X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Od 5:30 nie śpię, jestem już głodna jak wilk, a idę dziś na badania więc zjem coś najprędzej za 1,5h. Zaraz potem ten upiorny dentysta. Miłego dnia :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mowię dobranoc. :)

A tak w ogole, to kiedy ostatnio było coś słychać od naszego Bratka? Ktos wie co u niej?

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu! ja nadal mam nadzieję, że pogoda się w końcu poprawi ;)

teraz widzę, że suwaczek mi się nie przekręcił :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 07:09

Sabina, AniaLewandowska, Strazaczka1990, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas narazie mgliście. Ale podobno ma być ładnie. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    A ja mowię dobranoc. :)

A tak w ogole, to kiedy ostatnio było coś słychać od naszego Bratka? Ktos wie co u niej?
    Udziela się na innym wątku a u nas już słabiej :(

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana
    Ja też od 5.30 na nogach. Babcia odwieziona na chemię. Pewnie koło 14 albo 15 trzeba będzie ją odebrac. Idę coś zjeść i dalej spać. Toż to dla mnie środek nocy ;)
    U mnie znowu ponuro. Jutro ma być ładnie podobno.

Miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wasze maluchy też zaczynają podskakiwać po wypiciu kawy? :P

mysza0406 lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja ho u mnie dziś nieśmiało przebija się słońce, także może będzie cieplej niż wczoraj. Też mam dziś dentystę muszę wyskoczyć w ciągu pracy.
    Miłego dnia i udanych wizyt:):)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Hej mamusie :-)
    Mam problem,wczoraj mialam tel z przychodni gin z przełożeniem wizyty,gdyz mojego gina nie bedzie 26.04 (gdzie sam mi kazal na 26 sie zapisac,bo wcześniej moze go nie byc) i przełożenie wizyty na 29.04. Problem jest taki,ze L4 mam do 23.04 i lekarz zostawil mnie na lodzie :-( :-(

a powiedzialas mu o tym?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Ja jeszcze sporadycznie czuje mojego malca czekam teraz na połówkowe 19 kwietnia aby sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Co do wagi ja przytyłam strasznie bo az 5 kg do 7 tygodnia ciąży obecnie jest już 8 kg.
    Na szczęście ostatni miesiąc tylko 0,5 kg.
    Taki przyrost u mnie jest spowodowany zakazem biegania roweru i pływania nawet seksu:/
    Ale zakaz już zniesiony wiec uskuteczniam długie spacery plus lekkie ćwiczenia co widać bo ostatni miesiąc to tylko 0,5.
    Diety nie zmieniłam od kilku lat staram się jeść zdrowo.
    Miałam dziś w pracy badany cholesterol 262 i glukozę 82 ciśnienie 115/70, zdziwiłam sie bo cholesterol podwyższony ale lekarka uspokajała ze w ciąży to norma gdyż organizm gromadzi tłuszcze.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co przychodnia na to? oni coś powinni poradzić. U mnie byo tak w pierwszej ciązy , ze przyjmował jakis nieznany mi lekarz i on mi dawał l4, kiedy mój wrócił ze zwolnienia , to on kontynuował. i nikt się nie czepiał , ze inny gin, była ta sama poradnia. Myśle, ze twoj moglby kogoś w zastepstwie wyznaczyć do swoich obowiazkow, albo mógłby zostawić ci l4 w rejestracji...nie wiem jakie maja zwyczaje. Stad moje pytanie, czy lekarz wie i co on na to?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Boje sie,ze jak pojde na wizyte do innego gina to mi nie wypisze L4,bo przeciez nie on prowadzi ciążę. A zmiana lekarza na tym etapie? Pewnie nikt nie bedzie chcial przejąć mnie w tym tygodniu...
    Zadzwoń do przychodni. Musisz mieć ciągłość zwolnienia. Nie ładnie o nich świadczy że tego nie dopilnowali

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka u mnie tezr nie ma ginki, nawet nie wiem kiedy będzie wizyta ;) a zwolnienie wystawia mi położna :) dzwonię do przychodni, ona wypisuje i czeka w rejestracji. Z tego, co wiem to lekarz może wystawić 3 dni.do tyłu, więc 29 może wystawić za 26... mam nadzieję, że nie pokrecilam.

Dziewczynki proszę o kcikuki dzisiaj... mam usg i modlę się, żeby łożysko choć drgnęło do góry o milimetry.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 08:48

Malutka92, Ksosia, Sabina, Angela89, Pysiaczek89, żabka04, Anulka01, A_n_k_a_80, _izunia_, AniaLewandowska, Behemottka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej,

Ja jeszcze sporadycznie czuje mojego malca czekam teraz na połówkowe 19 kwietnia aby sprawdzić czy wszystko jest ok.
    Co do wagi ja przytyłam strasznie bo az 5 kg do 7 tygodnia ciąży obecnie jest już 8 kg.
    Na szczęście ostatni miesiąc tylko 0,5 kg.
    Taki przyrost u mnie jest spowodowany zakazem biegania roweru i pływania nawet seksu:/
    Ale zakaz już zniesiony wiec uskuteczniam długie spacery plus lekkie ćwiczenia co widać bo ostatni miesiąc to tylko 0,5.
    Diety nie zmieniłam od kilku lat staram się jeść zdrowo.
    Miałam dziś w pracy badany cholesterol 262 i glukozę 82 ciśnienie 115/70, zdziwiłam sie bo cholesterol podwyższony ale lekarka uspokajała ze w ciąży to norma gdyż organizm gromadzi tłuszcze.

mój gin się zdziwił, czemu diabetolog w ciązy bada mi cholesterol . Na początku miałam 203. i diab powiedziala, ze w ciązy to piekny wynik (choć trochę za wysoki), bo niektóre maja dużo za duzo. Ale w odpowiedzi dla gin, diabetologa interesują w mojej cukrzycy trójglicerydy. Ale ja mega źle się odzywiałam i cholesterol 203 w 10 tc to odzwierciedlił. niedługo powtarzam te badania ;) na diecie jestem juz 2, 5 miesiąca i zobaczymy , czy taka zdrowa

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w 21 tc!!!!:)
    Za tydzien mam polowkowe i troche trzese tylkiem - nie wiedziec czemu ...:(

Dzis jade na warsztaty mamo to ja :)

Mysle co napisac "z czym kojarzy ci sie mamo to ja". Jakies propozycje?:)

Mam mega, giga ochote na bulke z nutella - do dziela!!!:)

Sabina, bbeczka91, _izunia_, AniaLewandowska, violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, ale on nie moze przerwać tej ciagłości zwolnienia, musi sam coś zaproponować, moze wysle to zwolnienie do rejestracji, położnej...albo po prostu je dla ciebie zostawi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka to idź do rodzinnego, powiedz jaka sytaucja. Też powinien bez problemu wystawić zeolnienie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 08:52

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    malutka, ale on nie moze przerwać tej ciagłości zwolnienia, musi sam coś zaproponować, moze wysle to zwolnienie do rejestracji, położnej...albo po prostu je dla ciebie zostawi

Jak sie wkurze to jutro tam pojade i wejde miedzy pacjentkami i mu nagadam moze mi wypisze to zwolnienie i da,albo chociaz w rejestracji zostawi. Chociaz na ostatniej wizycie mi powiedzial,ze on moze wypisać co najwyzej 2 dni wstecz i 2 do przodu... ale jestem wscielka co za cep :-(

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka a jak dogadujesz sie z rodzinnym ? ( odnosnie tego co agatia napisała)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malutka92 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Malutka to idź do rodzinnego, powiedz jaka sytaucja. Też powinien bez problemu wystawić zeolnienie.
    Tylko,ze L4 od rodzinnego to juz nie 100% płacy :-/

Ksosia lubi tę wiadomość

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ