WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do aliexpres i innych chińczyków to raczej nie ma obawy CZY dojdzie. Jesli zamawiasz droga elektronikę (nie pamietam powyżej ilu pln) to istnieje ryzyko, ze urząd celny sprawdzi paczkę i każe dopłacić VAT. Ceny po doliczeniu i tak sa atrakcyjniejsze niż w Polsce. I to żadne nieprzyjemności. Przychodzi pismo, ze trzeba zapłacić 23% i tyle.
Nam sie jeszcze nie zdarzyło zatrzymanie paczki.
A jesli pojawiłby sie jakikolwiek problem to chinczyki nie robią żadnych problemów z refundem - zwrotem hajsu na kartę kredytowa.
Co do wody z cytryna to trzeba uważać na szkliwo. Mi dentystka mówiła, zebym po piciu kwaśnego płukała usta zwykła woda, zeby wypłukać kwas.
Ja piłam dla smaku przez kilka tygodni i na kontroli sama o to spytała (czy zwiekszylam spożycie kwaśnych) bo było widać na zębach ubytki w szkliwie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:22
Malutka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalutka92 wrote:Wlasnie wiem,ze nawet do 6tyg. chyba stres by mnie zjadł czy to dojdzie czy nie...
Ja kupowałam pędzle do makijażu. Czekałam trochę, ale doszło bez problemu.
Jest taka strona, co skupuje rzeczy: wiewiorka.pl
Rejestrujesz się za darmo, w zestawie startowym dostajesz kartę (którą spokojnie możesz płacić zbliżeniowo), 3 worki i instrukcje jak to pakować. Jak już masz pełny worek lub worki, zamawiasz przez stronę kuriera i on przyjeżdża i zabiera. Wszystko za darmo. -
mychakruszyna wrote:Uwierz ze na luz nie wrzuciłam więc tym bardziej się dziwię że zaszłam. W październiku urodziła się córka kuzyna a zarazem bliskich znajomych którzy nie planowali dziecka...od tego czasu normalnie depresja mnie dopadła, ryczałam ciągle. Od roku brałam hormony na wywołanie choc w klinice lekarz na ta wieść chwycił się za głowę bo moj organizm w ogóle tego nie potrzebowal. Myślę ze gdybyśmy od razu jechali do innego lekarza maluch byłby szybciej bo moj lekarz w ogóle badań nie zrobil. Eh bylo minęło najważniejsze ze rośnie we mnie skarb nasz:)
ważne, że się udało i wszystko okja tak strasznie chciałam dziecka, że bałam się, że w ogóle nie zajdę, do tego bałam się, że po operacji mięśniaków i długoletniej antykoncepcji będzie coś nie tak... Moje dwie przyjaciółki w tym czasie zaszły w ciążę, z czego jedna w ogóle nie planowała dzieci przez kilka następnych lat i to mnie już zupełnie przygnębiło...
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
kamciaelcia wrote:mi sie jedynie podoba pomoc celowana, tzn konkretna dla konkretnej osoby/rodziny...po pozarze, powodzi...różne tragedie się dzieja, nie raz w najblizszej okolicy...Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
A_n_k_a_80 wrote:Zdradz mi tajemnice body na start bralas na 62? Bo ja tak i sie zastanawiam czy nie za male...
ja myślę, że 62 to jeszcze będzie na dłużej bo nie sądze, żebym urodziła większe dziecko (patrząc na moje i męża gabaryty nie ma na to szans-ja mam 158 cm, mąż 175). Siostra rodziła dzieci 54 i 57 cm, mam nadzieję, że 62 bedzie ok (mam tez chyba 3 bodziaki i jeden pajac na 56). Patrzyłam "na żywo" w smyku na 62 i jest dużo mniejszy niż ten z h&m więc rozmiarówka różna. Nie strasz mnie, że bedą małe bo nakupiłam tego sporomychakruszyna, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, te doświadczone
powiedzcie mi jak Wy czujecie ruchy maluszków? I w którym miejscu? Bo ja juz wariuje i nie wiem czy to maluch, czy ta macica tak by mi sie wypychala. Jak położyłam ręke, to czułam pod ręka takie kopnięcie. Pomóżcie
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Z używanymi rzeczami to wszystko zależy od miejsca. W warszawie w wielu miejscach niczego nie chcą, a jak chcą to tylko nowe i dobrej jakości ale są też takie miejsca jak np jeden dom samotnej matki, gdzie przyjmują dosłownie wszystko, ciuszki, zabawki, kosmetyki. Podobno też w otwocku jest dom małego dziecka w którym wszystko jest potrzebne bo tam dzieci tylko do roku. Ostatnio też czytałam o jakimś domu tymczasowym właśnie dla niemowlaków w warszawie rembertowie. Tam wszystkie dzieciaczki są malutkie i w bardzo trudnej sytuacji. Osoba, która prowadzi ten dom ma mnóstwo wydatków związanych z leczeniem czy rehabilitacją dzieciaków. Myślę, że w takim miejscu wszystko się przyda. Trzeba poszukać miejsca. Ciuszki po moim juniorze wszystkie wysyłałam do fundacji, która zajmuję się ubogimi rodzinami. Tak nawet Pani zaznaczała, że mogą być rzeczy z dziurkami czy poplamione bo oni sobie w fundacji z tym poradzą, a potrzeby mieli na wszystko. Ja co prawda zawsze oddaje tylko takie rzeczy jakie sama chciałabym otrzymać. Teraz też już mam mnóstwo rzeczy do oddania ale nie bardzo czas mam żeby to przejrzeć.
-
nick nieaktualny
-
Little Red Fox wrote:ja się wczoraj musiałam nieźle nagimnastykować, żeby zrobić z paznokciami u stóp, a przecież brzuch nie jest jeszcze na tyle duży
ja póki co śniadankuję, później zabieram się za obiad, bo pracy mąż wyrzuca mnie na fitness, trochę brakuje mi ostatnio motywacji do ćwiczeń
kupiłam filety z dorsza i zastanawiam się czy je nie zrobić w inny sposób niż panierowane...
te dorsze zawiń z folię, trochę cytrynki, maseka, koperku i przypraw...i do piekarnika...mniam -
Pysiaczek89 wrote:Dziewczyny, te doświadczone
powiedzcie mi jak Wy czujecie ruchy maluszków? I w którym miejscu? Bo ja juz wariuje i nie wiem czy to maluch, czy ta macica tak by mi sie wypychala. Jak położyłam ręke, to czułam pod ręka takie kopnięcie. Pomóżcie
ja bym już strasznie chciała żeby Mała dała o sobie znać, czasami mi się wydaje, że ją delikatnie czuję, ale nie wiem czy to onaPysiaczek89 lubi tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Ja w wiekszosci ruchy i to juz takie konkretne czuje caly czas na dole linia miedzy biodrami
i juz sama noe wiem, czy na tym etapie, co jestem to mogą byc te ruchy? Ja juz świruje z ta macica
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ja ruchów nie czuje ale co tu czuć skoro mam 10 cm tłuszczu na brzuchu
W dodatku dziecko za nic w świecie nie chce pokazać czy ma siusiaka.
Szkoda bo chciałabym się troszkę poszwędać po sklepach i coś fajnego kupić a tu nie wiadomo czy pink czy bluebbeczka91, Miśka*** lubią tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Kamciaelcia są są ale w wiekszosci to kobiety jak widza,ze ktos daje na free to biora na sprzedaż,takze lepiej gdzies osobiscie przekazać
tez bym tak zrobiła, gdybym miała za darmo bym sprzedała-potrzeba czasu i natchnieniato jest to nastawienie, jak zarobić i nic nie robić...ja mieszkam w małym miescie(11tys) i jest szansa zorientować się, jak wyglada sytuacja rodzin mieszkajacych w socjalnych mieszkaniach, korzystajacych z MOPS-u
Emilka miała tytuł dziecka niepełnosprawnego , ale wszystko za swoje kupowalismy i płacilismy za dojazdy...nikt nie pytał czy pomóc...nawet w rodzinie...Bo fakt-dziecko rozwijało sie jak zdrowe, tylko wizyty kontrolne ...A ortezy, a ubranka do szpitala, hotel???matka ma zasiłek macierzyński, ojciec pracuje...kogo to interesowało. Dobrze , ze rehabilitant nas wziął ...bo dla ośrodków np wczesnej interwencji, była za zdrowa. A takich rehabilitantów nie ma za wiele, a darmowych prawie wcale-a u nas w miescinie sie trafił...w tym roku wiem, komu konkretnie i dlaczego przekaze 1% podatku...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:48
-
Sophia wrote:Ja ruchów nie czuje ale co tu czuć skoro mam 10 cm tłuszczu na brzuchu
W dodatku dziecko za nic w świecie nie chce pokazać czy ma siusiaka.
Szkoda bo chciałabym się troszkę poszwędać po sklepach i coś fajnego kupić a tu nie wiadomo czy pink czy blue
Jeszcze masz czas na ruchysłyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Za chwilkę będę Was nadrabiać dalej
Kurczę w końcu mi ulżyło. Po prawie 3 dniach sie załatwiłampierwszy raz w tek ciąży dopadły mnie zaparcia. Teraz czekam na poruszenie sie Hani, bo od niedzieli kompletnie nic
i juz sie martwię... Gdybym miała detektor...
Macioszczyczka wrote:Ja ćwiczę w domu z Angeliką Piórorewelacja jak dla mnie