WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyviolett wrote:Witam sie i ja. U nas dalej brzydka pogoda, juz mnie to doluje, musze wybrac sie jakis kilometr do sklepu i ciezko mi sie zebrac
Ja juz chce wiosnee
Co do ciuszkow, kupilam dla malego jedne niebieskie body i jedne kremowe spioszki, oba zapinane z przodu. Bylam w Smyku, ale nic mi sie nie podoba. Mysle, ze juz po majowce, a w czerwcu obowiazkowa zaczne kompletowac wyprawke
Fajnie, ze mozecie liczyc na ciuszki od rodziny. U nas dawno nie bylo zadnego maluszka, roznica jakichs 6 lat co najmniej bedzie, wiec wszystko musze sama. Ale nawet sie ciesze, bo bedzie kupione pod nasz gust, no chyba ze ktos z rodziny i znajomych w prezencie cos podrzucireszta na większe maluszki też czeka
violett lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:pysiaczek, mój gin tez mierzy recznie i na pewno wie co robi, lekarze naprawde czuja wszystko. Ja mam wpisywane 3/0/0Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Pysiaczek na usg mierzą szyjkę ma zewnątrz i wewnątrz. Jeżeli masz 3 cm palcami tzn, ze jest dłuższa bo jeszcze wewnątrz
spokojnie i wyluzuj
Szyjki i macicy też nie można za często macac i pobudzać bo to przyspiesza skracanie. Dla tego zrezygnowałam z zakupu detektora i w szpitalu też poprosiłam, żeby nie badali mi tętna bo to nepotrzebne stymulowanie macicyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:38
-
pirelka wrote:Ja robiłam, ale słyszałam że moje gin.zleca dużo badań. Zawsze możesz dla spokoju zrobić sobie sama dodatkowo
pirelka lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:I zrobie przy następnym badaniu krwi. Bo to chyba nie ma znaczenia WW którym tygodniu sie zrobi to badanie?
skierowanie jednak dostałam na początku ciąży.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 12:39
Pysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:ulfenstain, mnie by dobiło poczucie, ze tak bardzo chciałam oszczedzić, ze synek po starszej siostrze róże nosił
i najbardziej bym siebie tym skrzywdziła . mam duzo bodów białych i maja różowy napis i love, ale to, jako bielizne, schowam pod bluza ...tylo taki wyjatek...niewiele mi tego wyszło, ale to nie powód do smutku, po prostu czekaja mnie zakupy...
jak mi zycie da, to bede mieć i 3 dzidziusia i ten bedzie miał gotowa wyprawkę w 100%
Ja kupilam bialego pajaca z weluru w gwiazdki takie wycinane w welurze z rozowym napisem papa little buny, to z mysla o chlopcu dla tatusiabyl taki slodki ten pajac nie moglam sie oprzec
byle cale nie bylo rozowe, dorosli faceci tez ubieraja rozowe nie swirujmy na maxa, kiexys wogole nie bylo w czym wybierac, bo body nie bylo pajace z zagranicy i wszystkie maluchy byly ubrane tak samo spiochy i kaftaniki, waze by bylo czyste!
-
agatia wrote:Pysiaczek na usg mierzą szyjkę ma zewnątrz i wewnątrz. Jeżeli masz 3 cm palcami tzn, ze jest dłuższa bo jeszcze wewnątrz
spokojnie i wyluzuj
Ale powiem Wam ze mnie uspokoilyscie. I wytrzymam do poniedziałku. Juz załatwiłam sobie pierwszy serial do nadrobienia tj. Gra o tron, bo skończyłam na pierwszym sezonie, wiec moze czas czas mi szybciej zleciMacioszczyczka, _izunia_ lubią tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
agatia wrote:Z tego co mi tlumaczyla ginka to 3/0/0 oznacza: 3 cm/na zewnatrz zamknięta/wewnatrz zamknięta. Cyfry oznaczają rozwarcie.
A co do detektora, to nie wiedziałam, ze on moze szyjkę i macice tak pobudzać. A ja mam detektor i słucham codziennie. I powiem Ci, ze tak chyba zaczelo mi sie dziać mniej wiecej od momentu, jak zaczęłam go używać. Kurde... To chyba narazie sobie odpuszczę i zobaczę, czy sie cos poprawiło.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
agatia wrote:Pysiaczku cmv robisz w dowolnym momencie, pierwszy raz najlepiej na początku ciąży. Jak nie chorowalas to powtatza się, co 6-8 tyg tyle trwa namnazanie wirusaMarcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
a ja zebrałam sie w sobie i rozliczyłam pity...no cóż w urzedzie nie było druków, ale trudno...w kompie juz wszystko jest
ale pierwszy raz cos sie zdarzyło, czego kompletnie nie rozumiem, moze jest tu jakas mądra?
otóż: zawsze rozliczam wspólnie z małzonkiem, ja jako podatnik, on współmałżonek (z wygody w razie kontroli). Ulga prorodzinna za 10 miesięcy.
zawsze sprawdzam druga opcje tzn mąż jako podatnik a ja jako współmałzonek i nigdy nie było róznicy
i w tym roku w opcji pierwszej zwrot 922zł
w opcji drugiej zwrot 472 zł
o co tu chodzi???czemu tak??? -
Pirelko czasem nie wpisują nic o szyjce
zazwyczaj wpisują, jak coś się dzieje, żeby w razie czego inny lekarz, czy szpital miał zapis. Spokojnie
Pysiaczku ja miałam przy synku zakaz seksu, glaskania po brzuchu, stymulacji piersi, detektora itp.
Teraz też mam profilaktyczny zakazprzy okazji przy moim łożysku
Nie stresuj się, bo stres wzmaga skurcze
3 cm to ok szyjka.serio -
Pysiaczek89 wrote:To ja ma wpisane w książeczkę tylko 3/0.
A co do detektora, to nie wiedziałam, ze on moze szyjkę i macice tak pobudzać. A ja mam detektor i słucham codziennie. I powiem Ci, ze tak chyba zaczelo mi sie dziać mniej wiecej od momentu, jak zaczęłam go używać. Kurde... To chyba narazie sobie odpuszczę i zobaczę, czy sie cos poprawiło.
macica nie lubi dotykania w ogóle i to nie dotyczy tylko detektora, bo tak samo działa usg jak i dotykanie brzuszka przez mamę, a broń boziu masowanie i głaskanie, dlatego ja balsam chwile uzywam, a detektor chwile co 2 dni -
nick nieaktualnyagatia wrote:Pirelko czasem nie wpisują nic o szyjce
zazwyczaj wpisują, jak coś się dzieje, żeby w razie czego inny lekarz, czy szpital miał zapis. Spokojnie
moja zawsze mówi mi, że szyjka ok albo ładna i ja jej ufam
kamciaelcia, agatia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:To ja w kartę ciąży nie mam wpisane nic o macicy, mimo że mi bada ręcznie regularnie, a ostatnio zerkała na usg.
od poczatku mam to pisane,w pierwszej ciązy tez i od połowy tez puls maluszka , a potem juz w ogóle magiczne zapisy
np D-3/p
D-x/p
D łuki