Zajęcia będą od 4 lipca raz w tygodniu w sumie 6 spotkań. Dla osób rodzących w tym szpitalu zajęcia są darmowe a dla innych to koszt 300zł.
Dzisiaj już wypiłam pół litra pepsi twist, w sobotę coca-cole. No cóż jak na śniadanie śledzie i ogórki trzeba pepsi popijać... Muszę to ograniczyć troszkę.
To AFP wyszło mi 34,32 ng/ml. Oczywiście normy laboratoryjne podane są nie dla ciężarnych a specjalnie pani w punkcie pobrań napisała na skierowaniu, że ciężarna. Z norm, które znalazłam na necie wychodzi, że jest dobrze. Orientujecie się może jak to jest?
-
agatia wrote:Izunia nie pomogę w AFP bo jednak nie robiee
Ale jak znalazłaś normy i jest ok, to na.pewno jest ok
Dziękuję za chęciGinekolog mi mówiła, że w ciąży to jest podwyższone. Ale jak na wyniku widzi się normę do 8 a tu 34 to się człowiek zastanawia czy to nie za duża różnica. Takie normy znalazłam:
Normy AFP
Wartości referencyjne stężenia AFP:
osoby dorosłe: <7 kU/l (< 8,5 ng/ml);
kobiety w ciąży (16. - 18. tydzień): 23-100 kU/L (28-120 ng/ml).
Szczegółowe wartości referencyjne z podziałem na tygodnie ciąży (IU/ml):
• 14. t. c. – 14,0 – 61,4
• 15. t. c. – 15,2 – 63,4
• 16. t. c. – 17,5 – 71,5
• 17. t. c. – 20,9 – 87,8
• 18. t. c. – 23,2 – 110,9
• 19. t. c. – 23,2 – 111,9
• 20. t. c. – 30,8 – 153,8
Także jestem spokojna. Zobaczę co mi powie na wizycie 21. -
Dziewczyny od wczoraj czuję coś dziwnego w brzuchu...choć sama nie jestem przekonana czy to dziecko...jakbym czula puls swój na brzuchu tylko nieregularne bicie...hm wiem głupie określenie ale tak właśnie czuje..nie wiem czy to sa już ruchy dziecka czy po prostu mi jelita wariują choc uczucie calkiem inne szczególnie teraz wieczorem w łóżku jak leżę..
-
nick nieaktualnyTez tak mam
moze tetnica jakas na przod sie wysunela?
Ja nawet przed ciaza czulam jak mi brzuch pulsowal takze przyzwyczailam sie:)
Dzien dobry!
Maz mnie zbudzil i zasnac nie moge.
Pieeeknyyy dzien sie zapowiada:)Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa wczoraj mężowi pokazałam szumisie i whisbeary. Stwierdził jak każdy facet ze takie szumy to może z laptopa puścić
ale na moje mocne postanowienie ze i tak to kupię stwierdził że bardziej mu się podoba oryginalny whisbear.
jego wola
Powodzenia wszystkim wizytujacym dzisiaj, nam jeszcze zostały 2 dni czekania -
nick nieaktualnymnie się ten szumiś też bardzo podobał: http://mamaplus.pl/products/mis-do-usypiania-i-uspokajania-tummy-sleep-prince-lionheart-niebieski jestem ciekawa czy coś w rossmannach zostało, może dziś w końcu uda mi się tam dotrzeć i do pepco pójdę po pieluszki, bo widziałam u Ani bardzo ładne w koty i słonie
staraczka_85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
LRF
na początku nie mielismy karuzeli, ale z czasem dało się zauważyć, ze małej przydałaby się , ale nie do zasypiania, ale do zabawy. Cała karuzela była z plastiku. Projektor u nas był zbędny (gwiazdki siegaly ściany, ale nawet to dziecka nie interesowało). KIedy lezała sama w łożeczku i cieszyła się do karuzeli, śmialiśmy się, że dziecko jest na rybach, albo że ryby łowi.n Karuzela byla zbedna jak juz siadała (miała jakies 6m)
-
nick nieaktualny