WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula89 wrote:Jeszcze masz czas na ruchy
słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki
-
Ula89 wrote:Jeszcze masz czas na ruchy
słyszałam od pewnej położnej, że w pierwszej ciąży rzadko kiedy czuje się je przed 20 tyg, a zdarza się, że można je poczuć nawet w 26 tyg. Zazdroszczę tym z Was, które już czują Maluszki
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj.
Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie.
Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę.Pysiaczek89, staraczka_85 lubią tę wiadomość
-
Dzierzba wrote:Ja najczęściej czuję z lewej str nad miednicą, czasem czuję drugiego tuż pod pępkiem z prawej strony. Czasem kopią tak, że nawet mój czuje jak rękę położy. Wczoraj kopali naraz obaj.
Pysiaczku pewnie to dzidzia. Przestań sobie wkoło wkręcać same niedobre rzeczy bo tylko sobie szkodzisz i popadniesz w jakąś depresje ciążową/poporodową. Chcesz tego? Jeżeli nie możesz sobie poradzić sama z emocjami to idź do psychologa. To nie jest normalne by ciągle płakać i się zamartwiać. Nie chcę ci dogryźć, to tylko rady więc się nie złość na mnie.
Spadam do super-pharm bo mają -50% na kolorówkę.zastanawiam sie juz poważnie nad psychologiem...
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Malutka92 wrote:Pysiaczku to na pewno dzidzia nic sie nie zamartwiaj
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 09:58
A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
Sophia wrote:Ja ruchów nie czuje ale co tu czuć skoro mam 10 cm tłuszczu na brzuchu
W dodatku dziecko za nic w świecie nie chce pokazać czy ma siusiaka.
Szkoda bo chciałabym się troszkę poszwędać po sklepach i coś fajnego kupić a tu nie wiadomo czy pink czy blue
staraczka_85, Ulfenstein, _izunia_, Malutka92 lubią tę wiadomość
-
Ja też czuję kopnięcia, już dosyć wyraźnie, ale głównie jak się położę i skupię. Czasami wyraźnie czuć, że macica się wybrzusza z jednej strony i czuć że w tym miejscu jest twardsza, więc to też na pewno maluszek. A dodatkowo, czasem, czuć jakby taka rybka przesuwała się między lewą a prawą stroną brzucha. To przepływanie czuję najrzadziej, a lekkie punknięcia od środka pojawiły się nagle, i zdarzają się już codziennie. To takie wrażenie, jakby pękała bańka w brzuchu, ale nie da się tego pomylił z niczym innym
AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU mnie jak się położę, to pod pępkiem mam górkę - już całkiem sporą. I ta górka albo się obniża, albo przesuwa. I zaraz potem czuje kopniaki, ale dopóki nie dotykam brzucha (moje dziecko jest bardzo płochliwe albo złośliwe i robi to mam wrażenie specjalnie).
Ale na plecach nie mogę leżeć, bo czuje ucisk na kręgosłup i jakoś mi duszno, więc większość czasu leżę na boku. A jak chcę sprawdzić, czy mała zdrowa to kładę się na brzuch delikatne... Wtedy to się zaczyna. Dostaje takiego szału, że nie ma opcji, żebym sie nie przewróciła na bok.staraczka_85, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPysiaczek89 wrote:Jej Malutka no taka niespodzianka jest rzeczywiście średnia... To jak w płatku kosmetycznym takie rzeczy można znaleść, to wole sobie nie wyobrażać, co jest w jedzeniu
Nie chcę nikogo obrzydzać, ale moja koleżanka znalazła kiedyś w soku parówkę. (???)Anulka01 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:23
-
Macioszczyczka wrote:A tak wgl. Nie wiem, jak wasze męże, ale ja mam wrażenie, że mój brzucha się trochę boi. Niby dotknie, pogłaska, pocałuje, jednak są to sekundy i za żadne skarby nie mogę go przekonać,żeby trzymał rękę dłużej.Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:mój czasami przykłada twarz do brzucha, całuje, głaska i gada do dziecka przez pępek i czekam tylko z niecierpliwością na dzień, kiedy dostanie od dziecka w nos lub oko
złośliwa zona ze mnie
Mój też gada, żartuje, ale tak szybko, krótko, chwilowo. Nie tak jakbym tego oczekiwała. Nie jest jak w filmach niestety.
Ja też. Tyle, że Hani ruchy już czuć i widać przez brzuch. Tylko ONA NIE CHCE kopać wtedy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 10:29
-
nick nieaktualny