X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett wrote:
    Witam sie i ja. U nas dalej brzydka pogoda, juz mnie to doluje, musze wybrac sie jakis kilometr do sklepu i ciezko mi sie zebrac :D

Ja juz chce wiosnee ;)

Co do ciuszkow, kupilam dla malego jedne niebieskie body i jedne kremowe spioszki, oba zapinane z przodu. Bylam w Smyku, ale nic mi sie nie podoba. Mysle, ze juz po majowce, a w czerwcu obowiazkowa zaczne kompletowac wyprawke :)

Fajnie, ze mozecie liczyc na ciuszki od rodziny. U nas dawno nie bylo zadnego maluszka, roznica jakichs 6 lat co najmniej bedzie, wiec wszystko musze sama. Ale nawet sie ciesze, bo bedzie kupione pod nasz gust, no chyba ze ktos z rodziny i znajomych w prezencie cos podrzuci ;)
    U mnie różnica między moim bratankiem, a moimi dziećmi będzie ponad 8 lat, ale oni trzymali ciuszki dobrze zabezpieczone i dostałam po nim cały worek i karton ;) reszta na większe maluszki też czeka :D

violett lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pysiaczek, mój gin tez mierzy recznie i na pewno wie co robi, lekarze naprawde czuja wszystko. Ja mam wpisywane 3/0/0
    Czyli jak miałam mierzona i badana ręcznie w czwartek, to powinnam byc spokojna do poniedziałkowej wizyty?

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek na usg mierzą szyjkę ma zewnątrz i wewnątrz. Jeżeli masz 3 cm palcami tzn, ze jest dłuższa bo jeszcze wewnątrz :) spokojnie i wyluzuj :)
    Szyjki i macicy też nie można za często macac i pobudzać bo to przyspiesza skracanie. Dla tego zrezygnowałam z zakupu detektora i w szpitalu też poprosiłam, żeby nie badali mi tętna bo to nepotrzebne stymulowanie macicy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:38

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja robiłam, ale słyszałam że moje gin.zleca dużo badań. Zawsze możesz dla spokoju zrobić sobie sama dodatkowo ;)
    I zrobie przy następnym badaniu krwi. Bo to chyba nie ma znaczenia WW którym tygodniu sie zrobi to badanie?

pirelka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    I zrobie przy następnym badaniu krwi. Bo to chyba nie ma znaczenia WW którym tygodniu sie zrobi to badanie?
    Chyba nie ma znaczenia, przynajmniej ja nie miałam wytycznych ;) skierowanie jednak dostałam na początku ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:39

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ulfenstain, mnie by dobiło poczucie, ze tak bardzo chciałam oszczedzić, ze synek po starszej siostrze róże nosił :) i najbardziej bym siebie tym skrzywdziła . mam duzo bodów białych i maja różowy napis i love, ale to, jako bielizne, schowam pod bluza ...tylo taki wyjatek...niewiele mi tego wyszło, ale to nie powód do smutku, po prostu czekaja mnie zakupy...
    jak mi zycie da, to bede mieć i 3 dzidziusia i ten bedzie miał gotowa wyprawkę w 100% :)

Ja kupilam bialego pajaca z weluru w gwiazdki takie wycinane w welurze z rozowym napisem papa little buny, to z mysla o chlopcu dla tatusia :) byl taki slodki ten pajac nie moglam sie oprzec :) byle cale nie bylo rozowe, dorosli faceci tez ubieraja rozowe nie swirujmy na maxa, kiexys wogole nie bylo w czym wybierac, bo body nie bylo pajace z zagranicy i wszystkie maluchy byly ubrane tak samo spiochy i kaftaniki, waze by bylo czyste!

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysiaczek
    bądź kochana spokojna, nic złego się nie dzieje oprócz twojego stresu, ani tobie , ani maluszkowi nie słuzy, ufam ręcznej robocie :) lekarz naprawde wszystko dokładnie czuje

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczek na usg mierzą szyjkę ma zewnątrz i wewnątrz. Jeżeli masz 3 cm palcami tzn, ze jest dłuższa bo jeszcze wewnątrz :) spokojnie i wyluzuj :)
    No pamietam wlasnie, ze jak miałam mierzona ja przez usg podczas tego usg prenatalnego, to tamta pani dr powiedziała, ze szyjka ładna i długa, ale to było w 13 tygodniu.
    Ale powiem Wam ze mnie uspokoilyscie. I wytrzymam do poniedziałku. Juz załatwiłam sobie pierwszy serial do nadrobienia tj. Gra o tron, bo skończyłam na pierwszym sezonie, wiec moze czas czas mi szybciej zleci :)

Macioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co mi tlumaczyla ginka to 3/0/0 oznacza: 3 cm/na zewnatrz zamknięta/wewnatrz zamknięta. Cyfry oznaczają rozwarcie.

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku cmv robisz w dowolnym momencie, pierwszy raz najlepiej na początku ciąży. Jak nie chorowalas to powtatza się, co 6-8 tyg tyle trwa namnazanie wirusa

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Z tego co mi tlumaczyla ginka to 3/0/0 oznacza: 3 cm/na zewnatrz zamknięta/wewnatrz zamknięta. Cyfry oznaczają rozwarcie.
    To ja ma wpisane w książeczkę tylko 3/0.
    A co do detektora, to nie wiedziałam, ze on moze szyjkę i macice tak pobudzać. A ja mam detektor i słucham codziennie. I powiem Ci, ze tak chyba zaczelo mi sie dziać mniej wiecej od momentu, jak zaczęłam go używać. Kurde... To chyba narazie sobie odpuszczę i zobaczę, czy sie cos poprawiło.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pysiaczku cmv robisz w dowolnym momencie, pierwszy raz najlepiej na początku ciąży. Jak nie chorowalas to powtatza się, co 6-8 tyg tyle trwa namnazanie wirusa
    Czyli pierwsze badanie mogę zrobic w dowolnym momencie tak naprawdę? Ok, dziękuje :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w kartę ciąży nie mam wpisane nic o macicy, mimo że mi bada ręcznie regularnie, a ostatnio zerkała na usg.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zebrałam sie w sobie i rozliczyłam pity...no cóż w urzedzie nie było druków, ale trudno...w kompie juz wszystko jest
    ale pierwszy raz cos sie zdarzyło, czego kompletnie nie rozumiem, moze jest tu jakas mądra?
    otóż: zawsze rozliczam wspólnie z małzonkiem, ja jako podatnik, on współmałżonek (z wygody w razie kontroli). Ulga prorodzinna za 10 miesięcy.
    zawsze sprawdzam druga opcje tzn mąż jako podatnik a ja jako współmałzonek i nigdy nie było róznicy

i w tym roku w opcji pierwszej zwrot 922zł
    w opcji drugiej zwrot 472 zł

o co tu chodzi???czemu tak???

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko czasem nie wpisują nic o szyjce :) zazwyczaj wpisują, jak coś się dzieje, żeby w razie czego inny lekarz, czy szpital miał zapis. Spokojnie :)

Pysiaczku ja miałam przy synku zakaz seksu, glaskania po brzuchu, stymulacji piersi, detektora itp.
    Teraz też mam profilaktyczny zakaz ;) przy okazji przy moim łożysku :)
    Nie stresuj się, bo stres wzmaga skurcze :)
    3 cm to ok szyjka.serio :)

• agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu kamcia nie pomogę... ja jestem PITowym imbecylem ;)

kamciaelcia, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    To ja ma wpisane w książeczkę tylko 3/0.
    A co do detektora, to nie wiedziałam, ze on moze szyjkę i macice tak pobudzać. A ja mam detektor i słucham codziennie. I powiem Ci, ze tak chyba zaczelo mi sie dziać mniej wiecej od momentu, jak zaczęłam go używać. Kurde... To chyba narazie sobie odpuszczę i zobaczę, czy sie cos poprawiło.

macica nie lubi dotykania w ogóle i to nie dotyczy tylko detektora, bo tak samo działa usg jak i dotykanie brzuszka przez mamę, a broń boziu masowanie i głaskanie, dlatego ja balsam chwile uzywam, a detektor chwile co 2 dni

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Pirelko czasem nie wpisują nic o szyjce :) zazwyczaj wpisują, jak coś się dzieje, żeby w razie czego inny lekarz, czy szpital miał zapis. Spokojnie :)
    Ja się nie martwię :) moja zawsze mówi mi, że szyjka ok albo ładna i ja jej ufam :)

kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewuszki pomozcie pilnie!
    Cukiet naczczo 116, po godzinie 286 po dwoch 122. Badanir glukoza...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    To ja w kartę ciąży nie mam wpisane nic o macicy, mimo że mi bada ręcznie regularnie, a ostatnio zerkała na usg.

od poczatku mam to pisane,w pierwszej ciązy tez i od połowy tez puls maluszka , a potem juz w ogóle magiczne zapisy
    np D-3/p
    D-x/p
    D łuki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ