X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    O ja... czytam Was i zasypiam. Czas się oddać Morfeuszowi. :P
    Tez usypiam ...Pani fryzjerka tak mi pomasowwala głowę że odlatuje :o

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.

Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.

Czy któraś z was musi brać już dodatkowo żelazo?
    Bo ja dostałam dzis receptę, bo morfologia pogorszyła się niestety.
    Lajkuje za synka

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.

Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.

Gratuluję synka.

W czwartek odbieram morfologię. Już na pierwszym badaniu krwi mi spadało, coś czuję, że się nie obejdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek tsh masz ok ono będzie skakać bo wszystko każdy stresie ma na to wpływ więc luzzzzz :-)
    Co do ph moczu też ostatnio miałam 8 okazało się że w dzień/dwa przed badaniem mało piłam więc też luzzzzz więcej pijemy i nie żałujemy wody:-)

Ja dziś odebrałam wyniki moczu ph spadło do 6 więc widać że pije a pokazały się leukocyty :-( nie pisze na wyniku ile tylko ze są obecne....

Madziula ja za tydzień robię badania do endo mam wizytę i ostatnio powiedziała że mam zrobić ferretyne bo morfologia spada i chyba włączamy żelazo:-(
    Także za tydzień coś więcej powiem.
    Ale to dobrze kochana lepiej brać i uniknąć anemii. Dobrze ze lekarz widzi zmiany i wprowadza za wczasu leki.
    Mi np organizm sam wymusza że mam ochotę na trawę czyt. Natkę, koper itd czuje ze mam braki w żelazne i wcale się nie zdziwił jak dostanę żelazo:-(
    Mus to mus:-) Ważne żeby z dzieckiem było ok

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki morfologii też do bani. Hemoglobiny i hematokryt poniżej normy.
    Wyniki moczu też be... W osadzie bardzo liczne bakterie i leukocyty podwyższone. Chyba będę musiała przyspieszyć wizytę, bo boję się że infekcja się rozwinie.

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka mialas lulac :D ...widać że i Ty masz uzależnienie od Belly :D tak jak ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, dzień dłużył mi się przeokropnie, czekam aż mąż wróci z pracy i jedziemy oglądać wózek :D mam nadzieję, że się uda kupić, choć cena podejrzanie niska :P

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
    Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiła :P rozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy :/ mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?

Żabcia_, A_n_k_a_80, violett, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, widzę że Ty też z okolic BB :) ja w Eskulapie za żadne skarby nie chciałabym rodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a moje pity któras zrozumiała ? :(
    Ja na pewno nie ;) tak jak Ulff nic z tego nie kumam

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:

Moilam Ci ze wszystko bedzie ok, a Ty panika niepotrzebna. Gratuluje chlopaka.
    Ps: ze tak zapytam to wychodzi na to ze wcale nie trzeba nic czuc? Bo ja tez nic nie czuje...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby tez ale tam własnie pracuje mój lekarz prowadzący :/
    Jego syn w Chrzanowie (niby mogłabym tam pojechać) ale go nie lubię to jest ten od prenatalnych, aha wyniki z Pappy mam idealne to swoja droga.

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Wiem, ze nie macie wszystkie wozkow ale moze ktoras poleci jakas posciel/kocyki do wozkow?

Zapytam tez o posciel-posciel w sensie poduszka i koldra dla dziecka, zakladam, ze lepiej kupic jakas antyalergiczna? Ktos cos poleci?

Ja kupowałam 5,5 roku temu antyalergiczna w Fido w Katowicach teraz tam maja tylko jakąś bambusowa i sama nie wiem gdzie kupić.

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję rodzić w szpitalu gdzie moja lekarka nie pracuje i mam nadzieję, że nie będę tego żałować :) w eskulapie nie dość że drogo to jeszcze wypisują bardzo szybko i nie mają oddziału ratunkowego, więc w razie komplikacji i tak jedziesz karetką do szpitala :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jesteś jeszcze?
    Mam pytanie. Mąż przez pomyłkę kupił mi wit OmegaMed forte. A miały być normalne. Na tych napisane jest ze przeciwdzialaja przedwczesnego porodowi. I nie wiem czy hd brac. A drogie były! Ale nie chce przesądzić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam zamiar kupić minky. ;)

Strażaczka ja długo usypiam. A jak usnę, to mały zaczyna mnoe szturchać dotykać, itd.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
    Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiła :P rozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy :/ mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?

ja rękami nogami będę się bronić, żeby nie rodzić w Wadowicach...Słyszy się opinię typu "jest ryzyko, jest zabawa"... (hehe a ja właśnie tam się urodziłam ) ;-) o Oświecimu słyszałam dobre opinie (chyba maja 2 stopień referencyjności).
    Jeśli masz wskazania do cesarki to nie płać!
    Masz już 12 cm szczęścia ;-) Super!

Musik, Ania91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pitów to nie ma możliwości żeby wychodziły różnie. Muszą wyjść te same kwoty bez różnicy kto jest pierwszy A kto drugi. Musialas za drugim razem coś źle wpisać :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ