X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.Ja dziś mam płaczliwy dzień...
    Musze jeszcze coś przygotować bo jutro urodziny a napewno ktoś wpadnie.
    Jakoś brak mi sił.dziś.I ta pogoda

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula u mnie przez półtoraroczne starania zaczęło się psuć w małżeństwie...ja się obwiniałam, seks byl niemal mechaniczny, ogólnie straciłam sens tego wszystkiego. Ale cuda faktycznie się zdążają :) wyprosiliśmy z mężem Boga o ten cud i dokladnie Boże Narodzenie nastąpiło poczęcie :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ile żeście naprodukowaly!
    Pysiaczku u mnie dzisiaj trochę lepiej z krzyżem, dzięki :* A Ty się nie zastanawiaj tylko umawiaj wizytę do psychologa, zobaczysz dużo Ci to da!
    Anka mnie boli dokładnie w tym samym miejscu :/ masakra!
    Moj małż rzadko wchodzi w interakcje z moim brzuchem za to Kacper nadrabia ;)
    Co do ruchów to ja sie zastanawiam czy to normalne ze za każdym razem jak usiądę to dzieć daje czadu i to cały czas!! I tylko z lewej strony czuję ciagle pukanie...

Pysiaczek89, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i moj mąż od samego początku co wieczór smaruje brzuch kremem :) na początku A to mu się nie chciało, a to niby zapomniał, a teraz w sumie to nasz co wieczorny rytuał jest :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko zdałam za piątym razem, ale teorię za pierwszym. Dwa razy popełniłam sama błąd na praktycznym, ale dwa razy trafił mi się idiota (ten sam z rzędu), który mnie udupił na siłę, bez poważniejszego powodu.
    Ale cieszę się, że mam to za sobą, bo teraz coraz trudniej zdać..choć pewnie wszystko do ogarnięcia :D

Ja wczoraj kupiłam na brzuszek Palmers bo duża promocja w Superpharm :) na piersi mam Tołpę Mum.

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pędzicie ze stronami :) ja już po wizycie, pani kardiolog, hipertensjolog tylko mnie wkurzyła, ale to nieważne. Bardziej pomocna w tej kwestii jest moja ginekolog niż ona była. Ale nic, nadal czeka mnie mierzenie ciśnienia 3 razy dziennie, mam nadzieje, że będzie ok do końca ciąży już.
    Ja od dwóch tygodni staram się ćwiczyć w domu co 2 dni, bo strasznie mnie plecy bolały jak piszecie właśnie, aż do pośladków promieniowało i powiem Wam, że jest lepiej. Zobaczcie sobie na youtubie "wzmocnij kręgosłup w ciąży" są 3 części, naprawdę spoko, polecam!

Pysiaczek89, Anulka01 lubią tę wiadomość

o148p07w5riqasy7.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka-chudzinka-ile ty wazysz?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki... Nie wiem czy mi macica nie twardnieje.
    Mam dZis momentami twardy brzuch jak kamien, a po chwili "normalniejszy"...:(
    Do tego troszke pobolewa, ale nie jest to jakos bardzo uciazliwe... Panikuje bez potrzeby?

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia jak będzie się to powtarzać czestor, to idź do gina. Za wczesnier na trenowanie macicy.

staraczka_85 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, wyglądasz na dużo mniej ;)

Malutka92 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • martta Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a czy któraś ma kłucie za pępkiem takie jak nacisnę pępek to jeszcze bardziej, nie wiem co to jest, ale powtarza się co parę dni ostatnio...
    Malutka ale z Ciebie chudzinka :)
    dzisiaj robię leczo na obiad, ale coś się zabrać do roboty nie mogę :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 12:04

o148p07w5riqasy7.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ula u mnie przez półtoraroczne starania zaczęło się psuć w małżeństwie...ja się obwiniałam, seks byl niemal mechaniczny, ogólnie straciłam sens tego wszystkiego. Ale cuda faktycznie się zdążają :) wyprosiliśmy z mężem Boga o ten cud i dokladnie Boże Narodzenie nastąpiło poczęcie :)

my mieliśmy dosyć intensywne te pół roku, ale jak widać intensywne :P i też bywało tak, że kochaliśmy się "bo dzisiaj może się udać" a nie dlatego, że mieliśmy ochotę. Nerwów też było sporo, zwłaszcza z mojej strony, ale potem mąż mi się przyznał, że też się już zaczął denerwować.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

jestem przy Tobie ogromna :D

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 maja 2017, 23:07

staraczka_85 lubi tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Do tego troszke pobolewa, ale nie jest to jakos bardzo uciazliwe... Panikuje bez potrzeby?

zawsze lepiej sprawdzić, akurat tego problemu nie mam, więc nie pomogę

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Tak jak mowi Agatia, lepiej to skonsultować z ginem.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    dziewczyny a czy któraś ma kłucie za pępkiem takie jak nacisnę pępek to jeszcze bardziej, nie wiem co to jest, ale powtarza się co parę dni ostatnio...
    Malutka ale z Ciebie chudzinka :)
    dzisiaj robię leczo na obiad, ale coś się zabrać do roboty nie mogę :/
    Ja od kilku dnia czasami mam takie ciągnięcie w środku od pępka lub właśnie kłucie wewnątrz pod pępkiem. To chyba normalne..

martta lubi tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka jestes chudzinka i tych 54 kg nie widac. Ja zaczynałam z około 55 kg a teraz mam 60 kg, a wieczorem nawet 61!!! Nigdy nie miałam 6 na przodzie jeżeli o wagę chodzi :P

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynałam z wagą 69 kg po pierwszym teście ciążowym, a ostatnio u ginekologa miałam 70,4 więc nie jest źle :D ale Wy chudzinki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ważyłam 48 (kiedy to było), teraz 55,5 czasem jak się najem 56,5....

Ale my z Hanką jesteśmy teraz ciut większe. ;D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efcf7a4f38ea.jpg

martta, bbeczka91, Malutka92, violett, Dzierzba, mmargol, żabka04, _izunia_, A_n_k_a_80, Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Księżniczka się rozpycha i robi sobie miejsce :P Szybko rosnę, ale nie przejmuję się tym, później dojdę do formy :)

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
‹‹ 684 685 686 687 688 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ