WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySophia wrote:a właśnie.. jakie są te normy dla ciężarnych bo ja mam 76/115/105 i za nic w świecie nie mogę znaleźć tych norm dla ciężarnych
norma na czczo to do 90, po godzinie chyba do 180, a po 2 godzinach do 140. Nie powinno przekraczać tych granic
Sophia lubi tę wiadomość
-
pirelka wrote:Sama nie wiem jak liczyć miesiące ciąży, bo według miesiączki dzisiaj mam 17 tydz. 0 dzień i tak też wpisuje moje lekarka zawsze, a według wyliczeń kalendarza tutaj wychodzi, że to już początek 18 tygodnia i 5 miesiąc.
bo 17t0d to rozpoczęty 18tydzień
skończył się 17. i idzie 18.
mój lekarz nie uznaje 'rozpoczętych' i powiedziałby '17tydzień ciąży' -
pirelka wrote:Sama nie wiem jak liczyć miesiące ciąży, bo według miesiączki dzisiaj mam 17 tydz. 0 dzień i tak też wpisuje moje lekarka zawsze, a według wyliczeń kalendarza tutaj wychodzi, że to już początek 18 tygodnia i 5 miesiąc.
dzisiaj mam 19t6d, więc wg lekarzy 18 tc
-
pirelka wrote:Super wynik
norma na czczo to do 90, po godzinie chyba do 180, a po 2 godzinach do 140. Nie powinno przekraczać tych granic
Dzięki, ja niestety zawsze najpierw konsultuje wyniki z dr. google.
Niestety doświadczenie nauczyło mnie, że bystry lekarz trafia się niezwykle rzadko, a nadzwyczaj często nasze objawy są ignorowane.
To właśnie nazywa się dyskryminacja. Kobieta ma bóle menstruacyjne, marne samopoczucie w ciąży, nietrzymanie moczy, klimakterium i jakoś trzeba z tym żyć bo nawet średnio medycyna czy faramkologia niewiele proponuje, żeby łagodzić pewne uciążliwości. Facet gdyby miał takie przypadłości to by musiał być hospitalizowany.
Swoją drogą wczoraj miałam aktywny dzień. W zasadzie od 8 - 15 na nogach i powiem wam dziewczyny, że ciąża to nie choroba ale jakbym tak miała być np. listonoszem to niestety nie dałabym rady efektywnie pracować.
Troszkę mi się nawet śmiać chciało bo po dwóch godzinach łażenia musiałam posiedzieć na ławeczce. Sanatorium normalnie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Sophia wrote:zrozumiałam
w zależności od osoby, która pierwsza występuje w picie zwrot/dopłata jest różna.
Bywa.
czyli dobrze ze sprawdzam obie opcje
a gdybyśmy rozliczyli sie osobno, to mąz musiałby dopłacić te 500 zł???bo nie chce mi sie tego sprawdzacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 13:40
-
kamciaelcia wrote:ale nigdy tak nie było...ja zarabiam 2 razy mniej niż mąż, tyle ze byłam na macierzyńskim
czyli dobrze ze sprawdzam obie opcje
a gdybyśmy rozliczyli sie osobno, to mąz musiałby dopłacić te 500 zł???bo nie chce mi sie tego sprawdzac
na tę różnicę może mieć wpływ kilka rzeczy, trudno szacować co by było gdyby. -
dzien dobry:)
Witam się w 5 miesiącu ciązy !
Pysiaczku_ 4.25 a Ty spać nie możesz? :o
Ksosiu ja mam nie raz taką burze hormonów jak mnie Sławek zdenerwuje,że okładam Go pięciami by się wyżycJest zbudowany to nic nie czuje ;p...Ale mam tez tak że płacze a po minucie się śmieje ;o albo jak mnie nazwie "Pączuś" ;o od razu obrazam się i wychodze do drugiego pokoju.On za mna i pyta o co chodzi ;P
Foxiu miałaś racje ,że tak powiedziałas jej to nie pokaz:)
Angeluś forme robiłaś?na paznokcie czy na swoje cos?
Inżynierka piękne te topysliczny kombinezon
Sabinka ja ssałam cytryne.Gardło przeszło po 2 dniach katar został.Nie ma tygodnia bym chora nie była ;/ a kaszel to mnie udusi chyba.Ps: ładna minaturka koło suwaczka:)
Madziula jak po wizycie?
Macioszczyczka u mnie pewnie synek bedzie miał tylko nosa po mnie nic więcej..Na USG widziałam,że nos po mnie .Oby tylko nie był tak nie dobry jak mój Sławek był w latach nastoletnich.Bo ja na zebrania nie bede chodziłaniech Tatus to robi.Choodz ja sama lepsza nie byłam.Potrafiłam nosa połamac koledze na historii bo mnie dźgał cyrklem w tyłek.No i żeby rudy nie był....Sławek jest czarny.Ja urodziłam się czarna ale potem kolor zmienił sie na rudy.Na szczęscie potem znowu się zmienił.
Kamcia u mnie miała byc dziewczynka.Siostra zbierała ciuszki różowe, a jak jej powiedziałam,że bedzie syn to ona do mnie "co ja zrobie z tymi różowymi ciuszkami" a ja do niej "dasz mi po domu małemu bede zakładała" Sławek to myślałam,że zje mnie zwrokiem
Anulka u Nas tez szaro i buro ;/ przez to lenia mam ogromnego
AniaLewandowska ja mam termin na koniec września a bedziemy chrzcic w listopadzie .
Na 15.00 mam fryzjeraa mi sie spac chce..Na obiad spagetti Sławek sobie zażyczył
-
Witam się i ja dopiero po południu bo rano sprzątałam zrobiłam gulasz i teraz popijam soczek z wyciśniętych owocków
Dzidzi chyba posmakował bo puki co zero bekania i zgagi na horyzoncie.
Pogoda ciulowata i u nas ale ciepło w samej bluzie do sklepu poszłam.
Naoglądałam się masę ubranek rożnych różności wczoraj i nic mi się nie podobaJak nie ma kasy to są super rzeczy a jak już piniądz jakiś w ręku się trzyma to nic ciekawego nie ma albo ceny z kosmosu za używane ubranka.
Lecę z nudów oglądać P.Dulskie bo nic innego nie znalazłam na zalukaj.
-
ostatnio się zastanawiałam, co tu zrobić ze stanikiem, bo miseczka jeszcze jest dobra, ale obwód się skończył
kupiłam w pasmanterii przedłużkę. JAKA ULGA!za całe 8zł.
kamciaelcia, Lusia8998, Anulka01, martta lubią tę wiadomość
-
ten mój były mąż to jest naprawde idiota....
Sam wybrał życie z kurwą a teraz przejrzał na oczy.W sobote Sławek wracał z pracy i ten gnojek go szczapił wysiad nawalony z auta i krzyczy do niego"złodzieju cudzych żon" Jak by był trzeżwy to by bał się wyskoczyć.Bo to ciota.Sławek juz chciał go łamać...ale 3 wyskoczyło z auta w mundurach strażackich.Dobrze że nie bił się bo jak gówno ruszysz to śmierdzi na km.Jak się dowiem kto to nogi połamie.Sam wybrał takie życie a teraz nagle zrozumiał co stracił.Jemu dziecko się urodziło ja mam w drodze.Widzi na fb bo ja specjalnie upubliczniam co niektóre foty publiczne by widział jaka ja szczęsliwa jestem to żal mu dupe ściska.A wiem że co chwile zagląda na mój profil.
Jak on juz gada takie rzeczy ta to swoje asiulke szybko zdradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 14:32
Lusia8998, Behemottka lubią tę wiadomość
-
Witam
Już po wizycie u dentysty. Niestety nie da się ograniczyć wizyt i wydawania kasy. Miały być tylko niewielkie ubytki a tu oczywiście po rozwierceniu dwóch zębów założyła lekarstwo i miejmy nadzieję, że uda się uniknąć kanałowego. Teraz znowu za dwa tygodnie z innym zębem. Zobaczymy jak będzie.
Nadrobię was teraz bo zaraz obiadek trzeba zrobić.