X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciaelcia śliczna malutka :)
    Czemu mamy się czuć urazone? To Twoje dziecko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, pewanie, że nie uraziłaś. :) Niby dlaczego?

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie chyba nie znam na modzie skoro w chłopiecych lubiłam córke ;) choć rózowe tez miała :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi chodzi o to ze ja idę do sklepu oglądam i na nic zdecydować się nie umiem. Nie wiem czemu. Z corka nie.mogłam powstrzymać się od zakupów a tu zupełnie na odwrót. Dziwne to

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Kamcia, pewanie, że nie uraziłaś. :) Niby dlaczego?

bo tu nam sie zycie rodzi a ja pokazałam to, którego nie ma...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Ale to moja pierwsza ciaza i nie wydaje mi sie, zeby bobas mnie tak dość mocno kopał? Co prawda czuje to tylko jak sie położę. Ale wydaje mi sie, ze to ta przeklęta macica... Poza tym jak byłam na takim dodatkowym usg, to lekarz zobaczył, ze na jednej ścianie macicy mam zgrubienie i powiedział ze to moze świadczyć o skurczu, wiec w czwartek poszłam do mojej gin zeby mnie zbadała i powiedziała wlasnie, ze czuje ze mi sie lekko macica napina... Przepisała mi kolejna dawkę luteiny i biore tego cholerstwa juz tonę :(
    Jestem dalej za Tobą, a ruchy czuje juz bardzo wyraźnie. Fakt, to moja druga ciąża. Z T także czułam bardzo wcześnie bo pierwsze "motylki" były juz ok 14 Tyg. Teraz moja córcia daje właśnie do wiwatu w pozycji leżącej (głownie uderza mnie z lewej strony na wysokości pomiędzy spojeniem łonowym a pępkiem) oraz kiedy siedzę i brzuch jest troche ucisniety (zwłaszcza jak jadę samochodem). Skurcze są bardzo charakterystyczne. To takie uczucie jakby łapało Cie cos na moment od środka i za chwile puszczało. Nie ma nic wspólnego z kopniakami. Zupełnie inne odczucie.

A tak btw - dzień dobry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 09:23

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia to twoja duma przecież ;)

Ja też zawsze chciałam dziewczynke ale odkąd zaszłam czuje ze będzie chłopak i przyznam ze ciuszki sa przeslodkie tylko trzeba szukać ;) zależy kto ma jaki gust. Ja się boje ze rodzina np tesciowa nakupi ciuszków kiczowatych a moje dziecko tego nie zalozy i będzie obraza :P powiem żeby inwestowała w pieluszki:P

bbeczka91 lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia no co Ty wariatko! Sama słodycz! Tylko Emilka nawet w ciuszkach chłopięcych wygladała jak dziewczynka, a niektóre dzieci łatwo pomylić ;) sama ostatnio taką wpadkę zaliczyłam! Ale naprawdę ta dziewczynka wygladała jak chłopiec....

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja mam właśnie takie skurcze szczególnie jak siedzę lub podczas przytulania z mężem ale kopniaków jeszcze nie czuje.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Kamcia to twoja duma przecież ;)

Ja też zawsze chciałam dziewczynke ale odkąd zaszłam czuje ze będzie chłopak i przyznam ze ciuszki sa przeslodkie tylko trzeba szukać ;) zależy kto ma jaki gust. Ja się boje ze rodzina np tesciowa nakupi ciuszków kiczowatych a moje dziecko tego nie zalozy i będzie obraza :P powiem żeby inwestowała w pieluszki:P

Ja się boje, że moja teściowa kiczowate będzie kupowała dla dzewczynki, bo miała dwóch chłopaków, a gusta mamy baaardzo różne. Ja lubie kropeczki, krateczzki.. I takie romantyczne rzeczy, a ona sportowe i coś typu folk:P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście książkę Zaplątani Emilii Chase? Uśmiałam się jak norka! Polecam! Pysiaczku zamiast internetu za tą książkę się łap!

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macioszczyczka, właśnie te kropeczki u dziewczynek lubiłam :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka moja mimo ze jeszcze nie ma 50 to ma gust typu falbanki, dupne kokardy i ogólnie lata 90... Mniej więcej taka jak na zdjęciu tylko jeszcze najlepiej różowa lub czerwona...

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5fc8d29fb010.png

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mamy póki co najwięcej Kubusiów Puchatków, kilka pasów i misiów. Mam też jedne półśpiochy w kremowe paski i się zastanawiam czy będą dobre dla chłopca, ale są tak milusie i ciepłe, że chyba będziemy je zakładać w jesienne, chłodne wieczory jak już nikt nie będzie patrzył :D

Kupiłam też jedną bluzeczkę, która byłaby typowo chłopięca i nawet po kupieniu zastanawiałam się czy będzie odpowiednia jak jednak nam dziewczynka wyskoczy, ale zmartwienie zupełnie niepotrzebne :)

i huurraaa, jedziemy dziś wózek oglądać :D

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beż i ecru ja juz zaklepałam dla malego z rzeczy Emilki, dla mnie to kolor uniwersalny

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. Sorry jesli kogoś uraziłam powyższą sukienka bo może którejś podoba się ;-)

Malutka mi się taka kulka robi jak np leze na boku i przewrócę się na plecy...przez chwilę maly jest z jednej strony aż zajarzy ze zmieniłam pozycję. Za każdym razem chce mężowi pokazać ale zanim on zatrybi dziecko już zmieni pozycję.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy któraś z Was nosiła/zamierza nosić dziecko w chuście?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka już sama wybiera w czym chce chodzić, więc dziewczyny strojcie swoje córki, bo szybko usłyszycie ze mamo! Ia tego nie założę!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie chusty bałam patrząc na nia na zdjęciach ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bardzo lubiłam u dziecka jeans :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ