X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślę Agatia. Jednak był to dla mnie mały szok bo wcale nie liczyłam na taki przyrost. Chyba to dobrze, że przytyłam tyle? Nie wiem jakie jest optymalne tycie przy bliźniaczej.

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba myślę że to jest norma i w ciąży pojedynczej ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to mnie uspokoiłaś. Ja z młodym przytyłam 11 kg i przy wyjściu ze szpitala miałam +1 a teraz już 5,5 kg :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będzie tragedii
    To jednak podwójne szczęście i później jeszcze bardziej będzie widać jak u ciebie (i pirelki)waga idzie w brzuch

Ja po szpitalu z Emilka miałam -12 kg ale nie zadbałam o to i urosło. Bo ty jesteś szczuplutka. To ma duże znaczenie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie swiruj wszystko bedzie dobrze, moja sasiadka nie miala brzuch do konca 6 miesiaca, smialismy sie ze jej dziecko na kregoslup weszlo i co zeszlo dopiero 7-8 miesiac :) bedzie git!
    Madziuuuula wrote:
    To zazdroszczę, bo u mnie nadal dla innych niedostrzegalny. Jestem 16t3d.
    Mój brzuch wygląda jakbym za dużo zjadła i tyle. Coś tam wystaje, ale słabo. Nikt ze znajomych osób, które nie wiedzą, jeszcze (raczej) nie zauważył.
    A przytyłam na razie 1,5 kg.
    trochę się martwię, bo może to coś złego oznacza. Wizytę mam we wtorek i już świruję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:34

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia będzie dobrze. Założę się, że rekordu mojej sąsiadki nikt nie pobije. 37 kg w ciąży a dziecko 2,200 :D. Dobiła już do 140 a ważyła parę lat temu tyle co ja ;) To się dopiero nazywa zapuszczenie.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam głupie pytanie
    Pościel dziecięca (wyprana i wyprasowana )trzymam normalnie w szafie (gdzie na innych półkach nasza pościel i ręczniki ), podobnie wszelkie koce i kocyki. Nieużywane leza juz 6 miesięcy. ..czy mam je prac i prasować od nowa na wrzesień?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kamcia będzie dobrze. Założę się, że rekordu mojej sąsiadki nikt nie pobije. 37 kg w ciąży a dziecko 2,200 :D. Dobiła już do 140 a ważyła parę lat temu tyle co ja ;) To się dopiero nazywa zapuszczenie.

Jedna dziewczyna w bloku urodziła w zeszłym roku. Nie pytałam ile przytyła ale jak szła to aż nogi w kolanach jej się wyginaly do wewnątrz. ..normalnie było mi jej szkoda tak ledwo chodziła. U z tego co widzę to dużo nie zgubiła. A ja miałam tylko brzuszek piłeczkę. Zrobiłam tylko 2 zdjęcia brzucha w tamtej ciąży i nie wiem gdzie są. ..ostatecznie miałam +3 kg ale mała w 39 tc prawie 3600
    A teraz to tak szczerze nie mam nawet czym się tuczyć :) wtedy nie miałam cukrzycy i na koniec codziennie zjadałam ptasie mleczko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swoją piorę, ale moja leży już 3 lata.

Wg mnie odśwież.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja pierwsza ciaza, ale ja bym to wyprala tak miesiac dwa przed porodem zeby bylo swieze :) skoro masz w tej szafie sama bielizne tzn reczniki i posciel to nie sadze ze bedzie konieczne drugie pranie.
    kamciaelcia wrote:
    Mam głupie pytanie
    Pościel dziecięca (wyprana i wyprasowana )trzymam normalnie w szafie (gdzie na innych półkach nasza pościel i ręczniki ), podobnie wszelkie koce i kocyki. Nieużywane leza juz 6 miesięcy. ..czy mam je prac i prasować od nowa na wrzesień?

kamciaelcia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Też tak myślę Agatia. Jednak był to dla mnie mały szok bo wcale nie liczyłam na taki przyrost. Chyba to dobrze, że przytyłam tyle? Nie wiem jakie jest optymalne tycie przy bliźniaczej.
    Moja koleżanka jest W 30 tc z bliźniakami i ważny 16+ ale ona startowała z waga piórkowa około 50 Kg jak nie mniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2016, 18:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym prala. Ja uniseksy które były prane też będę znów prala

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka te rzeczy nawet jeszcze ładnie pachna (bo jedyna różową pościel wyniosłam do piwnicy ), ale to jeszcze kilka miesięcy. ..stąd ten cały dylemat. A ja tak prasowania nie lubię :)

Anka
    Nowe juz na pewno będę prala juz w lipcu bo nie chcę pośpiechu na koniec :)

Jeszcze pomyślę. Później to i tak musze przenieść do pokoju dzidzi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ciuszki tak bo miałam w piwnicy. Nawet pościel do kołyski. ..tym razem wszystko ładnie wyschnie na balkonie :) mąż jedynie prasowania się nie nauczył :D

A co do wagi to ważne jest to ile ma się na starcie ;) ha swoje miałam i mam. Mąż ważył jak się urodził 5.5 kg oby synuś tyle ze mnie nie wyciągnął :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki angela. Czytałam,że norma jest do 20 kg niby.
    Kamcia ty z cukrzycą masz ułatwione zadanie z pilnowaniem bo mało co możesz, ja muszę liczyć na silną wolę. ;) Co do pościeli ja bym puściła na szybkie pranie z miesiąc przed porodem bo jednak trochę się zawsze zakurzy jak leży.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba Zjadłabym czekoladę :) i dżem :D z Emilka to tylko owoce o słodkie. ..a teraz co z tego że mi się chce :(

Prawdopodobnie szybkie pranie będzie. Szkoda że nikt nie wymyślił szybkiego prasowania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z wojaży :) Byliśmy na Zwierzogrodzie :) fajna bajka! Polecam ;) Potem obiadek, deserek i kawka! Jestem wstrętnie obzarta! Co do brzucha to ja się juz nawet w kurtkach zimowych nie dopinam... Wyglądam jakbym arbuza połknęła ale niestety w dupsko tez mi poszło :( ale tym będę sie martwić po porodzie ;)
    Ewelinka teraz grzecznie i powoli ;)
    Agatia moze jak do jutra nie będziesz juz plamić to pozwolą Ci oszczędzać sie w domku ;)
    Macioszczyczka aaale różnica z brzuszkiem! Wow!
    Ja do sypialni na początek tez wstawiam kołyskę i sama jestem ciekawa kiedy zdecyduje się na odstawienie dziecia do własnego pokoju... Kacper miał chyba 3 lata... Ale ja taka panikara jestem i dziecię muszę miec blisko ;) Mam nadzieje ze z drugim będę mądrzejsza i szybciej się na to zdecyduje!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka
    My zdecydowaliśmy się jak mała miała 6 miesięcy i na szybko przenosilismy :) czekał nas planowany szpital a mąż małą uzaleznil od wozenia kołyska po pokoju do zasypiania (bujanie be )i chciałam oduczyć przed szpitalem :) od pierwszej nocy się udało, ale ja karmiłam mm
    Teraz tez chcemy tak szybko
    Jak z kołyski zacznie wyrastac...ale każdy dzidziuś jest inny i on najwięcej zdecyduje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia ja bym prała i prasowała jeszcze raz...

kamciaelcia, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tamat waga znowu na tapecie :D
    Po mnie to nic nie widać wiele, ostatnio na wadze miałam 1,5 kg więcej jakby sama waga dzieci, wody itd. Ogólnie wyglądam w ciuchach normalnie i chodzę w tym co przed ciążą. Na leżąco sama sobie wyczuwam na wznak ten wzgórek i czuję napięcie tam gdzie leżą, ale ludzie nie wiedzą, że jestem w ciąży ;P czasami jestem mocniej wzdęta to wtedy wyglądam jakbym się objadła :P

Chyba mi się macica do góry już podnosi i dzieci bo czuję w okolic pępka kłucie czasami i takie rozpieranie właśnie, ale leżą też nisko czasami lub na boku ;)

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ