X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, 45% ciąży za mną! Woohoo! niedługo będzie półmetek ;)

A_n_k_a_80, claudiuszek, violett, Strazaczka1990, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ja z tad jutro wychodze lekarz powiedział ze jest wszystko dobrze. Ani spac ani nic noe moge lozko gorsze niz moj r ma w pracy i do tego te gadanie jest po 12 w nocy a te co maja dyzur ciagle gadaja. Skoro jest dobrze to pp co mam zabierać miejsce innym bardziej potrzebujacym. Huj mnie strzeli jak nie zasne :( i wypisuje sie jutro sama na wlasne rządzenie
    Tez lapalam schizy w szpitalu to Cie rozumie :/

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wstałam na siku i juz po spaniu :-\
    Lusia najważniejsze, ze wszystko ok!
    Behemotka mi też jakoś brzuch zaczyna wchodzic w paradę :-) ostatnie dwa tygodnie strasznie urósł, porownalam nawet wczoraj na zdjęciach i jest spora różnica, pępek dobrze że wspomnialyscie, tez próbuje na wierzch wychodzić. Ale widzę że nie jestem sama :-)
    Ogólnie od rana jakiś kiepski humor mam :-\ może się zmieni w ciągu dnia. Na 8.30 mam wizytę u hipertensjologa, zobaczymy co powie na moje pomiary ciśnienia.
    Witam nową koleżankę, no i gratuluje udanych wizyt :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 05:51

Behemottka lubi tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wszystko jest super a ona do mnie teraz przy zastrzyku ze 3 dni mam lezec?! Bo co bo refundacji nie dostana?? Smiech jak zaraz pojde do lazienki i nic nie będzie to spadam z tad bo spalam rowne 3 godziny przez ich pierdolamento. Nospe to mogę sobie w domu brac i lezec w wyrze :)

dev269pps__.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak łomżyński szpital. :D

Będzie dobrze!

Mi brzuch przeszkadza dość mocno ostatnio, bo wieczorami jak się nadmie to nie mogę się sturlać z kanapy:P

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A_n_k_a_80 wrote:
    Lusia trzymam kciuki za Was!

Pochwale sie tak mnie ta oferta dla niemowlakow z Smyka skusila ze znowu dokupilam 4 body 2 spodenki ala polspiochy bez stopek. Nie moglam sie powstrzymac :) tylko z odbiorem w sklepie. Ale oni tam maja taka opcje ze jak braknie rozmiarow lub ich nie ma to wysylaja maila, jak to byla Dzierzba zdarzalylo Ci sie ze czegos nie dostalas od nich w zamowionym rozmiarze???
    Ja dostałam wszystko więc nie pomogę. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki.
    Lusia dobrze, że jest ok i dobrze, że pojechałaś na ip. Zbadali cię i przynajmniej jesteś spokojna. :)
    Co do pępka to mój już jakieś 3 tyg temu się spłaszczył, teraz próbuje wyskoczyć i do tego zrobił się ciemny jak linia negra. :D
    Mam istną karuzelę w brzuchu. Jeden bąbel kopie z lewej str nisko, a drugi z prawej na wysokości pępka. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 07:40

Behemottka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _izunia_ wrote:

Cześć Ula :) My się troszkę musieliśmy postarać o maleństwo 2,5 roku. Postanowiliśmy spróbować IUI no i za drugim razem się udało :) Troszkę byłam zaskoczona bo mówi się, że zazwyczaj 3 lub 4 podejście bywa owocne. Może i psychicznie odpuściłam trochę bo myślałam, że pewnie nie tym razem. Ale ten cykl w którym się udało był też inny niż wcześniejsze, dużo bardziej prawidłowy. No i teraz czekamy na naszego Krzysia. Ciąża jak na razie przebiega prawidłowo. Z objawów jedynie zmęczenie i senność, czasem zgaga :)

To długo się staraliście, podziwiam za wytrwałość. Ja bym już chyba psychicznie dała rady. Ja zaszłam w ciążę akurat w takim miesiącu, gdzie akurat pierwszy raz od początku starań nie miałam głowy aż tak bardzo zajmować się obserwowaniem cyklu itd z powodów rodzinnych i jak tylko głowa zajęła się czymś innym to okazało się, że jestem w ciąży... więc myślę, że w wielu przypadkach psychika blokuje poczęcie.

_izunia_ lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Lusia8998 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na obchodzie mowie niech mnie z tad do domu wypuszcza

dev269pps__.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    Ale ty jesteś bojowa dziś. :) Pewnie będą chcieli zatrzymać na obserwacje. Zawsze możesz się sama wypisać.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia8998 wrote:
    I dobrze, nigdzie nie będzie Ci lepiej niż w domu jeżeli wszystko jest ok

śliczne są te rzeczy w smyku, chyba coś dzisiaj zamówię :) jedyny problem jest taki, że nie wiem jaki rozmmiar, 56 wydaje mi się jakieś małe, do tej pory to co kupiłam jest w rozmiarze 62

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się wczoraj musiałam nieźle nagimnastykować, żeby zrobić z paznokciami u stóp, a przecież brzuch nie jest jeszcze na tyle duży :P ja póki co śniadankuję, później zabieram się za obiad, bo pracy mąż wyrzuca mnie na fitness, trochę brakuje mi ostatnio motywacji do ćwiczeń :/ kupiłam filety z dorsza i zastanawiam się czy je nie zrobić w inny sposób niż panierowane...

Lusia8998 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny ile czasu starałyście się o dzidzię? Jak się o niej dowiedziałyście? Jak Wam minął początek ciąży?

Nam się udało w 20 cyklu :) 3miesiace po HSG. Ja zrobiłam jeden test allegrowy znaleziony w domu chyba 11dpo i był negatyw. 2 dni później pijąc wieczorem wino :) pomyślałam że w sumie powinnam okres już dostać A tu się nie zapowiada i następnego dnia po pracy kupiłam test i były piękne 2 kreski :) A z objawów miałam bolace piersi, ale bez jakiś szaleństw. :)

_izunia_ lubi tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    ja się wczoraj musiałam nieźle nagimnastykować, żeby zrobić z paznokciami u stóp, a przecież brzuch nie jest jeszcze na tyle duży :P ja póki co śniadankuję, później zabieram się za obiad, bo pracy mąż wyrzuca mnie na fitness, trochę brakuje mi ostatnio motywacji do ćwiczeń :/ kupiłam filety z dorsza i zastanawiam się czy je nie zrobić w inny sposób niż panierowane...

też mam problem z paznokciami u nóg i i ich depilacją :-/ a tu lato idzie :P
    ja pracuję jeszcze 1,5 tyg i potem chyba pójdę na zwolnienie, powoli praca mnie przerasta i wtedy zacznę chodzić na jakieś zajęcia dla kobiet w ciąży, bo z tego co patrzyłam to w one są przed południem.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja:) zaszalałam wczoraj w tym smyku, biorąc pod uwagę, że nie mam jeszcze nic to może nie tak bardzo, choc mój się zdziwił bo mówiłam, że kupię jedną rzecz no jest promocja trzeba korzystac a tu pooszło, ale i tak połowe odrzuciłam bo kwota mnie przeraziła. Ja zamawiałam w rozmiarze 62, bo na 56 zamierzam kupić tylko może po 3 sztuki, już jest grosik większy, mąż wysoki to pewnie będzie duży. Nie wiem tylko jak kupić czapkę bo tam były dziwne rozmiary.....wiem, że ktoraś z Was kupowała jaki brałyscie? Może w weekend coś zamówię jeszcze.

A tymczasem zbieram się do pracy jak dobrze, że dziś piatek i weekend, trzeba wytrwac do 18 a jutro będą murarze.

miłego dzionka, trzymam kciuki, LUSIA dużo spokoju:):)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek mi chwilowa ulgę przynosi ciepły prysznic i jak poćwiczę koci grzbiet :)
    Lepiej się dzisiaj czujesz?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Nam się udało w 20 cyklu :) 3miesiace po HSG. Ja zrobiłam jeden test allegrowy znaleziony w domu chyba 11dpo i był negatyw. 2 dni później pijąc wieczorem wino :) pomyślałam że w sumie powinnam okres już dostać A tu się nie zapowiada i następnego dnia po pracy kupiłam test i były piękne 2 kreski :) A z objawów miałam bolace piersi, ale bez jakiś szaleństw. :)

super, że się udało! ja miałam nieregularne i długie cykle pa paru ładnych latach antykoncepcji hormonalnej, pierwszy test wyszedł mi negatywny, a następny zrobiłam tak sobie, już myślałam, że będę musiała iść do lekarza żeby mi wywołał

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    witam się i ja:) zaszalałam wczoraj w tym smyku, biorąc pod uwagę, że nie mam jeszcze nic to może nie tak bardzo, choc mój się zdziwił bo mówiłam, że kupię jedną rzecz no jest promocja trzeba korzystac a tu pooszło, ale i tak połowe odrzuciłam bo kwota mnie przeraziła. Ja zamawiałam w rozmiarze 62, bo na 56 zamierzam kupić tylko może po 3 sztuki, już jest grosik większy, mąż wysoki to pewnie będzie duży. Nie wiem tylko jak kupić czapkę bo tam były dziwne rozmiary.....wiem, że ktoraś z Was kupowała jaki brałyscie? Może w weekend coś zamówię jeszcze.

A tymczasem zbieram się do pracy jak dobrze, że dziś piatek i weekend, trzeba wytrwac do 18 a jutro będą murarze.

a co to za promocja w smyku teraz jest? popatrzyłam trochę na ubranka, ale to mnie chyba ominęło

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:

Czapeczki są tam rozmiarami robione tak jak liczony jest obwód główki. Ja brałam 35/38 czyli na obwód od 35 cm do 38 cm.Mój młody jak się urodził miał 35 cm a był dorodny (3970 g). Brałabym mniejsze czapeczki jakby były. Kupowałam wszystko na rozmiar 56. Raczej większych nie urodzę. Pytałam się lekarza i powiedział, że pewnie będą miały coś koło 50 cm bo ze względu na mój wzrost, ciążę jednojajową i kilka innych będą wyciągali wcześniej bo się nie pomieszczą. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja należę do tej szczęśliwej grupy kobiet, którym w ciąży włosy na nogach nie rosną, ostatnio mąż zauważył, że zaczął się pojawiać drobny meszek, a od ostatniej depilacji minął ponad miesiąc!! :D bo

Skali, ja też nie wiem jak kupować te czapeczki :/ na allegro znalazłam sprzedawcę który ma bardzo fajne ceny i chyba tam będę kompletować wyprawkę, bo dla porównania smoczek z liskiem, w którym jestem zakochana - w smyku kosztuje ok 26 zł, a na allegro 16 zł,

canpol-smoczek-uspokajajacy-0-6m-newborn-baby-22565-1-szt.jpg

więc jak się uzbiera więcej rzeczy to będzie duża różnica, nawet z przesyłką... choć kilka rzeczy pewnie kupię w smyku :) może na promocji

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ