X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas też czeka remont i malowanie całej góry. Córce zrobimy pokój. Bedzoe sie dzialo :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzieciaki lobuziaki będą razem w pokoju :) Więc jedyny zakup, jaki nas czeka to przewijak na łóżeczko :)

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    U nas dzieciaki lobuziaki będą razem w pokoju :) Więc jedyny zakup, jaki nas czeka to przewijak na łóżeczko :)
    My też spróbujemy na początku razem, zobaczmy czy się uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my będziemy musieli kłaść płyty gipsowe, więc będzie dużo syfu, bo nie wystarczy tylko odmalować ścian, a chcemy pójść w zieleń i do tego jakiś drugi ładnie współgrający kolor - ja proponuję delikatną szarość, mąż chce kremowy (kremowy dla chłopca, serio?? choć kupiłam mu jedne kremowe gatki, ale nie znałam wtedy jeszcze płci, są ciepłe na chłodne wieczory w sam raz). Widziałam kiedyś świetną lampę z samolotami i nie mogę jej teraz nigdzie znaleźć :/

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam taki dylemat...z racji czy jestem zielona pod tym względem powiedzcie mi- czy do gondoli kupuje się śpiwór na zimę? Bo wszędzie co widzę to zdjęcia ze spacerowek...i zastanawiam się bo w sumie malucha sie ubierze i przykryje...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubieralam w kombinezon i w wózku przykrywalam kocem akrylowym. Wczesna ciepła wiosna ubieralam kurtko -sweterek i tez przykrywalam odpowiednim kocem

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam bo znalazłam fajna oferte śpiworek minky za 100zl a normalnie w sklepach online po 260zl lecą. Pomyślałam jednak ze chyba tej zimy nie będzie jednak potrzebny.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    out.php?i=1093556_0285187-pe422238-s3.jpeg

Witam
    Ja sie pochwale bylam dzisiaj w ikea i kupilam komode z przewijakiem byla -15%, zaoszczedzilam 75zl ;) zawsze cos. Gora przewijaka jest skladana co tworzy z niego komode na bardzo dlugo.

Maz w pracy wiec mam niedziele do leniuchowania :)
    Ale fajny, ile zapłaciłaś? I czy były inne kolory? :)
    Ja chcę kupić podobny, ale te na allegro dość drogo wychodzą.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam lampke do zasypiania ksiezyc w ikea. Fotelik z baza bede miala od kuzynki z römera wiec dobra firma uzywany ale nie obawiam sie bo to od kuzynki :). Maluch na poczatku bedzie z nami w sypialni przez pierwszy rok napewno, sypialnia jest wieksza od salonu, potem pomyslimy jak to ogarnac, bo na razie zostaje nam tylko salon z aneksem i sie zastanawiamy czy dziecka kiedys nie przeniesc do salonu, a salonu do sypialni tak by mi bylo wygodnie. Inna opcja to przedzielic sypialnie i wtedy my nie mamy w swoje okna, a dziecko ma maly pokoik z przejsciem przez nasza sypialnie :(. No coz chce sie dzieci to trzeba pokombinowac. Zostaje nam jeszcze przenjesc sie do mojego mieszkania, ale to przy dwojce :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja niestety nie będę miała miejsca ani na komodę ani przewijak:( ale wymyśliłam ze zmieści się taka polka z Ikea chuda od dolu do góry (któraś na zdjęciu pokazywala w sypialni chyba Macioszczyczka) i koszyki lub pudełka i tam dam rzeczy maluszka.

Niestety to nie ja ;P

My na pierwsze miesiące zdecydowaliśmy sie na kołyskę. ;)

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolałam kombinezon. Grubością koca dostosowywalismy się do temperatury. Nawet czapek grubych nie używałam -wolałam dodatkowo kapturek. I kombinezon tak samo pasował do fotelika

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wyciągnęłam męża na gorącą czekoladę, chce jechać do sklepu z elektroniką to ja też muszę jakoś na tym skorzystać :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje znowu w sypialni mieć dzidziusia ale w kolysce (jest mniejsza)a potem około 6 m dzidziuś pójdzie do siebie do pokoju w którym od początku będzie łóżeczko

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to na razie przeraża jak wyczuć czy dziecku nie będzie za zimno, ani za gorąco ;P haha, mam nadzieję, że intuicja sama podpowie :)

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z karta ikea famili 424zl.Ale promocja jest do wtorku wlacznie, jest jeszcze biala to seria sunvik. Mozna do niej dokupic lozeczko i tak zamiezam zrobic, lozeczko ma zdejmowalny jeden bok i dziecko w nim spi do 7 rozu.Super raz na duzo lat. Mozna potem dokupic maly stolik i krzeselko w tym kolorze plus biureczko.
    pirelka wrote:
    Ale fajny, ile zapłaciłaś? I czy były inne kolory? :)
    Ja chcę kupić podobny, ale te na allegro dość drogo wychodzą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 16:09

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdza się plecki dziecka. Jak sa zimne to znaczy że trzeba ubrać, a jak spocone to rozebrać. ;)

pirelka, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Z karta ikea famili 424zl.Ale promocja jest do wtorku wlacznie, jest jeszcze biala to seria sunvik. Mozna do niej dokupic lozeczko i tak zamiezam zrobic, lozeczko ma zdejmowalny jeden bok i dziecko w nim spj do 7 rozu.Super raz na duzo lat. Mozna potem dokupic maly stolik i krzeselko w tym kolorze plus biureczko.
    A to cenowo podobnie w sumie, a ja chcę w miarę pod kolor szafki kupić, którą mam bo łóżeczka już zamówione i każde inne :P miejsca na więcej w pokoju nie mam niestety :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z tych targów jestem załamana.
    Nic nie kupiłam:-(
    Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam o 20-50zl mniej hahahah
    Ale żaden z nich mi się nie podobał:-)

Pojechałam do biedronki po mandarynki i bagietka czosnkowa zjadłam już dwie takie pyszne:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 16:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Wróciłam z tych targów jestem załamana.
    Nic nie kupiłam:-(
    Wózków mnóstwo rabaty miały być duże a tam o 20-50zl mniej hahahah
    Ale żaden z nich mi się nie podobał:-)

Pojechałam do biedronki po mandarynki i nagietka czosnkowa zjadłam już dwie takie pyszne:-)
    Zazdroszczę. Ja za cholerę nie mogę czosnku w tej ciąży. A tak lubię :/

Dziewczyny nie macie wrażenie że w ciągu ostaynich kilku dni urosły Wam brzuchu? Ja jeszcze tydzień temu mało co miałam a dziś bęben ze hoho. Aż w szoku jestem. Mąż też. Jak przyjechał po 3 dniach to nie mógł się nadziwić ile uroslam :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina ja od początku mam brzuchol a teraz z daleka widać. Pewnie sąsiedzi juz zauwazyli. A noszę jeansy z przed ciąży :). Tylko je pod brzuchem wywijam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ