X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, jestem tego samego zdania...w pierwszej ciązy ten lekarz na zastępstwie był do okolo 20 tc ale przestał mi sie "podobać". Na wszystko dostawałam skierowania wg rozpiski kiedy i co, ale miał dziwny charakterek (to ten zboczeniec o którym niedawno w tv mówili) i gdyby mój lekarz niespodziewanie nie wrócił ze swojego zwolnienia, na pewno zmienilabym sama tego debila

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    To ze trzeba wrócić do pracy to była dla mnie oczywistość :)
    Ale ze trzeba poinformować to nie wiedziałam. W sumie logiczne.
    Ja sie wlasnie wczoraj dowiedziałam, ze moje biurko zajęte. Troche tan burdeliku zostawiłam, bo nie planowałam l4.

dla mnie tez logiczne, tym bardziej, jeśli jest oficjalne zastepstwo...i jeszcze inna sytuacja, gdy ide do lekarza po l4 te 3 dni poźniej niz zwolnienie było wystawiane (wszystko przepisowo) a on mi mówi, ze nie da...to tak naprawde 3 dni nieusprawiedliwione...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, moim zdaniem to ty musisz miec poczucie zadowolenia a nawet bezpieczeństwa przy tych wizytach. Jesli masz możliwość znaleźć lepszego gin, to uznaj te sytuację za znak , ze teraz jest odpowiednia pora

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie musiałam dzwonić do mojego dr.. dostałam plamień. Przecież ja normalnie ciąży nie mogę mieć.
    Na szczęście uspokoił mnie. Plamienia są przez to że wczoraj miałam robiony posiew z szyjki i ona jest mocno ukrwawiona. Spytał czy mam skurcze, twardnienia - na szczęście nie mam. Powiedział że bardzo dobrze. I że jeżeli jestem nie spokojna mam przyjechać do niego do szpitala ale on mówi że to na pewno jest to. I że jak się pojawią skurcze lub twardnienia mam od razu jechać do niego. Jak na razie córka ma drzemkę i ja też leże. Później ją do przyjścia męża sprzedaje teściowej i sama leże plackiem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz należy do tych rozgadanych, ale przy biurku i przy samolocie ;D Ale jak już odpali aparat do usg to słowa z niego nie wyciśniesz ;) Chociaż z wizyty na wizytę coraz więcej gada. Na początku też myślałam o zmianie, bo o wszystko musiałam pytać, dopiero w 9 tyg założył kartę ciąży, zlecił badania. Wydało mi się to podejrzane, bo traktował mnie tak jakby ta ciąża nie miała zakończyć się szczęśliwie. Teraz tak jak mówię, rozkręcił się i czuję, że traktuje mnie poważnie. A jeśli Tobie lekarz nie odpowiada to zmień go, to Ty musisz czuć się pewnie i bezpiecznie ;)

Przy okazji zapytam... Dziewczyny, czy którąś z was męczą jeszcze mdłości? Cholera, u mnie to wygląda tak, że tydzień może dwa spokoju i wszystko wraca, mdłości, wymioty, brak apetytu, wczoraj znów wróciło i modlę się nad śniadaniem ;(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, masz prawo wystapić o wszelkie historie choroby (czyli ksero papierów prowadzenia ciązy) ale osobiście bym zrobiła to tak-że poszłabym do nowego, pogadala, czy mnie przejmie i co potrzebujesz mu dostarczyć...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, takie plamienia po badaniu sie zdarzaja , wiec na szczescie to tylko to!!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Wam też się tak dluzy do kolejnego Usg? Ja mam polowkowe dopiero 6.05 i nie mogę się doczekać :( Tak bym już chciała wiedzieć że z dziedzicem wszystko dobrze, a tu jeszcze tyle czekania

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela dobrze że gin Cię uspokoił. Ja tez bym sie wystraszyla jakbym zaczela plamic

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam że spadnę z toalety jak zobaczyłam wkładkę.Od razu przypomniał mi się 13 lutego wtedy poszły mi wody już całkowicie.. a dziś 13 ale kwietnia. Nie muszę chyba mówić że nienawidzę 13. Na szczęście teraz wkładka jest czysta. Mam nadzieje że to jednorazowe plamienie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alez zostalam zignorowana :D lubie takie dyskusje!:)
    Az wrzy od rana...:)

Nic to... Milego dnia dziewuszki!:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, takie plamienia po badaniu sie zdarzaja , wiec na szczescie to tylko to!!
    Wiem że się zdarzają, ale ja nigdy nie plamiłam, i dla mnie to był szok. Na szczeście po rozmowie przypomniało mi się dlaczego on robił mi cytologie przed ciążą. Aby nie grzebać przy szyjce. Wczoraj musiał z stamtąd pobrać posiew.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Wybacz, ja nawet nie nadrabiałam :( Bo w głowie co innego :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam USG i jeszcze mi się dłuży... ;/Dobrze, że pół dnia w pracy, to szybciutko przeleci. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:

Nawet przy nadrabianiu ciężko zapamiętać, co kto napisał. ;D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ksosiu o tobie pamietam, sama miałam miec 19. usg w poradni badan prenatalnych, a ze połowkowe zaliczylam już , więc prywatne usg (jak połowkowe ) mam 28 kwietnia. I najwiecej zastanowiłam sie ze juz dość szybko sie stresujesz ...ja to 2 dni przed tak bardzo bardzo ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Amanda S. Nowa

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    dziewczyny, kupowała może któraś z Was na stronie www.wapteka.pl??

Ja często zamawiam na wapteka pl, mają dobre ceny, jestem zadowolona.

mmargol lubi tę wiadomość

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam połówkowe już jutro i usiedzieć w miejscu nie jestem w stanie...juz nawet sił nie mam czytać o tym zastoju :(

mhsvi09k4211dm8g.png

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dziewczyny Wam też się tak dluzy do kolejnego Usg? Ja mam polowkowe dopiero 6.05 i nie mogę się doczekać :( Tak bym już chciała wiedzieć że z dziedzicem wszystko dobrze, a tu jeszcze tyle czekania
    Tez mi sie dłuży. U mnie polowkowe 4 maja.
    Chociaż byłam przekonana, ze to jeszcze miesiąc i wczoraj mnie moj uświadomił, ze tylko(!) 3 tygodnie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haj ja się tylko witam. Czasu nie mam za bardzo na pisanie. Dla zainteresowanych na smyk.com jest -40% na ubranka niemowlęce. :)

claudiuszek, mmargol, Strazaczka1990, bbeczka91, Lusia8998 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ