X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia, dokładnie, najważniejsze są wartości na których się dzieci wychowuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:22

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosidelo jest dopiero dla dzieci które siedzą, na początek to tylko chusta jeżeli ktoś chce nosić. Mi brakuje możliwości noszenia małej w Tuli ale ona już za dużo waży aby ja tak nosić

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja rodzina, a nawet tesciowa juz chyba wiedza , ze jak mamy własne zdanie i poglądy nikt nie powinien sie wtracać. I tak było ze slubem, chrztem odwiedzinami po porodzie itp szanuja to powoli

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zeszłam z mojego domowego pojazdu - odkurzacza i przerzuciłam się na mopa. ;)

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mega prośbę - czy mogłybyście iść do kuchni i zmierzyć ile maja wasze meble od podłogi do blatu? Tzn razem z blatem? Szczególnie te nowsze kuchnie...muszę dziś podać budowlańcom na jakiej wysokości ma być okno bo w projekcie jest coś zle a nie wiem czy wszystkie meble sa tej samej wysokości...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Rzadko tu ostatnio zagladam ale pogoda coraz ladniejsza i coraz wiecej mnie niema w domu niz jestem :)
    Ale nie ukrywam ze bardzo czesto wracam do was myslami:D Tylko zabrac sie za czytanie i pisanie jakos gorzej :)W czwartek na 17.00 mamy wizyte u lekarza wiec mam nadzieje ze dzidzia bedzie wspolpracowac i dowiemy sie co tam siedzi :D
    Pozdrawiam was wszystkie i kazda z osobna :D Milego dnia kobitki! :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z blatem 87 cm. ;) Moja kuchnia ma 2 lata. ;)

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki:) czyli dobrze wydawało mi się ze mniej więcej na 90 okno:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello, my się w chuście nosiliśmy i uważam to za wynalazek godny nobla.
    Wiązanie nie jest ani troszkę skomplikowane. Jak się ktoś boi to można na początek wybrać chustę elastyczną.
    Ja dziś lecę na wizytę, w badaniach niestety mam podwyższone ob i crp. Ciekawe co lekarz na to bo wiem, że są różne podejścia do tematu.
    Wczoraj z okazji wolniejszego dnia rozglądaliśmy się troszkę na nowym pojazdem. Ja bardzo chcę duże auto bo obecnie mamy dwa sedany i przy dwójce dzieci to chyba będziemy musieli jeździć dwoma jednocześnie dzieląc się na drużyny. Niestety okazało się, ze spore auto to też spora kasa, a staram się mieć aktywny tryb oszczędnościowy. Zobaczymy, jeszcze sporo czasu zostało tym bardziej, że auto będzie potrzebne dopiero na pierwsze wspólne wakacje.
    Powiem Wam, że staram się podchodzić do zakupów racjonalnie. Przytłacza mnie ilość rzeczy mojego syna. W połowie ciuchów nawet nie chodził. Tym razem będę starała się kupować znacznie mniej. Tak samo postaram się podejśc do zabawek, które obecnie zajmują znaczną przestrzeń.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie 86 cm

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 91cm.
    Rok temu skończony remont. Edit: ale u mnie było równanie do parapetu, stad moze te 5cm różnicy.

Ubranka od brata dostaliśmy głownie różowe, ale te najmniejsze i tak wykorzystamy. Jak Kostek bedzie na siebie pluł i sikał to moze i na różowe ;) Nie przyjęliśmy tylko falbanek i kokardek. chociaż to ja mam większe opory, zeby chłopca w róż ubierać ;)
    Chociażby myśli takie: a co ze zdjęciami? Wiocha potem dla dziecka :)
    A moj to sknera, wiec liczy sie tylko zaoszczędzona kasa. Choć sam by różowej koszulki nie założył.
    Na szczescie to bedzie na mojej głowie.

A Chłopięce dostaniemy w maju, wiec moze zrobię wtedy mocniejsza selekcje i róż pójdzie głębiej do szafy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:53

mychakruszyna lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka taka kulka to niestety stawianie macicy, na tym etapie dzidzia sier tak nie wypnie, jest za mała, za chuda. Ja tak miałam od 14tc z synkiem.

Little mojego synka od urodzenia nosiłam w nosidełku Tula, ma kształt dostosowany do pozycji zabki, ortopeda i rehabilitantka powiedzieli, że jak najbardziej można :) nosiłam i z przodu i na plecach. Niby moznar nosić do 3 rz, ale młody już nie chce :)

Co do chrztu to mielismyr młodego nie chrzcic, ale tesciowie tak truli d..., zee.trochę dla świętego spokoju. Mieliśmy chrzciny sami :) bo.jesteśmy bez ślubu, więc grupowe się nie należą. Ceremonia wyszła super, bo ksiądz mówił tylko do mojego szkraba :) mały miał 10 mc, więc kumal, że jest w centrum zainteresowania, na chrzcie raczkowal po ołtarzu :) zaczepiał księdza :)
    Było 10 osób, obiadek w domku. Fajnie chrzcic dziecko,.jak już wie, co się dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 11:03

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w 5-tym miesiącu!!!! :)
    Mychakruszyna, wysokość kuchni każdy powinien robić pod siebie ;) Nawet jeśli kupujesz gotowca, np z Ikei, to tam są regulowane nogi- chyba +/- 10cm. Ja mam 164cm, a blat 93cm. Mi jest wygodnie :)
    Pysiaczek, też czasami czuję takie kłucia, tak jakby w środku pochwy. Ale jak się położę to przechodzi. Jeśli Cię to niepokoi-idź do lekarza, albo jedź na IP. Po co masz sobie i dziecku fundować stres. Ja stwierdziłam, że poczekam do wizyty(jeszcze niespełna tydzień), no chyba, że faktycznie coś niedobrego będzie się dziać.
    Co do chrztu-u nas będzie najbliższa rodzina, czyli 33 osoby ;) A chrzcić będziemy zapewne w kościele parę wsi dalej, bo tam jest sam chrzest bez Mszy Św. Nie mam zamiaru stać godzinę z wrzeszczącym dzieckiem, bo ani to dla mnie nie będzie przeżycie duchowe, ani dla ludzi wokół, a już na pewno nie dla dziecka.
    Ja oprócz sprezentowanych kiczowatych ciuchów, boję się "niebezpiecznych" zabawek. Starsze babcie, albo ciotki wyznają zasadę- dużo i tanio. Jak widziałam grzechotki firmy Auchan, z krawędziami które są tak ostre, że przecinają skórę na palcach, to zastanawiałam się kto to dopuścił to sprzedaży? Nie chciałabym nikomu robić przykrości, ale szkoda wydanych na taki szajs pieniędzy. Wolałabym dostać jedną ładną zabawkę, niż całą torbę "morderców".

Postanowiłam też iść do dentysty. Niby nic mnie nie boli, ale jakiś czas temu wypadły mi 2 plomby. Oczywiście jak zaczęłyście pisać o leczeniu zębów, przegooglowałam sobie temat w internecie i wczoraj nie mogłam zasnąć, z przejęcia, że coś niedobrego może się stać.

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ulfenstein
    ja to nawet kwiatków dla chłopaka nie chce...mój mąż nawet róż by załozył (np body), ale ja zaczełam mocno krecić nosem, wyobraziłam sobie te wszystkie zdjęcia...i jeszcze mialabym poczucie, ze kasy pozałowałam drugiemu dziecku(bo pierwsze mialo duzoooo ciuszków). Mąż przyznał racje i różu(oprócz jakiegoś malenkiego motywu) i kwiatków nie bedzie

Ulfenstein lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Dziewczyny mam mega prośbę - czy mogłybyście iść do kuchni i zmierzyć ile maja wasze meble od podłogi do blatu? Tzn razem z blatem? Szczególnie te nowsze kuchnie...muszę dziś podać budowlańcom na jakiej wysokości ma być okno bo w projekcie jest coś zle a nie wiem czy wszystkie meble sa tej samej wysokości...
    Ja mam 85 w tym sam blat ma grubość 4 cm. U mnie chyba trochę nisko, wygodniej jest na wysokości 90 cm ( plecy nie bolą). Jak byłam w ikei to sie okazało ze mam za nisko okno i ikeoska kuchńia odpada.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dzięki dziewczyny :) kuchnia będzie duza na wymiar ale widzę że ta miara 90 będzie ok:)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Super dzięki dziewczyny :) kuchnia będzie duza na wymiar ale widzę że ta miara 90 będzie ok:)

weź jeszcze pod uwagę podłogę, tzn to, co na niej połozycie, bo zwykłe płytki troche ja podniosą

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak panowie budowlańcy już to uwzglednili:)

Od 2 dni mam ochotę zadrapać brzuch i piersi mimo ze smaruje 3 razy na dzień :/boję się rozstępów

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój blat jest tez parapetem w kuchni. Jak chodziłam za kuchniami to wszędzie mi mówili ze najwygodniej jest robić blat na wys 90 cm. A w ikei nie maja regulowanych cokołów, dlatego moja kuchnia odpadła :/.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Agatia czy ta macica to nie za wczesnie zaczyna trenować? Niby gin powiedział,ze to nic groznego,na usg szyjka 35mm i tez padlo pytanie czy w poprzedniej ciazy szyjka sie nie skracala.. juz sama bie wiem co o tym myslec,a mam tak codziennie,po dłuższych wyprawach to i nawet kilka razy dziennie tak jest+ból jak na miesiączkę,ale trwa tak do 2minut i odchodzi
    Macica niestety za wcześnie, ale może się opanuje :) ja miałam krążek w pierwszej ciąży na szyjce. Teraz od początku mam szyjke 36mm i ginka mówi, że jest jak najbardziej ok. Nie każda ma 40-50mm. Będziemy kontrolować, czy się nie skraca. Bo przy moim łożysku przodujacym pessar nie wchodzi w grę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 11:17

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ