X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia trzymam kciuki aby szybko Was wypuścili.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaszłam w 15 cyklu. Początek ciąży szpital ze względu na silne bóle brzucha. W sumie to jedyny niedobry objaw ciąży u mnie. Mdłości, humorów itp. nie miałam i nie mam. ( no mdłości może ze 2-3 razy). Jak na razie ciążę przechodzę bardzo dobrze mimo, że bliźniacza.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ula

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia dobrze zrobiłaś :)
    Powiedzcie mi czy Was tez tak strasznie krzyże bolą???? Ja juz się martwię co to bedzie za 3-4 miesiące... Normalnie wieczorem mogłabym płakać z bólu... :(

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba to początek chyba miałaś trochę nerwowy? Nam się udało w 7 cyklu i już wariowałam, że nic z tego. 1,5 roku temu miałam operację usunięcia dużych mięśniaków i głównie z tego powodu były moje obawy. Jak do tej pory nie wymiotowałam ani razu, za to jestem strasznie senna od samego początku aż do teraz.
    Cieszysz się, że będą bliźniaki? :)

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od dentysty, stresowałam się tak, że prawie zawału dostałam ! Bolał mnie ząb w aucie jak językiem nacisnęłam więc czułam, że coś złego się tam dzieje.

Okazało się, że do leczenia kanałowo (3 kanały) i kilka innych też choć nie wiadomo czy kanałowo reszta, bo dopiero jak się rozwierci to zobaczy co słychać.

Już dzisiaj mi zrobiła jeden zabieg, ze znieczuleniem. Na szczęście nic nie czułam i po czasie przestało mi serce walić jak młot. Teraz muszę go skończyć więc max 3 wizyty na niego, a potem resztą trzeba się zająć.

Chyba zbankrutuję..ale trzeba wyleczyć, by wszystkie nie poszły na kanałowe leczenie :(
    Mam nadzieję, że jutro nie zacznie boleć po leczeniu, bo ponoć może tak się zdarzyć zwłaszcza w ciąży. Nie chciałabym jeszcze faszerować się lekami przeciwbólowymi.

Oby moim dziewczynkom to nie zaszkodziło.

Jutro zapytam mojej ginekolog o znieczulenie i rtg.

To mi da taką nauczkę, że jak wyleczę wszystko to regularnie zjawiam się u dentysty!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:58

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mi krzyż na razie nie dokucza, za to pobolewają mnie żebra z jednej strony, a brzuszek mam już spory

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 20:59

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mąż to raczej nie umie robić zdjęć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 15:46

Strazaczka1990, Angela89, mmargol, Dzierzba, Anulka01, Lusia8998, Malutka92, bbeczka91, _izunia_, żabka04, Pysiaczek89, Macioszczyczka, martta, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny ile czasu starałyście się o dzidzię? Jak się o niej dowiedziałyście? Jak Wam minął początek ciąży?
    Mi się udało w I cyklu starań.Ja jeszcze jak nie wiedzialam o ciąży to dużo dzwigala .Nie wiedzialam czemu ,z jakich powodów bolało mnie podbrzusze.Mdlilo mnie ,piersi po bokach bolaly,i byłam senna bardzo .U mnie najgorszy czas ciąży minął.:) bo tak to przez 4miesiace ciągle zwracalam

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:

Jutro zapytam mojej ginekolog o znieczulenie i rtg.

Ja mogę podpowiedzieć o rtg można zapomnieć, ja miałam na "ślepo" leczone zęby przy córce nie zdarzyłam zrobić rtg. Znieczulenie dostawałam specjalne dla kobiet w ciąży one chyba jest pozbawione adrenaliny czy jakiegoś innego składniku. No i zęby leczone od 2 trymestru dopiero. Teraz mam do zrobienia 2 dziurki na szczeście rengen mamy. Ale mam zamkniętego zęba który jest do leczenia pod mikroskopem a nie da rady zrobić tego w ciąży.

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mąż to raczej nie umie zdjęć robić...ale niech będzie

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7cde5dbede1b.jpg
    Ładny brzusio :)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula możesz wrzucisz fotke brzuszka?

• Ulfenstein Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą plecy. Promieniują do pośladków przy praktycznie każdym kroku. Bardziej po kilkugodzinnym siedzeniu przy kompie czy stole.
    Pomaga ciepły termofor, ale niestety tylko na chwile.

I włączyło mi sie ssanie na owoce i mleko. Mogłabym jesc tylko owoce: truskawki, winogrona, mango, kiwi, GREJFRUTY! I zapijac mlekiem albo jogurtami. Albo miksować na koktajle.
    Mięso ble :( ziemniaki z sosem ujdą.

Jutro jadę do Rodzicow i liczę na dobry obiad, ale nie sadze zeby mi zaserwowali truskawki z jogurtem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:06

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, nam sie udalo w 4cs, to moja pierwsza ciaza. Dowiedzialam sie dzien przed wigilia, wiec idealny prezent na swieta. Test zrobilam pro forma w zwiazku z dluzszym wyjazdem, bo z tego cyklu marne byly szanse, nawet sie nie nastawialam w tym cyklu.
    Objawow zadnych nie mialam i nie mam poza przeokropna sennoscia od poczatku do mniej wiecej konca 1 trymestru.

Anulka ja nie mam takich boli krzyza, czasami tylko po dluzszym spacerowaniu cos tam czuje, ale to bardziej dyskomfort niz bol..

edit: w sumie mam wrazliwsze piersi - to tak z objawow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:07

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Ja mogę podpowiedzieć o rtg można zapomnieć, ja miałam na "ślepo" leczone zęby przy córce nie zdarzyłam zrobić rtg. Znieczulenie dostawałam specjalne dla kobiet w ciąży one chyba jest pozbawione adrenaliny czy jakiegoś innego składniku. No i zęby leczone od 2 trymestru dopiero. Teraz mam do zrobienia 2 dziurki na szczeście rengen mamy. Ale mam zamkniętego zęba który jest do leczenia pod mikroskopem a nie da rady zrobić tego w ciąży.
    No właśnie dentystka mówiła, że rtg robią tak, że okrywają całe ciało fartuchem ołowiowym czy jakimś.. znieczulenie też dostałam jakieś specjalne, które ma najmniej środków obkurczających naczynia, rzekomo najbezpieczniejsze ze znieczuleń jakie są na rynku światowym.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mnie łupie czasem okrutnie. Chyba ze względu na przesunięcie środka ciężkości. Rozważam chodzenie na masaże.

Ula oczywiście, że się cieszę. Zawsze chciałam. Nerwówę miałam po usg prenatalnym w 13 tc jak mi pani profesor obliczyła ryzyko dla T21 1:86 a dla T13 1:24 przez podwyższone tętno i NT u chłopców. Nie robiłam amnio tylko zdecydowałam się na nifty, które wyszło prawidłowo i jak na razie jest ok. Połówkowe i echo mam 26.04 i będziemy sprawdzać czy nie ma innych wad ale już się nie stresuję tak bardzo. Będzie co ma być, na pewne rzeczy wpływu nie mam, jestem pod dobrą opieką i cieszę się ciążą. Poniekąd jest to też wynik wpływu obecnych na tym wątku kobitek, które są wielkim wsparciem i chętnie służą radami, także rozgość się i zostań z nami. Życzę bezproblemowej, nudnej ciąży :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, zaraz wstawię na chwilę.
    mmargol, często tak jest, że dwie kreseczki zaskakują nas wtedy, kiedy się ich nie spodziewamy :) mi pierwszy test wyszedł negatywny, następny zrobiłam ponad tydzień później, 5 min przed wyjściem do pracy i jak wielkie było moje zdziwienie :D

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    No właśnie dentystka mówiła, że rtg robią tak, że okrywają całe ciało fartuchem ołowiowym czy jakimś.. znieczulenie też dostałam jakieś specjalne, które ma najmniej środków obkurczających naczynia, rzekomo najbezpieczniejsze ze znieczuleń jakie są na rynku światowym.

Mi moja dentystka i lekarz odradził. Bez rengeny poradziła sobie perfekcyjnie żeby bardzo ładnie poleczyła.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby okrywają fartuchem ale to nie chroni w 100% przed promieniowaniem. Ja za cholerę bym nie dała zrobić rtg z powodu zębów.

Angela89 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba,nie wyobrażam sobie co przeżyłaś... ja jestem straszny nerwus, ale staram się cieszyć tym stanem, na razie nie mam żadnych większych problemów. Usg w 13 tc wyszło bardzo dobrze i mam nadzieję, że córa będzie w dobrej formie do końca :) to moja pierwsza ciąża i wszystko jest takie nowe...
    Tobie również życzę aby wszystko układało się pomyślnie i Wam wszystkim również

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 21:18

Dzierzba lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
‹‹ 675 676 677 678 679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ