X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, tez tak myslę, ze to wasze wydzieliny i nie powinnaś panikować. Wiadomo, ze warto sie obserwować , ale nie martw sie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    A moze kupie paski,ktore sprawdza czy to nie wody. Poki co nie pojde na IP, bo nic oprocz tej galaretki nie ma,a nawet dzisiaj sie czuje jakbym nie byla w ciąży, niunia kopie i przypomina,ze jest tam na dole. Bede obserwowac bez stresu i jakichkolwiek nerwow,bo to moze tylko zaszkodzić. Ale niunia kopie czyli nic jej sie tam zlego nie dzieje.
    Mysle,ze to nasze płyny sie tak zmieszaly :-P
    Możesz sobie kupic to gineintima test pH, polecała to Angela. To sobie sprawdzisz czy pH w pochwie jest prawidłowe. Ja to kupiłam w Rossmanie za 8 zł. A warto sobie sprawdzac to pH, chociażby po to zeby wykluczyć grzybice pochwy.

Angela89 lubi tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wpadam się pochwalić, że świętujemy półmetek, 20 tygodni za nami, a tu czytam o historii Malutkiej92 i już się trzęsę ze strachu o moje dziecko. Myślałam, że w 20 tygodniu to ono już jest bezpieczne. Jejku straszna historia... :(

bbeczka91 lubi tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka smutna historia
    Teraz na pewno wszystko szczęśliwie się skończy. Wasza malutka czuwa nad wami

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się...

U mnie już od rana goście ...Dostalam najwspanialszy prezent urodzinowy jaki mogłam wymarzyć:) klucze do nowego mieszkania :)

Dzierzba wszystkiego Najlepszego w Dniu urodzin:) dużo zdrowka dla Was:)

Odezwę się później

mysza0406, bbeczka91, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka sto lat

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Tez tak myslalam, bo 1 ciążę mialam bezproblemowa praktycznie. A te kilka lat temu odeszły mi wody o czym nie wiedzialam,bol brzucha,krwawienie i wylądowałam w szpitalu,nie zrobili usg i na drugi dzien dopiero zrobili,zebrał sie zespol lekarzy aby potwierdzic smierc dzidzi (dziewczynki) wyłam jak głupia, obwinialam wszystkich za to,szczególnie szpital za brak reakcji :-(. Bylo to septyczne poronienie,moglam miec przez to sepsę,bo niewiadomo bylo od kiedy dziecko nie zyje. Staram sie tamten okres czasu wymazać z pamieci,nie jest latwo.

Straszne to jest :( Nie wyobrażam sobie przez co przeszłaś. Jestem w 20. tygodniu i czuję dziecko jak się rusza, mówię do niej, ona reaguje na głos albo jak czuje ręce na brzuchu, nie wyobrażam sobie tego, po prostu aż mi się słabo robi, że takie rzeczy się dzieją. Niech wszystko będzie już dobrze, niech nas omija wszystko, co złe!

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie możemy myśleć że coś się stanie, złe rzeczy się przyciągają. Trzeba się cieszyć ciążą i myśleć że będzie dobrze. Bo tak będzie.
    Tak na prawdę nigdy nie ma tej bezpiecznej granicy moim zdaniem, zawsze może pójść coś nie tak ale nie możemy mieć tego w głowie. Musimy się cieszyć ciążą, porodem a później pierwszymi przytulaskami. Złe doświadczenia zostaja w głowie nie da się tego wymazać ale trzeba z tym walczyć.

Pysiaczek89, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Anulka01, _izunia_ lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    86b0tu3h6oa1_t.jpg

To my dzisiaj z Marcelem i moimi + 5,5 kg :/

Malutka92, Angela89, Strazaczka1990, kamciaelcia, żabka04, violett, AniaLewandowska, mmargol, Anulka01, Macioszczyczka, bbeczka91, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale tragiczna noc za mną.. takie mnie kłucie w prawym boku złapało, że ledwo można było się ruszyć..promieniowało niżej i na środek brzucha nie wiem czy to jelita, czy coś z wątrobą i woreczkiem żółciowym. Oczywiście się stresuję tym... więc w tyg. idę do internisty może na usg jamy brzusznej bym dostała skierowanie albo coś z krwi na wątrobę.
    Chociaż przecież krew robię co 2-3 tyg, mocz tak samo, miałam robione badanie HCV wirusa typu C i wszystko ok... to tak nagle?!
    Nigdy tyle godzin mnie nie trzymało, boję się że to jakiś atak woreczka. Mam schizy już, że od bakterii w zębie czy coś. Zwariuję w tej ciąży.

Mam nadzieję, że to jelita jednak.. teraz nie kłuje już, ale uwiera pod żebrem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    O matko, ale tragiczna noc za mną.. takie mnie kłucie w prawym boku złapało, że ledwo można było się ruszyć..promieniowało niżej i na środek brzucha nie wiem czy to jelita, czy coś z wątrobą i woreczkiem żółciowym. Oczywiście się stresuję tym... więc w tyg. idę do internisty może na usg jamy brzusznej bym dostała skierowanie albo coś z krwi na wątrobę.
    Chociaż przecież krew robię co 2-3 tyg, mocz tak samo, miałam robione badanie HCV wirusa typu C i wszystko ok... to tak nagle?!
    Nigdy tyle godzin mnie nie trzymało, boję się że to jakiś atak woreczka. Mam schizy już, że od bakterii w zębie czy coś. Zwariuję w tej ciąży.

Mam nadzieję, że to jelita jednak.. teraz nie kłuje już, ale uwiera pod żebrem.

Miałaś wycinany wyrostek?
    Usg jamy brzusznej w tym momemcie może nic nie wykazać. Narządy wędrują. U mnie był problem zlokalizowaniem wyrostka. A później dopatrzeniem się co się dzieje z nerkami ( podejrzenie kamicy). Teraz przed ciążą doktor kazał mi zrobić usg brzucha aby mieć pewność że na nerkach nic nie ma. Tam nic nie ma za to naczyniak się pojawił na wątrobie. Do obserwacji na szczęście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 11:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka sto lat :)

Malutka, przykro mi, ze Cie to spotkalo, ale teraz musimy wierzyc, ze wszystko juz bedzie u kazdej z nas w porzadku :)

Tez mialam jakas ciezka noc, meczyly mnie koszmary i mialam taki ciezki brzuch. Dobrze, ze juz nowy dzien :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rośniemy :) 21 tydzień.

Mam porównanie ze zdjęciami z innych tygodni jak fajnie idzie w góre :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9701540b53a6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 11:41

violett, mmargol, Anulka01, żabka04, Malutka92, Strazaczka1990, Pysiaczek89, Macioszczyczka, bbeczka91, _izunia_, martta lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Wpadam się pochwalić, że świętujemy półmetek, 20 tygodni za nami, a tu czytam o historii Malutkiej92 i już się trzęsę ze strachu o moje dziecko. Myślałam, że w 20 tygodniu to ono już jest bezpieczne. Jejku straszna historia... :(

Na bbf w kalendarzu chyba dopiero od 25tc jest granica przezywalnosci więc myślę ze wtedy możemy czuć się choć trochę bezpieczne.
    Co do śluzu ja mam może raz na dzien taki gęstszy mleczno zoltawy jakby mala grudka...mam to od początku ciąży i teraz się zaniepokoiłam choć lekarz żadnej infekcji nie znalazł.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Na bbf w kalendarzu chyba dopiero od 25tc jest granica przezywalnosci więc myślę ze wtedy możemy czuć się choć trochę bezpieczne.
    Co do śluzu ja mam może raz na dzien taki gęstszy mleczno zoltawy jakby mala grudka...mam to od początku ciąży i teraz się zaniepokoiłam choć lekarz żadnej infekcji nie znalazł.

Już ratują nawet w 23-24 tc wcześniaki.

mychakruszyna, Pysiaczek89, mmargol lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)
    Dziewczyny - piękne brzuszki macie i ślicznie wyglądacie z rana :) ja latam w pidżamie i ogarniam domek :) dzis mój M zaprosił znajomych i wieczorem robimy party pizzowe - Misiek zamierza zrobić 6 rożnych pizz :) teraz zabrał laski do parku trampolin, żebym miała troche spokoju :)
    Haniulek w końcu dała o sobie znac - ufffffff bo juz wczoraj byłam naprawdę wystraszona. Nawet M chciał jechać ze mną na IP, bo sam sie wystraszył. Na szczęście zapukała :):):)
    Strazaczka1990 wrote:
    Witam się...

U mnie już od rana goście ...Dostalam najwspanialszy prezent urodzinowy jaki mogłam wymarzyć:) klucze do nowego mieszkania :)

Dzierzba wszystkiego Najlepszego w Dniu urodzin:) dużo zdrowka dla Was:)

Odezwę się później
    Sto lat!!! Rzeczywiście piękny prezent :) my wczoraj o nowym domku powiedzieliśmy dziewczynkom. Radości ich i naszej nie było końca :)

Dzierzba - dołączam sie rownież do życzeń :)

Malutka92 - powiem szczerze, ze my tez wspolzyjemy raczej regularnie, ale zeby uniknąć niepokojących objawów zrezygnowaliśmy ze wspołżycia "do końca". Sperma zawiera prostaglandyny. W końcowych fazach ciąży moze powodować to przyspieszanie akcji porodowej. Ja dzięki temu urodziłam 3 dni przed terminem, po zaleceniu od samego lekarza i położnej. Mimo wszystko, ze nie ma u nas jeszcze połowy, działamy na wyskok ;)

Pirelka - moze jedz do lekarza? Albo na IP?

KasicaLisica - gratulacje z okazji półmetka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 13:20

• mmargol Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie slonecznego dnia :-)
    Strazaczka, Dzierzba najlepsze zyczenia dla Was, zdrowka szczescia i milosci :-)
    Strazaczka wymarzony prezent!

Ja mialam w nocy dziwne sny, ze mialam plamienia i wpadlam w panjke i ze oprycha ogromna na ustach mi wyszla ale to chyba dlatego ze moj ma teraz i sie moze obawialam czy u mnie nie wyjdzie.

Malutka wspolczuje takich przezyc i najwiekszemu wrogowi nawet nie zycze, strach nawet pomyslec.
    Dziewczyny nie przyciagamy zlych mysli, badzmy pozytywnie nastawione, w koncu mamy sie cieszyc ciaza racja? :-)

A brzuchy macie piekne :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 12:09

Strazaczka1990, Ksosia, Malutka92, Pysiaczek89 lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się:-)

Mnie od wczoraj głowa pęka.
    Wstałam z bólem głowy potem chwilę przeszło i teraz znowu.
    Ta pogoda mnie wykończyć i chyba bez appapu się nie obejdzie.
    Chata posprzatana na zakupach już byłam standardowo przegielam nie mam umiaru, salatka jarzynowa z zupek chińskich zrobiona teraz niech położy i się przegryzie,obiad też zrobiony:-)
    Czekamy na męża i pewnie po jego drzemce pojedziemy do szwagierki na grilla yeeeee :-)

Strazaczka,dzierzba wszystkiego najlepszego.100lat :-)

Miłego dnia:-)

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba Strazaczka wszystkiego naj!
    No brzuchy to juz konkretne się robią :)
    Malutka nikogo nie urazisz swoją historią, wszystkie tu dzielimy sie zarówno radością jak i smutkiem, razem się śmiejemy i płaczemy. Od tego mamy się nawzajem ;) Bardzo mi przykro ze musiałaś przejść przez to piekło, tulę Cię mocno :*
    Angela masz racje: pozytywne myślenie to połowa sukcesu!
    Ściskam Was i lecę z rodzinką na spacer :*

Strazaczka1990, Malutka92, AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musimy wytrwać jeszcze te 4-5 tygodni i będziemy spokojniejsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2016, 15:05

mychakruszyna, AniaLewandowska, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

7v8rskjo33075qwi.png
‹‹ 691 692 693 694 695 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ