WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziuuuula wrote:U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.
Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.
Czy któraś z was musi brać już dodatkowo żelazo?
Bo ja dostałam dzis receptę, bo morfologia pogorszyła się niestety. -
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.
Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.
Bo ja dostałam dzis receptę, bo morfologia pogorszyła się niestety.
Gratuluję synka.
W czwartek odbieram morfologię. Już na pierwszym badaniu krwi mi spadało, coś czuję, że się nie obejdę. -
nick nieaktualnyPysiaczek tsh masz ok ono będzie skakać bo wszystko każdy stresie ma na to wpływ więc luzzzzz
Co do ph moczu też ostatnio miałam 8 okazało się że w dzień/dwa przed badaniem mało piłam więc też luzzzzz więcej pijemy i nie żałujemy wody:-)
Ja dziś odebrałam wyniki moczu ph spadło do 6 więc widać że pije a pokazały się leukocytynie pisze na wyniku ile tylko ze są obecne....
Madziula ja za tydzień robię badania do endo mam wizytę i ostatnio powiedziała że mam zrobić ferretyne bo morfologia spada i chyba włączamy żelazo:-(
Także za tydzień coś więcej powiem.
Ale to dobrze kochana lepiej brać i uniknąć anemii. Dobrze ze lekarz widzi zmiany i wprowadza za wczasu leki.
Mi np organizm sam wymusza że mam ochotę na trawę czyt. Natkę, koper itd czuje ze mam braki w żelazne i wcale się nie zdziwił jak dostanę żelazo:-(
Mus to mus:-) Ważne żeby z dzieckiem było okPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiłarozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy
mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?
Żabcia_, A_n_k_a_80, violett, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madziuuuula wrote:U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.
Bo ja dostałam dzis receptę, bo morfologia pogorszyła się niestety.
Moilam Ci ze wszystko bedzie ok, a Ty panika niepotrzebna. Gratuluje chlopaka.
Ps: ze tak zapytam to wychodzi na to ze wcale nie trzeba nic czuc? Bo ja tez nic nie czuje...
-
nick nieaktualny
-
Żabcia_ wrote:Wiem, ze nie macie wszystkie wozkow ale moze ktoras poleci jakas posciel/kocyki do wozkow?
Zapytam tez o posciel-posciel w sensie poduszka i koldra dla dziecka, zakladam, ze lepiej kupic jakas antyalergiczna? Ktos cos poleci?
Ja kupowałam 5,5 roku temu antyalergiczna w Fido w Katowicach teraz tam maja tylko jakąś bambusowa i sama nie wiem gdzie kupić. -
nick nieaktualnyja planuję rodzić w szpitalu gdzie moja lekarka nie pracuje i mam nadzieję, że nie będę tego żałować
w eskulapie nie dość że drogo to jeszcze wypisują bardzo szybko i nie mają oddziału ratunkowego, więc w razie komplikacji i tak jedziesz karetką do szpitala
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ania91 wrote:Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiłarozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy
mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?
ja rękami nogami będę się bronić, żeby nie rodzić w Wadowicach...Słyszy się opinię typu "jest ryzyko, jest zabawa"... (hehe a ja właśnie tam się urodziłam )o Oświecimu słyszałam dobre opinie (chyba maja 2 stopień referencyjności).
Jeśli masz wskazania do cesarki to nie płać!
Masz już 12 cm szczęściaSuper!
Musik, Ania91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny