WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
pirelka wrote:Dziewczyny morfologię krwi robicie zawsze na czczo? Bo różnie można wyczytać, aczkolwiek moja ginekolog mówiła, że na czczo tylko jak jest glukoza.
Nie wiem jak trzeba. Wiem ze przez swoje roztrzepanie ostatnio do endokrynologa poszłam na czczo. Wizyta na 9, ja głodna jak wilk. Dopiero jak wyszłam to sobie uświadomiłam, ze krew pod te wizytę oddałam dwa dni wcześniej, zeby były na nią wyniki.
mmargol, A_n_k_a_80 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnia91 gratulacje i wszystkiego dobrego. Widac duzo zmian Cie czeka, to taki fajny w zyciu okres, ale tez troszke nerwowy
Ja po majowce mam wizyte comiesieczna i zawsze robie morfologie, toxo i badanie moczu. Zastanawiam sie czy na wlasna reke nie zrobic jeszcze glukozy i ewentualnie tsh.
Glukoze mialam ok 80, ale to robilam na poczatku ciazy, wtedy tez oprzestrzegalam diety, nie jadlam slodyczy itp. A teraz jem na co mam ochote, wiec chyba sprawdze, jak to z ta glukoza jest
Pirelka ja morfologie robie zawsze na czczo.Ania91 lubi tę wiadomość
-
Agape89 wrote:Tylko ze ja miałam ten wynik 94 na samym początku ciąży (7 tydzień) i mój ginekolog prowadzący mic nie mówił. poszłam do innego zapytać teraz w 20 tygodniu i mówi absolutnie że powinnam już dawno mieć robiona Krzywa bo mam przykroczona normę.i jeśli wyjdzie mi zły wynik to pójdę do swojego ginekologa i mu nagadam.
Ja mialam cala filizanke do picia, pozwolono mi dolac sok z pol cytryny (mialam przygotowany w butelce po wodzie). Kazala wypic wszystko na raz.
Ania najserdeczniejsze zyczenia na nowej drodze! powodzenia z praca lic
Ania91 lubi tę wiadomość
-
Witam się nocną porą
Strazaczka i Dzierzba - Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych urodzinSamych radości i wszelkiej pomyślności. Dużo spokoju i odpoczynku
Ania91 - Wszystkiego Najlepszego na Nowej Drodze Życia
Little Red Fox wrote:ja nadal kopniaków nie czuję, mój się tylko delikatnie porusza, ale nie czuję tego specjalnie regularnie
Ja też nie czuję małego tak wyraźnie i nie codziennie. Już się nie mogę doczekać czwartkowej wizyty.
Weekend minął sympatyczniePojeździliśmy po hurtowniach oglądając wózki. Tak jak wcześniej byłam pewna, że riko nano to teraz jestem przekonana do wózka adamex barletta. Tyle ich jest... już więcej lepiej nie oglądać bo nigdy nie wybiorę
Łóżeczko będziemy mieli od znajomych. Co prawda 10cio letnie ale z pojemnikiem i funkcją kołyski
Wystarczy sobie odmalować i dokupić materacyk i pościel. Wczoraj popołudniu działka i grill, niestety deszcz nas przegonił. Dzisiaj piękne słońce więc lody na rynku mniam
Co myślicie o przewijakach na łóżeczko?
Piękne brzuszki
Śliczne ubranka i pieluszki
Strazaczka1990, Ania91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLittle Red Fox wrote:ja nadal kopniaków nie czuję, mój się tylko delikatnie porusza, ale nie czuję tego specjalnie regularnie
Moze to przez te nasze duze brzuchy... Moze mamy wiecej wód i nasze dzieci maja wiecej miejscanaprawde nie wiem jak to sobie tlumaczyc...
-
Juz drugą noc nie moge spać strasznie mnie głód męczy
też was w nocy dopada?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia91 Wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia!
Ksosia wrote:Dziewczyny nie spie od 4(!!!) tak mnie napie*** ktegoslup ze chyba zejde!
Az sie martwie. Kazda pozycja zla, do wc zgieta ide!!!
Nigdy nie mialam problemow ani bolow a tu taka niespodzianka...
Ktos cos o tym wie?pomoze? Doradzi?
Mnie ostatnio cały czas boli. Ale z filipem też tak było i nic złego się nie działo. Tylko ja mam tyłozgięcie macicy i bóle krzyowe lubią sie mnie trzymać z tego powodu.
Co do ruchów, to mój mąż wczoraj poczuł pierwszy raz kopniaka od małej, bo chciała żeby zabrał rękę, bo zrobiło się za ciasno. ;P
W nocy jak przytuliłam się brzuchem do pleców męża to nie mogłam przez nią zasnąć tak latała.
pirelka wrote:Dziewczyny morfologię krwi robicie zawsze na czczo? Bo różnie można wyczytać, aczkolwiek moja ginekolog mówiła, że na czczo tylko jak jest glukoza.
U mnie w labo są takie wytyczne jak przygotować się do badania i tam jest napisane, że na czczo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 06:28
Ania91 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się po pięknym weekendzie. Było ciepło, słonecznie i sielsko bo poza domem. dziecko wyszalało się na świeżym powietrzu, ja poleżałam na leżaczku. Całkiem przyjemny weekend w porównaniu do tego co widzę dziś za oknem.
Dodatkowo mam nowe włosy. Jak mój fryzjer zawsze genialnie dobiera kolor to teraz absolutnie się nie udało. Jest jajeczna katastrofa. Dam włosom kilka dni odpoczynku i ponegocjuje z fryzjerem jakiś sensowniejszy kolor.
Co do kręgosłupa to u mnie katastrofa. ciekawe, że tym razem daje mi w kość szyjny odcinek, nie mam siły głowy nosić. W zasadzie może nie powinnam się dziwić po tylu latach pracy z komputerem kiedyś szyja musiała się zbuntować. Jedyne co pomaga to masaże, szkoda tylko, że wizyty fizjoterapeuty średnio działają na mój portfel. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak dzień dobry dziewczyny
Nie przejmujcie się tym że jeszcze kopniakow nie czujecie. Ja przy córce leżałam w 19tc szpitalu i lekarz pyta czy czuje ruchy po operacji ja na to że nie wiem bo dopiero co zacząła mnie kopać i to tak nie śmiało. Pamiętam ze dopiero po 20 tc czułam wyraźnie a jeszcze później to brzuch tańczył.
-
Witam sie
ja z młodym na basenie siedzę. Duszno tu tak ze mi sie słabo robi. Dobrze ze w środę idę do gina, zobaczę co powie na te moje duszności
krzyż mi odpuszcza do momentu aż nie zacznę sprzątać
przegwizdane, bo starego zagonić do sprzątania graniczy z cudem.
Miłego poniedziałku Wam życzę!Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Witam was dziewczyny po cudownym weekendzie z nutą dziegciu. Byliśmy kibicować na maratonie ale tylko pół godzinki bo mój stwierdził, ze to nie na jego nerwy. Dlaczego? Bo płakałam jak bóbr z żalu, że ja nie mogłam biec. Matko jedyna! Ludzie się gapią a ja wyję jakby mi ktoś kota rozjechał więc mój mnie zawinął do domu, bo aż się przestraszył, że coś mi się stanie. Dziś sobie myślę co mi odbiło? Czytam opinie i nawet się cieszę, że nie biegłam bo podobno strasznie zorganizowali.
Miłego dnia wszystkim. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam się z rana,
Ja też źle spałam, budziłam się co godzinę.. chyba przed badaniami, wizytą i te zęby wciąż mi w głowie siedzą
Idę na morfologię po śniadaniu, zaryzykuję i mam nadzieję, że nie będą wyniki złe, bo do 10 nie wytrzymam bez jedzenia, a mam lekarza internistę o 9.30.
Ja znowu z rana czułam pukanie w tym samym miejscu, ale nie wiem czy to nie jelita, zobaczymy
Co do kręgosłupa, to mi o dziwo jeszcze nie dokucza, a bez ciąży miałam z nim problemy. Nie raz mnie postrzykło, że wyprostować i ruszyć się nie mogłam. Pomagają lekkie ćwiczenia na kręgosłup i spacer. -
nick nieaktualnyDzień dobry
U nas pogoda paskudnaleje... Weekend minął Nam wspaniale. Wczorajsza wycieczka w gory okazała sie strzałem w 10
6km marszu, raz pod gore, raz na dół. Troche odpoczynku, dzieciaki wybiegane na parku linowym, torze saneczkowym a potem dobry obiadek
bałam sie, ze przecholowalam z ilością km, ale po powrocie zrobiłam sobie kojąca kąpiel w soli morskiej i jak sie położyłam to mała szalała
znowu sie przekręciła - rano wywijała z prawej strony a wieczorem kopniaki z lewej
Ania91 - gratulacje i powodzenia na nowej drodze życia
LRF - jest czujesz, ze musisz iść na L4 idz. A kontrola sie nie przejmuj. Kilkanaście z nas jest na L4 i chyba żadna nie miała jeszcze kontroli. Ja żyje normalnie. Wychodzę na spacer, na codzienne zakupy, nawet dzieciaki ze szkoły odbieram i zawożę na inne zajęcia.
Dzierzba -Hahahafaktycznie musiało to niezłe wyglądać
mi na szczęście niekontrolowane ataki płaczu uciekły
Ksosia - moze zacznij jakieś ćwiczenia na piłce na kręgosłup? Mi bardzo pomogły swojego czasu. Tylko, ze mój kręgosłup w ogole jest w fatalnym stanie. Ale codzienne wzmacnianie po 10-15 min bardzo dobrze robi. A jak nie przejdzie to zasuwaj do ortopedy.
Sophia - powodzenia na następnej wizycie u fryzjera. Ja sie wybieram jutro, bo odrost mam juz spory
Lecę dziewczyny - biorę sie za prasowanko a pózniej jakieś zakupy, bo lodówka zaczyna juz świecić pustkami.Ania91 lubi tę wiadomość