X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Wkurzyłam się :/ ostatnie usg u mojego gin miałam w 11tc...i dziś znów mi nie zrobił. :/ dopiero 2 maja mam przyjść. I tekst do mnie"ruchy już pani czuje" a ja ze nie, na co się zdziwił bo przecież to 20 Tc więc powinnam czuć. Cholera po pierwsze to 20tc zaczyna się dopiero jutro więc dziś teoretycznie jest dopiero 18+6...więc chyba niekoniecznie powinnam czuć :/ zbadał tylko wysokość łożyska - nad pępek i długość szyjki-ponoć idealnie.
    Dziwny gin..
    niektore pierwsze ruchy czują dopiero o 25tyg

mychakruszyna, Ania:) lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Kochane ja jak mam tą krzywa jutro zrobić.To już nie mogę nic dziś zjeść ?
    Przed krzywą trzeba jeść normalnie, tak jak na codzień, nie unikać węglowodanów. W innym przypadku krzywa może wyjść fałszywie ujemna :)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Czekam juz w kolejce do lekarza jeszcze 3 os przede mną:/ ale liczę ze ujawni się plec:) kupiłam po drodze śliczny sweterek na zapinanie 3-6m akurat na zime:) oczywiście odzież uzywana za 10zl ale jak nowy:)
    Nie raz w lumpku można wyhaczyc zadbane jak nowe ciuszki niemowlece :).

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Jako 2009 rocznik miala przymusowe pójście do 1 klasy jako 6-cio latka :-P
    Mój też z 2009. Dostaliśmy odroczenie z PPP ale i tak go posłaliśmy do 1 klasy. Właśnie widzę, że inne ćwiczenia. My mamy "ćwiczenia z pomysłem" z WSiP,też darmowe.
    Teraz są jaja bo tylko dzieci z rocznika 2009, te odroczone mają obowiązek szkolny czyli coś koło 91 tys, a mało kto zdecyduje się posłać 6-cio latki z 2010 i szkoły mają zagwozdkę co począć bo za dużo nauczycieli jest. Masowo namawiają rodziców do zostawienia dzieci w 1-szej klasie na kolejny rok.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na połówkowym, ale mam niedosyt. Tutaj mierzy się jakieś markery? Czy tylko narządy? Bo ja miałam tylko ocenę anatomiczną płodu, ocenę serduszka.

Mała ma 325g, Serduszko bije 140/min ale nie chciała pokazać krocza. Wogóle wierciła się niesamowicie. Lekarz w ogóle powiedział, że takie badania powinny być robione w 24tc jak dziecko ma w pełni rozwinięte serduszko.

bbeczka91, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym na pierwszym prenatalnym miałam łozysko na przedniej ścianie, a teraz mam na tylnej...???? Możliwe to?

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 wrote:
    Porazka jest straszna z tym co oni wymyślają. Jak rodzice dzieci nie posla do klas 1 i zostawia w zerówkach w przedszkolach to nie będzie miejsca w przedszkolach dla najmłodszych,ale wielu rodzicow zwlaszcza mamuśki chca zostawiać w 1 klasie,bez sensu jak dla mnie.
    U nas na zebraniu jedna walczyła o to zeby zostawic cala klase (a jest duzo dzieci,ktore swietnie sobie radza w szkole i nie warto zostawiać) i jeszcze wymogi miala zeby wychowawczyni tez byla z pierwszakami..
    Zostawianie w pierwszej klasie ma sens tylko gdy dziecko sobie ewidentnie nie radzi z materiałem. Mi chcieli młodego zostawić ze względu na emocje i jak się dowiedziałam jeszcze 3 dzieci z jego klasy i ja jako jedyna się nie zgodziłam. Najlepsze jest to, że młody od tej akcji zmienił się bardzo na plus i wszyscy są w szoku. :D No niektórzy rodzice sobie nie zdają sprawyz tego, że jak zostawią dzieci na rok to im się dzieciaki zanudzą na śmierć przy szlaczkach i literkach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:37

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Poza tym na pierwszym prenatalnym miałam łozysko na przedniej ścianie, a teraz mam na tylnej...???? Możliwe to?
    A to się da tak??? Ja myślałam, że to nie możliwe bo przecież łożysko powstaje z kosmówki tak? A ona się zagnieżdża na amen w jednym miejscu. Zgłupiałam.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Pysiaczek89 Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak łożysko migruje, usłyszałam to od kilku ginekologów, w tym dzisiaj od mojej gin, bo moje łożysko znowu miejsce zmieniło.

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno łożysko się przemieszcza do któregoś momentu ciąży, jeżeli np zaczyna się tworzyć na przedniej ścianie, to nie znaczy, że już tam będzie

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to się mówi całe życie się człowiek uczy.:) Zdumiewające są te procesy zachodzące w organizmach.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka
    Nie do końca zgodzę się z lekarzem jeśli chodzi o ocenę serca dziecka. Pierwsze wady (zwłaszcza strukturalne )mogą być widoczne w pierwszym usg prenatalnym. Pierwsze echo wskazane jest między 18 a 22 tc. Już wtedy dużo widać. Serce nie rozwija się do 24 tc a do końca. W każdym momencie mogą pojawić się wady rozwojowe. A serce kończy się kształtować po urodzeniu. Myślę że ten lekarz nie miał precyzji i dzidzia mu sie za bardzo wiercila.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Pauka Ekspertka

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff nadrobiłam! Gratuluje wszystkim udanych wizyt, współczuje tych u dentysty, tym bardzoej, ze sama musze sie wybrać, ale sie boje :(
    Piękne ciuszki kupilyscie, ja dzis pierwsze zakupy w smaku, jaka to frajda, a jeszcze tyle czasu na zakupy, aż sie boje :p

mychakruszyna, Strazaczka1990, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

thgfugpj83lrvnuq.png
    eFbYp1.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.Wzielam paracetamol i się klade.Chyba gorączkę mam :(

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka kuruj się chorowitku.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostalam od Mamy syrop z mleczu. Może to na kaszel pomoże.
    Dobra IDE Lulu :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:

Lekarz ci powiedział, czy masz zapisane w wynikach? Bo lekarze mają często ułożoną rubryczkę i często gęsto zapominaja poprawić :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka która nosiła bliźniaki pod serduszkiem urodziła w 32tc.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darmowy kocyk sensoryczny i teczka na wyniki badań
    https://www.bebiprogram.pl/rejestracja

Moze któraś z Was bedzie chciała skorzystać.
    Pytają tez w formularzu o paczkę dla dziecka juz po narodzinach.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 18 kwietnia 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A ja właśnie dowiedziałam się że moja koleżanka która nosiła bliźniaki pod serduszkiem urodziła w 32tc.
    Ooo bardzo wcześnie. Wszystko ok z maluchami?

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 706 707 708 709 710 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ