WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Do czego sa potrzebne te pieluchy tetrowe i flanelowe? Ile powinno sie mieć?
Flanelowe to taki lekki kocyk lub podkład na przewijak był w moim przypadku. Tetrową dziecko lubi używać do tulenia.
No i tetrowe można wycierać buźkę np.Niektórzy może używają jej zamiast pampersów, jak kiedyś.
Srokao pisze, że też do paszczy malucha mogą być flanelowe
Zaleca się niby do 10 tetrowych i 5 flanelowych. Ja miałam 3 tetrowe i 2 flanelowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 08:39
-
Mychakruszyna obudziłam sie około 4 i nie mogłam zasnąć do jakiejś 6
to pewnie przez ten stres...
Anulka mam w miarę często usg, bo chodzę sobie prywatnie, bo mam blisko domu prywatna przychodnie, tylko zastanawiam sie, czy to usg nie zaszkodzi Bobaskowi? Wiem, najgorsze co mogłam zrobic to czytać ten internet... I teraz wszystko sobie wkręcammychakruszyna lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ulfenstein wrote:Do czego sa potrzebne te pieluchy tetrowe i flanelowe? Ile powinno sie mieć?
lepiej sie sprawdzaja od sliniaczkow (tetrowe)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 08:43
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Mychakruszyna obudziłam sie około 4 i nie mogłam zasnąć do jakiejś 6
to pewnie przez ten stres...
Anulka mam w miarę często usg, bo chodzę sobie prywatnie, bo mam blisko domu prywatna przychodnie, tylko zastanawiam sie, czy to usg nie zaszkodzi Bobaskowi? Wiem, najgorsze co mogłam zrobic to czytać ten internet... I teraz wszystko sobie wkręcam
Gdzieś czytałam, że badano wpływ USG na malucha i nie wywiera on szkodliwego wpływu na płód. Większe szkody wyrządzą Ci nerwy.
Może to po prostu dzidzia daje Ci do wiwatu, a ty to mylnie odczytujesz?
Żebym po każdym skurczu i bólu latała do lekarza nie opłacałoby mi się wychodzić z poczekalni. Wizyty mam do miesiąc i jak na razie wszystko jest ok. -
nick nieaktualny
-
Macioszczyczka wrote:Gdzieś czytałam, że badano wpływ USG na malucha i nie wywiera on szkodliwego wpływu na płód. Większe szkody wyrządzą Ci nerwy.
Może to po prostu dzidzia daje Ci do wiwatu, a ty to mylnie odczytujesz?
Żebym po każdym skurczu i bólu latała do lekarza nie opłacałoby mi się wychodzić z poczekalni. Wizyty mam do miesiąc i jak na razie wszystko jest ok.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Ale to moja pierwsza ciaza i nie wydaje mi sie, zeby bobas mnie tak dość mocno kopał? Co prawda czuje to tylko jak sie położę. Ale wydaje mi sie, ze to ta przeklęta macica... Poza tym jak byłam na takim dodatkowym usg, to lekarz zobaczył, ze na jednej ścianie macicy mam zgrubienie i powiedział ze to moze świadczyć o skurczu, wiec w czwartek poszłam do mojej gin zeby mnie zbadała i powiedziała wlasnie, ze czuje ze mi sie lekko macica napina... Przepisała mi kolejna dawkę luteiny i biore tego cholerstwa juz tonę
To tym bardziej się nie denerwuj i staraj się odpoczywać jak najwięcej i leżeć. Będzie dobrze.
Dzidzie na początku czujemy przeważnie na leżąco.Mogę się mylić, ale wydaje mi się, że to to akurat dzidzia, tylko może ze względu na macicę cię boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 08:51
-
sabina mam ten sam problem...nie umiem nic kupić. Mi sie nawet nie podobaja ubranka dla chłopaków...wczoraj próbowałam sie już coś zorientować, ale aż mąż zauważył moja rezygnację i mu oswiadczyłam, ze jak dalej tak będzie, to on bedzie miał ten zaszczyt wyprawić syneczka
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyte pieluszki mają naprawdę wiele zastosowań
a moja mama jak dzieci podrosły i nie potrzebowały już pieluch używała ich do wycierania kurzy i szyb
chyba znaleźliśmy wózek! muszę się tylko umówić na oglądanie, niby nie ma swobodnej regulacji rączki ale jest piękny, taki jaki chcieliśmy i w dodatku tanio!Macioszczyczka, Sabina, żabka04, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:sabina mam ten sam problem...nie umiem nic kupić. Mi sie nawet nie podobaja ubranka dla chłopaków...wczoraj próbowałam sie już coś zorientować, ale aż mąż zauważył moja rezygnację i mu oswiadczyłam, ze jak dalej tak będzie, to on bedzie miał ten zaszczyt wyprawić syneczka
Ale uparciuszek.
Przecież ubranka dla chłopaczków też są słodkie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff8b5b122f7a.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61ec416589e6.jpg
Np. kombinezonik i niebieskie body w misie.
Nie mam niestety na tym kompie Filipka jak miał pare miesięcy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 08:57
kamciaelcia, Malutka92, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
macioszczyczka
ale ja chłopiece lubiłam na mojej niuni
ale błagam nie cytujcie
nie uraziłam was pokazując zdjęcia Emilki??Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 20:35
Sabina, Madziuuuula, Malutka92, bbeczka91, claudiuszek, Angela89, Broszka, Pysiaczek89, violett, żabka04, Strazaczka1990, _izunia_, bisacz lubią tę wiadomość
-
Mi na początku ciazy gina mówiła ze macica za twarda. W chwili kiedy przeszłam ten najbardziej stresujący dla mnie okres, minęło to jak ręką odjął
Pysiaczku moze znajdź jakieś zajęcie które sprawi Ci przyjemność: basen, joga czy coś co Cię zrelaksuje
A moze jakiś weekendzik poza domem?
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia