X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Jeszcze masz czas na ruchy :D słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki :)
    Ja w pierwszej ciąży też średnio ruchy czułam nawet pod koniec nie mogłam za bardzo opierać się na ruchach dziecka, lekarz mówił, że nieczuła matka ze mnie

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Jeszcze masz czas na ruchy :D słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki :)
    Ja niby szczupła jestem, chociaz przytyłam juz około 5 kg! Ale wszytsko mi w brzuch i cyce poszło. Nawet moja gin powiedziała, ze mam duży brzuch. Ale w sumie jak byłam te półtora tygodnia temu na usg, to mały tymi rozmiarami, był około 1,5 tygodnia większy niz wskazywałaby na to OM.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj. :)
    Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie. ;)

Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę. :)

Pysiaczek89, staraczka_85 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj. :)
    Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie. ;)

Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę. :)
    Wiem Dzierzba :( zastanawiam sie juz poważnie nad psychologiem...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pysiaczku to na pewno dzidzia nic sie nie zamartwiaj ;-)
    Czuje te ruchy bardzo wyraźnie jak sie położę na plecach. Jak chodzę to tego nie czuje. Jakby to był Marcelek to jejku ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:58

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja ruchów nie czuje ale co tu czuć skoro mam 10 cm tłuszczu na brzuchu ;)
    W dodatku dziecko za nic w świecie nie chce pokazać czy ma siusiaka.
    Szkoda bo chciałabym się troszkę poszwędać po sklepach i coś fajnego kupić a tu nie wiadomo czy pink czy blue
    Może green i yellow? ;)

staraczka_85, Ulfenstein, _izunia_, Malutka92 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję kopnięcia, już dosyć wyraźnie, ale głównie jak się położę i skupię. Czasami wyraźnie czuć, że macica się wybrzusza z jednej strony i czuć że w tym miejscu jest twardsza, więc to też na pewno maluszek. A dodatkowo, czasem, czuć jakby taka rybka przesuwała się między lewą a prawą stroną brzucha. To przepływanie czuję najrzadziej, a lekkie punknięcia od środka pojawiły się nagle, i zdarzają się już codziennie. To takie wrażenie, jakby pękała bańka w brzuchu, ale nie da się tego pomylił z niczym innym <3

AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak się położę, to pod pępkiem mam górkę - już całkiem sporą. I ta górka albo się obniża, albo przesuwa. I zaraz potem czuje kopniaki, ale dopóki nie dotykam brzucha (moje dziecko jest bardzo płochliwe albo złośliwe i robi to mam wrażenie specjalnie).

Ale na plecach nie mogę leżeć, bo czuje ucisk na kręgosłup i jakoś mi duszno, więc większość czasu leżę na boku. A jak chcę sprawdzić, czy mała zdrowa to kładę się na brzuch delikatne... Wtedy to się zaczyna. Dostaje takiego szału, że nie ma opcji, żebym sie nie przewróciła na bok.

staraczka_85, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Malutka no taka niespodzianka jest rzeczywiście średnia... To jak w płatku kosmetycznym takie rzeczy można znaleść, to wole sobie nie wyobrażać, co jest w jedzeniu :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Jej Malutka no taka niespodzianka jest rzeczywiście średnia... To jak w płatku kosmetycznym takie rzeczy można znaleść, to wole sobie nie wyobrażać, co jest w jedzeniu :/

Nie chcę nikogo obrzydzać, ale moja koleżanka znalazła kiedyś w soku parówkę. (???)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie chcę nikogo obrzydzać, ale moja koleżanka znalazła kiedyś w soku parówkę. (???)
    O Fuj! Chyba komuś na produkcji kawałek śniadania spadł :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rano zanim wstałam, leżałam w łóżku, mąż leżał obok i się patrzył na brzuch i stwierdził, że z jednej strony mam większy to się zapytał czy tam właśnie jest bobo :P

staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:23

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.
    Mój tez tylko chwilkę pogada z brzuchem, czy da buziaka. Faceci to chyba tak średnio wylewni sa w tych kwestiach...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój czasami przykłada twarz do brzucha, całuje, głaska i gada do dziecka przez pępek i czekam tylko z niecierpliwością na dzień, kiedy dostanie od dziecka w nos lub oko :D złośliwa zona ze mnie :D

mmargol lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az nie chce sobie wyobrażać jak wyglada produkcja żywności :-[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzucha dotknął kilka razy ;/ Mówię mu, że dziecko nie gryzie bo zębów jeszcze nie ma, ale nie działa :D hehe
    Trzymać laski kciuki, bo idę walczyć z nieuczciwym pracodawcą. ;)

Malutka92, Dzierzba, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój czasami przykłada twarz do brzucha, całuje, głaska i gada do dziecka przez pępek i czekam tylko z niecierpliwością na dzień, kiedy dostanie od dziecka w nos lub oko :D złośliwa zona ze mnie :D

Mój też gada, żartuje, ale tak szybko, krótko, chwilowo. Nie tak jakbym tego oczekiwała. Nie jest jak w filmach niestety. :D
    Ja też. Tyle, że Hani ruchy już czuć i widać przez brzuch. Tylko ONA NIE CHCE kopać wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się rozczula czasem aż za bardzo, aż muszę mu mówić żeby się ogarnął i nie był klucha :P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz jak któreś z nas przyłoży reke do brzucha to niunia zaczyna zmieniac miejsce jakby uciekała,wstydziucha jedna :-P

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ