X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dzierzba nieźle :-/ aż szkoda słów.

Dziewczyny jakie wózki kupujecie/możecie polecić? Jakieś opinie na temat Bebetto (głównie Murano),Jedo, Anex?
    Ja gdybym miała kupować pojedynczy to byłam już zdecydowana na Mamas&Papas.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba trzymam mocno :) a o 19 proszę trzymać za Liwkę i jutro w samo południe.

Angela89, żabka04, mmargol, Sabina, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dzierzba nieźle :-/ aż szkoda słów.

Dziewczyny jakie wózki kupujecie/możecie polecić? Jakieś opinie na temat Bebetto (głównie Murano),Jedo, Anex?

Te Bebetto jakoś do mnie nie przemawiają ;( Chociaż są piękne.

Macie jakieś opinie na temat wózków BEXA?
    Oszalałam na punkcie ideal, royal i line. Spełniają wszystkie moje wymagania i mają dużą gondolę, która w zimie powinna być odpowiednia, te śpiworki, kombinezony troche miejsca zajmują.

Zastanawiam się jeszcze nad Coto baby Aprilia i Tako Omega 4w1

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inzynierka wrote:
    Te Bebetto jakoś do mnie nie przemawiają ;( Chociaż są piękne.

Macie jakieś opinie na temat wózków BEXA?
    Oszalałam na punkcie ideal, royal i line. Spełniają wszystkie moje wymagania i mają dużą gondolę, która w zimie powinna być odpowiednia, te śpiworki, kombinezony troche miejsca zajmują.

Zastanawiam się jeszcze nad Coto baby Aprilia i Tako Omega 4w1

Ja na początku chciałam Tako, ale jak je sobie obejrzeliśmy to nam przeszło. Murano bardzo nam się podoba wizualnie, ale spacerówka pozostawia trochę do życzenia, sama już nie wiem.

Patrzyłam na te Bexa i też są bardzo ładne, ale podnóżki w spacerówkach wydają mi się płyciutkie tak jak w Murano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 12:18

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamuśki:)

Widzę że temat wózków maglujecie - ja chyba jestem zdecydowana na Camarelo, jeszcze nie wiem który model wybiorę, ale dwie z dziewczyn tutaj polecały i rozmawiałam też ze znajomą która ma taki wózek i użytkuje go już ponad rok i jest mega zadowolona:) Czekam tylko aż będę mogła go gdzieś obejrzeć na żywo, bo w hurtowni czekają na sprowadzenie.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

I chyba czasem czuję mojego malca, ale to jak mocniej kopnie - takie bąbelki właśnie. Nie wiem czy to właśnie to, czekam na wyraźniejsze ruchy:)

I strasznie nerwowa się zrobiłam...:( Ach te hormony...

kamciaelcia, Angela89, Dzierzba, _izunia_, bbeczka91 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) troche mnie nie było, ale czytam Was cały czas:) u nas budowa budowa budowa i wszystko co z nią związane. Mury się pną aż miłopatrzeć.
    Wczoraj odberałam paczkę ze smyka i jestem zadowlona na weekendzie też trochę pokupowałam i troszkę mi się nazbierało:)

Ale jestem zmartwiona bo stanęłam dziś na wagę i od ostatniego ważenia 2 tyg temu 2 kg na plus:( nie wiem, staram się ruszać, może weekend u mamusi? Nastomiast widzę u siebie te 2 kg wszędzie, czuję się mega napuchnięta najgorzej jest w pachwinach, nie dość ze mnie bolą to majtki zaczynają mnie tam uwierać bo mam tak opuchnięte. Muszę powiedzieć lekarzowi, bo niby ma w 2 trmestrze to jest 0,4 kg na tydzień, poruszam się więcej i zobaczę jak to będzie wyglądało.
    w sobotę mam genetyczne to sobie zobacze maluszka, mam nadziję, że się potwierdzi chlopak:)

Pozdrawiam i 3mam kciuki:)

mychakruszyna, _izunia_ lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Cześć Mamuśki:)

Widzę że temat wózków maglujecie - ja chyba jestem zdecydowana na Camarelo, jeszcze nie wiem który model wybiorę, ale dwie z dziewczyn tutaj polecały i rozmawiałam też ze znajomą która ma taki wózek i użytkuje go już ponad rok i jest mega zadowolona:) Czekam tylko aż będę mogła go gdzieś obejrzeć na żywo, bo w hurtowni czekają na sprowadzenie.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty!

I chyba czasem czuję mojego malca, ale to jak mocniej kopnie - takie bąbelki właśnie. Nie wiem czy to właśnie to, czekam na wyraźniejsze ruchy:)

I strasznie nerwowa się zrobiłam...:( Ach te hormony...

U mnie Kuba będzie się Camarelo rozbijał :)

Broszka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Broszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Hej dziewczyny:) troche mnie nie było, ale czytam Was cały czas:) u nas budowa budowa budowa i wszystko co z nią związane. Mury się pną aż miłopatrzeć.
    Wczoraj odberałam paczkę ze smyka i jestem zadowlona na weekendzie też trochę pokupowałam i troszkę mi się nazbierało:)

Ale jestem zmartwiona bo stanęłam dziś na wagę i od ostatniego ważenia 2 tyg temu 2 kg na plus:( nie wiem, staram się ruszać, może weekend u mamusi? Nastomiast widzę u siebie te 2 kg wszędzie, czuję się mega napuchnięta najgorzej jest w pachwinach, nie dość ze mnie bolą to majtki zaczynają mnie tam uwierać bo mam tak opuchnięte. Muszę powiedzieć lekarzowi, bo niby ma w 2 trmestrze to jest 0,4 kg na tydzień, poruszam się więcej i zobaczę jak to będzie wyglądało.
    w sobotę mam genetyczne to sobie zobacze maluszka, mam nadziję, że się potwierdzi chlopak:)

Pozdrawiam i 3mam kciuki:)

Zazdroszczę Wam po części tego stawiania murów bo pamiętam to uczucie - jak to cieszyło, jak miło było na to patrzeć i jakie łatwe wybory to były. My na szczęście mamy to za sobą ale teraz za to kłócimy się o każdą płytkę i o każdy kolor na ścianie, a podobno mamy takie same gusta:P Budowa domu to duże wyzwanie, trzymam za Was kciuki żebyście mogli się jak najszybciej wprowadzić!:)

Skali89, bbeczka91 lubią tę wiadomość

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masakra z tą budową, pomijając, że kaza idzie jak woda to od 6 rano telefony dzwonią i pytań tysiąc heheh bo mój tata teraz dogląda bo my musielismy wrócić do krk i jedziemy w sobote po usg. Mąż cały w nerwach bo co chwila coś jak nie strop to schodzy to coś i kombinacja co gdzie taniej, żeby nie przepłacić. Ale to potrwa jeszcze ja mam cichą nadziję na przyszły rok, ale to jest taka wersja małe dziecka, kóre sobie marzy. Chyba, że wygram w totka:)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2017, 08:26

o14882c3tzwz2hbc.png
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrth666 wrote:
    Hej. Możesz mi napisać czy Ty jesteś ta Strażaczka90 bo w końcu się nie dowiedziałam ;)? Zgubiłaś hasło na konto?
    tak ja jestem ta Strazaczka90....Hasła na tamto konto zapomniała.Bo prawie rok na nie nie wchodziłam.Dlatego załozyłam sobie nowe konto z nikiem Strazaczka1990

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Dziewczyny jestem w szoku. Kupiłam poduszki kliny i aspirator katarek dla dzieci u jednego sprzedawcy na allegro. Dotarło wszystko plus bonus w postaci śmieci. No normalnie załamka. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam! https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dec4cc08b677.jpg
    brak mi słów!! na takie coś..

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nawet dobrze się czuje po tej glukozie.Ale myślałam że dostane ją z letnią wodą...a ona była ciepła.Pytałam się czy moge cytryne .Sama pytała się czy mam i sama wcisnęła...Koleżanki do mnie mówiły"weź ze sobą wode bo bedziesz mogła pić" a co się okazało.Pani nie pozwoliła.W połowie kubka troche mi było nie dobrze.

Ale była też dziewczyna co po tej glukozie bardzo źle się czuła;/ i zasłabła.Tez jest w 19 tyg...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny nawet dobrze się czuje po tej glukozie.Ale myślałam że dostane ją z letnią wodą...a ona była ciepła.Pytałam się czy moge cytryne .Sama pytała się czy mam i sama wcisnęła...Koleżanki do mnie mówiły"weź ze sobą wode bo bedziesz mogła pić" a co się okazało.Pani nie pozwoliła.W połowie kubka troche mi było nie dobrze.

Ale była też dziewczyna co po tej glukozie bardzo źle się czuła;/ i zasłabła.Tez jest w 19 tyg...
    No widzisz, ja też dobrze się czułam po glukozie, a tyle się naczytałam, że szłam z wielkim strachem :) jednak każdy organizm inaczej reaguje, u mnie też była dziewczyna, której było słabo i się położyła. Ostatnio też byłam świadkiem jak kolejną kładli. Wszystko zależy od organizmu jak zareaguje na taki nagły przyrost cukru.

Mi też podali z ciepłą wodą, cytryny nie brałam, Pani też nic nie mówiła, a po badaniu pozwoliła przepić 1/2 kubka wody i tyle.

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 21 zjadłam ostatni posiłek.2 kanapki z pomidorem i majonezem.Zachcianka.I mam nadzieje że nie z fałszuje mi to wyniku

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Wczoraj o 21 zjadłam ostatni posiłek.2 kanapki z pomidorem i majonezem.Zachcianka.I mam nadzieje że nie z fałszuje mi to wyniku
    Spokojnie, najlepiej jeść jak zwykle wtedy wynik wyjdzie najbardziej miarodajny.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, proszę cioteczki trzymać kciuki, dzisiaj wizyta i jakaś taka nerwowa jestem :(

pirelka, A_n_k_a_80, żabka04, Dzierzba, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mrth666 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    tak ja jestem ta Strazaczka90....Hasła na tamto konto zapomniała.Bo prawie rok na nie nie wchodziłam.Dlatego załozyłam sobie nowe konto z nikiem Strazaczka1990

Ciekawi mnie jedna rzecz...Bo na tamtym koncie przedstawiałaś się jako Nicola: https://ovufriend.pl/posty-uzytkowniczki,43892,1486.html - post z 26 listopada
    a tutaj piszesz że nazywasz się Karolina: https://bellybestfriend.pl/posty-uzytkowniczki,155951,9156.html post z 8 lutego

Sorka że pytam ale masa tu trolii a jeśli to Ty to napewno mnie kojarzysz a wolę mieć pewność że piszę z "prawdziwą" Tobą...

w57vkrntb2ql331t.png[/link]1usa15nmbx89ymoj.png
    20120421560114.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jakie spostrzeżenie! Marth widzę dobry szpieg z ciebie ;)

A tu nasz domek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad88bc2ff736.jpg

Skali ja też marze o wygranej w totka! Liczę ze w końcu się uda:P

Strazaczka1990, Ula89, martta, Dzierzba, violett, bbeczka91, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Witam, proszę cioteczki trzymać kciuki, dzisiaj wizyta i jakaś taka nerwowa jestem :(
    Trzymamy, bedzie git!

Anulka01 lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
‹‹ 720 721 722 723 724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ