X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek postaraj się jutro wstać z pozytywnym nastawieniem. Uśmiechnij się i nie myśl o troskach. Stracisz wiele pięknych chwil przez smutek złość i zamartwianie się

Pysiaczek89, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pidpisuje się pod Kamcia.
    Potem te chwile nie wrócą tylko zostaną pieluchy,kupki,kołki,niewyspanie i radość z naszych pociech.

A czy pysiaczek koleżanka VI mówiła że ja coś boli??? Nie!!!!
    Nie porównuj się do innych ciaz bo każdy jest inna!
    Twój organizm potrzebuje najwidoczniej więcej odpoczynku,mniej stresu i więcej laby :-)
    A noże organizm daje ci znać że masz leżeć odpoczywać i dlatego macica ci pokazuje rogi.
    Stres też robi swoje masz rację sama sobie to robisz na własne życzenie.
    Ale ty nie masz powodu do nie pokoju!!!!
    Korzystaj z relaksu,lezakowania i rób to ba co masz siłę.
    Szukaj i czekaj na ruchy dziecka, ciesz się szperaniem po necie i kompletuj wyprawkę lub po prostu czytaj książkę.

Mi też jest czasami smutno bo mialam w planie iść się kształcić ale ciąża mi na to nie pozwoliła bo więcej czasu przespałam nie nadawalam się do nauki i siedzenia w szkole do tego plamienia i cukrzyca już udupiona na amen :-(
    Pół ciąży zlecilo i nic nie umiem bo przespałam ale ważne że z dzieckiem ok.

Co do posiłków nie chodzi o jedzenie Słodkiego ty masz jeść zdrowo np. Kromka chleba z sałata, szynka i pomidor lub ogórek. Obiad mięsko i koniecznie warzywami lub surówka więcej warzyw itd itd porcję jak Wróbelek.
    Będzie dobrze tylko uwierz w ciążę i tego dzieciaczka chyba nie chcesz żeby był taki jak ty teraz albo później? :-(

Pysiaczek89, haneczka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro jadę do mamy cały strych przewalimy i dołożymy wyprawkę przywiozę sobie a potem później będę praca i pracowała:-) zobaczę co trzeba kupić i już nie mogę się doczekać:-)
    Wstawię zdjęcia ile ja tego mam hihi
    Na chwilę będę zmuszona zostawić te szmatki i pojechać na wizytę do diablo a tam min 2h siedzenia :-(
    Ahhhh ciężki dzień jutro przede mną także odezwę się wieczorem jak będę miała siły.
    W czwartek dentysta o matko już się boję na samą myśl:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Pysiaczek! Nie steruj siebie i dzieciątka bez powodu. Ciąża to TYLKO 40 tygodni, które się nie powtórzą, więc zrób wszystko żeby ten czas wspominać jak najlepej. Rośnie w tobie życie! To coś niepowtarzalnego!

A hemoglobina i hematokryt będą spadać praktycznie każdej z nas, bo to norma w ciąży. Dzielisz się z dzieckiem! ;)

Behemottka, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:06

Strazaczka1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek a może pomoże ci jak będziesz rozmawiać z brzuszkiem tzn gadaj sama do siebie ale do dziecka.
    Marcelek bardzo się ucieszy i pewnie z chęcią mamie da koniaka za jej dziwactwa hihi

Mam bratanka Marcela:-)udane dziecko

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze wiedzieć mysza:-)
    Nie wiem jak w ciąży ale wcześniej jak brałam to codziennie byłam w wc a yeraz raz na 5 dni :-(
    Tak jem treściami i mało że nie ma co:-(
    Chociaż ostatnio tak się zapchana że myślałam że urodzę w wc aż darlam się na męża bo mnie poganial mieliśmy wychodzić a ja tam umieralam:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kupiliśmy wózek! :D jest już jedna rzecz do odhaczenia :D

nick nieaktualny, Strazaczka1990, nick nieaktualny, kamciaelcia, nick nieaktualny, Behemottka, Pysiaczek89, bbeczka91, haneczka, mmargol, _izunia_, Anulka01, claudiuszek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, Pauka, martta lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    kupiliśmy wózek! :D jest już jedna rzecz do odhaczenia :D
    pokaż:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka jaka boska czapka :-)

Proponuję ta listę jak któraś ma wysłać na priv do Ksosi niech wklei na początek.
    Bo ja nie mam dostępu do kompa teraz a z tel nie umiem.:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little pokazuj :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy Roan Maritę w kolorze grafitowym :) póki co wózek złożony czeka na znalezienie jakiegoś tymczasowego miejsca, a później musimy go wyczyścić i już Filip będzie miał brykę na cacy ;)

roan-marita-sl12-3_0_b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:14

kamciaelcia, Strazaczka1990, Behemottka, Pysiaczek89, nick nieaktualny, nick nieaktualny, _izunia_, Anulka01, nick nieaktualny, A_n_k_a_80, martta lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Kupiliśmy Roan Maritę w kolorze grafitowym :) póki co wózek złożony czeka na znalezienie jakiegoś tymczasowego miejsca, a później musimy go wyczyścić i już Filip będzie miał brykę na cacy ;)

roan-marita-sl12-3_0_b.jpg
    piękny :)

• haneczka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane. :) Wpadam chociaż na chwilkę dzisiaj. Od rana dużo pracy w domu. A po południu zafundowałam sobie 1,5 godzinny spacer w dnie strony do szwagierki. Widzę, że dzisiaj poruszacie trudne tematy. Pysiaczku, ja też życzę Ci lepszego jutra i pocieszę, że przyjdą lepsze dni. Mam tak czasem, że jednego dnia nie mam siły i ochoty na nic, a następnego mogłabym góry przenosić.

Od kilku dni trochę się martwiłam, bo nic a nic nie czułam maleństwa. Ale widocznie nie miałam czasu się na tym skupić. Dzisiaj czułam już ze 3 razy, że jest w środku i ma się dobrze. I od razu jestem spokojna. :)

Pysiaczek89, Strazaczka1990, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Wam jeszcze raz za pocieszenie i rady :) fajnie mieć to forum i Was :) a ja pracuje nad swoim nastawieniem i od jutra zaczynam rozmowy z Marcelem ❤️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little coś podobnego miałam dla córki też z tym koszem na dole nazywał się balerina z eko skóra.
    Super ważne że się wam podoba:-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na kolacje zjadłam bułke z sałatą,pomidorkiem,ogórkiem serkiem szynka i jajkiem.I tak mi ciężko w brzuchu ze masakra ;/ obżarłam się...jedną bułką a był czas że tyle jadałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Dziękuje Wam jeszcze raz za pocieszenie i rady :) fajnie mieć to forum i Was :) a ja pracuje nad swoim nastawieniem i od jutra zaczynam rozmowy z Marcelem ❤️

Pozdrów Marcela od cioteczek wirtualnych :-)

Strazaczka1990, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    piękny :)
    mamy jeszcze do tego spacerówkę ;) gondola jest bardzo duża, więc jak dziecko ubierzemy w kombinezon i otulimy w zimie to będzie nadal miał sporo przestrzeni :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek
    Dziś jest dzień czekolady to pociesz się kawałeczkiem ;)
    Ja też sobie pozwoliłam hehe 2 kostki gorzkiej

Strazaczka1990, nick nieaktualny, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ