X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    a co to za promocja w smyku teraz jest? popatrzyłam trochę na ubranka, ale to mnie chyba ominęło
    Na smyk.com jest -40 % na ubranka niemowlęce. Ja parę stówek zaoszczędziłam

Little Red Fox lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podziwiam, że będziecie bliźniaki tak samo ubierać ;) nie wyobrażam sobie szukać dwóch identycznych rzeczy, zwłaszcza że póki co zdecydowaną większość mam używaną ;)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zdecydowanie kupuje r.56
    mała miała 53cm i tak samo długo 56 uzywaliżmy, jak 62. W niektóre 50 się miesciła(nie raz obok rozmiaru podaja wagę np 4,5kg).
    Na poczatku w szafce mialam juz poukładane 3 rozmiary obok siebie 56/62/68 teraz też tak zamierzam
    i trzeba pamietać, ze rozmiary różnia sie w zalezności od firmy

Dzierzba lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też dzisiaj smyka odwiedzę :) ale to muszę w tajemnicy przed mężem bo teraz raz w tygodniu do nas paczki z ubrankami przychodzą :)

A wracając do tematu dentysty. Ja w tamtym roku pół roku leczyłam wszystkie zęby i w listopadzie zakonczylam. Myślicie że powinnam iść na kontrolę znowu czy jak nic nie boli to nie ma potrzeby?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:13

• Dzierzba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foksik dlatego u nas wszystko nowe. Spokojnie mogłabym wykorzystać ubranka po młodym, ale mój się uparł. Mnie to pasuje. Mogę poszaleć w sklepach. :D W necie nie jest problemem kupić takie same kilka sztuk, gorzej w takich małych sklepach dziecięcych.

alinka, alinka, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój sie juz pyta, czy kurier byl :)

alinka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i też kupuję rozmiar 62, teraz noże powoli zacznę już 68. 56 to faktycznie przy końcówce kupię kilka sztuk w razie czego :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF podaj namiary na tego gościa z allegro. :D
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny ile czasu starałyście się o dzidzię? Jak się o niej dowiedziałyście? Jak Wam minął początek ciąży?

My zaczęliśmy myśleć o drugim dziecku w okolicach września. Pod koniec września pozbyłam się spirali i miałam czekać, aż się wszystko unormuje. No i w pierwszym regularnym cyklu czyli w listopadzie postanowiliśmy zabrać się do roboty. I tak oto wyszła Hania. ;D Czyli szybciutko i sprawnie, tak jak miało być. ;)

Ja dzisiaj też mam zamiar poćwiczyć jakiej 40-50 minut. ;D Nie ma zmiłuj, chociaż dopilnuje, żeby nogi, pośladki i ramiona wyglądały przyzwoicie.

Co do depilacji to ostatnio zauważyłam, że już nie zarastam w takim tempie jak na początku. Nogi goliłam ostatnio ze dwa tygodnie temu i jeszcze nie ma tragedii.

A pępek - mam dość głęboki i raczej wypukły nie będzie. Spłycony co najwyżej. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 08:20

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    ALINKA
    sprawdziłam trzy razy, ostatecznie porownalam, ale nadal kwota do zwrotu jest wyższa kiedy ja jestem podatnikiem ,a mąż wspolmalzonkiem (niższa o około 450 zł kiedy mąż jest podatnikiem )

Nie wiem od czego to zależy. Dochód po odliczeniach ten sam (poz 111). Podstawa obliczenia podatku ta sama (poz.112). Po wpisaniu składek zdrowotnych pojawiają się zmiany tzn inny (wyższy )jest podatek po odliczeniach. .. dla mnie to czarna magia ale widzę te liczby i tak się zrobiło. Pewnie sprawdzę to w wersji rozliczenia indywidualnego

rozliczenia indywidualne nie szokuja...
    po prostu w wersji drugiej kazą nam zapłacić wyższy podatek

Ja akurat w pracy pitów nie rozliczam tylko domowe :), ale kurs księgowości skończyłam i odwołując się do zdobytej wiedzy nadał twierdzę że to niemożliwe. Jakby tak było to cała Polska by oszukiwala na rozliczeniu podatku. :) spróbuj może w innym programie policzyć

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

My zaczęliśmy myśleć o drugim dziecku w okolicach września. Pod koniec września pozbyłam się spirali i miałam czekać, aż się wszystko unormuje. No i w pierwszym regularnym cyklu czyli w listopadzie postanowiliśmy zabrać się do roboty. I tak oto wyszła Hania. ;D Czyli szybciutko i sprawnie, tak jak miało być. ;)

Ja dzisiaj też mam zamiar poćwiczyć jakiej 40-50 minut. ;D Nie ma zmiłuj, chociaż dopilnuje, żeby nogi, pośladki i ramiona wyglądały przyzwoicie.

Co do depilacji to ostatnio zauważyłam, że już nie zarastam w takim tempie jak na początku. Nogi goliłam ostatnio ze dwa tygodnie temu i jeszcze nie ma tragedii.

A pępek - mam dość głęboki i raczej wypukły nie będzie. Spłycony co najwyżej. ;D

To dobrze, że tak szybko się udało i bez problemu.
    Co do ćwiczeń to jeszcze tylko muszę się upewnić na następnej wizycie, że mogę i chciałabym chodzić ze 2 razy w tyg. Na razie spaceruję.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

proszę bardzo :)
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ćwiczę w domu z Angeliką Pióro ;)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, my pierwsza ciaze za pierwszym razem niestety 12 tc okazało sie, iz serduszko przestalo bić :/ ale 2 miesiace pozniej kolejna proba i dziś 18 tydz 2 dzień :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Ja akurat w pracy pitów nie rozliczam tylko domowe :), ale kurs księgowości skończyłam i odwołując się do zdobytej wiedzy nadał twierdzę że to niemożliwe. Jakby tak było to cała Polska by oszukiwala na rozliczeniu podatku. :) spróbuj może w innym programie policzyć

ja mam bardzo niskie składki spol i zdrowotne, bo byłam na macierzyńskim...ewidentnie nalicza wyzszy podatek nalezny . 3:1 tzn 3 pity mówia za tym, zeby dostać cały nalezny zwrot (co roku mamy do dopłaty 4-5zł) i 1 pit jest z mniejszym zwrotem. Juz nie kombinuje bp tp nie ma sensu. Ja musze być podatnikiem, zebym ja jechała w razie kontroli do US(mąz to już totalnie jest w tym ciemny)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się czy domy samotnej matki, ewentualnie domy malego dziecka przyjmują używane ubranka niemowlęce?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ciekawa jestem czy mozna pic wode z polowa soku z cytryny,podobno picie codziennie rano ma bardzo duzo + przyspiesza metabolizm i m.in. mozna schudnąć, chcialabym zaczac pic codziennie taka szklankę wody z cytryna,tylko nie wiem czy to nie za duza dawka wit C i nie zaszkodzi
    Nie zaszkodzi. Papryka, żurawina mają wiele więcej wit C i też nie są zabronione.

Malutka92 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Ciekawa jestem czy mozna pic wode z polowa soku z cytryny,podobno picie codziennie rano ma bardzo duzo + przyspiesza metabolizm i m.in. mozna schudnąć, chcialabym zaczac pic codziennie taka szklankę wody z cytryna,tylko nie wiem czy to nie za duza dawka wit C i nie zaszkodzi

piję codziennie i nie widze róznicy(a pije z racji cukrzycy-mam do wyboru wode lub wode z cytryną, herbat nie lubie) i pije codziennie conajmniej 1 cytryne-i ta nie ma az tak duzo wit c...chyba że suplementujesz w innej postaci. Poza tym to jest witamina pierwsza do wysikania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziewczyny orientujecie się czy domy samotnej matki, ewentualnie domy malego dziecka przyjmują używane ubranka niemowlęce?

niby przyjmują, alke w takich miejscach też bardzo wybrzydzaja i mają aż własne wymagania

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Malutka92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzies wczoraj wyczytałam,ze trzeba pic 1szklanke cieplej wody + połowa cytryny. Ale widze w ciazy to nie dziala :-)

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Pysiaczek mi chwilowa ulgę przynosi ciepły prysznic i jak poćwiczę koci grzbiet :)
    Lepiej się dzisiaj czujesz?
    A tak, tez to zauważyłam ze po prysznicu lepiej. Aj Anulka szkoda gadać. Wczoraj jak mój M. wrocil do domu, to oczywiscie zauważył, ze miałam kryzys i ze płakałam :( i kazał dzwonić do mojej gin i pojechaliśmy do niej na prywatna wizyte. Ta moja gin mi powiedziała, ze widzi, ze ze mną sie dzieje cos złego pod względem psychicznym. Mowi, ze z ciaza jest wszytsko dobrze, zbadała mnie i moja nieszczęsna szyjkę i jest dobrze. Dała mi na wszelki wypadek skierowanie do szpitala, jakby te skurcze sie nasiliły... A w poniedziałek mam u niej znowu wizyte, tylko ze w Luxmedzie, wiec sprawdzi wtedy jeszcze raz szyjkę...
    Dała mi książeczkę z takimi ćwiczeniami dla ciężarówek i mowi, zebym sobie poćwiczyla, bo to tez od tego ciagłego leżenia mogę mieć problemy z tym kręgosłupem i potem z porodem. Ogolnie sie uspokoiłam bardzo po tej wizycie.
    A jak z Twoimi pleckami? Mam nadzieje, ze dzisiaj lepiej.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ