X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela, Emilka to jednak taki brudasek była :) no trudno, nawet nie wiedziałam , ze daszek zdejmuje sie za pomoca przycisku...i całość w rzuciłam do wanny-wypiorę recznie. została mi tylko spacerówka do ogarnięcia, wyschnie i wyladuje na meblach. Poczeka do nastepnej wiosny :)

Angela89 lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    angela, Emilka to jednak taki brudasek była :) no trudno, nawet nie wiedziałam , ze daszek zdejmuje sie za pomoca przycisku...i całość w rzuciłam do wanny-wypiorę recznie. została mi tylko spacerówka do ogarnięcia, wyschnie i wyladuje na meblach. Poczeka do nastepnej wiosny :)
    Nasza aktualna spacerowka wola o pranie, teraz Tysia przekąski je i wszystko w około brudne

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym Mrth nie za bardzo chce wracac do tego co było z moim byłym mężem.Na tamtym koncie duzo wspomnien z nim miałam i nie chce do tego wracac...

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny powodzenia Wam życzę z tymi budowami :) My mamy mieszkanie, nie jakieś wielkie, ale za to przytulne i bez kredytu :)

Strazaczka to sporo przeszłaś, były mąż, nowy facet i 2 lata starań bezowocne (może na szczęście). Dobrze, że się teraz wszystko układa.

Ja mam dziwne przekonanie, że nasza Mała ma się dobrze :) podglądałam ją 2 kwietnia, teraz idziemy w sobotę na usg i cieszę się strasznie
    no Ula troche przeszłam z nim...Zdrady,bicie,spychanie ze schodów co za tym poszło skręcenie kolana i zerwanie więzadeł.Wiedziała tylko mama bo wstydziłam sie komukolwiek przyznac do tego jak mnie traktował.
    Ale było mineło.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nasz wózek będziemy prali bliżej września, póki co mąż rozkręcił podwozie i wszystko wyczyścił i nasmarował, nawet hamulec naprawił (babeczka nam właśnie z ceny przez tą usterkę zeszła). Z ubrankami też czekam aż więcej się uzbiera to masowo wypiorę, później jeszcze raz i wyprasuję - będzie roboty :D

Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula89 wrote:
    Dziewczyny powodzenia Wam życzę z tymi budowami :) My mamy mieszkanie, nie jakieś wielkie, ale za to przytulne i bez kredytu :)

Strazaczka to sporo przeszłaś, były mąż, nowy facet i 2 lata starań bezowocne (może na szczęście). Dobrze, że się teraz wszystko układa.

Ja mam dziwne przekonanie, że nasza Mała ma się dobrze :) podglądałam ją 2 kwietnia, teraz idziemy w sobotę na usg i cieszę się strasznie
    Ja mam 26 połówkowe w Nowej Soli i tez się nie moge doczekac.Jeszcze dołuja mnie że ja juz w 19 tyg powinnam ruchy czuć...To chyba zależy od kobiety.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strażaczka z ruchami to g...o prawda. Ja w pierwszej ciąży smyrania czułam ok 22 tc, ruchy w 24 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja delikatne ruchy czuję dopiero od kilku dni, ale nie są to kopniaki...

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli to 1 ciąża dodatkowo miało się mięśnie brzucha wyćwiczone to ruchy i w 26 dopiero poczujesz. Ja też jeszcze nic, prócz uczucia kamienia w brzuchu po całym dniu. Absolutnie się nie przejmuję :)

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie już nie stresuje.Czytałam,że kobiety nawet pierwsze ruchy czują w 25tyg

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja na razie w większości bulgocze, czasami delikatnie stuka, ale jakoś mocno jej tez na razie nie czuję.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a to troche wstydliwe jak dla mnie i nie wiem czy normalne.I może zabrzmieć głupio.I czy czasami nie napomknąc o tym ginekologowi,na następnej wizycie.Nie raz zdarzy mi się jeszcze zwrócić...I w trakcie zwracania pęcherz mi puszcza...:( nie mam pełnego pęcherza ale coś tam zawsze jest.I w trakcie zwracania lekko poleci mi tam coś.Nie śmiejcie się.Może ja mam za słabe mieśnie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:14

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Któraś w ciąży badała poziom kreatyniny?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej! Moje dzieciaki zdrowe i dorodne ;) Jeden waży 230 g a drugi 215 g. Są cholernymi bezwstydnikami bo ciągle przyrodzenia prezentowali. :D Niestety nie udało się ich uchwycić razem bo już są za duzi :( Prezentuję ja wam ich mordki i pindole, bo to pokazywali nader chętnie.
    bliźniak z lewej strony https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f51c581360b3.jpg
    bliźniak z prawej strony
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/500687c39afb.jpg
    opis: https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a75a89f445bc.jpg

Są w miarę równi, pomiary prawego są średnio miarodajne bo leżał przytulony do ściany macicy.
    Łożysko mi się podniosło. Jupiii! Szyjka piękna, zamknięta. Serca bez widocznych wad, pęcherze wypełnione,żołądki wypełnione, owodnie równe. Czego chcieć więcej :D
    Syn słuchał serduszek i aż mu oczy błyszczały i podskakiwał ale znudził się szybko i wyszedł. :) JESTEM SZCZĘŚLIWA!

Pysiaczek89, martta, Broszka, Miśka***, kamciaelcia, Strazaczka1990, żabka04, Malutka92, claudiuszek, Ula89, Anulka01, A_n_k_a_80, violett, Angela89, mysza0406, YvonnElizabeth, Sabina, bbeczka91, AniaLewandowska, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny a to troche wstydliwe jak dla mnie i nie wiem czy normalne.I może zabrzmieć głupio.I czy czasami nie napomknąc o tym ginekologowi,na następnej wizycie.Nie raz zdarzy mi się jeszcze zwrócić...I w trakcie zwracania pęcherz mi puszcza...:( nie mam pełnego pęcherza ale coś tam zawsze jest.I w trakcie zwracania lekko poleci mi tam coś.Nie śmiejcie się.Może ja mam za słabe mieśnie?
    Kochana nietrzymanie moczu to dość częsty problem w ciąży, nie ma się czego wstydzić. Powiedz ginekologowi o tym. Pewnie zaleci ci ćwiczenia mięśni kegla. Możesz poszukać w necie jak je ćwiczyć i powinno pomóc. Trzeba zaciskać i rozluźniać mięśnie w pochwie, seriami :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • martta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziezba super, gratulacje! :) świetne maluszki!

o148p07w5riqasy7.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratki :) ale bezwstydnicy mali ;) siurki jak tralalala :). Jaką masz dorodna szyjkę 50 mm pozazdrościć :) no i super, że łożysko w górze :)

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Kochana nietrzymanie moczu to dość częsty problem w ciąży, nie ma się czego wstydzić. Powiedz ginekologowi o tym. Pewnie zaleci ci ćwiczenia mięśni kegla. Możesz poszukać w necie jak je ćwiczyć i powinno pomóc. Trzeba zaciskać i rozluźniać mięśnie w pochwie, seriami :)
    dziękuję:) dobrze ,że Was mam .Zawsze można zapytać:) i ktoś doradzi:* na szczęscie mam to tylko w trakcie wymiotów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 15:24

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba gratuluje ..Przystojniaków;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie w kolejce do gina:-)
    Trzymajcie kciuki żeby mojemu małemu nic nie odpadlo:-)
    Do potem....

Dzierzba gratki piękne chłopaki:-)

pirelka, Strazaczka1990, Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ