X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam strasznie napalona na kosz albo kołyskę(koniecznie z kółkami), ale z racji podliczenia kosztów wyprawki, postanowiłam dać sobie z tym spokój. To jest fajne pod względem mobilności-idziesz pod prysznic, możesz zabrać malucha do łazienki, gotujesz, możesz wjechać koszem do kuchni. Tylko u nas tą funkcję będzie spełniał bujaczek, a te 2-3 miesiące gdy maluszek będzie do niego za mały można korzystać z wózka ;)

Little, dzięki za namiar na organizer :)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas niestety na wózek nie ma w mieszkaniu miejsca, kołyska do łazienki by nie weszła ;) ale w sypialni zajmie mniej miejsca. Kupiłam uzywana kołyska, z posciela 2 komplety, materacych, baldachim jakoś 170zł

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuję żadnych kołysek, koszy itp. Dla mnie zbędny wydatek i zabieracz miejsca. Z synkiem mieliśmy łóżeczko drewniane i turystyczne (które przez chwilę stało w salonie), ale wywiezlismy na działkę, bo nie było potrzebne. W dużym stała huśtawka z możliwością położenia oparcia do pozycji pół leżącej i mlodye w tym siedział. A do kuchni i łazienki dziecka nie brałam.

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) jutro wizyta:D teraz w wiadomościach mówili ze jest mnóstwo kleszczy szczególnie okolice warszawy takze uważajcie na siebie.

Skali wiadomo ze nie mamy wpływu na wielkość brzuszka, patrząc jaki ja mam ostatnio przyrost pewno za 2 tyg też tak będę wyglądać ;) zwłaszcza ze lekarz powiedział że niższe dziewczyny maja większe brzuszki.

U mnie dziś piekna pogoda oby tak cały dzień :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam napalona na kołyskę ale koleżanki dziecko miescilo się do 4 miesiąca więc myślę szkoda kasy. Do salonu chyba kupie bujaczek żeby łatwo było mi przenieść choc też ponoć różnie dzieci reagują ale może jak nauczę od początku to polubi go:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z łóżeczka! U nas szaro buro i deszczowo wiec nawet śniadanie w łożku zjemy :)
    Fox mój brzuchol tez jest dość pokaźny a jestem prawie 2 tyg niżej od Ciebie ;) pózniej zrobię zdjęcie.
    Dzisiaj ciężka noc miałam. Brzuchol rwał przy każdym ruchu. Dzisiaj biomet niekorzystny w całym kraju :/

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli już to Tiny Love ma fajny leżaczek, bujaczek, kołyska. Koleżanka korzystała. My dostaliśmy huśtawke chicco, więc Już nie cudowaliśmy.

mychakruszyna, Angela89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w piękny słoneczny dzień :)
    Widzę temat kołysek itd. My podobnie jak LRF kupujemy tylko to co potrzebne. Zbieramy tez używane rzeczy od znajomych. Przy pierwszej córci popełniałam ten błąd, ze wszystkiego musiało byc aż za nadto i z połowy w ogole nie skorzystałam. Dzis wystarczy nam tylko łóżeczko tradycyjne i turystyczne, ze względu na fakt, ze dosyć sporo podróżujemy :)
    Wieczór mieliśmy wczoraj bardzo udany - pizze znikały w mgnieniu oka. Musieliśmy na szybko robić jeszcze kanapki ;) a chłopcy, ich 4 wypiła 7 butelek wina :) baby tradycyjnie przy herbatce. Zawsze był taki podział, ze jednego wieczora jak sie spotykamy piją faceci następnego kobiety ;)
    A teraz szybkie śniadanko i ruszymy na cały dzień w gory - na Szyndzienie ;) troche podreptamy, pojedziemy kolejka, zeby dziewczynki miały frajdę a na koniec skoczymy na jakaś kiełbache z grilla ;)
    Udanej niedzieli :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:06

bbeczka91, mychakruszyna, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, nie pocieszę Cię, ale przeglądałam juz chyba 4 portale z pogodą i wszędzie zapowiadają pochmurnie, a nawet deszcz :(

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie leje od samego rana

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka mówisz? Kurcze a tak ładnie jest :/ ok w takim razie spadam na podwórko choć trochę się wygrzać póki mąż spi:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana! U nas deszczowo. Wyszykowalam sie do kosciola i nienposzlam... Deszcz, brak parasola i bol plecow wygral ...:(
    Foxiku faktycznie duzy brzusio :) ile masz na plusie na wadze? Az sie nie moge napatrEc:) ja wygladam jakbym po prostu grubiutka byla. Nie wyglada mi moj na ciazowy :)

Ja bardzo chcialam kolyske ale jednak od razu lozeczko bierzemy, a kojec do zabawy i spania kupujemy jeszcze do rodzicow bo Antek bedzie tam sypial pewnie czesto jak matce bedzie sie nudzic i pojdzie do mamusi :) a jeszcze brata dziecko bedzie pewnie tam kimac z Antkiem :)

Dzis moi daddy ma urodziny i jedziemy do restauracji na dziczyzne ! :) omonommo

Milego dnia mamusie !:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Jeżeli już to Tiny Love ma fajny leżaczek, bujaczek, kołyska. Koleżanka korzystała. My dostaliśmy huśtawke chicco, więc Już nie cudowaliśmy.
    My mamy I polecam również

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Foxik, ale brzusio, to ja chciałabym taki pod koniec :P
    Ale uroczy ;) nie powiem !

U mnie dzisiaj lepiej, aczkolwiek od pogody głowa też jeszcze pobolewa.. łydki mam napięte jakby skurcze chciały mnie łapać, jak chodzę, ale smaruję i na razie nie dostaję skurczy.

Moja ginekolog mówiła "ruchy pewnie Pani już czuję", a ja mówię, że właśnie nie, na co ona, że mam czas do 22 tc więc spokojnie, jednak wolałabym już coś czuć, bo schizuję :P

Ogólnie jakoś samopoczucie ostatnio dziwne, wciąż coś mi doskwiera, a im więcej tym bardziej wpadam w psychoze :/ dzisiaj z rana krzyż mnie bolał.

Co do kołyski to marzą mi się, ale starczają na tak krótko, że nie inwestuję w nie :( kupiliśmy już łóżeczka, dwa to i tak wyzwanie, fajnie że udało się kupić używane. Odbieramy je początkiem maja, tylko szuflady dorobimy i może jedno pomalujemy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 10:55

Pysiaczek89 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka, my szuflady nie mielismy, kupiłam i 3 pojemniki plastikowe na kółkach, które idealnie miesciły sie pod łózeczkiem i wydawały mi sie po prostu praktyczniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:01

Ksosia lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    pirelka, my szuflady nie mielismy, kupiłam i 3 pojemniki plastikowe na kółkach, które idealnie miesciły sie pod łózeczkiem i wydawały mi sie po prostu praktyczniejsze
    Jeśli nie będzie możliwości zamontowania szuflad, albo będzie to nie opłacalne to też tak zrobię, bo miejsca mamy mało i szkoda miejsca pustego pod łóżeczkiem zostawiać :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie sa małe pokoje i wysuniecie szuflady spod łóżeczka sąsiadującego z kanapą graniczyło z cudem, a tak każdy z 3 pojemników mogłam wysunać bez problemu, i były szczelnie zamkniete.

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, że o tym nie pomyślałam? :P z tego co mam w planach je ustawić, to jednej też nie wysunę :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 11:11

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pomyslałam, bo wymiary pokoi znam na pamięć :) sa tak mało ustawne i niewielkie. a kanapę w pokoju małej chciałam mieć-sama spała, więc było dla mnie miejsce w czasie choroby, gości miałam gdzie położyć...nie wysunęłabym calej szuflady i zrezygnowałam z niej swiadomie przy wyborze łózeczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kanapa już się nie zmieści, jak wstawię 2 łóżeczka, z jednym też byłby problem. Trzymamy ją póki co bo ma przyjechać siostra niedługo, a po porodzie Mama, ale potem się jej pozbywamy, bo i tak się nie rozłoży :/

‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ