X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam, że jak u Was brzydka pogoda to u mnie słoneczko świeci, a jak u Was ładnie to u mnie ponuro ;)

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daje znak życia i idę spac. Dobranoc kochane!

Pirelko - gratuluje pykania :) :)

PS: koleżanka daje nam piękne łóżeczko, przewijak i taka bujako-kołyskę mechaniczną z bajerami. I w dodatku szczęśliwa, ze ktoś jej garaż opróżnia :) Hi hi.
    A do spania z nami (plan do 6 miesiąca) kupie coś, co sie tu nazywa co-sleeper, takie ustrojstwo trochę jak łóżeczko turystyczne, ma opuszczana jedna ścianę na wysokość łóżka, tak tez ustawia sie materacyk, i całość jest mocno przymocowana do łóżka rodzicow. W ten sposób mały ma swoje wyrko, a jakby śpi z nami. Najlepiej jak trzeba karmić w nocy - nie trzeba z łóżka wychodzić :) O, takie: https://sheetsatthebeach.com/wp-content/uploads/2014/02/co-sleeper.jpg

Ubranek nakupilismy jak wariaci, ale wszystko przez internet. Zobaczymy co to przyjdzie.

Dobranoc.

PS2: Gdzie jestes Bratku???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 08:22

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Agape89 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    nie martw sie na zapas, mialam identyczna sytuacje, glukoza na czczo w 1 trymestrze 99, krzywa zrobilam dopiero 18/19 tydzien i wyszlo wszystko dobrze.
    Ja mialam cala filizanke do picia, pozwolono mi dolac sok z pol cytryny (mialam przygotowany w butelce po wodzie). Kazala wypic wszystko na raz.

Ania najserdeczniejsze zyczenia na nowej drodze! powodzenia z praca lic :-)

Ojej to mnie pocieszylasz bardzo. Dzięki

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Ja tez, kochana... Jestesmy najstarsze ciaza a najmniej czujemy :P
    Moze to przez te nasze duze brzuchy... Moze mamy wiecej wód i nasze dzieci maja wiecej miejsca :D naprawde nie wiem jak to sobie tlumaczyc...

A wiesz ze moze tak byc. U mnie waga ruszyła ładnie dopiero jakies 3 tygodnie, od dwóch tygodni mam regularny przyrost 0,4-0,5kg.
    Brzuszek mały, ale jednak rośnie :)

Dzierzba, kochana. Jak ja Cie rozumiem.
    W zeszłym roku moim celem biegowym (i w sumie takim rocznym, bo takto sobie żyłam, remont, praca, dom, piwko) był maraton. Przebiegłam 26 kwietnia. Czas raczej średni, ale chodziło o to zeby przebiec, bo na kolejny rok cel bedzie ambitniejszy :) rośnie w brzuchu :) kiedys jeszcze na pewno wystartuje.
    Jak poszłam na start połówki z M i jego bratem to jak juz ruszyli, to ja w tym zgiełku i hałasie wyłam. Miałam okulary, wiec nie było widać. Ale wylam z żalu.
    Teraz w niedziele znowu idę start z M i kolega. Bedą biegli na dychę, ale jednocześnie bedą startować maratończycy. Jak sobie pomyśle to oczy zachodzą łzami :)

Mam nadzieje ze znow bedzie słońce i okulary zasłonią oczy:)

Dzierzba lubi tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agape
    ja tez w pierwszej ciązy na samym poczatku miałam wysoka glukoze-107 i robiłam krzywa, która wyszła dobrze. I planowa krzywa w 25tc tez była prawidłowa ;)
    teraz to mi sie nie udało ale nie zamartwiaj sie

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :) u nas brzydka pogoda ale cieszę się ze nie pada bo na budowie mogą działać. Dziś wizyta!!! :D co prawda nfz więc o ile USG będzie to pewnie bez jakichkolwiek pomiarów. Na szczęście w środę będzie drugie już prywatnie. Spisuje od rana listę moich dolegliwości które gdzieś w międzyczasie się pokazały bo znając życie wejdę do gabinetu i zapomnę wszystko.

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, mamy dziś usg połówkowe. Dobrego dnia mamuśki :-)

Angela89, Dzierzba, kamciaelcia, żabka04, AniaLewandowska, Malutka92, _izunia_, Pysiaczek89, claudiuszek, A_n_k_a_80, martta, mmargol, bbeczka91 lubią tę wiadomość

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tygodniu :)
    U mnie slonecznie, ale ostatnie dwa dni tez sie tak zaczynalo, a potem sie chmurzylo, wiec zobaczymy jak bedzie :)

Zaraz wybywam na miasto troszke pokorzystac z dobrej pogody.

Powodzenia na wizytach!

mmargol lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfstein to znaczy, że nie jestem odosobnionym przypadkiem. ;) Ja po połogu wracam do treningów i może się uda zaliczyć jakieś przyzwoite czasy na połówkach i dychach jesienią 2017 ale to zależy od mojego samozaparcia i pomocy innych przy bąblach. Maraton może wiosną 2018 bo mi się marzy złamanie 3:20 bo ostatnio trochę brakło :) No zobaczymy.
    Pirelka pewnie bąble zaczynają pukać. Jeszcze trochę i będziesz miała armagedon w brzuchu. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pologu chce się zapisać na crossfit mąż mówi że to za ciężkie jak na tyle miesięcy bez ćwiczeń ale trudno do lata trzeba będzie schudnąć. Przynajmniej mąż obiecał ze z 2,3 razy w tygodniu zostanie z maluszkiem żebym mogła ćwiczyć :) już mi tego strasznie brakuje.

Kurde weszłam na wagę a tam 5 kg więcej :-o w ciągu 2 tyg półtora kg przybylo.

Dzierzba, AniaLewandowska, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po pologu chce się zapisać na crossfit mąż mówi że to za ciężkie jak na tyle miesięcy bez ćwiczeń ale trudno do lata trzeba będzie schudnąć. Przynajmniej mąż obiecał ze z 2,3 razy w tygodniu zostanie z maluszkiem żebym mogła ćwiczyć :) już mi tego strasznie brakuje.

Kurde weszłam na wagę a tam 5 kg więcej :-o w ciągu 2 tyg półtora kg przybylo.

Ulfenstein lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    crosfit fajna sprawa :) Mi w 2,5 tyg przybyło 3 kg, ciekawe jak teraz będzie jak się zważę na wizycie. :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według bbf mam bardzo dobry przyrost :P pośrodku wykresu:) wyczytałam że w 1 trymestrze mniej więcej miałam przytyć ok 3 kg, w 2 -6 kg a w 3-ok 4:) także nie jest źle mieszczę się w przedziałach :P choć czego ja się spodziewam jak słodycze na tony ida:P

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)

Little jak możesz i już czujesz ze czas na l4 to sie nie krępuj i poproś gina.
    To już chyba czas na odpoczynek :-)
    Nie znudziło się kochana zawsze coś możesz sobie zorganizować przecie mamy więcej w tym okresie weny:-)
    Na prawko idź nie musisz się tłumaczyć gdzie byłaś w razie kontroli a zadko są i trzeba mieć pecha ale wątpię żeby była(ja już jestem rok na l4 nie ciazowym;-) i miałam raz kontrolę na polecenie dyrektora weryfikowane zgodność l4) zawsze możesz powiedzieć że byłaś w sklepie na spacerze :-) to uwzględnia bo masz prawo chodzić jeśli l4 chodzące masz:-)
    Będzie czas na zakupy dla dziecka czy coś innego:-)

Strazaczka dasz radę :-) zależy jakie labo różne mają te kubki wielkości weź cytryne lepiej wchodzi:-)

Ja zawsze robię morfologia na czczo:-)
    U mnie córką chora przeziębiona wrrrr

Ania wszystkiego najlepszego!!!! ;-)
    Dużo biegania ale wspaniały czas:-)

Życzę udanych wizyt :-)
    Miłego dnia:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nam udało zapisać się na USG połówkowe na dzisiaj na 17.30. ;D

Na obiad pyszna lassagne ;D

Pogoda cudowna, będziemy mogli wyjść z małym na rower. :) Na niebie ani jesdnej chmurki.

Angela89, Dzierzba, żabka04, _izunia_, AniaLewandowska, mmargol lubią tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Little Red Fox brzuszek piękny, a mój wydaje mi się niewiele mniejszy :-P
    Też zastanawiam się nad zwolnieniem i sama nie wiem, biję się z myślami :-/ z jednej strony bym jeszcze popracowała, z drugiej dobijają mnie dojazdy i poranne wstawanie... Idę na wizytę za tydzień i muszę coś do tego czasu postanowić.

Powiem Wam, że na targach mamaville nie było nic ciekawego.

A łóżeczko planujemy kupić takie zwykłe drewniane do mieszkania i turystyczne wyjazdowe, do tego bujaczek.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba hahahha wyobrazilam sobie wasza sytuację :-) bidulo też bym cie z tamtą zabrała :-)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka hahah już więcej na żaden bieg masowy w ciąży nie idę. ;)

Dziewczyny a znacie może kogoś kto wykonuje zamówienia indywidualne na szycie? Chodzi mi o uszycie poduszki do karmienia bliźniąt bo ceny są kosmiczne w necie.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mi się marzy bieganie i od lat bezskutecznie próbuję. Nawet buty za 500 zł nie pomogły. Jakoś jak patrze na biegaczy to oni tak lekko zwinnie i bez żadnego wysiłku biegną, a jak ja biegnę to walę kopytami jak koń na ugorze, sapie jak lokomotywa towarowa no i za pierwszym zakrętem już mam dość. Dużo osób mówi, że trzeba przebrnąć przez pierwsze dwa tygodnie, a potem to już życia bez biegania nie będzie. Powiem Wam, że ja bez względu czy to pierwszy czy siódmy tydzień nie mam ciągot do biegania. Widać to nie sport dla mnie.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja np biegać nie lubię, szczególnie dlatego, że nie mam z kim. Dlatego zdecydowanie wolę fitness. Na zgubienie wagi bardzo skuteczna jest Chodakowska. Nie zawiodłam się jeszcze na niej.

‹‹ 700 701 702 703 704 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ