X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia_ wrote:
    Dzień dobry... No jakoś udało mi się usnąć koło 2. Fajnie się patrzy na kogoś jak śpi :D Mój takie miny strzelał, że sama zaczynałam rechotać w łóżku :D A jak go głaskałam po policzku to jak się uśmiechał ahahaha normalnie jak mały bobas :D

U mnie też troszeczkę słoneczka wypłynęło :) Ehh muszę dziś podjechać do pracy na chwilę, mam nadzieję, że żadna kontrolna mnie nie nawiedzi. Ja to Wam zazdroszczę, że nie macie stracha przed czymś takim :) Zwykle wybywam dopiero po 15 na jakiś szał zakupowy lub coś w tym stylu, a jak nie to zawsze zaglądam do apteki i kupuję jakiś duperel :D
    a mój Sławek przez sen gadał o psie i tak śmiesznie dawał komus buzi cmokając ;D myślałam,że padne ze śmiechu .Jak to fajnie wyglądało.Aleee zapomniałam zapytac co mu sie takiego śniło.Bo nawet nazwał mnie bułką przez sen...

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Ja jutro mam USG i jeszcze mi się dłuży... ;/Dobrze, że pół dnia w pracy, to szybciutko przeleci. ;)
    a ile Ci jeszcze zostało? bo cos wspominałaś że na l4 idziesz>:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też słoneczko. ;) mam test lodów truskawkowych w pracy. Pychotka!

mychakruszyna, AniaLewandowska, _izunia_, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• Pauka Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuśki!
    Trzymam kciuki za kazda z Was, Agatia zaCiebie szczególnie :)
    Ktoś pytał o mdłości- ja mam je cały czas, codziennie z przerwami, ale nie ma dnia bez mdłości...
    Ja dzis mam wizytę o 17.40 nie wiem jak wytrzymam...ale jutro rano kierunek Sopot i tak bardzo sie cieszę :)
    Co do wózka to tez mam dylemat, chyba wyciągnę meza do Łodzi bo wydaje mi sie ze tam sa fajne sklepy i duży wybór, była któraś z Was w Dino? Mam nadzieje ze obejrze tak duzo modeli
    Miłego dnia!

agatia, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    a ile Ci jeszcze zostało? bo cos wspominałaś że na l4 idziesz>:)

Na L4 jutro ;P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, Angela bo przez kolano!!!! No...
    Foks mi po kawie i słodkim tak popierdziela w tym brzuchu jakby basen przepływała! Mega śmieszne uczucie :)
    Agatia Ty grzecznie lez i rób sobie wizualizacje ze lozysko się podnosi!
    Ja sie dziś czuje lepiej i mam przypływ energii! Jadę po młodego do szkoły :*

agatia, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauka wrote:
    Dzien dobry mamuśki!
    Trzymam kciuki za kazda z Was, Agatia zaCiebie szczególnie :)
    Ktoś pytał o mdłości- ja mam je cały czas, codziennie z przerwami, ale nie ma dnia bez mdłości...
    Ja dzis mam wizytę o 17.40 nie wiem jak wytrzymam...ale jutro rano kierunek Sopot i tak bardzo sie cieszę :)
    Co do wózka to tez mam dylemat, chyba wyciągnę meza do Łodzi bo wydaje mi sie ze tam sa fajne sklepy i duży wybór, była któraś z Was w Dino? Mam nadzieje ze obejrze tak duzo modeli
    Miłego dnia!
    W Łodzi możesz jeszcze zajrzeć do sklepu Słoń na ul.Pojezierskiej 99, tam maja duzo wózków, można sobie wypróbować, pojeździć. :)

Pauka lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba, Angela palnijmy sobie razem :)
    A tak serio to czarne myslir sioooooooo, siooooo, sioooooo. Mi dzisiaj przyszła pierwsza paczuszka zamówionych przez net.ubranek, musi bycr dobrze.
    Nawet, jak się łożysko nie podniesie to damy radę i tak planowane mam cc.

Dzierzba, Lusia8998 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia i co miałaś to usg?

• Sophia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a kiedy najlepiej zrobić połówkowe/??? niby mozna 18-24 ale o ile przy prenetalnych mówi sie, że im później tym lepiej widać to przy połówkowych żadnych dobrych rad nie słyszałam.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sophia
    ja juz miałam w 18+3
    u dobrego specjalisty, tak naprawde miał robić echo serca i zbadał wszysciutko ( w sumie 50 min), nie narzekał, ze wczesnie, ze dziecko małe , ze cos...ale niektórzy wola później, bo wszystko wieksze, lepiej widzą...w pierwszej ciązy połówkowe miałam w 19+ oraz 23+ i to drugie usg nie robiłam jako połówkowe, ale dla siebie dodatkowo, lekarz wykonał wszelkie pomiary, w tym w sercu(ale to nie było echo)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A psik a psik a psik...czy to się kiedyś skończy? Dobrze ze wizyta w pn bo juz 3 tyg to trwa:/
    Znalazłam ladny fotelik samochodowy cybex aton 4 za rozsądną cenę i babka twierdzi ze nie był wypadkowy do tego bardzo malo używany z racji ze mieszka w centrum miasta i bez prawka...więc miała go w sytuacjach koniecznych jak to stwierdziła. Tylko prawie 50km musialabym jechać i nie wiem co mąż powie.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slazaczki...jesli któraś chetna w Zabrzu teraz w sobotę sa warsztaty w sklepie viki. Oto link http://viki.net.pl/warsztaty/#zapisz-sie

Ja się zapisałam bo nie mogę iść na te z planeta dziecko.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja kompletnie nie mam czasu nic pisać, teraz mam chwile to piszę.
    Jutro mam wizytę i może się dowiem co w brzuszku siedzi. Mam nadzieje, że łożysko się podniesie i będzie już tylko lepiej.
    Ogólnie czuje się dobrze czasami przy zmianie pozycji zaboli tam na dole.
    Czuje ruchy rzadko ale może dlatego bo mam dodatkowe kg ale w sumie przytyłam może z 5 kg a może i mniej.
    Agaita 3mam kciuki aby łożysko się podniosło :-) będzie wszystko dobrze.

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam iść jutro na warsztaty ale wole siedzieć na pupie..

Ja przy córce połówkowe miałam robione 19+4 dni teraz będzie 20+6 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki, zeby bylo wszystko ok!

Angela, rozumiem Twoje zdenerwowanie, tez sie martwie, bo sluz zabarwil mi sie na jakis taki bezowo brazowy, ale jest go niewiele, tylko przy toalecie eh. Pierwszy raz tak, wczesniej mialam normalne plamienia, nie wiem juz sama.
    U mnie to wiecznie jest problem z hormonami, moja gin mowila, ze jak cos sie dzieje mam zwiekszyc Duphaston i lezec, tak tez zrobilam.
    Malego czuje, brzuch mnie nie boli, wiec mam nadzieje, ze jest ok, ale stres pozostaje.

Czemu nie moze byc normalnie eh.

• esmi Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    violett zobaczysz wszystko będzie dobrze poleż odpocznij poczytaj książeczkę będzie dobrze :-)

violett lubi tę wiadomość

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po USG lekarzowi się coś u dzidziolinki nie podoba, ale nie wiem co, bo rozmowny nie jest wcale :/ jutro się dowiem na obchodzie i mam dostać dalsze wytyczne :/ kur... mać :/
    Łożysko się podniosło i jest 1,5 cm nad ujściem, jest nisko osadzone, ale już nie przodujace. Do cc już jest na odpowiedniej wysokości.
    Nawet się nie cieszę, bo nie wiem ci z malutką :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2016, 13:18

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jestem po USG lekarzowi się coś u dzidziolinki nie podoba, ale nie wiem co, bo rozmowny nie jest wcale :/ jutro się dowiem na obchodzie i mam dostać dalsze wytyczne :/ kur... mać :/
    Łożysko się podniosło i jest 1,5 cm nad ujściem, jest nisko osadzone, ale już nie przodujace. Do cc już jest na odpowiedniej wysokości.
    Nawet się nie cieszę, bo nie wiem ci z malutką :(

Kurde, ładnie się podniosło ale jak zwykle nie może być dobrze wszystko. Nic nie powiedział co mu się nie podoba? Jaa pierdziele uwielbiam takich lekarzy.

• agatia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela nic nie chciał powiedzieć, wszystki jutro na obchodzie... moje pytania zignorował. Kocham takich komunikatywnych lekarzy :/
    Najgorsze, że nie ma mojej ginki, jest na urlopie bo wychodzi za mąż. Nie chcę jej głowy zawracać :(

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ