WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie będzie tragedii
To jednak podwójne szczęście i później jeszcze bardziej będzie widać jak u ciebie (i pirelki)waga idzie w brzuch
Ja po szpitalu z Emilka miałam -12 kg ale nie zadbałam o to i urosło. Bo ty jesteś szczuplutka. To ma duże znaczenie -
Nie swiruj wszystko bedzie dobrze, moja sasiadka nie miala brzuch do konca 6 miesiaca, smialismy sie ze jej dziecko na kregoslup weszlo i co zeszlo dopiero 7-8 miesiac
bedzie git!
Madziuuuula wrote:To zazdroszczę, bo u mnie nadal dla innych niedostrzegalny. Jestem 16t3d.
Mój brzuch wygląda jakbym za dużo zjadła i tyle. Coś tam wystaje, ale słabo. Nikt ze znajomych osób, które nie wiedzą, jeszcze (raczej) nie zauważył.
A przytyłam na razie 1,5 kg.
trochę się martwię, bo może to coś złego oznacza. Wizytę mam we wtorek i już świruję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:34
-
Mam głupie pytanie
Pościel dziecięca (wyprana i wyprasowana )trzymam normalnie w szafie (gdzie na innych półkach nasza pościel i ręczniki ), podobnie wszelkie koce i kocyki. Nieużywane leza juz 6 miesięcy. ..czy mam je prac i prasować od nowa na wrzesień? -
Dzierzba wrote:Kamcia będzie dobrze. Założę się, że rekordu mojej sąsiadki nikt nie pobije. 37 kg w ciąży a dziecko 2,200
. Dobiła już do 140 a ważyła parę lat temu tyle co ja
To się dopiero nazywa zapuszczenie.
Jedna dziewczyna w bloku urodziła w zeszłym roku. Nie pytałam ile przytyła ale jak szła to aż nogi w kolanach jej się wyginaly do wewnątrz. ..normalnie było mi jej szkoda tak ledwo chodziła. U z tego co widzę to dużo nie zgubiła. A ja miałam tylko brzuszek piłeczkę. Zrobiłam tylko 2 zdjęcia brzucha w tamtej ciąży i nie wiem gdzie są. ..ostatecznie miałam +3 kg ale mała w 39 tc prawie 3600
A teraz to tak szczerze nie mam nawet czym się tuczyćwtedy nie miałam cukrzycy i na koniec codziennie zjadałam ptasie mleczko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:37
-
nick nieaktualny
-
To moja pierwsza ciaza, ale ja bym to wyprala tak miesiac dwa przed porodem zeby bylo swieze
skoro masz w tej szafie sama bielizne tzn reczniki i posciel to nie sadze ze bedzie konieczne drugie pranie.
kamciaelcia wrote:Mam głupie pytanie
Pościel dziecięca (wyprana i wyprasowana )trzymam normalnie w szafie (gdzie na innych półkach nasza pościel i ręczniki ), podobnie wszelkie koce i kocyki. Nieużywane leza juz 6 miesięcy. ..czy mam je prac i prasować od nowa na wrzesień?kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzierzba wrote:Też tak myślę Agatia. Jednak był to dla mnie mały szok bo wcale nie liczyłam na taki przyrost. Chyba to dobrze, że przytyłam tyle? Nie wiem jakie jest optymalne tycie przy bliźniaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:44
-
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka te rzeczy nawet jeszcze ładnie pachna (bo jedyna różową pościel wyniosłam do piwnicy ), ale to jeszcze kilka miesięcy. ..stąd ten cały dylemat. A ja tak prasowania nie lubię
Anka
Nowe juz na pewno będę prala juz w lipcu bo nie chcę pośpiechu na koniec
Jeszcze pomyślę. Później to i tak musze przenieść do pokoju dzidziA_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
-
Angela ciuszki tak bo miałam w piwnicy. Nawet pościel do kołyski. ..tym razem wszystko ładnie wyschnie na balkonie
mąż jedynie prasowania się nie nauczył
A co do wagi to ważne jest to ile ma się na starcieha swoje miałam i mam. Mąż ważył jak się urodził 5.5 kg oby synuś tyle ze mnie nie wyciągnął
-
Dzięki angela. Czytałam,że norma jest do 20 kg niby.
Kamcia ty z cukrzycą masz ułatwione zadanie z pilnowaniem bo mało co możesz, ja muszę liczyć na silną wolę.Co do pościeli ja bym puściła na szybkie pranie z miesiąc przed porodem bo jednak trochę się zawsze zakurzy jak leży.
-
Wróciliśmy z wojaży
Byliśmy na Zwierzogrodzie
fajna bajka! Polecam
Potem obiadek, deserek i kawka! Jestem wstrętnie obzarta! Co do brzucha to ja się juz nawet w kurtkach zimowych nie dopinam... Wyglądam jakbym arbuza połknęła ale niestety w dupsko tez mi poszło
ale tym będę sie martwić po porodzie
Ewelinka teraz grzecznie i powoli
Agatia moze jak do jutra nie będziesz juz plamić to pozwolą Ci oszczędzać sie w domku
Macioszczyczka aaale różnica z brzuszkiem! Wow!
Ja do sypialni na początek tez wstawiam kołyskę i sama jestem ciekawa kiedy zdecyduje się na odstawienie dziecia do własnego pokoju... Kacper miał chyba 3 lata... Ale ja taka panikara jestem i dziecię muszę miec bliskoMam nadzieje ze z drugim będę mądrzejsza i szybciej się na to zdecyduje!
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka
My zdecydowaliśmy się jak mała miała 6 miesięcy i na szybko przenosilismyczekał nas planowany szpital a mąż małą uzaleznil od wozenia kołyska po pokoju do zasypiania (bujanie be )i chciałam oduczyć przed szpitalem
od pierwszej nocy się udało, ale ja karmiłam mm
Teraz tez chcemy tak szybko
Jak z kołyski zacznie wyrastac...ale każdy dzidziuś jest inny i on najwięcej zdecyduje -
nick nieaktualnyWidzę, że tamat waga znowu na tapecie
Po mnie to nic nie widać wiele, ostatnio na wadze miałam 1,5 kg więcej jakby sama waga dzieci, wody itd. Ogólnie wyglądam w ciuchach normalnie i chodzę w tym co przed ciążą. Na leżąco sama sobie wyczuwam na wznak ten wzgórek i czuję napięcie tam gdzie leżą, ale ludzie nie wiedzą, że jestem w ciąży ;P czasami jestem mocniej wzdęta to wtedy wyglądam jakbym się objadła
Chyba mi się macica do góry już podnosi i dzieci bo czuję w okolic pępka kłucie czasami i takie rozpieranie właśnie, ale leżą też nisko czasami lub na boku