WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja mam łożysko na ścianie tylnej, brzeżnie przodujace. Ale podobno ma szansę się podnieść choć po 20 tc gorzej no i mogą być plamienia :/ u mnie są malutkie 2-3 kropki, ale lekarz kazał być pod kontrolą.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina może lepiej było zostac...? Chociaż na obserwacji żeby upewnić się że wszystko ok. Tak czy siak trzymam kciuki żeby Tobie i Agatii ustapily krwawienia.

Ja dzisiaj poczułam chyba kopniaka podczas baraszkowania ostrego z mężem maly już chyba miał dość wstrząsów bo jakby mnie ktoś z piesci walnął nagle:P

Dziś leniwa niedziela chciałam iść do kościoła ale mam 2 km a nie będę miała samochodu bo mąż ma mecz na który też się nie wybieram bo za zimno. Chyba upiecze sernik.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Kochana stan zapalny masz...jak już głową boli od strony zęba..oby ucho nie zaczelo
    Nie boli aż tak bardzo głowa i ucho, ale czuję tę część policzka bo mi cały czas pulsuje, swędzi dziąsło :/

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj rozmawiałam z kuzynem męża którzy maja półroczną dzidzię i zmieniłam zdanie o wózkach...cały czas chciałam 3 w 1..ale polecili mi żeby kupic lepszy fotelik np używany jak oni. I zdecydowałam się na wózek 2 w 1 i używany fotelik cybex aton 4 lub 3 choc 4 nowsza. Używany stan idealny po 350zl lecą czyli tyle ile nowy średniej jakości z wózkiem. Pozatym poczytałam oceny fotelików na crash testach i zdecydowanie chce cybex. Co do wózków podoba mi sie anex cross ale wszędzie sa czarne nawet na stronie producenta :/ z bialo-szarej kolorystyki nagle chce granatowo-brązowy ze wstawkami skórzanymi jakoś bardziej elegancki wydaje mi się

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Wczoraj rozmawiałam z kuzynem męża którzy maja półroczną dzidzię i zmieniłam zdanie o wózkach...cały czas chciałam 3 w 1..ale polecili mi żeby kupic lepszy fotelik np używany jak oni. I zdecydowałam się na wózek 2 w 1 i używany fotelik cybex aton 4 lub 3 choc 4 nowsza. Używany stan idealny po 350zl lecą czyli tyle ile nowy średniej jakości z wózkiem. Pozatym poczytałam oceny fotelików na crash testach i zdecydowanie chce cybex. Co do wózków podoba mi sie anex cross ale wszędzie sa czarne nawet na stronie producenta :/ z bialo-szarej kolorystyki nagle chce granatowo-brązowy ze wstawkami skórzanymi jakoś bardziej elegancki wydaje mi się
    Też chciałabym cybex'y, ale na pierwszy rok chcę używane znaleźć, choć będzie ciężko. Na kolejne lata kupimy nowe. My strasznie mało jeździmy więc jak użyjemy kilka razy w ciągu tego roczku to maks, szkoda kasy na nowe :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko nie jestem w temacie... 8 Ci rosna? Bo mi zaczely i od 2 dni boli :(

Nie wiem tylko czy dentysta zrobi cos jesli jestem w ciazy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Pirelko nie jestem w temacie... 8 Ci rosna? Bo mi zaczely i od 2 dni boli :(

Nie wiem tylko czy dentysta zrobi cos jesli jestem w ciazy...

Nie nic mi nie rośnie, nie mam ósemek :) ale coś mnie pobolewa dziwnie kilka dni, troszkę jak nadwrażliwość, ale pulsuje i swędzi do tego dziąsło z jednej strony na górze zwłaszcza, ale i na dole trochę czuję :/ czasem coś dźga delikatnie..ciężko mi było spać w nocy.

Oczywiście, że dentysta leczy zęby nawet w ciąży, a w ciąży właśnie zęby lubią się psuć. Moja znajoma miała kanałowe leczenie nawet w ciąży bo rady nie było.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie boicie sie używanych fotelików?
    Ja wózek mam używkę, ale fotelika nigdy w życiu bym nie kupiła od kogoś nieznajomego.
    Mógł byc powypadkowy czy nawet po jakimś upadku mocnym i nie spełnić swojej funkcji w razie potrzeby.
    Używany wózek to kilka rys albo zakurzone podwozie.
    Używany fotelik to ryzyko.
    To oczywiście moje zdanie :)

mmargol, kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach zapisze sie... Ale az drze bo w cyklu w ktorym udalo nam sie robilam rtg (kilka dni przed plodnymi )....:(
    I juz mialam wyrywac a tu psikus... No coz... Zobaczymy:)
    Tobie szybkiego pozbycia sie uciazliwosci:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też myślę podobnie, wózek używany ok, fotelik chciałabym nowy - zobaczymy jak to wyjdzie w praniu i czy uda mi się męża przekonać, bo mu ostatnio wspominał czy nie bałby się, gdyby fotelik był powypadkowy lub uszkodzony. A macie w samochodzie isofix?

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się niedzielnie
    Niestety pochmurno znowu ale nie pada, jeszcze...
    Zmykam do teściów na obiad. Będę później.

Dziewczyny odpoczywać. Trzymam kciuki, żeby szybko Wam minęły te plamienia.

Miłego dnia

Sabina lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jak pytaliśmy w komisie, to mówiła babka że ona to sprawdza wszystko i powypadkowych, uszkodzonych nie bierze,dlatego my musimy to przemyśleć bo obawy wiadomo są.. my jednak wybieramy bez bazy. Następne foteliki kupimy z bazami bo posłużą Nam na dłużej.
    Wózka np. ja nie chciałabym używanego zwłaszcza po bliźniakach więc od początku nastawiam się tylko na nowy.

Ksiosia iść spytać nie zaszkodzi o zęba.. powiedz oczywiście, że jesteś w ciąży i żadnych zdjęć !

Mi udało się zapisac do ginekologa jutro dodatkowo to podglądnę moje dzieciaczki i na pewno mi powie ile mają długości itd :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 14:10

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na olx widzę co jakiś czas się pojawią także w obrębie 30km od mojego miasta jest 5 takich godnych zakupu:) piszą ze bezwypadkowy ale jeszcze poczytałam po czym poznać taki wypadkowy ;)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    My jak pytaliśmy w komisie, to mówiła babka że ona to sprawdza wszystko i powypadkowych, uszkodzonych nie bierze,dlatego my musimy to przemyśleć bo obawy wiadomo są.. my jednak wybieramy bez bazy. Następne foteliki kupimy z bazami bo posłużą Nam na dłużej.
    Wózka np. ja nie chciałabym używanego zwłaszcza po bliźniakach więc od początku nastawiam się tylko na nowy.

Ksiosia iść spytać nie zaszkodzi o zęba.. powiedz oczywiście, że jesteś w ciąży i żadnych zdjęć !

Mi udało się zapisac do ginekologa jutro dodatkowo to podglądnę moje dzieciaczki i na pewno mi powie ile mają długości itd :D
    Ja fotelik tylko nowy ;) Ale wiadomo każdy woli inaczej ;)
    Natomiast co do wózka... mój brat ma bliźniaczki. O ile jeszcze głęboki wózek częściej używali, to spacerówkę raptem kilka razy. Młode zaczęły chodzić i wielka landara była już niepotrzebna. Pewnie wszystko zależy od tego jak ktoś dba o swoje rzeczy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kupić używany fotelik od koleżanki, ale zdecydowałam, że za zwrot ze skarbówki kupię 2 nowe foteliki z isofixem. Dla synusia chcę taki do 4 rz., dla małej od 0 do 4 lat.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    out.php?i=1093556_0285187-pe422238-s3.jpeg

Witam
    Ja sie pochwale bylam dzisiaj w ikea i kupilam komode z przewijakiem byla -15%, zaoszczedzilam 75zl ;) zawsze cos. Gora przewijaka jest skladana co tworzy z niego komode na bardzo dlugo.

Maz w pracy wiec mam niedziele do leniuchowania :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 15:25

Sabina, pirelka, Lusia8998 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja najpierw muszę pokój dla młodego wyremontować, zrobić miejsce i będę mogła poszukać mebli, bo póki co nie ma miejsca na nic :/

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam zwrotu ze skarbówki bo u mnie zawsze wszystko dobrze naliczają ale to w sumie dobrze. Ogólnie dzisiaj powiedziałam mężowi ze kupimy wózek prędzej ale schowamy i poczekamy na sponsorów bo moi rodzice juz coś wspominali pewno teście też coś sypną ale jak pokażemy wcześniej ze juz mamy kupiony to kasy nie daja:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy cybexa i nie wyobrażam sobie kupić fotelika używanego. Tak samo nie polecam zbytnio nosiedl (bo to fotelików im dalej moim zdaniem) z pakietu od wózka 3 w 1. Warto kupić 2w1 i dokupić fotelik z testami. No ale każdy wybiera co uważa.

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie będę miała miejsca ani na komodę ani przewijak:( ale wymyśliłam ze zmieści się taka polka z Ikea chuda od dolu do góry (któraś na zdjęciu pokazywala w sypialni chyba Macioszczyczka) i koszyki lub pudełka i tam dam rzeczy maluszka.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ