X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko no Tobie potrzeba miejsca na wszystko podwójnie :) ale jakoś to zorganizujecie w praktyce :)

pirelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam po obiadku, najchetniej bym spala i spala :)

Lrf sliczny brzuszek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolysek, to moze doradzicie. Chcemy malego miec ze soba w sypialni najpierw, potem bedzie w swoim pokoiku, jak juz spokojnie bedzie spal w nocy ;)

Ale tez pokoje mam na gorze, a wiekszosc czasu spedzamy na dole w salone i kuchni i maly bedzie z nami na dole w ciagu dnia.
    Sprawdzi sie kolyska przenosna? Czy lepiej w sypialni polozyc lozeczko, ktore potem przeniesiemy do pokoju malego, a na dole miec osobna kolyske przenosna, ktora bedzie tam na stale?
    Nie mam pojecia :p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Zależy od dzidziusia. My mieliśmy kolyske w sypialni (mniej miejsca zajmuje )i mała z nami spała. Pierwsze założenie bylo tez takie ze dziecko szybko pójdzie spać do siebie do pokoju (stało się tak po pół roku ). Równocześnie w pokoiku małej bylo normalne łóżeczko z przewijakiem i wszystkie jej rzeczy. I założenie ze w nocy śpi w kolysce a w dzień w łóżeczku. ..no i mąż nauczył ja zasypiać na jeżdżąco :) i w dzień spała w kolysce. Teraz też tak zamierzamy zrobić

Ale przy osobnym spaniu niania elektroniczna juz była obowiązkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:58

violett lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od sąsiadki odkupujemy taką: http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/61/27/22/44/6127224474

Wydaje mi się, że kołyska na dole. ;) Dziecko jak wyrośnie z kołyski to będzie na tyle ciekawe świata, że będzie chciało być w bujaczku. A na spanie możesz go zanieść na górę i zainstalować elektroniczną nianię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:59

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam taką samą ale w kolorze orzech

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kolor mamy wenge. I różowe dodatki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba któreś dziecko mnie pukało dzisiaj.. ale pewna nie jestem bo to taki dziwne było ;) jak ruch w jednym miejscu jelita.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to na pewno dzidzia

pirelka lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett wydaje mi się, że łóżeczko turystyczne naa dół jest praktyczniejsze. Posłuży dłużej, jak już maluch będzie stał i raczkował to wsadzisz go w "kojec" :). Jak kupisz lozeczkor turystyczne dwu poziomowe to spokojnie maluszek może w nim leżeć, jak będziecie na dole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, lozeczko turystyczne na dole to chyba najlepsze rozwiazanie :)
    Wlasnie musze uniknac chodzenia po schodach z kolyska, bo bym oszalala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy :) pogoda dopisała, a bałam się że zacznie padać, pochodziliśmy po parku, aż mnie nogi bolą, a wracając mąż zabrał nas na pizzę :) taką prawdziwą włoską, na cienkim cieście z pieca opalanego drewnem...
    przy okazji podskoczyliśmy do biedronki, bo miałam ochotę na coś słodkiego i trzeba było kupić kilka drobnostek, idziemy do kasy, ja do jednej (bo widzę nikogo nie ma), a mój mąż do drugiej, miałam w ręku tylko swoje rafaello i widzę, że kasa zamknięta, ale babeczka że mam podejść ona mnie jeszcze skasuje, patrzę męża nie ma z resztą zakupów, po chwili podchodzi, a kasjerka do niego "a pan niech się nie ustawia, pan w ciąży chyba nie jest" :D :D

hahaha... :D

kamciaelcia, żabka04, mmargol, _izunia_, martta, Pauka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Tylko w turystycznym ten materac wydaje mi się słaby dla noworodka... ja używałam tylko na wyjazdach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Violett
    Tylko w turystycznym ten materac wydaje mi się słaby dla noworodka... ja używałam tylko na wyjazdach
    można wsadzić normalny materac :) nasza mała śpi w turystycznym bo w zwykłym nie chciała.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Angela ale to właśnie trzeba uwzględnić. Ja noworodka na materac turystyczny bym nie położyła. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na działce zwykły materac w turystycznym :) ale turystyczne jest o tyle fajne, że Borka wkładałam, gdy coś gotowałam. A on siedział bezpiecznie z zabawkami :) no i przy okazji w razie wyjazdu jest wyrko, ktore służy do 3 rz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas turystyczne jest wersja przejściowa dopiero nie dawno zobaczyliśmy ze ona lepiej śpi w nim. Jak już zacznie chodzić to kupujemy jej już łóżeczko dla starszych dzieci. W turystycznym jeszcze musi chwilę po spać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mój młody w wieku 11 mc przeniósł się na kanapę i śpi na niej cały czas :) na działce też śpi na tapczanie :)
    Zatem turystyczne na działce czeka na siostrę, a drewniane w piwnicy :)

Angela89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mój młody w wieku 11 mc przeniósł się na kanapę i śpi na niej cały czas :) na działce też śpi na tapczanie :)
    Zatem turystyczne na działce czeka na siostrę, a drewniane w piwnicy :)
    my już doczekać się zmiany nie możemy, wchodzenie i schodzenie z kanapy ma opanowane do perfekcji ale jeszcze chce poczekać aby już chodziła sama.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić potem kojec jakiś większy, żeby mogły dzieciaki się bawić w kojcu spokojnie jak będę potrzebować chwili na odejście :P i żeby zabierać do rodziców, w czymś muszą spać :P

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ