WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Macioszyczka mi gin kazał zrobić usg połowkowe po 21 tc bo po tym czasie na echo serca można wykryć więcej ewentualnych zmian. Konsultowałam to z lekarzem z certyfiaktem dotyczącym echa serca i potwierdził. Na kolejne mam przyjść koło 30 tc już do niego.
Co do łożyska to prawda, łożysko migruje do samego porodu. Ja mam brzeznie przodujace, podniosło się o 1,5 cm i podobno ma szansę pomigrowac jeszcze w inne miejscew moim przypadku oby
Ale są też mamy, u których łożysko nie przemieszcza się
Angela jak dzieciaczki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2016, 20:28
-
nick nieaktualnyUlfenstein wrote:Darmowy kocyk sensoryczny i teczka na wyniki badań
https://www.bebiprogram.pl/rejestracja
Moze któraś z Was bedzie chciała skorzystać.
Pytają tez w formularzu o paczkę dla dziecka juz po narodzinach. -
nick nieaktualnyChłopaki maja po 1700 i 1400 gram. Ogólnie stan dobry, mimo że większy został zaintubowany. Ogólnie wszystko jest ok. Wiadomo to pierwsza doba ale jestem dobrej myśli. Dzierzba miała mieć cesarkę na maj ale niestety dostała ataku kolki nerkowej mama i trzeba było ciąć.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja się melduje po piątkowej wizycie. Synek dalej, chociaż przez 30min zwinął się w kulkę, i żadnych pomiarów nie dal sobie zrobić, głowę rękoma zakrywal a brzuch nogami. .
Z USG 19t3d, a wg miesiączki 20+0.waga 286g. Na ostatniej wizycie był o 32dni starszy od term okresu. Ale wiadomo jak to z pomiarami bywa, mm robią juz różnice. Hania moja miała mieć 3900a ur 3550. A ja juz 5kg na+ szok.z Hania w ko ncowce 6mc tyle miałam.
Sliczne ubrania kupilyscie, ja dopiero body i polspiochy dla małego.. Muszę przebrać Hani ubrania.
13.05 następną wizyta.AniaLewandowska, mmargol, żabka04, Pysiaczek89, violett lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Odebrałam wyniki wg poprzednich które robiłam mc temu to morfologia się poprawiła ale jednak niskiej normy.
Za to tsh wzrosłodo 2 wrrrrrrr
może dostanę większa dawkę letroxu zobaczymy w czwartek.
Znazlałam też fajny artykuł:
http://www.endokrynologia.net/tarczyca/tarczyca-ci%C4%85%C5%BCa
ide czytac Was dalejżabka04 lubi tę wiadomość
-
Żabka - wyluzuj
Masz bardzo ładne TSH, zupełnie nie rozumiem dlaczego się denerwujesz? U mnie dopuszczalna górna granica w drugim trymestrze to 2.73 . Ja własnie mam w tej chwili 2 i endo się bardzo ucieszyła, kontrola dopiero za dwa miesiące.
Po drugie - jeśli tak bardzo się martwisz tarczycą, to zbadaj wolne T4, bo to jest naprawde istotna miara. Tylko pamiętaj, że w ciąży norma dla T4 jest wyższa (7.4-15.2 w II trym).żabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOjeja! Tyle sie u was dzieje a ja taka zacofana...;(
Witam ponownie nocna pora z bolami kregoslupa. Boli? Tak. Mocno? Tak. Bardzo? Tak!!!!
Angela jestem myslami przy blizniakach kolezanki!
Macioszczyczko jestem laikiem w tych sprawach, ale jestem pewna ze wszystko dobrze. Czesto slyszalam o takich "migracjach" lozyska
U nas byli znajomi i bratowa. Gralismy w scrabble i dowiedzialam sie ze moj maz ma baardzooo slabe nerwy do tej gry:) ucierpialam na tym bo zaczal krzyczec ze zajelam jego pole, itp.
Jutro/dzis mam wizyte. Tak dlugiej przerwy nie mialam jeszcze. I ide sama, co mnie boli najbardziej...
Jutro (sroda) jade z bratowa na jej badania do Berlina. obacze w koncu bratanice, ktora ma juz ponad 30 tygodni:)
Czuje strate ze tak malo przebywam na forum a jednoczesnie ciesze sie ze w moim zyciu cos zaczelo sie dziac. W koncu zaczelam wychodzic z domu.... Chociaz sobote mialam totalnie lozkową -
nick nieaktualnyWitam się
Ania, Behemottka Noe martwię się bo tsh moje jest nie tragiczne.
Problem w tym że ja się źle czuje przy takim tsh.
Jestem żywa babka jak mam max.1.
Ft4 zrobiłam ale wynik będzie dzisiaj do odebrania:-(
Jutro wizyta u endo a popołudniu idę do gina podejrzeć małego
Córką na dobre mi się rozchorowala
Zaraz jem śniadanko i kolejne ostatnie dwa worki do przerobienia ubranek dla synka potem polecę po wyniki do labo.
Miłego dnia
Udanych wizyt:-)
-
Meldunek z wczoraj, nasza już nie na 80%, a na 100% córka ma 22 cm długości i waży 370 g. Wyprzedza swój wiek pod względem wagi i wielkości jeszcze bardziej niż ostatnio, termin porodu sierpień, kilka dni przed końcem. Cała i zdrowa, fajniutkaO serduszku lekarz nam mówił tak, że nie musimy już robić padania usg genetycznego w 30. tygodniu, zaleca je pacjentkom, które mają wskazania, a nasz lekarz też ma ten europejski certyfikat i uprawnienia, więc zna się na tym. Wady serca u dzieci mogą się też ujawnić dopiero po porodzie, o tym też nam mówił. Poza tym - mam łożysko na przedniej, tylniej i bocznej ścianie, zdrowe bez naczyń, dziwne, ale zdarza się. Przy porodzie mam o tym informować, żeby wszystko wyszło.
Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie mamuśki!mychakruszyna, Dzierzba, żabka04, Pysiaczek89, AniaLewandowska, _izunia_, Ulfenstein, Anulka01, bbeczka91, mmargol, A_n_k_a_80, violett lubią tę wiadomość
14.10.2015 - 1 IUI
Naturalny cudCóreczka w drodze!
Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!
Drugie bobo w drodze
-
witam sie i ja
kasicalisica, u mnie tez lekarz w 30 tc nie zalecił echo, skoro teraz wyszło prawidłowo, a sama wiem, jakie moga być niespodzianki po ...gratuluje duzej córy
ale najbardziej zaintrygowało mnie twoje łozyskoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 08:17