WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiosna przyszła taka piękna!!:D

Claudiuszek trzymam kciuki za Stasia! Będzie dobrze, musi być!

Kamciaelcia ja nadal nie czuję ruchów, ale ponoć mam łożysko na przedniej ścianie więc na to zganiam. Poza tym to moja pierwsza ciąża więc się nie stresuje jeszcze:)

Dziewczyny wiecie co dzisiaj dorwałam w sklepie?? Ogórki małosolne! Ale były takie przepyszne, że zjem ich chyba dzisiaj z kilogram:D Jeju jak ja je uwielbiam! A dla mojego starego mogłyby nie istnieć:P

claudiuszek lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mimo wszystko wolę poczekać. :) Nie mam nic przeciwko, ale jeżeli Hania będzie spała tak jak Filip, czyli od początku kamiennym snem po 4-6h, to szkoda kasy. Fakt, faktem śliczne są. Zobaczymy jeszcze. ;D Po prostu nie lubię tak na HOP_SIUP ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    broszka, u mnie 2. ciąża a lożysko na tylnej ścianie :) no i już 19 tc
    ale absolutnie sie tym nie martwię, dzidzia na pewno się rusza, a i mam detektor...załączam go jakoś co 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Wiosna przyszła taka piękna!!:D

Claudiuszek trzymam kciuki za Stasia! Będzie dobrze, musi być!

Kamciaelcia ja nadal nie czuję ruchów, ale ponoć mam łożysko na przedniej ścianie więc na to zganiam. Poza tym to moja pierwsza ciąża więc się nie stresuje jeszcze:)

Dziewczyny wiecie co dzisiaj dorwałam w sklepie?? Ogórki małosolne! Ale były takie przepyszne, że zjem ich chyba dzisiaj z kilogram:D Jeju jak ja je uwielbiam! A dla mojego starego mogłyby nie istnieć:P

U nas są małosolne, ale za 28zł/kg... Będę chyba sama robiła niedługo, bo jem takie kilogramami.

Też mam łożysko na przedniej ścianie, ale ciąża druga, więc może inaczej. ;)

Kamelcia, może masz po prostu grubsze mięśnie ;) Ważne, że z dzidzią ok. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:40

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja mimo wszystko wolę poczekać. :) Nie mam nic przeciwko, ale jeżeli Hania będzie spała tak jak Filip, czyli od początku kamiennym snem po 4-6h, to szkoda kasy. Fakt, faktem śliczne są. Zobaczymy jeszcze. ;D Po prostu nie lubię tak na HOP_SIUP ;)

a ja muszę na hop siup, bo później moglabym kasy pożałować...bo teraz prawie całą wyprawkę mamy (jedynie ubranka będa potrzebne, jeśli okaże się chłopak), więc z jakich zakupów mam się cieszyć...mam z 10 kocyków ale zafunduję sobie minky :) tez dlatego, ze mi sie podobaja, i będzie kocyk pasował do misia :)

na pewno mam grubsze sadełko :) jakie mięsnie :D moje do ładu nie wróciły po pierwszej ciązy, nic mnie nie boli, nie ciągnie nie kłuje, bo pewnie jeszcze jest porozciągane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:43

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a ja muszę na hop siup, bo później moglabym kasy pożałować...bo teraz prawie całą wyprawkę mamy (jedynie ubranka będa potrzebne, jeśli okaże się chłopak), więc z jakich zakupów mam się cieszyć...mam z 10 kocyków ale zafunduję sobie minky :) tez dlatego, ze mi sie podobaja, i będzie kocyk pasował do misia :)

Ja minky obowiązkowo, pluszaczka do tulenia też, ale to w lipcu, bo odkłamy kasę na Kanary. (to też powód, że tak poszaleć nie mogę). O wózku mąż mówi, że we wrześniu, bo być może teściowa chce zafundować wnusi. :) Ciuchów mam po siostrze i po synu conajmniej pół strychu. Po następnym USG wystawiam na OLX te których nie będę potrzebowała. ;)

Zostały mi do kupienia pampersy i kosmetyki. Z jednej strony super, ale z drugiej mega szkoda. ;/

Trochę wam tego zadroszczę, że możecie tak szaleć. Ale co zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:45

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie w rodzinie dzieci nie ma, więc na ciuszki znow nie moge liczyć. Jak juz bedzie pewna płeć, przyniosę wszystkie kartony po Emilce i posegreguje ciuszki na dziewczęce i nunisex :) tych drugich to bedzie malutko, wtedy będę wiedzieć co i ile kupić...Na rodzinę az tak nie mogę liczyć...mamy nie mam, ojciec juz bardzo chory, teściowie daleko. Z mężem juz się nauczyliśmy, ze liczyć mozemy tylko na siebie

i my nie szalejemy :) nasz szumiś to pikuś do waszych kanarów :) których ja pozazdroszczę w odpowiednim momencie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:51

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u mnie w rodzinie dzieci nie ma, więc na ciuszki znow nie moge liczyć. Jak juz bedzie pewna płeć, przyniosę wszystkie kartony po Emilce i posegreguje ciuszki na dziewczęce i nunisex :) tych drugich to bedzie malutko, wtedy będę wiedzieć co i ile kupić...Na rodzinę az tak nie mogę liczyć...mamy nie mam, ojciec juz bardzo chory, teściowie daleko. Z mężem juz się nauczyliśmy, ze liczyć mozemy tylko na siebie

Z jednej strony też bym tak chciała.
    Boje się, że teściowa sama wybierze wózek... Dlatego w razie potrzeby informuje męża jaki chce.

Łóżeczko jak kupowała dla Filipa to pytała mnie o zdanie, więc mam nadzieję, że będzie tak samo.

A tak a propos widziałam fajny wózek:
    [url]Moodd-Pebble.jpg[/url]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:56

A_n_k_a_80, Strazaczka1990, claudiuszek, violett lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    walcz o swój wózek :) sugestie wskazane (by tesciowa myslała , ze to ona wybrała ) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boj ja tez nie czuje, jedynie rozpychanie macicy :)
    kamciaelcia wrote:
    to tylko ja ruchów jeszcze nie czuję ? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:07

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, wózek z ulicy znam i ogólnie powiedziałabym ładny, cudny, ale nie dla mnie :) robi wrazenie, ale ja nie chcialam kubełkowej spacerówki...i trzykołowca! wole czołg na drodze, mamy camarelo carere

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4b30f4065b05.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:05

ilona29, AISAK lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam się w 17tygodniu ciąży :) Łoooo 600 str Dziewczyny :D
    My jeszcze w łóżku.Ją dziś znowu przy garach.W taka piękna pogodę.Sławkowie znowu gołąbków się zachciało.

Muszą kruszynka ja też mam takie pulsacje.

Zycze udanych wizyt i poznania płci.
    Pora na śniadanie a tu z łóżka nie chce się wstac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 10:13

Lusia8998, violett lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszyczka to u nas małosolne tańsze, po 15 zł/kg. Ide je chrupać dalej:)

Kamcia po Twojej opinii tego wózka i jeszcze której dziewczyny też się na niego zdecydowałam:)

o14882c3tzwz2hbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Love do potegi!:)
    Stary wyperfumowany w pantofelkach pojechal niby do urzedu (okazalam mi MEGA, GIGA zazdrosc....
    a ja chilluje, gnije i ucze siee!!!:)
    W sobote bardzo bede potrzebowac waszego wsparcia i kciukow!:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc2699765985.jpg

bbeczka91, kamciaelcia, Broszka, Strazaczka1990, Angela89, _izunia_, żabka04, mmargol, mysza0406, claudiuszek, AniaLewandowska, violett, martta lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    pirelka ja tez uwielbiam, one wg maja glebszy smak jak inne lody :)
    kupilam zaraz po odebraniu wynikow z krzywej cukrowej w ramach uczczenia :D
    bede musiala sprobowac i chalwowych i innych smakow :D
    Ha ha, ja też tak zrobiłam po krzywej, ale z Lidla :D

kamciaelcia, mmargol lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Macioszyczka to u nas małosolne tańsze, po 15 zł/kg. Ide je chrupać dalej:)

Kamcia po Twojej opinii tego wózka i jeszcze której dziewczyny też się na niego zdecydowałam:)

na cukrzycy dziewczyna zamowiła jeszcze inny model - sirion :) camarelo robi co raz ładniejsze te wózki

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusisz, muszę podpatrzeć też inne:) Cenowo też są atrakcyjne:)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Z jednej strony też bym tak chciała.
    Boje się, że teściowa sama wybierze wózek... Dlatego w razie potrzeby informuje męża jaki chce.

Łóżeczko jak kupowała dla Filipa to pytała mnie o zdanie, więc mam nadzieję, że będzie tak samo.

A tak a propos widziałam fajny wózek:
    [url]Moodd-Pebble.jpg[/url]

To mój numer jeden wsród wózków póki co :) i zastanawiam sie nad tym kolorem lub w wersji z czarnym :) piękny jest :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:
    Claudiuszek lubię wagę synka a nie lubię problemów nerkowych.
    Malutka i Claudiuszek na pewno będzie wszystko dobrze :) Z tygodnia na tydzień będzie coraz lepiej :)

Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to mam się spokojnie zapisać na lipiec. Zajęcia będą od 4 lipca raz w tygodniu w sumie 6 spotkań. Dla osób rodzących w tym szpitalu zajęcia są darmowe a dla innych to koszt 300zł.

Dzisiaj już wypiłam pół litra pepsi twist, w sobotę coca-cole. No cóż jak na śniadanie śledzie i ogórki trzeba pepsi popijać... Muszę to ograniczyć troszkę.

To AFP wyszło mi 34,32 ng/ml. Oczywiście normy laboratoryjne podane są nie dla ciężarnych a specjalnie pani w punkcie pobrań napisała na skierowaniu, że ciężarna. Z norm, które znalazłam na necie wychodzi, że jest dobrze. Orientujecie się może jak to jest?
    Będzie dobrze, też miałam ponad 34 w 15-16 tyg. z bliźniakami i gin. mówiła, że dobrze :) liczą normy na tygodnie ciąży. U mnie na normach też jest, że ciąża, ale wyniki zawsze są z normami dla nieciężarnych i można zawału dostać :/

_izunia_ lubi tę wiadomość

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :-)

Dzisiaj rano słuchałam muzyki i dziecko zaczęło się ruszać, tak mocno. Fajne przeżycie :-). Jutro normalna wizyta, 18 połówkowe :-)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 579 580 581 582 583 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ