X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Was tez taka beznadziejna pogoda??? W Poznaniu szaro buro i mokro :( pocieszam się truflami i malagą :) a potem szlocham ze gruba jestem :)))

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ja sie chusty bałam patrząc na nia na zdjęciach ;)
    mąż chce nosidełko kupić, żeby malucha na brzuchu nosić, moi znajomi korzystali z chusty i bardzo sobie chwalili, więc sobie myślę, że to dobra opcja gdy trzeba wyjść z dzieckiem np do sklepu czy autobusu, a tam ciężko się tarabanić z wielkim wózkiem :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nosidełko od urodzenia jednak nie wskazane, a z chustą mozecie juz dzisiaj zacząc ćwiczyć, mi sie to u kogoś podoba, ale ja sie bałam :)

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, mimo pogody, ide na spacer. Moze wozki poogladam - jesli tak daleko Zajde :)
    Postanowilam ze jesli sie zmecze zadzwonie do taty zeby mnie do domku podwioZl bo on zawsze gdziee po miescie fruwa :)

wlasnie ogladalam wozki i jeszcze riko primo mnie zainteresowal, ale stelaz 10kg:/ i ponoc gondola jest bardzo duza...:(
    Czuje sie zagubiona w poszukiwaniach wozka...

Ale mlody mi buszuje w brzuchu :)
    Az mam ochote go potuuuulicc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku ja bym chciala chuste. W Poznaniu nawet warsztaty z noszenia organizuja... A na studiach poznalam dobroczynny wplyw na matke i dziecko dzieki chuscie :)
    Jednak dopoki nie opanuje zawiazywania to nie zaryzykuje ...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    nosidełko od urodzenia jednak nie wskazane, a z chustą mozecie juz dzisiaj zacząc ćwiczyć, mi sie to u kogoś podoba, ale ja sie bałam :)
    to że dziecko musi podrosnąć wiem, poza tym tak malutkiego dziecka nawet bym nie zabierała gdzieś dalej, niż na spacer w wózku po okolicy. Na pewno też dostanę opr.. za wychodzeniem bez chrztu, ale nawet nie myślałam kiedy to nastąpi, a trzymać dziecko 2-3 miesiące w domu to jakiś bezsens, prania dziecięcego bez ochrzczenia też nie wolno wywieszać... cóż za zabobony :P

kamciaelcia, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF słyszałam, ze bez chrztu nie powinno sie wychodzić z dzieckiem ale reszty nie znałam :D u mnie moja babcia sie o ten chrzest czepiała,mała ochrzcilismy jak miała prawie 5 miesięcy, to był kwiecień więc i ciepło się zrobiło. Teraz tez nie zamierzam sie spieszyć. I znów zamawiamy chrzest bez mszy-sama ceremonie...babcia chrztu Emilki nie doczekała, zmarła 2 tyg wczensiej,. dzis mija rocznica...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko czekam aż teściowa będzie biegać z czerwoną wstązeczką, a to do wózka to do kołyski czy nosidełka... W tedy ja za nią z czosnkiem będę latać! o! ;)

AniaLewandowska, Anulka01, Lusia8998, _izunia_, Pauka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    PS. Sorry jesli kogoś uraziłam powyższą sukienka bo może którejś podoba sie ;) .

Eeeeee no wiesz? Jak mogłaś w ogole wrzucić takie zdjęcie sukienki :) ja bym nie ubrała takiej mojej córci - ale oczywiście kwestia gustu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    LRF słyszałam, ze bez chrztu nie powinno sie wychodzić z dzieckiem ale reszty nie znałam :D u mnie moja babcia sie o ten chrzest czepiała,mała ochrzcilismy jak miała prawie 5 miesięcy, to był kwiecień więc i ciepło się zrobiło. Teraz tez nie zamierzam sie spieszyć. I znów zamawiamy chrzest bez mszy-sama ceremonie...babcia chrztu Emilki nie doczekała, zmarła 2 tyg wczensiej,. dzis mija rocznica...
    O kurde! To Nasze pewnie w ogole nie wyjdzie z domu, bo ja mam ciagle dylemat czy chrzcić...

kamciaelcia, Broszka, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholera! chyba mi się wydawało że śluz mam podbarwiony na brązowo....

• mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale zabobony o tym praniu nie słyszałam.

Ja mam dylemat z innej beczki - czy któraś próbowała wcisnąć wózek do seicento? Kurcze sprzedaliśmy moj samochód chevrolet cruze i mąż nie chce wcale 2 auta bo szkoda kasy ale powiedziałam że jak będę teraz jeździć częściej do lekarza i w ogóle badania to nie chce pożyczać od teścia więc myślę żeby choc takie male np seicento kupic...tylko nie wiem czy upcham potem wózek choć w sumie jesli tylko ja i dziecko pojadę to może na przód go wcisnę...bo chyba niemowlaka nie można z przodu wozić?

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mieszkam pod Poznaniem, w Śremie i u nas pogoda też kijowa.

Dziecko zamierzać nosić w chuście chociażby właśnie na szybkie wypady do sklepu.

O zabobonach dotyczących nie ochrzczenia nie słyszałam. My chcieliśmy poczekać rok, aż nam Chrzestny urośnie, ale babcie by nam głowy pourywały. :D

Syn u mnie raczej nie zwraca uwagi co ma na sobie, byle by spodnie nie były za luźne, a dupkę ma tak chudą, że ciężko takie znaleźć.

Mycha ta sukienka też mi się nie podoba. Jeżeli chodzi o koronkę to ja bardziej w tę stronę:
    http://a.allegroimg.pl/original/03/53/58/69/73/5358697354

lub takie: http://2.allegroimg.pl/original/04/60/99/92/51/6099925106

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:04

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na chrzcie było 8 osób :) Emilka, rodzice, rodzice chrzestni, żona chrzestnego, nieslubna córka chrzestnej, ksiądz proboszcz (my nawet nie mamy ślubu kościelnego)
    było bardzo miło i wesoło i o nić proboszcz sie nie czepiał, nawet stwierdził , ze make dziecko, bo kilka godz wczesniej miał roczne

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Hahaha ale zabobony o tym praniu nie słyszałam.

Ja mam dylemat z innej beczki - czy któraś próbowała wcisnąć wózek do seicento? Kurcze sprzedaliśmy moj samochód chevrolet cruze i mąż nie chce wcale 2 auta bo szkoda kasy ale powiedziałam że jak będę teraz jeździć częściej do lekarza i w ogóle badania to nie chce pożyczać od teścia więc myślę żeby choc takie male np seicento kupic...tylko nie wiem czy upcham potem wózek choć w sumie jesli tylko ja i dziecko pojadę to może na przód go wcisnę...bo chyba niemowlaka nie można z przodu wozić?

nie można z przodu jak są włączone poduszki powietrzna...u nas na szczescie ich brak, a z drugiej strony mozna je wyłazczyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z chrztem nie chcemy zwlekać, ale to już przede wszystkim zależy od dziecka, młodego nie będziemy stroić, więc pewnie będzie miał biały kombinezon i białą czapeczkę, bez żadnych spodenek, marynarek, kamizelek... babcia pewnie będzie chciała żeby odbył się w ciągu dwóch pierwszych tygodni jak za dawnych czasów, ale dla mnie to za szybko :O i zaproszeni będą tylko rodzice, dziadkowie i chrzestni, nie zamierzamy spraszać całej rodziny...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm zastanawiam się czy seicento w ogóle ma poduszki:P

U mnie chrzest tak czy owak będzie 9 października bo tylko raz w miesiącu jest a do listopada nie chce czekać. No i mimo sprzeciwu babci męża zapewne, i tak wyjdę wcześniej na spacer :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się tylko wojny domowej boję, bo ja jestem luteranką, moja rodzina też, a od męża wszyscy katolicy, chcemy ochrzcić dziecko u mnie w kościele i nie wiem jak się reszta zapatruje na taki pomysł :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    liczy sie absolutnie wasze zdanie i poglady!!!!

mychakruszyna, ja mała czesto sama woziłam z przodu i ten brak poduszek był mi wrecz na reke

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana! Ja dopiero po śniadanku. Doskwiera mi dzisiaj ból głowy, chyba od pogody, bo po ładnej wiosennej choć chłodnej, przyszły same chmury i jakoś tak ponuro :(

izunia to fakt, koszty związane z dentystą mnie przerażają.. ale muszę zrobić co konieczne żeby się gorzej nie posypało :( wiadomo na lekarza tracę fortunę, trzeba kupować dla dzieci powoli.. a tu jeszcze dentysta. Niedawno auto Nam się zepsuło i masa kasy poszła na naprawę :/

Plus taki, że łóżeczka już mam zapłacone i w maju je odbieramy z komisu :D szuflady zrobi Nam znajomy stolarz na wymiar :)

Z chrztem maluchów pewnie będziemy czekać, aż moja siostra będzie mogła przylecieć ponownie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 10:22

‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ