X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelko no Tobie potrzeba miejsca na wszystko podwójnie :) ale jakoś to zorganizujecie w praktyce :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam po obiadku, najchetniej bym spala i spala :)

Lrf sliczny brzuszek!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolysek, to moze doradzicie. Chcemy malego miec ze soba w sypialni najpierw, potem bedzie w swoim pokoiku, jak juz spokojnie bedzie spal w nocy ;)

Ale tez pokoje mam na gorze, a wiekszosc czasu spedzamy na dole w salone i kuchni i maly bedzie z nami na dole w ciagu dnia.
    Sprawdzi sie kolyska przenosna? Czy lepiej w sypialni polozyc lozeczko, ktore potem przeniesiemy do pokoju malego, a na dole miec osobna kolyske przenosna, ktora bedzie tam na stale?
    Nie mam pojecia :p

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Zależy od dzidziusia. My mieliśmy kolyske w sypialni (mniej miejsca zajmuje )i mała z nami spała. Pierwsze założenie bylo tez takie ze dziecko szybko pójdzie spać do siebie do pokoju (stało się tak po pół roku ). Równocześnie w pokoiku małej bylo normalne łóżeczko z przewijakiem i wszystkie jej rzeczy. I założenie ze w nocy śpi w kolysce a w dzień w łóżeczku. ..no i mąż nauczył ja zasypiać na jeżdżąco :) i w dzień spała w kolysce. Teraz też tak zamierzamy zrobić

Ale przy osobnym spaniu niania elektroniczna juz była obowiązkowa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:58

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od sąsiadki odkupujemy taką: http://img05.allegroimg.pl/photos/oryginal/61/27/22/44/6127224474

Wydaje mi się, że kołyska na dole. ;) Dziecko jak wyrośnie z kołyski to będzie na tyle ciekawe świata, że będzie chciało być w bujaczku. A na spanie możesz go zanieść na górę i zainstalować elektroniczną nianię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 17:59

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam taką samą ale w kolorze orzech

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kolor mamy wenge. I różowe dodatki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze chyba któreś dziecko mnie pukało dzisiaj.. ale pewna nie jestem bo to taki dziwne było ;) jak ruch w jednym miejscu jelita.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pirelka to na pewno dzidzia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett wydaje mi się, że łóżeczko turystyczne naa dół jest praktyczniejsze. Posłuży dłużej, jak już maluch będzie stał i raczkował to wsadzisz go w "kojec" :). Jak kupisz lozeczkor turystyczne dwu poziomowe to spokojnie maluszek może w nim leżeć, jak będziecie na dole.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 19:19

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, lozeczko turystyczne na dole to chyba najlepsze rozwiazanie :)
    Wlasnie musze uniknac chodzenia po schodach z kolyska, bo bym oszalala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wróciliśmy :) pogoda dopisała, a bałam się że zacznie padać, pochodziliśmy po parku, aż mnie nogi bolą, a wracając mąż zabrał nas na pizzę :) taką prawdziwą włoską, na cienkim cieście z pieca opalanego drewnem...
    przy okazji podskoczyliśmy do biedronki, bo miałam ochotę na coś słodkiego i trzeba było kupić kilka drobnostek, idziemy do kasy, ja do jednej (bo widzę nikogo nie ma), a mój mąż do drugiej, miałam w ręku tylko swoje rafaello i widzę, że kasa zamknięta, ale babeczka że mam podejść ona mnie jeszcze skasuje, patrzę męża nie ma z resztą zakupów, po chwili podchodzi, a kasjerka do niego "a pan niech się nie ustawia, pan w ciąży chyba nie jest" :D :D

hahaha... :D

kamciaelcia, nick nieaktualny, mmargol, _izunia_, martta, Pauka lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violett
    Tylko w turystycznym ten materac wydaje mi się słaby dla noworodka... ja używałam tylko na wyjazdach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Violett
    Tylko w turystycznym ten materac wydaje mi się słaby dla noworodka... ja używałam tylko na wyjazdach
    można wsadzić normalny materac :) nasza mała śpi w turystycznym bo w zwykłym nie chciała.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Angela ale to właśnie trzeba uwzględnić. Ja noworodka na materac turystyczny bym nie położyła. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też na działce zwykły materac w turystycznym :) ale turystyczne jest o tyle fajne, że Borka wkładałam, gdy coś gotowałam. A on siedział bezpiecznie z zabawkami :) no i przy okazji w razie wyjazdu jest wyrko, ktore służy do 3 rz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2016, 20:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas turystyczne jest wersja przejściowa dopiero nie dawno zobaczyliśmy ze ona lepiej śpi w nim. Jak już zacznie chodzić to kupujemy jej już łóżeczko dla starszych dzieci. W turystycznym jeszcze musi chwilę po spać.

• agatia Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mój młody w wieku 11 mc przeniósł się na kanapę i śpi na niej cały czas :) na działce też śpi na tapczanie :)
    Zatem turystyczne na działce czeka na siostrę, a drewniane w piwnicy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Angela mój młody w wieku 11 mc przeniósł się na kanapę i śpi na niej cały czas :) na działce też śpi na tapczanie :)
    Zatem turystyczne na działce czeka na siostrę, a drewniane w piwnicy :)
    my już doczekać się zmiany nie możemy, wchodzenie i schodzenie z kanapy ma opanowane do perfekcji ale jeszcze chce poczekać aby już chodziła sama.

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 kwietnia 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy kupić potem kojec jakiś większy, żeby mogły dzieciaki się bawić w kojcu spokojnie jak będę potrzebować chwili na odejście :P i żeby zabierać do rodziców, w czymś muszą spać :P

agatia lubi tę wiadomość

‹‹ 697 698 699 700 701 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ