X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ale macie takie ładne wyniki krwi, a moje sa słabe :(
    Jedyne chyba gluza wyszła spoko, bo 73? Wiec chyba dobrze?
    Poza tym, ja przytyłam juz prawie 5 kg, wiec chyba za duzo?

To jedz mniej i często i zdrowo.
    Duuuuuzo warzyw!
    Nie podjadaj.
    A będzie dobrze :-)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie wróciłam od mojej pani doktor, omówiła wyniki, wszystko gra i buczy. Już mierzy mi brzucho! Ha ha XD Wszystko w normie ale za mało tyję, 2.2 kg od początku ciąży. Mam więcej jeść. To chyba pierwszy raz w życiu! Hurra! Steki, befsztyki: here I come! Żeberka pieczone! Lody!!!

Wczoraj za to spędziłam pięć godzin odklepując wakacje... Buuuu. Dowiedziałam się, że ubezpieczenie podróżne nic mi nie pomoże, bo ciąża to nie choroba i jest świadomym wyborem. Morał - nigdy nie kupować ubezpieczenia. Zresztą my zwykle nie kupujemy, ale tym razem się uparłam, bo przecież ciąża, więc nic nie wiadomo...

Alaski nie będzie, ale wykorzystamy bilety lotnicze, polecimy do Vancouver i będziemy mieli takie wakacje :) Może pozwiedzamy Kanade?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:16

Sabina, violett, _izunia_, Strazaczka1990, A_n_k_a_80, Ania91, martta lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza0406 wrote:
    Omega med optima forte dla kobiet w ciąży? Spokojnie kwasy DHA nie zaszkodzą jak spojrzałam na ilość w 2 kapsułkach nie ma ich jakoś szalenie dużo :) Sama mam 600 w swoich kapsułkach a u Ciebie widzę 500 spoko :) Ostatnio endokrynolog mnie pochwaliła mocno za pilnowanie tych kwasów DHA, bo ostatnio je dokładnie badają i wyniki potwierdzają ich działanie na rozwój u. nerwowego i maluchów
    Swoją drogą OmegaMed to dobre preparaty również później dla dzieciaczków i starszych ja mam PrenatalDuo i również jestem zadowolona
    Wielkie dzięki! Jesteś nieocenioną :) bardzo ale to bardzo Ci dziękuję :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek, masz dobre wyniki! Norma hemoglobiny jest do 12, ale to nie dla kobiet w ciazy. Moja gin powiedziala, ze w ciazy norma jest do 10,5. Ja mam 10,9 i myslalam, ze to juz anemia. Zelazo dostalam, bo ta hemoglobina spada i zeby temu zapobiec, ale ogolnie kazala sie nie martwic, wiec Ty tez nie masz czym, bo masz jeszcze ladniejsza. Trzeba wyluzowac troche ;)

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemotka, ja tez przytylam 2 kg, alr moja gin mowi, ze jest dobrze. Ponoc dopiero sie zacznie :D tez sobie zaczelam co nieco pozwalac, ale jak waga zacznie szalenie przyspieszac to przestane tyle jesc :D

Behemottka lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak violett pisała
    Ja żelazo wtedy dostałam nie na anemię ale żeby nie było gorzej i do końca dawało rade. Po cc to mialam spadek :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek za bardzo świruje i szuka problemu na siłę:-(
    Pysiaczek luzuj żyłka ci peknie jak to mój mąż mówi!:-)
    Wiem ze ciężko ale powiesz się trochę uwierz że będzie ok :-)
    Nie można tak szukać we wszystkim jakiegoś problemu :-)
    Co ma być to będzie i nic nie zrobisz!
    Ciąża jest rośnie i zdrowo się rozwija a ty na siłę szukasz problemu.

Jest dobrze pysiaczek. Kochana głowa do góry:-)

• Broszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczornie!:)

Widzę, że większości z Was wyniki krwi spadają to i swoje porównałam z tym co miałam w styczniu i powiem Wam, że u mnie się poprawiły, nie mam pojęcia jakim cudem. Hemoglobina wzrosła, hematokryt wzrósł, nic tylko się cieszyć. Ale za to dostałam od gina "ochrzan", że za dużo przytyłam przez ostatnie 4 tyg:P

Ale muszę Wam się pochwalić czymś innym! Kupiłam sobie poduszkę cebuszkę i jestem w niej zakochana! Pierwsza noc super i mam nadzieję, że dalej też tak będzie:) Genialnie się na niej wypoczywa, no i do karmienia też się przyda. Polecam!

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku Żabka ma całkowitą rację - nie zamartwiaj się tak bo wszystko jest ok! Nie stresuj tak swojego dzieciaczka, bo dla niego to nie jest dobre a jak tak dalej pójdzie to Ty osiwiejesz....

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To jedz mniej i często i zdrowo.
    Duuuuuzo warzyw!
    Nie podjadaj.
    A będzie dobrze :-)
    Wlasnie nie jem duzo, tak mi sie wydaje. Słodyczy tez nie jem praktycznie w ogole, bo mnie nie ciągnie do nich. Jedyny problem mam z warzywami, bo jakoś nie mam na nie ochoty :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Pysiaczek za bardzo świruje i szuka problemu na siłę:-(
    Pysiaczek luzuj żyłka ci peknie jak to mój mąż mówi!:-)
    Wiem ze ciężko ale powiesz się trochę uwierz że będzie ok :-)
    Nie można tak szukać we wszystkim jakiegoś problemu :-)
    Co ma być to będzie i nic nie zrobisz!
    Ciąża jest rośnie i zdrowo się rozwija a ty na siłę szukasz problemu.

Jest dobrze pysiaczek. Kochana głowa do góry:-)
    To samo mowi mój M. Ale ja wyobrażałam to sobie zupełnie inaczej, jak widziałam moje kolezanki jak znoszą i jak śmigają w ciazy. A ja wyjdę ledwo do głupiego sklepu, to potem cierpię do końca dnia bo mi sie ta macica stawia :( wiem ze w 50% sama to sobie robię. Ale nie mogę nad tym zapanować :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ale naprawdę najmniej służy nam stres

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczku, dzisiaj obie jemy steka ;) Ja, żeby tyć, a Ty na żelazo :) A stresom mówimy sio!

A w ogóle to ja też nie miałam do niedawna energii, ledwie trzy kroki zrobiłam i już miałam zadyszkę. Ostatnio widzę poprawę. No ale u mnie pogoda też daje swoje, na słońcu od razu się uśmiecham. U Ciebie też będzie lepiej jak tylko się w Polsce ociepli i rozchmurzy :)

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek ale naprawdę najmniej służy nam stres
    Wiem, ale ja bym tak chciała śmigać i robić wszytsko jak przed ciaza :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja właśnie dostałam paczkę z ubrankami i muszę się pochwalić bo są cudowne :)
    http://iv.pl/images/19201161827051352719_thumb.jpg

a jeszcze druga część w drodze :D kupiłam jeszcze między innymi takie cudeńka:
    http://iv.pl/images/59718852234595930139_thumb.jpg http://iv.pl/images/89954225033626748890_thumb.jpg
    http://iv.pl/images/31780285805572499019_thumb.jpg

chyba będę dziecko z 3 razy dziennie przebierać, bo tyle tego będzie miała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 19:42

kamciaelcia, Strazaczka1990, Behemottka, Anulka01, _izunia_, Sabina, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Pysiaczku, dzisiaj obie jemy steka ;) Ja, żeby tyć, a Ty na żelazo :) A stresom mówimy sio!

A w ogóle to ja też nie miałam do niedawna energii, ledwie trzy kroki zrobiłam i już miałam zadyszkę. Ostatnio widzę poprawę. No ale u mnie pogoda też daje swoje, na słońcu od razu się uśmiecham. U Ciebie też będzie lepiej jak tylko się w Polsce ociepli i rozchmurzy :)
    Mniam takiego steka to bym zjadła, normalnie ślinka mi leci :D

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek ale ja w tej ciąży od początku nie mam mocy. Ale nie ubolewam nad tym. Nie przejmuje się bałaganem. Czasem pół dnia nic nie robie. Po prostu nie mamy na wszystko wpływu. A tym bardziej nie możemy z kimś się porównywać. Nie masz pewności czy te koleżanki wieczorem nie zwijaja się z bólu. ..patrz w przyszłość ze wkrótce będzie lepiej. Ciąża nie jest przyjemna. I boli ;) skorzystasz w czasie dni lepszych. Gdy trafi się zły dzień to odpoczywaj i nabieraj sił. Troszkę optymizmu. Dzidzia rośnie i juz niedługo się spotkacie. Chyba nie chcesz później żałować ze te miesiące przeplakalas? Więcej się nie powtórza.

mmargol, _izunia_, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam propozycję, nie wiem czy ktoś się ze mną zgodzi, ale fajnie by było wrzucić listę Żabki z wyprawką na pierwszą stronę. Bo ja np nie skopiowałam a teraz sobie myślę, że jednak by się przydała:P A głupio mi znów prosić. Za jakiś czas może ktoś inny się ocknie tak jak ja:P Co Wy na to? Może to wrzucić Ksosia albo któraś z dziewczyn, która jest wpisana na pierwszej stronie:)

kamciaelcia, mmargol, Pysiaczek89, mysza0406, żabka04, violett, _izunia_, Ulfenstein, mychakruszyna, Ania91 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Pysiaczek ale ja w tej ciąży od początku nie mam mocy. Ale nie ubolewam nad tym. Nie przejmuje się bałaganem. Czasem pół dnia nic nie robie. Po prostu nie mamy na wszystko wpływu. A tym bardziej nie możemy z kimś się porównywać. Nie masz pewności czy te koleżanki wieczorem nie zwijaja się z bólu. ..patrz w przyszłość ze wkrótce będzie lepiej. Ciąża nie jest przyjemna. I boli ;) skorzystasz w czasie dni lepszych. Gdy trafi się zły dzień to odpoczywaj i nabieraj sił. Troszkę optymizmu. Dzidzia rośnie i juz niedługo się spotkacie. Chyba nie chcesz później żałować ze te miesiące przeplakalas? Więcej się nie powtórza.
    Masz racje :) musze zmienic swoje myślenie, nastawienie itp. Mój M. nawet sie mnie pytał, czy nie chce isc na jakies konsultacje do psychologa, bo sie martwi o mnie. Ogolnie jest taki kochany i powiem Wam, ze nie myslalam, ze bedzie sie tak troszczył o mnie. To jedyny pozytyw, oprócz samego Marcelka w brzuchu :)

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama ostatnio myślałam o tej liście. Bo niby wszystko prawie mam ale fajnie byłoby odhaczyc czego brakuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ