WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
mychakruszyna wrote:Wkurzyłam się
ostatnie usg u mojego gin miałam w 11tc...i dziś znów mi nie zrobił.
dopiero 2 maja mam przyjść. I tekst do mnie"ruchy już pani czuje" a ja ze nie, na co się zdziwił bo przecież to 20 Tc więc powinnam czuć. Cholera po pierwsze to 20tc zaczyna się dopiero jutro więc dziś teoretycznie jest dopiero 18+6...więc chyba niekoniecznie powinnam czuć
zbadał tylko wysokość łożyska - nad pępek i długość szyjki-ponoć idealnie.
niektore pierwsze ruchy czują dopiero o 25tygmychakruszyna, Ania:) lubią tę wiadomość
-
Strazaczka1990 wrote:Kochane ja jak mam tą krzywa jutro zrobić.To już nie mogę nic dziś zjeść ?
Strazaczka1990 lubi tę wiadomość
-
mychakruszyna wrote:Czekam juz w kolejce do lekarza jeszcze 3 os przede mną
ale liczę ze ujawni się plec:) kupiłam po drodze śliczny sweterek na zapinanie 3-6m akurat na zime:) oczywiście odzież uzywana za 10zl ale jak nowy:)
.
mychakruszyna lubi tę wiadomość
-
Malutka92 wrote:Jako 2009 rocznik miala przymusowe pójście do 1 klasy jako 6-cio latka
Teraz są jaja bo tylko dzieci z rocznika 2009, te odroczone mają obowiązek szkolny czyli coś koło 91 tys, a mało kto zdecyduje się posłać 6-cio latki z 2010 i szkoły mają zagwozdkę co począć bo za dużo nauczycieli jest. Masowo namawiają rodziców do zostawienia dzieci w 1-szej klasie na kolejny rok. -
nick nieaktualnyByłam na połówkowym, ale mam niedosyt. Tutaj mierzy się jakieś markery? Czy tylko narządy? Bo ja miałam tylko ocenę anatomiczną płodu, ocenę serduszka.
Mała ma 325g, Serduszko bije 140/min ale nie chciała pokazać krocza. Wogóle wierciła się niesamowicie. Lekarz w ogóle powiedział, że takie badania powinny być robione w 24tc jak dziecko ma w pełni rozwinięte serduszko.bbeczka91, mmargol, violett, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malutka92 wrote:Porazka jest straszna z tym co oni wymyślają. Jak rodzice dzieci nie posla do klas 1 i zostawia w zerówkach w przedszkolach to nie będzie miejsca w przedszkolach dla najmłodszych,ale wielu rodzicow zwlaszcza mamuśki chca zostawiać w 1 klasie,bez sensu jak dla mnie.
U nas na zebraniu jedna walczyła o to zeby zostawic cala klase (a jest duzo dzieci,ktore swietnie sobie radza w szkole i nie warto zostawiać) i jeszcze wymogi miala zeby wychowawczyni tez byla z pierwszakami..No niektórzy rodzice sobie nie zdają sprawyz tego, że jak zostawią dzieci na rok to im się dzieciaki zanudzą na śmierć przy szlaczkach i literkach.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 19:37
-
Macioszczyczka wrote:Poza tym na pierwszym prenatalnym miałam łozysko na przedniej ścianie, a teraz mam na tylnej...???? Możliwe to?
-
Macioszczyczka
Nie do końca zgodzę się z lekarzem jeśli chodzi o ocenę serca dziecka. Pierwsze wady (zwłaszcza strukturalne )mogą być widoczne w pierwszym usg prenatalnym. Pierwsze echo wskazane jest między 18 a 22 tc. Już wtedy dużo widać. Serce nie rozwija się do 24 tc a do końca. W każdym momencie mogą pojawić się wady rozwojowe. A serce kończy się kształtować po urodzeniu. Myślę że ten lekarz nie miał precyzji i dzidzia mu sie za bardzo wiercila. -
Uff nadrobiłam! Gratuluje wszystkim udanych wizyt, współczuje tych u dentysty, tym bardzoej, ze sama musze sie wybrać, ale sie boje
Piękne ciuszki kupilyscie, ja dzis pierwsze zakupy w smaku, jaka to frajda, a jeszcze tyle czasu na zakupy, aż sie boje :pmychakruszyna, Strazaczka1990, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMacioszczyczka wrote:Poza tym na pierwszym prenatalnym miałam łozysko na przedniej ścianie, a teraz mam na tylnej...???? Możliwe to?
Lekarz ci powiedział, czy masz zapisane w wynikach? Bo lekarze mają często ułożoną rubryczkę i często gęsto zapominaja poprawić -
nick nieaktualny
-
Darmowy kocyk sensoryczny i teczka na wyniki badań
https://www.bebiprogram.pl/rejestracja
Moze któraś z Was bedzie chciała skorzystać.
Pytają tez w formularzu o paczkę dla dziecka juz po narodzinach.