X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w 20 tygodniu ;) ale czas leci! Hormony szaleją do tego stopnia ze przez godzinę ryczałam w łóżku wieczorem...choc pewnie bez ciąży też by tak było. Strasznie mi smutno ostatnie czasy moj maa mnie kompletnie gdzieś, zero czułości. 2 tyg temu pytalam czy mnie kocha -usłyszałam ze swoja szanse zmarnowałam. Jak zyc? Eh...wole o tym nie myśleć bo musze jechać zamówić materiał budowlany.

Blee niedobrze mi na śniadanie nacislam się babką z biedronki...

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się rankiem :)
    ja miałam ciężką noc, bo czymś się musiałam struć i strasznie mnie mdliło i biegałam co chwila do toalety. Jak mi względnie przeszło to młody zaczął się wiercić i po jakimś czasie poczułam okropny ucisk na pęcherz i znowu co 10 minut do toalety :(

nadal czuję się kiepsko, a tu trzeba do pracy się zbierać, dobrze że dopiero na 12:00

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) I ja sie witam z rana i chwale swoim brzuszkiem. Niestety waga co chwilę idzie w górę :(
    http://iv.pl/images/61352510325780045993_thumb.jpg

kamciaelcia, Dzierzba, żabka04, martta, Pysiaczek89, Malutka92, AniaLewandowska, _izunia_, Anulka01, bbeczka91, mmargol, A_n_k_a_80, Broszka, violett lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Ogarniam się i spadam do manufaktury połazić a potem do gina na kontrolę.

Mycha a co to znaczy, że szanse zmarnowałaś? To przepraszam bardzo masz sobie na jego uczucia zapracować jak na podwyżkę w pracy? Nie kocha cię a dom budujecie i dziecko w drodze? Nie rozumiem. Nie płacz kochana, nie warto. Trochę to brzmi jak z ojcem mojego młodego. Jak w ciążę zaszłam to zmienił się o 180 stopni. Chyba myślał, że jak mnie zapłodnił, to się starać nie musi i może męską wyższość pokazać, bo i tak go nie zostawię... Oj zdziwił się bardzo jak go wypieprzyłam z domu. ;)

Foksik ja też źle spałam bo mnie strasznie pod żebrami kuło więc łączę się w bólu.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    To my po wizycie :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0704eff523d0.jpg
    No i wszystko wskazuje na to, że mamy CÓRECZKĘ! Trochę byłam w szoku, bo przeczuwałam chłopca, a tu taka niespodzianka. Dostałam mnóstwo zdjęć, bo mój J nie mógł ze mną dziś pojechać ze względu na kurs z pracy. Obfite upławy, bóle brzucha, bóle kręgosłupa w moim przypadku są urokami ciąży. W związku z podwyższonymi wynikami glukozy dostałam skierowanie na krzywą, którą mam zrobić na kilka dni przed następną wizytą, która będzie 13.05. Niestety łożysko jest nadal niewiele nad szyjką, więc dostałam zakaz nawet na spacery. Dobrze, że mam ogródek to mogę chociaż zejść posiedzieć na dworze.
    Pieknie wygladasz :-) brzunio cudny :D

bbeczka91 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Witamy się w 20 tygodniu ;) ale czas leci! Hormony szaleją do tego stopnia ze przez godzinę ryczałam w łóżku wieczorem...choc pewnie bez ciąży też by tak było. Strasznie mi smutno ostatnie czasy moj maa mnie kompletnie gdzieś, zero czułości. 2 tyg temu pytalam czy mnie kocha -usłyszałam ze swoja szanse zmarnowałam. Jak zyc? Eh...wole o tym nie myśleć bo musze jechać zamówić materiał budowlany.

Blee niedobrze mi na śniadanie nacislam się babką z biedronki...

Sorki, że pytam. Przeskrobałaś coś? Nie miał prawa Ci tak powiedzieć. Może nie może przyzwyczaić się do tego, że zostanie tatą? Hmmm.

Faceci to są jednak z innej planety.
    Mój też wczoraj powiedział, że mam się iść umyć, a on rozłoży łóżko. Umyłam się, a ten dalej przed kompem i nagle foch na mnie. "Miałaś się umyć?! 30 minut czekam" Ja zdziwiona, bo czekał może 2 minuty, nic nie odpowiedziałam. A on "bo myślałem, że Cię jeszcze przelecę". Nawet głupek nic nie powiedział, że ma jakieś plany.

Tak poza tym witam się w 21 tygodniu. Kawkujemy sobie z Hanią teraz, ale prede mną masa roboty. Muszę wystawić rzeczy na sprzedaż na olx, bo mąż zabrał się za porządki w piwnicy i masakra!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 08:21

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka przeskrobałam jakiś rok temu. Według mnie zrobiłam zła rzecz ale nie taka o jaka mnie mąż posadza- pisałam na fb z osobą z którą nie miałam pisać, chcieliśmy się spotkać pogadać. Moj sobie ubzdural ze na pewno go zdradzilam i dla niego to jest już zdrada. Chciał nawet rozwodu:/ wiem zle postąpiłam i żałuję strasznie. Codziennie słyszę wypominanie i ma humory raz mnie przytula caluje a raz nawet gadać ze mną nie chce.

Ksosia lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my powinniśmy do jakieś casto zajechać i zacząć myśleć o remoncie pokoju dla dziecka, posprzedawać stare niepotrzebne rzeczy :( jakie farby polecacie?

• KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    witam sie i ja

kasicalisica, u mnie tez lekarz w 30 tc nie zalecił echo, skoro teraz wyszło prawidłowo, a sama wiem, jakie moga być niespodzianki po ...gratuluje duzej córy
    ale najbardziej zaintrygowało mnie twoje łozysko :D

Naprawdę dziwne, okala dziecko z trzech stron, nawet nie wiedziałam, że można mieć takie dziwactwo :) Niby wszystko dobrze z nim, ale i tak mnie wkurza. Głupie łożysko :)

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :)
    Widzę dziewczyny, ze humory różne. Wiecie, mój mąż w.pierwszej ciąży inaczej podchodził, wszystkiego się bał, a jednocześnie nie rozumiał co ja przechodzę. Za to teraz, nie mogę słowem narzekać. Myślę, ze wielu panów nierozumie ze jego życie właśnie wywraca się do góry nogami, albo właśnie nagle to do nich dociera i okazuje się ze nie do końca są na to gotowi. Mam nadzieję, ze jednak wszystko się Wam pouklada :)

Bardzo Was pozdrawiam :) i trzymam.kciuki za Wasze wizyty ;)

Ps. Brzuszki macie sliiczne <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Macioszczyczka przeskrobałam jakiś rok temu. Według mnie zrobiłam zła rzecz ale nie taka o jaka mnie mąż posadza- pisałam na fb z osobą z którą nie miałam pisać, chcieliśmy się spotkać pogadać. Moj sobie ubzdural ze na pewno go zdradzilam i dla niego to jest już zdrada. Chciał nawet rozwodu:/ wiem zle postąpiłam i żałuję strasznie. Codziennie słyszę wypominanie i ma humory raz mnie przytula caluje a raz nawet gadać ze mną nie chce.

To mój wczoraj tak był zły, że powiedział "Idź do swojego kolegi" (bo ostatnio mój żonaty kumpel do mnie napisał i tak gadaliśmy o pierdołach). Poryczałam się i pożałował, że w ogóle powiedział coś takiego.

Faceci jak sobie coś ubzdurają to nie ma jak przetłumaczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    my powinniśmy do jakieś casto zajechać i zacząć myśleć o remoncie pokoju dla dziecka, posprzedawać stare niepotrzebne rzeczy :( jakie farby polecacie?

FOKSIK najbardziej TIKURILLA.

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasicaLisica wrote:
    Naprawdę dziwne, okala dziecko z trzech stron, nawet nie wiedziałam, że można mieć takie dziwactwo :) Niby wszystko dobrze z nim, ale i tak mnie wkurza. Głupie łożysko :)

wyobraziłam to sobie jako 3 placki łożyska na 3 ściankach, a to jeden wielki i rozległy twór :)
    Na szkole rodzenia mówili, ze przy porodzie lub cc mozna prosić o pokazanie łożyska, ja nie mialam odwagi :) więc jest to dla mnie pojecie abstrakcyjne :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja ci powiem tak. Jeżeli się komuś wybacza i daje drugą szansę to nie powinno się na każdym kroku później wypominać tej sprawy i robić sobie z błędu drugiej osoby tarczy ochronnej bo to nie fair. Potem są sytuacje, że wchodzisz do domu tam syf a mąż miał posprzątać a on ci wygarnia sprawę sprzed roku by swojej wtopy nie ruszać i pokazać, że ty jesteś ta zła. Albo wybaczamy i idziemy dalej albo odchodzimy jak to tak bardzo boli i przeszkadza. Tak się zachowują dorośli ludzie! Sorry wkurzyłam się bo bardzo nie lubię takich ludzi. Trzymaj się cieplutko i nie daj mu się wciągnąć w szantaże emocjonalne.

Sabina, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem w obronie mężczyzn, że kobiety często też nie są lepsze :)

Dla mnie zaufanie w związku przychodzi z czasem. Ja na początku też byłam zazdrosna o głupoty, ale teraz nauczyłam się wiary w nasz związek i w sumie miłość która nas zlaczyla. :)

A w innej kwestii. Czy możemy w ciąży psikac się preparatami przeciwko kleszczom?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    w innej kwestii. Czy możemy w ciąży psikac się preparatami przeciwko kleszczom?
    zastanawiałam się nad ostatnio, dołączę się do pytania i dodam jeszcze preparaty łagodzące pogryzienia po komarach :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    FOKSIK najbardziej TIKURILLA.
    Dzięki :) przy okazji i ja skorzystałam

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka wrote:
    Powiem w obronie mężczyzn, że kobiety często też nie są lepsze :)

Dla mnie zaufanie w związku przychodzi z czasem. Ja na początku też byłam zazdrosna o głupoty, ale teraz nauczyłam się wiary w nasz związek i w sumie miłość która nas zlaczyla. :)

A w innej kwestii. Czy możemy w ciąży psikac się preparatami przeciwko kleszczom?
    Są specjalne dla dzieci firmy chicco więc może nimi można? W piątek lekarza spytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Ksosiu - jak można komuś zająć pole w scrabble ? :) :)

4 razy mialam slowo ktore wczepialam w literke ktora on chcial wykorzystac :P i w tym 2 razy z wykorzystaniem trzykrotnej punktacji :P

Kochane trzymajcie prosze kciuki za moja wizyte ... Zaczelam sie stresowac...

Behemottka lubi tę wiadomość

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 19 kwietnia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, dzisiaj z domu, bo samopoczucie nie najlepsze i zalegam w łóżku.
    Współczuję Wam dziewczyny facetów, dziwne zachowanie jak dla mnie. Mój zostanie tatą po raz pierwszy i jak patrzę na niego to chyba by na rzęsach stanął żeby mi pomóc we wszystkim i ulżyć, nie wspominając już z jaką miłością patrzy na mój brzuch.Wiadomo, są gorsze i lepsze dni, ale dziwne, że nie potrafią się opanować w takich okolicznościach...

mychakruszyna, Twój mąż był taki sam zanim zaszłaś w ciążę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 09:05

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ