X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz o to mi chodziło. Lekarz zaproponował echo. ..mi echo zrobił w środę wegrzynowski. Od razu zmierzył wszystko 7 dzidziusia czyli w 19 tc miałam już usg polowkowe. ..super specjalista. Nawet zbadał Bod (odległość między zewnętrznymi kacikami oczu). A najgorsze ze on u nas nie robi echo prywatnie (tylko na nfz czyli ze skierowaniem ). Ja nie dostane skierowania w 30 tc :( daleko masz do Szczecina? ?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • megg Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

ja dzis po wizycie u gina

wszystko ok, tylko mam anemie

nic nie uroslo wiec prosze o wpisanie DZIEWCZYNKI

pozdrwiam cieplo

Angela89, A_n_k_a_80, żabka04, AniaLewandowska, violett, Strazaczka1990, Anulka01, _izunia_, mmargol, Lusia8998, martta lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie godziny drogi, ale w Szczecinie zaraz poszperam bo pewnie robi też prywatnie chociaż lekarz na dzisiejszym badaniu mówił coś, że w mojej syt chyba mogę na NFZ. Spróbuję na połówkowych wydobyć skierowanie, nie mam pojęcia jakie są terminy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dwie godziny drogi, ale w Szczecinie zaraz poszperam bo pewnie robi też prywatnie chociaż lekarz na dzisiejszym badaniu mówił coś, że w mojej syt chyba mogę na NFZ. Spróbuję na połówkowych wydobyć skierowanie, nie mam pojęcia jakie są terminy.

http://vitrolive.pl/ tutaj przyjmuje prywatnie, musiała byś zadzwonić i się dowiedzieć czy robi również tam echo. Ale teraz spojrzałam w cennik i robią 350 zł
    http://www.hahs-lekarze.pl/ lub tutaj.

No i pracuje też w szpitalu w którym rodzę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Angela jutro będę działać, dziś jestem wrakiem emocjonalnym, kurde jak już przebrniemy jeden etap to pojawiają się kolejne kłopoty. Życie uczy pokory.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz ja robiłam na nfz i wegrzynowski robi echo w Gorzowie (ale tylko na nfz i nie ma możliwości prywatnie ). Po to tylko tu przyjeżdża. ..tez mam do szczecina 120 km i raczej prywatnie nie pojadę a ma nfz nie mam wskazań dostać ponownego skierowania. Ale warto do niego. A z drugiej strony za 2 tygodnie serduszko dzidziusia może juz całkiem inaczej wyglądać wiec na zapas się nie martw

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kamcia, że nie powinnam tak panikować skoro inne parametry są w porządku, w gabinecie się trzymałam ale w aucie przy mężu się posypałam no nic zobaczymy co z tego wyniknie, dziękuję.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu lekarz chce czekać do 22 tc?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Hej, mogę trochę ponarzekać? Juz czwarty dzień strasznie kijowo się czuję. Jakaś taka obolała, głowa, brzuch, krzyż, nocki fatalne a w ciagu dnia marzę tylko o położeniu się spać :( do tego strasznie wrażliwa się zrobiłam i łatwo mi przykrość sprawić :( Straszny kryzys mam. Nie wiem czy znowu wszystko mi się tam rozciąga, czy po prostu pogoda mnie dobija... Sorki ale musiałam się wyżalić...

Ależ żal sie! A tak na poważnie, to pewnie nic strasznego. Mi tez czasami wracają dni, kiedy mogłabym tylko spać. A jak wstaje po drzemce to czuje sie gorzej niż jak sie położyłam. A co do rozklejania sie - kochana, ja ostatnio wruszam sie w najmniej oczekiwanych momentach. Wiec to chyba normalne ;) i szczerze? Rycz! To pomaga :)

Mychakruszyna - wyglądowo wózek ładny, jednak jak dla mnie ma troche za mały kosz pod spodem. Z doświadczenia wiem, ze musi byc solidny i pojemny, zeby zmieścił zakupy ;)

Bisacz - trzymam kciuki oby wszystko było ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 21:44

bisacz, Anulka01 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia, wpisz mi proszę połówkowe na 27.04. :)

Bisacz, trzymam kciuki za Ciebie i maluszka.

bisacz lubi tę wiadomość

• megg Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz trzymam kciuki

bisacz lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz trzymam kciuki, będzie dobrze! Najgorsze czekanie. Może jednak można zrobic wczesniej niż 22 tyg? Jak Kamcia miała w 19 to może i Tobie sie uda.

bisacz lubi tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    A czemu lekarz chce czekać do 22 tc?
    Szczerze mówi, że wtedy serdusio jest większe i przy jego wiedzy łatwiej mu badać ale jeśli chcę zrobić badanie gdzieś w 20 tyg to wysyła mnie do Wegrzynowskiego ze względu na jego większe doświadczenie.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma któraś tak ze jak się położy i rozluźni to te cholerne więzadła bolą jeszcze bardziej?!
    Kamcia a Ciebie co za choróbsko dopadło ze tak Cię skręca?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem bisacz
    Ja wiem ze tobie potrzebny jest spokój a ten osiągniesz po badaniu...
    Wegrzynowskiego polecam jest nielicznym który ma specjalny certyfikat. Ma specyficzny charakter ale czuje się jego profesjonazilm. A gdybyś powtórzyła usg u innego lekarza? Bo szczerze to masz 2 wyjścia albo wegrzynowski juz albo czekać. Dziś kochana wyplacz się bo każda z nas może mieć taki kiepski dzień. Dasz upust złym emocjom. Jutro wstań jednak z wielkim uśmiechem przemysl jakie wyjście jest dla ciebie najlepsze i zacznij działać. Ja i tak wierzę że wszytko jest dobrze. ..tak malutkie serduszko zmieni się jeszcze z 10 razy.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    A ma któraś tak ze jak się położy i rozluźni to te cholerne więzadła bolą jeszcze bardziej?!
    Kamcia a Ciebie co za choróbsko dopadło ze tak Cię skręca?

2 noce temu coś poczułam gardło. ..w dzień bardziej i zaczęlo mnie boleć całe ciało. Calutkie. ..do tego klucie podbrzusza przy pozycji innej niż leżenie. Ani gorączki czy stanu podgoraczkowego,nic kataru kaszlu. ..wiec wnioskuję ze to nie przeziębienie nie grypa nie angina. ..zaczęłam profilaktycznie inhalowac się solą fizjologiczna. Cukry szaleją. Mam wrażenie ze chce mi się kaszlec ale gardło juz prawie nie boli. Nie wiem szczerze co mnie dopadło. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamciu poczekam te dwa tyg, wielkie dzieki za slowa otuchy
    Sory za pisownie ale komp mi szwankuje

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisacz dajmy małemu ciałkou rosnąć ;) będzie dobrze

bisacz lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się nocną porą :)

Bisacz głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze. Serduszko jeszcze maleńkie i się prawidłowo ukształtuje tym bardziej, że wszystkie pozostałe pomiary są dobre. Trzymam kciuki.

bisacz lubi tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2016, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam być wczoraj wieczorem, ale już nie dałam rady. Obiad u teściów, później wizyta u moich rodziców, kawa u siostry męża i wieczorna wizyta u znajomych. Jak wróciliśmy do domu to padłam.
    O 5 rano mama mnie obudziła telefonicznie, że tata ma zatrzymanie moczu. Zamiast dzwonić na pogotowie to do mnie. Zastrzyk przeciwbólowy zrobiłam popołudniu ale nie mam w domu zestawu do cewnikowania... i tak w ambulatorium nie mogli go zacewnikować i wysłali do szpitala. Sorki ale troszkę się wyżaliłam...
    Ja nie mogłam zasnąć do 7 i spałam do 12. Zanim się ogarnęłam było po 13 i sąsiadka przyszła z prośbą zrobienia zastrzyków. Zobaczyła mnie bez kurtki i tak zaczęła gratulować i się cieszyć, że o zastrzykach prawie zapomniała :)

Pirelka ja chodzę do dentysty teraz systematycznie od II trymestru i zawsze ze znieczuleniem robi mi zęby. W październiku wszystko było ok na przeglądzie poza korzeniem który miałam do usunięcia. Później tak jakoś się to posypało. Idę jutro i chyba na razie zawieszę te wizyty albo je ograniczę, bo zbankrutuje a teraz inne wydatki czekają.

Ksosia tak ja pytałam o ten wózek :) Chyba na niego się zdecyduję. Poczytałam trochę opinii na różnych forach. Wydaje się być ok.
    Kurcze teraz jak tak piszecie o wózkach 2w1 i fotelikach osobno to już sama nie wiem. Myślałam o tym 3w1...

Ania śliczne tancereczki masz :)

Violett mcFlurry Bounty obecnie jak dla mnie najlepsze :)

Dziewczyny gratuluję wizyt i pięknych brzuszków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2016, 23:04

w57v3e3kgxrfkiqe.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ