X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zjadłam Monte i banana. Nic mi tak ostatnio nie smakowało.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie swoje włosy ale one też lubią podciecie (a ja nie lubię fryzjera ) :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Little Red Fox moja się jeszcze nie chce za bardzo ujawniać w brzuchu, ale mam łożysko na przedniej ścianie i pewnie dlatego
    też mam łożysko na przedniej ścianie i od kilku dni czuję delikatne, ale to bardzo nieśmiałe ruchy, a na usg fika jak szalony :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monte to zajadalam 2 pierwszej ciąży. Jak ja dużo tego zjadłam! !a teraz nawet nie mogę :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    też mam łożysko na przedniej ścianie i od kilku dni czuję delikatne, ale to bardzo nieśmiałe ruchy, a na usg fika jak szalony :)

Nasza na usg w 13 tyg taką gimnastykę uprawiała, że usg trwało 50, a nie 20 min, bo nie dała sobie pomierzyć przepływów ;)

ja czuję bardziej bulgotanie takie, ale czy to na pewno Młoda? Nie wiem

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, całkiem możliwe że Młoda :)

kurczę, mój pępek już powoli próbuję się wywinąć na drugą stronę :P
    a ostatnio mój mąż stwierdził, że zaczynam człapać jak kaczka :D

martta, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia trzymam kciuki, dobrze, ze jestes w dobrych rekach.

Czesc Ula :)

Ja wlasnie kupilam palete deserow waniliowych z lidla i duzo owocow, bede jutro robic owocowe smoothie :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ja przy dziecku absolutnie nie narzekałam na długie włosy ;) choć czasem zabolało :D

Ja mam jeszcze gęste włosy, przy dwójce na pewno nie mogła bym spędzać 40 min aby je wysuszyć. A teraz wygodnie. Pewnie za jakiś czas bede zapuszczać.

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox mój pępek też próbuje się wydostać na wolność :/ nie spodziewałam się, że tak szybko to nastąpi

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Lusia dobrze zrobiłaś :)
    Powiedzcie mi czy Was tez tak strasznie krzyże bolą???? Ja juz się martwię co to bedzie za 3-4 miesiące... Normalnie wieczorem mogłabym płakać z bólu... :(
    Rwie mnie w okolicy nad odbytem na maxa...

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Little Red Fox moja się jeszcze nie chce za bardzo ujawniać w brzuchu, ale mam łożysko na przedniej ścianie i pewnie dlatego
    Witaj
    to tak jak moja fasola bo nie znam jeszcze plci, tez sie nie chce ujawnic ani z plci ani z ruchow ;) ale i tak ja kochamy♡

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia trzymam kciuki za Was!

Pochwale sie tak mnie ta oferta dla niemowlakow z Smyka skusila ze znowu dokupilam 4 body 2 spodenki ala polspiochy bez stopek. Nie moglam sie powstrzymac :) tylko z odbiorem w sklepie. Ale oni tam maja taka opcje ze jak braknie rozmiarow lub ich nie ma to wysylaja maila, jak to byla Dzierzba zdarzalylo Ci sie ze czegos nie dostalas od nich w zamowionym rozmiarze???

claudiuszek lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia super, że jednak zdecydowałaś się na szpital a nie czekałaś do jutra na wizytę lekarską. Jesteś pod opieką i wszystkie niezbędne badania na pewno Ci zrobią. Trzymam kciuki, żeby wszystko szybciutko minęło.

Cześć Ula :) My się troszkę musieliśmy postarać o maleństwo 2,5 roku. Postanowiliśmy spróbować IUI no i za drugim razem się udało :) Troszkę byłam zaskoczona bo mówi się, że zazwyczaj 3 lub 4 podejście bywa owocne. Może i psychicznie odpuściłam trochę bo myślałam, że pewnie nie tym razem. Ale ten cykl w którym się udało był też inny niż wcześniejsze, dużo bardziej prawidłowy. No i teraz czekamy na naszego Krzysia. Ciąża jak na razie przebiega prawidłowo. Z objawów jedynie zmęczenie i senność, czasem zgaga :)

Śliczne te ubranka kupujecie. Ja jeszcze troszkę czekam, może w maju już zacznę coś kupować :)

Na dentystę już majątek wydałam a tu niestety jeszcze nie koniec. Znieczulenie zawsze mam podawane, natomiast rtg nawet mi nie proponuje. Pewnie by się przydało, bo lekarstwo mi założyła ostatnio na dwa zęby, żeby ustrzec przed kanałowym. Na szczęście nic mnie nie boli i może to wystarczy.

Gratuluję udanych wizyt, podniesionych łożysk, nereczek w normie i pięknych brzuszków :)
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach

Uciekam spać, bo jakiś płaczliwy dzień dzisiaj mam.
    Dobranoc

claudiuszek, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka mnie w krzyżu ogromnie boli. A jak poszłam na krotki spacer, to był dramat potem... I leżenie mi nie pomaga :(

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izunia, dzisiaj płaczliwy jutro uśmiechnięty!!!i nie ma innej opcji!

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Lusia trzymam kciuki za Was!

Pochwale sie tak mnie ta oferta dla niemowlakow z Smyka skusila ze znowu dokupilam 4 body 2 spodenki ala polspiochy bez stopek. Nie moglam sie powstrzymac :) tylko z odbiorem w sklepie. Ale oni tam maja taka opcje ze jak braknie rozmiarow lub ich nie ma to wysylaja maila, jak to byla Dzierzba zdarzalylo Ci sie ze czegos nie dostalas od nich w zamowionym rozmiarze???

ja wczoraj zamówiłam w smyku bodziaki i pajace, a dzisiaj zobaczyłam u Dzierzby czapeczki i rękawiczki...daję sobie głowę uciąc, że wczoraj tego ni ebyło...i dzisija domówiłam-miały być 2 czapeczki (zamówiłam 4), niedrapki i nie byłabym sobą, poszalałam bo dokupiłam jeszcze kilka bodziaków, ale już w rozmiarze 68, żeby były na póżniej i 2 kompleciki (z krabem i pieskiem)...już nie wchodzę na smyka.com bo to niebezpieczne ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi coś od dwóch dni szkodzi jedzenie. Czuje się jakaś wzdęta, ciągle mi się odbija i jem bardziej z rozsądku niż z głodu. Ale dzisiejsze samopoczucie sprawia że chyba jutro odpuszczę.

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ja wczoraj zamówiłam w smyku bodziaki i pajace, a dzisiaj zobaczyłam u Dzierzby czapeczki i rękawiczki...daję sobie głowę uciąc, że wczoraj tego ni ebyło...i dzisija domówiłam-miały być 2 czapeczki (zamówiłam 4), niedrapki i nie byłabym sobą, poszalałam bo dokupiłam jeszcze kilka bodziaków, ale już w rozmiarze 68, żeby były na póżniej i 2 kompleciki (z krabem i pieskiem)...już nie wchodzę na smyka.com bo to niebezpieczne ;-)

Zdradz mi tajemnice body na start bralas na 62? Bo ja tak i sie zastanawiam czy nie za male...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2016, 23:22

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z tad jutro wychodze lekarz powiedział ze jest wszystko dobrze. Ani spac ani nic noe moge lozko gorsze niz moj r ma w pracy i do tego te gadanie jest po 12 w nocy a te co maja dyzur ciagle gadaja. Skoro jest dobrze to pp co mam zabierać miejsce innym bardziej potrzebujacym. Huj mnie strzeli jak nie zasne :( i wypisuje sie jutro sama na wlasne rządzenie

dev269pps__.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusiu, ojej, widać, że Cię zezłościli. Ale najważniejsze, że wszystko dobrze. Jutro już będziesz w domu.

Co do ruchów - ostatnio mój człowiek się rusza trochę wyraźniej, już raczej nie gilgocze, ale roluje się i rozpycha, a czasem zapuka. A są dni, że siedzi cichutko i wtedy w ruch idzie detektor. Zapytałam ginekolog czy jest możliwe, żebym czuła brzdąca of 15 tygodnia i ona nie widzi w tym nic dziwnego, nawet z łożyskiem z przodu :)

Fajnie, że o pępku wspominacie. Wczoraj zauważyłam, że mój zmienił kształt, jakby się rozciągnął i troszkę wybałuszył, czuć to jak dotykam. Nawet zastanawiałam się, czy to normalne, takie wybrzuszenia tak wcześnie.

A w ogóle, to brzuch zaczął mi w drogę wchodzić:) Jak piszę coś w dolnych rejestrach tablicy, to muszę sobie już podsuwać krzesło, bo jak się zginam to mały człowiek się nie całkiem mieści ;)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ