X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, ja jednak starałam sie , zeby mała spała , a nawet zasypiała po ciemku, w nocy do karmienia załączałam tylko taką tyci lampeczkę wkładana do gniazdka, ale zebym to ja dotarła z butlą do łózeczka.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój młody wył przy karuzeli, najlepiej mu się zasypiało w ciszy i po ciemku.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewuszki ja już na nogach od 4:30 chłopków zawiozłam do pracy, zaraz coś zjeść i może się prześpię bo coś bezsenne noce ostatnio mam :)

AniaLewandowska kupiłam taki sam kocyk jak Ty :) Śliczny jest i mięciutki.

Dziewczyny czy będziecie kupować swoim maluszkom bujaczki/huśtawki ? U mnie mama kupiła już a ja jak zobaczyłam cenę w Polsce to się za głowę złapałam o zgrozo prawie 900 złotych takie cudo https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/2279/hustawka_rozgwiezdzone_niebo_kol_catch_a_star a ona kupiła za 150 złociszy fakt że używana ale w stanie idealnym w życiu bym za nową tyle nie dała hehe.

U nas jakoś pochmurno się robi oby nie padało i słonko wyszło to bym znów coś na dworku coś podziałała.

Uciekam dziewczyny jeść i spać trochę :)

dev269pps__.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusia, ja chustawkę sobie odpyszczam, sa tez dzieciaczki, które lubia bujanie i takie , co tego nie zniosą. U nas sprawdził się zwykły bujaczek, mogłam go nawet na stole w kuchni postawić, latem na nim karmiłam na balkonie, obowiązkowo stał na kanapie jak mala od urodzenia uwielbiała słuchać/oglądać swoje pioseneczki :)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wpisz mi prosze na pierwszej stronie chlopca
    a z data porodu to ja sama juz niewiem ,normalnie wychodzi mi na 5wrzesnia ale lekarka liczy mi jakos inaczej i po jej wychodzi 11wrzesnia
    z czego jestem w 18tygodniu i 1 dniu a ona mi mowi ze 18 tydzien i 4 dni (zastanawiam sie czy ona umie liczyc)no ale nic ok niech bedzie 5 wrzesnia i tak wczesniej urodze jak zawsze ;)

staraczka_85, Strazaczka1990, _izunia_, violett lubią tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia nadal mi nie zapisała na pierwszej str chlopaka z wielkim pytajnikiem :) ale uznaje to za dobry znak i wierzę nadal w dziewuszkę :)

ilona, mój gin liczył datę porodu wg OM i tak wyszła inna niż na BBF (i tylko u niego), róznica 2 dni, ale to nie ma tak naprawde xnaczenia. I on mój przykładowo 18+2 tc nazywa 18/19 tc, cesrake miałam 38+4, a w dokumentach pisane 38/39 tc

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ksosia nadal mi nie zapisała na pierwszej str chlopaka z wielkim pytajnikiem :) ale uznaje to za dobry znak i wierzę nadal w dziewuszkę :)

ilona, mój gin liczył datę porodu wg OM i tak wyszła inna niż na BBF (i tylko u niego), róznica 2 dni, ale to nie ma tak naprawde xnaczenia. I on mój przykładowo 18+2 tc nazywa 18/19 tc, cesrake miałam 38+4, a w dokumentach pisane 38/39 tc
    Przperaszam, naprawiam swoj blad!;)
    Niech to bedzie zapeszenie zamiast nadziei ale nie omina Cie slowa lekarza :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie troche dziewuch zeby moj Antek mogl oko zawiesic na corki ciotek :)

Lusia8998, Strazaczka1990, Angela89, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ksosia, narazie obstawiał :) ale tylko dlatego, ze nie uznaje okreslania płci przed usg połówkowym :) nadzieje mam do końca haha jutro mam echo serca i moze lekarz dokona pełnej oceny anatomii w tym płci :D

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewuch jest przerażająco mało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Dajcie troche dziewuch zeby moj Antek mogl oko zawiesic na corki ciotek :)

Ja prosiłam o wpisanie dziewczynki jakiś czas temu :)

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    dziewuch jest przerażająco mało
    ja juz mam dwie dziewuchy w domu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:13

kamciaelcia lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka przeciez jest :P

Ilona usprawiedliwiona :) moze Antek bedzie wolal starsze :D

alinka lubi tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Alinka przeciez jest :P

Ilona usprawiedliwiona :) moze Antek bedzie wolal starsze :D
    nic niewiadomo

alinka lubi tę wiadomość

74700tc7xapwpc4i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się przy śniadanku (kanapeczki z warzywkami) i przy kawusi z mlekiem bez laktozy!! ;D

Mychakruszyna, Ksaosia jestem w stanie stwierdzić, że właśnie poczułyście ruchy swoich Kruszynek. ;) Szczególnie skoro Mycha mówisz, że dzieje się tak wieczorem. A jak siedzisz? :D

Ilona ja mam conajmniej 4 daty porodu: wg OM - 31 sierpnia, wg pierwszego usg 6 września, wg drugiego USG - 8 września, a teraz jak chodzę to wychodzi, że na 3 września. ;P

Ja po Filipie mam bujaczek, i będę korzystała z niego przede wszystkim do karmienia, albo jak będę coś robiła a dzidzia nie będzie spała ;D

A z szumisiem mówiłam, że narazie się wstrzymuje. Nie chcę kupować nic na hurra, bo może się okazać, że to pieniądze wyrzucone w błoto. Niektóre dzieci przy szumisiach dostają szału.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2016, 09:27

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to tylko ja ruchów jeszcze nie czuję ? :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wypada 2 chłopaków na 1 dziewczynkę. :D Nasze lalunie będą miały w czym przebierać. :P

Dzierzba, Strazaczka1990, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    to tylko ja ruchów jeszcze nie czuję ? :)

Nic a nic? A jak leżysz?

Ja na przykład jak siedzę i tak wywieram lekki nacisk na brzuch to moja Smerfica dostaje wręcz szału i daje matce znać, że ma się wyprostować. Albo jak leżę na brzuchu, lub w ogóle jak leżę. :D

Tylko nie wiem czemu jak mój mąż położy rękę to Hania się płoszy.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, szumiś dla mnie to taki miś, który poszumi, albo coś zagra jak szumy nie podziałają (włoze cos grającego :) ). Mnie on po prostu urzekł

pierwszy raz szumisia widziałam, jak Emilka miał 6 miesięcy. Byłysmy wtedy na badaniach w szpitalu i obok lezała 3 miesieczna dziewczynka, tak samo plakała jak moja(wiec juz obie na mnie placzem żle działały), każdy był w szoku jak dzieci moga tak samo płakać :) ale tamta duuuzo płakała :) i miała szumisia, nawet tego nie zauwazyłam, tylko cały czas słyszałam jakies wkurzajace szumy :) Mała płakała i ten miś szumiał...myslałam , ze wyjde z siebie :) na drugi dzień miś juz tyle nie szumiał ufff. czyli moja tego nawet nie słyszała, ta mała i tak płakała, a najwiecej to mi te szumy wkurzały. podpowiedziałam mamie, jak inaczej uspokajać dziecko-ale o szumisiu nie wspomniałam (zeby nie włączała)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, nic a nic nie czuję
    to moja druga ciąża i wiem czego sie spodziewac, ale nie mam nawet czego sobie wmawiać :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ