X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Jeszcze masz czas na ruchy :D słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki :)
    Ja w pierwszej ciąży też średnio ruchy czułam nawet pod koniec nie mogłam za bardzo opierać się na ruchach dziecka, lekarz mówił, że nieczuła matka ze mnie

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Jeszcze masz czas na ruchy :D słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki :)
    Ja niby szczupła jestem, chociaz przytyłam juz około 5 kg! Ale wszytsko mi w brzuch i cyce poszło. Nawet moja gin powiedziała, ze mam duży brzuch. Ale w sumie jak byłam te półtora tygodnia temu na usg, to mały tymi rozmiarami, był około 1,5 tygodnia większy niz wskazywałaby na to OM.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj. :)
    Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie. ;)

Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę. :)

Pysiaczek89, staraczka_85 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj. :)
    Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie. ;)

Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę. :)
    Wiem Dzierzba :( zastanawiam sie juz poważnie nad psychologiem...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Pysiaczku to na pewno dzidzia nic sie nie zamartwiaj ;-)
    Czuje te ruchy bardzo wyraźnie jak sie położę na plecach. Jak chodzę to tego nie czuje. Jakby to był Marcelek to jejku ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:58

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Ja ruchów nie czuje ale co tu czuć skoro mam 10 cm tłuszczu na brzuchu ;)
    W dodatku dziecko za nic w świecie nie chce pokazać czy ma siusiaka.
    Szkoda bo chciałabym się troszkę poszwędać po sklepach i coś fajnego kupić a tu nie wiadomo czy pink czy blue
    Może green i yellow? ;)

staraczka_85, Ulfenstein, _izunia_, Malutka92 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • staraczka_85 Koleżanka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czuję kopnięcia, już dosyć wyraźnie, ale głównie jak się położę i skupię. Czasami wyraźnie czuć, że macica się wybrzusza z jednej strony i czuć że w tym miejscu jest twardsza, więc to też na pewno maluszek. A dodatkowo, czasem, czuć jakby taka rybka przesuwała się między lewą a prawą stroną brzucha. To przepływanie czuję najrzadziej, a lekkie punknięcia od środka pojawiły się nagle, i zdarzają się już codziennie. To takie wrażenie, jakby pękała bańka w brzuchu, ale nie da się tego pomylił z niczym innym <3

AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

ckai43r875tbq03c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak się położę, to pod pępkiem mam górkę - już całkiem sporą. I ta górka albo się obniża, albo przesuwa. I zaraz potem czuje kopniaki, ale dopóki nie dotykam brzucha (moje dziecko jest bardzo płochliwe albo złośliwe i robi to mam wrażenie specjalnie).

Ale na plecach nie mogę leżeć, bo czuje ucisk na kręgosłup i jakoś mi duszno, więc większość czasu leżę na boku. A jak chcę sprawdzić, czy mała zdrowa to kładę się na brzuch delikatne... Wtedy to się zaczyna. Dostaje takiego szału, że nie ma opcji, żebym sie nie przewróciła na bok.

staraczka_85, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej Malutka no taka niespodzianka jest rzeczywiście średnia... To jak w płatku kosmetycznym takie rzeczy można znaleść, to wole sobie nie wyobrażać, co jest w jedzeniu :/

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysiaczek89 wrote:
    Jej Malutka no taka niespodzianka jest rzeczywiście średnia... To jak w płatku kosmetycznym takie rzeczy można znaleść, to wole sobie nie wyobrażać, co jest w jedzeniu :/

Nie chcę nikogo obrzydzać, ale moja koleżanka znalazła kiedyś w soku parówkę. (???)

Anulka01 lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Nie chcę nikogo obrzydzać, ale moja koleżanka znalazła kiedyś w soku parówkę. (???)
    O Fuj! Chyba komuś na produkcji kawałek śniadania spadł :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj rano zanim wstałam, leżałam w łóżku, mąż leżał obok i się patrzył na brzuch i stwierdził, że z jednej strony mam większy to się zapytał czy tam właśnie jest bobo :P

staraczka_85, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:23

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    A tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.
    Mój tez tylko chwilkę pogada z brzuchem, czy da buziaka. Faceci to chyba tak średnio wylewni sa w tych kwestiach...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój czasami przykłada twarz do brzucha, całuje, głaska i gada do dziecka przez pępek i czekam tylko z niecierpliwością na dzień, kiedy dostanie od dziecka w nos lub oko :D złośliwa zona ze mnie :D

mmargol lubi tę wiadomość

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Az nie chce sobie wyobrażać jak wyglada produkcja żywności :-[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzucha dotknął kilka razy ;/ Mówię mu, że dziecko nie gryzie bo zębów jeszcze nie ma, ale nie działa :D hehe
    Trzymać laski kciuki, bo idę walczyć z nieuczciwym pracodawcą. ;)

Malutka92, Dzierzba, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    mój czasami przykłada twarz do brzucha, całuje, głaska i gada do dziecka przez pępek i czekam tylko z niecierpliwością na dzień, kiedy dostanie od dziecka w nos lub oko :D złośliwa zona ze mnie :D

Mój też gada, żartuje, ale tak szybko, krótko, chwilowo. Nie tak jakbym tego oczekiwała. Nie jest jak w filmach niestety. :D
    Ja też. Tyle, że Hani ruchy już czuć i widać przez brzuch. Tylko ONA NIE CHCE kopać wtedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się rozczula czasem aż za bardzo, aż muszę mu mówić żeby się ogarnął i nie był klucha :P

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz jak któreś z nas przyłoży reke do brzucha to niunia zaczyna zmieniac miejsce jakby uciekała,wstydziucha jedna :-P

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

‹‹ 682 683 684 685 686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ