X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też czeka remont i malowanie całej góry. Córce zrobimy pokój. Bedzoe sie dzialo :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieciaki lobuziaki będą razem w pokoju :) Więc jedyny zakup, jaki nas czeka to przewijak na łóżeczko :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas dzieciaki lobuziaki będą razem w pokoju :) Więc jedyny zakup, jaki nas czeka to przewijak na łóżeczko :)
    My też spróbujemy na początku razem, zobaczmy czy się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy musieli kłaść płyty gipsowe, więc będzie dużo syfu, bo nie wystarczy tylko odmalować ścian, a chcemy pójść w zieleń i do tego jakiś drugi ładnie współgrający kolor - ja proponuję delikatną szarość, mąż chce kremowy (kremowy dla chłopca, serio?? choć kupiłam mu jedne kremowe gatki, ale nie znałam wtedy jeszcze płci, są ciepłe na chłodne wieczory w sam raz). Widziałam kiedyś świetną lampę z samolotami i nie mogę jej teraz nigdzie znaleźć :/

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki dylemat...z racji czy jestem zielona pod tym względem powiedzcie mi- czy do gondoli kupuje się śpiwór na zimę? Bo wszędzie co widzę to zdjęcia ze spacerowek...i zastanawiam się bo w sumie malucha sie ubierze i przykryje...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieralam w kombinezon i w wózku przykrywalam kocem akrylowym. Wczesna ciepła wiosna ubieralam kurtko -sweterek i tez przykrywalam odpowiednim kocem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo znalazłam fajna oferte śpiworek minky za 100zl a normalnie w sklepach online po 260zl lecą. Pomyślałam jednak ze chyba tej zimy nie będzie jednak potrzebny.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    out.php?i=1093556_0285187-pe422238-s3.jpeg

Witam
    Ja sie pochwale bylam dzisiaj w ikea i kupilam komode z przewijakiem byla -15%, zaoszczedzilam 75zl ;) zawsze cos. Gora przewijaka jest skladana co tworzy z niego komode na bardzo dlugo.

Maz w pracy wiec mam niedziele do leniuchowania :)
    Ale fajny, ile zapłaciłaś? I czy były inne kolory? :)
    Ja chcę kupić podobny, ale te na allegro dość drogo wychodzą.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lampke do zasypiania ksiezyc w ikea. Fotelik z baza bede miala od kuzynki z römera wiec dobra firma uzywany ale nie obawiam sie bo to od kuzynki :). Maluch na poczatku bedzie z nami w sypialni przez pierwszy rok napewno, sypialnia jest wieksza od salonu, potem pomyslimy jak to ogarnac, bo na razie zostaje nam tylko salon z aneksem i sie zastanawiamy czy dziecka kiedys nie przeniesc do salonu, a salonu do sypialni tak by mi bylo wygodnie. Inna opcja to przedzielic sypialnie i wtedy my nie mamy w swoje okna, a dziecko ma maly pokoik z przejsciem przez nasza sypialnie :(. No coz chce sie dzieci to trzeba pokombinowac. Zostaje nam jeszcze przenjesc sie do mojego mieszkania, ale to przy dwojce :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja niestety nie będę miała miejsca ani na komodę ani przewijak:( ale wymyśliłam ze zmieści się taka polka z Ikea chuda od dolu do góry (któraś na zdjęciu pokazywala w sypialni chyba Macioszczyczka) i koszyki lub pudełka i tam dam rzeczy maluszka.

Niestety to nie ja ;P

My na pierwsze miesiące zdecydowaliśmy sie na kołyskę. ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałam kombinezon. Grubością koca dostosowywalismy się do temperatury. Nawet czapek grubych nie używałam -wolałam dodatkowo kapturek. I kombinezon tak samo pasował do fotelika

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągnęłam męża na gorącą czekoladę, chce jechać do sklepu z elektroniką to ja też muszę jakoś na tym skorzystać :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje znowu w sypialni mieć dzidziusia ale w kolysce (jest mniejsza)a potem około 6 m dzidziuś pójdzie do siebie do pokoju w którym od początku będzie łóżeczko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to na razie przeraża jak wyczuć czy dziecku nie będzie za zimno, ani za gorąco ;P haha, mam nadzieję, że intuicja sama podpowie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karta ikea famili 424zl.Ale promocja jest do wtorku wlacznie, jest jeszcze biala to seria sunvik. Mozna do niej dokupic lozeczko i tak zamiezam zrobic, lozeczko ma zdejmowalny jeden bok i dziecko w nim spi do 7 rozu.Super raz na duzo lat. Mozna potem dokupic maly stolik i krzeselko w tym kolorze plus biureczko.
    pirelka wrote:
    Ale fajny, ile zapłaciłaś? I czy były inne kolory? :)
    Ja chcę kupić podobny, ale te na allegro dość drogo wychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 16:09

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdza się plecki dziecka. Jak sa zimne to znaczy że trzeba ubrać, a jak spocone to rozebrać. ;)

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Z karta ikea famili 424zl.Ale promocja jest do wtorku wlacznie, jest jeszcze biala to seria sunvik. Mozna do niej dokupic lozeczko i tak zamiezam zrobic, lozeczko ma zdejmowalny jeden bok i dziecko w nim spj do 7 rozu.Super raz na duzo lat. Mozna potem dokupic maly stolik i krzeselko w tym kolorze plus biureczko.
    A to cenowo podobnie w sumie, a ja chcę w miarę pod kolor szafki kupić, którą mam bo łóżeczka już zamówione i każde inne :P miejsca na więcej w pokoju nie mam niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z tych targów jestem załamana.
    Nic nie kupiłam:-(
    Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam o 20-50zl mniej hahahah
    Ale żaden z nich mi się nie podobał:-)

Pojechałam do biedronki po mandarynki i bagietka czosnkowa zjadłam już dwie takie pyszne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wróciłam z tych targów jestem załamana.
    Nic nie kupiłam:-(
    Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam o 20-50zl mniej hahahah
    Ale żaden z nich mi się nie podobał:-)

Pojechałam do biedronki po mandarynki i nagietka czosnkowa zjadłam już dwie takie pyszne:-)
    Zazdroszczę. Ja za cholerę nie mogę czosnku w tej ciąży. A tak lubię :/

Dziewczyny nie macie wrażenie że w ciągu ostaynich kilku dni urosły Wam brzuchu? Ja jeszcze tydzień temu mało co miałam a dziś bęben ze hoho. Aż w szoku jestem. Mąż też. Jak przyjechał po 3 dniach to nie mógł się nadziwić ile uroslam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja od początku mam brzuchol a teraz z daleka widać. Pewnie sąsiedzi juz zauwazyli. A noszę jeansy z przed ciąży :). Tylko je pod brzuchem wywijam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ