X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    O ja... czytam Was i zasypiam. Czas się oddać Morfeuszowi. :P
    Tez usypiam ...Pani fryzjerka tak mi pomasowwala głowę że odlatuje :o

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.

Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.

Czy któraś z was musi brać już dodatkowo żelazo?
    Bo ja dostałam dzis receptę, bo morfologia pogorszyła się niestety.
    Lajkuje za synka

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:
    U mojego malca wszytsko ok!!!!!!!!!!!!!!!Wyprzeda terminy i waży 210 g. Będzie chłopczyk, kochany synek swoich rodziców.

Tsh mi szaleje, niestety co chwile inne mam, raz poniżej 1 teraz bliżej 3, i inne zalecenia daje gin, inne endokrynolog, tzn. inne dawki leków i nie wiem, kogo ja mam słuchać.

Gratuluję synka.

W czwartek odbieram morfologię. Już na pierwszym badaniu krwi mi spadało, coś czuję, że się nie obejdę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek tsh masz ok ono będzie skakać bo wszystko każdy stresie ma na to wpływ więc luzzzzz :-)
    Co do ph moczu też ostatnio miałam 8 okazało się że w dzień/dwa przed badaniem mało piłam więc też luzzzzz więcej pijemy i nie żałujemy wody:-)

Ja dziś odebrałam wyniki moczu ph spadło do 6 więc widać że pije a pokazały się leukocyty :-( nie pisze na wyniku ile tylko ze są obecne....

Madziula ja za tydzień robię badania do endo mam wizytę i ostatnio powiedziała że mam zrobić ferretyne bo morfologia spada i chyba włączamy żelazo:-(
    Także za tydzień coś więcej powiem.
    Ale to dobrze kochana lepiej brać i uniknąć anemii. Dobrze ze lekarz widzi zmiany i wprowadza za wczasu leki.
    Mi np organizm sam wymusza że mam ochotę na trawę czyt. Natkę, koper itd czuje ze mam braki w żelazne i wcale się nie zdziwił jak dostanę żelazo:-(
    Mus to mus:-) Ważne żeby z dzieckiem było ok

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki morfologii też do bani. Hemoglobiny i hematokryt poniżej normy.
    Wyniki moczu też be... W osadzie bardzo liczne bakterie i leukocyty podwyższone. Chyba będę musiała przyspieszyć wizytę, bo boję się że infekcja się rozwinie.

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka mialas lulac :D ...widać że i Ty masz uzależnienie od Belly :D tak jak ja

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciłam do domku, dzień dłużył mi się przeokropnie, czekam aż mąż wróci z pracy i jedziemy oglądać wózek :D mam nadzieję, że się uda kupić, choć cena podejrzanie niska :P

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
    Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiła :P rozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy :/ mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?

Żabcia_, A_n_k_a_80, violett, mmargol, _izunia_, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, widzę że Ty też z okolic BB :) ja w Eskulapie za żadne skarby nie chciałabym rodzić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    a moje pity któras zrozumiała ? :(
    Ja na pewno nie ;) tak jak Ulff nic z tego nie kumam

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula wrote:

Moilam Ci ze wszystko bedzie ok, a Ty panika niepotrzebna. Gratuluje chlopaka.
    Ps: ze tak zapytam to wychodzi na to ze wcale nie trzeba nic czuc? Bo ja tez nic nie czuje...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 19:53

• Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja niby tez ale tam własnie pracuje mój lekarz prowadzący :/
    Jego syn w Chrzanowie (niby mogłabym tam pojechać) ale go nie lubię to jest ten od prenatalnych, aha wyniki z Pappy mam idealne to swoja droga.

w57vikgnszqgz528.png
  • Ania91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Wiem, ze nie macie wszystkie wozkow ale moze ktoras poleci jakas posciel/kocyki do wozkow?

Zapytam tez o posciel-posciel w sensie poduszka i koldra dla dziecka, zakladam, ze lepiej kupic jakas antyalergiczna? Ktos cos poleci?

Ja kupowałam 5,5 roku temu antyalergiczna w Fido w Katowicach teraz tam maja tylko jakąś bambusowa i sama nie wiem gdzie kupić.

w57vikgnszqgz528.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja planuję rodzić w szpitalu gdzie moja lekarka nie pracuje i mam nadzieję, że nie będę tego żałować :) w eskulapie nie dość że drogo to jeszcze wypisują bardzo szybko i nie mają oddziału ratunkowego, więc w razie komplikacji i tak jedziesz karetką do szpitala :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jesteś jeszcze?
    Mam pytanie. Mąż przez pomyłkę kupił mi wit OmegaMed forte. A miały być normalne. Na tych napisane jest ze przeciwdzialaja przedwczesnego porodowi. I nie wiem czy hd brac. A drogie były! Ale nie chce przesądzić :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do wózka mam zamiar kupić minky. ;)

Strażaczka ja długo usypiam. A jak usnę, to mały zaczyna mnoe szturchać dotykać, itd.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania91 wrote:
    Witam się zaczynając 18 tydzień byłam wczoraj na wizycie wiec zdaje raport:
    Mała wyprzedziła swój rozwój o 2 tygodnie do przodu (wg usg dziś kończymy 18 tydzień a do zapłodnienia doszło tydzień po okresie) długość jakoś 12 cm (mój narzeczony urodził się mając 60 cm i nie całe 4 kg wiec widać po kim to ma) serce bije dupa się wystawiła :P rozmawiałam z doktorkiem na temat porodu bo myślałam o naturalnym (pierwsza cesarka) skutecznie ten pomysł wybił mi z głowy :/ mamy się umawiać jakoś tydzień przed terminem około 15 września, ALE okazało się ze klinika jest prywatna całkowicie zero refundacji z NFZ (Eskulap w Bielsku-Białej) a CC kosztuje tam 2500 zł + 250 zł za dobę płatne pierwsze dwie dobry jeśli partner chce być z Toba przez 24 h/dobę + ewentualne 500 zł za pokój jednoosobowy. Wiec będę jeździć oglądać i zobaczymy, ale wybór chyba dalej zostanie raczej na Tychy ewentualnie Oświęcim, Wadowice (najbliżej) a Wy co o tym myślicie?

ja rękami nogami będę się bronić, żeby nie rodzić w Wadowicach...Słyszy się opinię typu "jest ryzyko, jest zabawa"... (hehe a ja właśnie tam się urodziłam ) ;-) o Oświecimu słyszałam dobre opinie (chyba maja 2 stopień referencyjności).
    Jeśli masz wskazania do cesarki to nie płać!
    Masz już 12 cm szczęścia ;-) Super!

Musik, Ania91 lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 11:32

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pitów to nie ma możliwości żeby wychodziły różnie. Muszą wyjść te same kwoty bez różnicy kto jest pierwszy A kto drugi. Musialas za drugim razem coś źle wpisać :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ