X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam labę dziś. O 16.00 młody ma zajęcia i jedzie do teściów na noc a my śmigamy na kolację bo mam jutro urodziny. Jutro obiad urodzinowy u teściów więc gary mi odpadną. Ciekawe co dostanę na urodziny... Hmm... Mój mi powiedział, że od dawna o tym marzę a marzę w sumie o jednej rzeczy choć wątpię, że mi ją kupił bo się kompletnie na tym nie zna. Jak ja nie lubię jak mi ktoś mówi, ze ma dla mnie niespodziankę i nie chce powiedzieć jaką! Kurdę, szkoda, że urodziny są raz w roku nooo! Już nie mogę się doczekać!

mmargol, _izunia_, bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho :)
    co do rozmiarow dzidzi to moze byc na prawde roznie, ostatnio slyszalam od kolezanki, ze jej przyjaciolka, ktora ma niecale 160cm a jej maz okolo 175cm urodzila w styczniu bąbla o wadze 4kg i 58cm, a oni drobnej budowy, ona w ciazy przytyla tylko 8kg, z czego zaraz po porodzie wazyla juz mniej niz przed ciaza... wiec chyba juz nic mnie nie zdziwi :P

ja wazylam 3100g a maz 4200, glowki az 36cm i 37cm, ja mam prawie 180cm a maz 185cm wiec boje sie myslec jaki klopsik moze byc :P na od poczatku ciazy na kazdym usg córcia jest starsza o prawie tydzień wg pomiarów ;)

My z córeczką dzisiaj wyglądamy tak:
    http://iv.pl/images/64318018328749132922_thumb.jpg
    waga też w końcu ruszyła, po schudnieciu najpierw 3 kg jest juz 1,5 kg na plusie od poczatku ciazy :D no i mala figluje równo :)

Dzierzba, żabka04, violett, Pysiaczek89, claudiuszek, Malutka92, _izunia_, martta, Anulka01, Strazaczka1990, Sabina, Behemottka lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski albo jestem gulunem ha ha ha, ale nie widzę zniżek w smyku na ubranka... :/

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Hej ho :)
    co do rozmiarow dzidzi to moze byc na prawde roznie, ostatnio slyszalam od kolezanki, ze jej przyjaciolka, ktora ma niecale 160cm a jej maz okolo 175cm urodzila w styczniu bąbla o wadze 4kg i 58cm, a oni drobnej budowy, ona w ciazy przytyla tylko 8kg, z czego zaraz po porodzie wazyla juz mniej niz przed ciaza... wiec chyba juz nic mnie nie zdziwi :P

ja wazylam 3100g a maz 4200, glowki az 36cm i 37cm, ja mam prawie 180cm a maz 185cm wiec boje sie myslec jaki klopsik moze byc :P na od poczatku ciazy na kazdym usg córcia jest starsza o prawie tydzień wg pomiarów ;)

My z córeczką dzisiaj wyglądamy tak:
    http://iv.pl/images/64318018328749132922_thumb.jpg
    waga też w końcu ruszyła, po schudnieciu najpierw 3 kg jest juz 1,5 kg na plusie od poczatku ciazy :D no i mala figluje równo :)

Fajny brzuszek :)
    my usg połówkowe mamy za tydzień

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Laski albo jestem gulunem ha ha ha, ale nie widzę zniżek w smyku na ubranka... :/

http://www.smyk.com/promocje/moda-dziecieca/ubrania-niemowlece-taniej.html

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia jest do 19.04 lub wyczerpania zapasow na ubranka niemowlece:
    http://www.smyk.com/promocje/moda-dziecieca/ubrania-niemowlece-taniej.html?dir=asc&order=price

Dzierza tez nie przepadam za niespodziankami, bo nie wiem czy trafiona bedzie :P choc kilka razu moj maz mnie przekonal, ze zapachy wie jakie lubie :)
    Teraz mam zagwozdke co kupic na urodziny tesciowej (20.04), tacie (21.04), siostrze (22.04) i oczywiscie mezowi (25.04)... Macie jakies podpowiedzi? :)

agatia, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia wejdź na stronę główną smyk.com i masz jak byk napisane na obrazku, no chyba, że jestes w stacjonarnym sklepie. W stacjonarnym nie ma zniżek, są tylko on line

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowej może apaszkę? Filiżankę? Ja coś w ten deseń kupuję. Na resztę nie podpowiem bo nie wiem co twoja rodzina lubi i jakie ma zainteresowania

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam też w smyku ciuszki :D

Dzierzba, mmargol lubią tę wiadomość

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest wlasnie ten problem, ze kazdy wszystko raczej ma, a tesciowa to az nadto, bo jest typem zbieracza i ma rzeczy ktorych nawet nie uzywala, apaszka dobry pomysl ale na swieta jej dorzucilam do prezentu, wiec raczej odpada hmm.. ale dzieki za pomoc :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny , nie mogłam się powstrzymać i zamówiłam też w smyku ciuszki :D
    nic nawet nie mow, mnie kusi przeokropnie, zakladke smyka mam otwarta w przegladarce odkad Dzierzba dala znaka o tej promocji :D ale sie hamuje, bo mam dostac duzo ciuszkow z 3 zrodel, a szkoda by bylo jakbym miala kupic i nie wykorzystac z nadmiaru.. ale moze chociaz na wyjscie ze szpitala cos kupie, moze czapeczke i spioszki? a wlasnie we wrzesniu np na wyjscie ze szpitala albo jeszcze w szpitalu to dlugi rekawek body czy spioszki najlepiej czy moze to nie ma wiekszego znaczenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:07

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ula89 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    nic nawet nie mow, mnie kusi przeokropnie, zakladke smyka mam otwarta w przegladarce odkad Dzierzba dala znaka o tej promocji :D ale sie hamuje, bo mam dostac duzo ciuszkow z 3 zrodel, a szkoda by bylo jakbym miala kupic i nie wykorzystac z nadmiaru.. ale moze chociaz na wyjscie ze szpitala cos kupie, moze czapeczke i spioszki? a wlasnie we wrzesniu np na wyjscie ze szpitala albo jeszcze w szpitalu to dlugi rekawek body czy spioszki najlepiej czy moze to nie ma wiekszego znaczenia?

Nie myślałam jeszcze na temat ubranka na wyjście, ale chyba w śpiochy będę celować.
    U mnie w rodzinie ostnio rodzili się chłopcy, więc raczej kiepsko z ubrankami, a poza tym nie odbiorę sobie przyjemności kupowania :D jak na usg nam potwierdzą dziewuszkę to już będę szaleć na całego

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie ma znaczenia co, ważne, żeby było wygodne i dostosowane do pory roku no i ładne :) Ja niedobra jestem! Przeze mnie dylematy zakupowe macie hihi

mmargol lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a zebys wiedziala! nas to teraz kazda promocja kusi, phi z reszta jakby przed ciaza bylo inaczej ;)
    a na wrzesien to stykna spioszki dlugi rekaw i kocyk? moze glupie pytanie, ale nigdy sie nad tym nie zastanawialam i jestem zielona :D niby dziecko ubierac o 1 warstwe cieplej niz doroslych tak?

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w smyku zrobilam zakupy zs 210zl ale jeszcze nie potwierdzilam zamowienia. Do kiedy jest promka? Bo chcialam po polowkowych kupic ktore mam we wtorek

• mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu na ubranka niemowlece jest do 19.04 :)

edit: ..lub do wyczerpania zapasow ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2016, 14:21

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    a zebys wiedziala! nas to teraz kazda promocja kusi, phi z reszta jakby przed ciaza bylo inaczej ;)
    a na wrzesien to stykna spioszki dlugi rekaw i kocyk? moze glupie pytanie, ale nigdy sie nad tym nie zastanawialam i jestem zielona :D niby dziecko ubierac o 1 warstwe cieplej niz doroslych tak?
    Ogólnie zasada jest taka, że na dziecko zakładasz jedną warstwę więcej niż na siebie. Np. jak masz bluzkę z długim rękawem i kurtkę i ci ciepło, to dziecku zakładasz body z długim rękawem, kaftanik, czapeczkę i okrywasz kocem i będzie ok

mmargol lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dzierzba za przykład :D rozjaśnił moje szare komórki ;)

Dzierzba, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki :)
    Ile tych stron popisałyście, ale już nadrobiłam :)
    Dzisiaj znowu pochmurno ale czasem jakieś promienie słońca się przebijają, może jednak się rozpogodzi.

Jeśli chodzi o oddawanie używanych ubrań to u mnie średnio raz na 2 lub 3 tygodnie wywieszają ogłoszenia, że będą jeździć i zbierać. Nie pamiętam z jakiej firmy ale nawet dzisiaj mąż wystawił worek. Kosze też stoją, żeby wrzucać ale jakoś wolę tak oddać.

Dziewczyny śliczne brzuszki. Z wagą u mnie już 6 na plusie niestety no i ja mam 7 z przodu.

AniaL który zestaw tych ćwiczeń A. Pióro?

Mmargol ja ostatnio teściowej kupiłam coś takiego http://allegro.pl/czajniczek-z-filizanka-filizanka-dzbanek-pawie-paw-i5871707264.html
    teściu książkę a mąż ubrania, siostrze może jakiś zabieg kosmetyczny.

Powodzenia na wizytach uciekam robić obiad
    Miłego dnia

mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja już w domu, gotuję obiad, słabo mi dziś okrutnie, przeszłam pół miasta i nogi mi wchodzą wiecie gdzie ;)
    Ale łupy jakie zdobyłam na ciuchach są obłędne. Pokaże później, jestem w nich zakochana ;) a wydałam całe uwaga 15 zł :)

Angela89 lubi tę wiadomość

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ