X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    Hmm no to teraz mam zagwozdkę :P Gdzieś kiedyś czytałam że przy badaniach na tarczycę niby nie trzeba być na czczo ale jak poszłam po śniadaniu i w labie o to pytałam to babka właśnie powiedziała że powinnam być na głodomora, ale w sumie to ona jednak do końca nie wie...i bądź to człowieku mądry. Dlatego pytam Was, bo część z Was często bada tarczycę.

Jeśli chorujesz na tarczyce i bierzesz hormony to musisz być na czczo tzn bez brania tabletki idziesz do labo.
    A jeśli nie przyjmujesz hormonów to nie musisz być na czczo.

• Broszka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Jeśli chorujesz na tarczyce i bierzesz hormony to musisz być na czczo tzn bez brania tabletki idziesz do labo.
    A jeśli nie przyjmujesz hormonów to nie musisz być na czczo.

To że tabletki mam nie brać to wiem ale co ze śniadaniem?

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka dlatego podkreśliłam ze wg starej szkoły. ..a ja wg starej szkoły zawsze jestem na czczo

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jesz i idziesz.
    Kiedyś tak robiłam.
    Teraz chodzę na badania do endo na czczo bo zawsze mi każe zrobić morfologie więc musisz być na czczo przy morfologi

• AJrin Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj ginekolog powiedział mi dzisiaj, ze łożysko się nie przemieszcza tylko macica na poczatku zmienia położenie :)
    Ake jak teraz jest na przodzie to tak zostanie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He! Ciekawe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po warsztatach Mamo to ja, spoko kilka tematów ciekawych, ale bez szału ogólnie. Nie byliśmy do końca. Na razie więcej nie planujemy chyba tego typu warsztatów.. chyba, że coś ciekawego się pojawi bliżej końca.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejjestem, wieści do doopy bo łożysko nic nie drgnęło :( gin powiedziała, że nie chce mnie na razie straszyć, ale oczywiście ją wypytałam, co i jak. Tragedia :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Hejjestem, wieści do doopy bo łożysko nic nie drgnęło :( gin powiedziała, że nie chce mnie na razie straszyć, ale oczywiście ją wypytałam, co i jak. Tragedia :(
    :( I jakie są prognozy?

• megg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej

my juz po prenatalnym
    Wszystko ok
    pewna dziewczynka i zdrowa :)

mama happy :)

kamciaelcia, bbeczka91, pirelka, Dzierzba, Anulka01, violett, YvonnElizabeth, A_n_k_a_80, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, AniaLewandowska, martta lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to moje zakupy z pepco
    teraz to poszaleje jak moge rozowe kupic :)

xbx0rq.jpg

kamciaelcia, Angela89, bbeczka91, Dzierzba, YvonnElizabeth, A_n_k_a_80, mmargol, _izunia_, AniaLewandowska lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    a to moje zakupy z pepco
    teraz to poszaleje jak moge rozowe kupic :)

xbx0rq.jpg

Mam taki sam kocyk dla córy :)

megg lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    :( I jakie są prognozy?
    Prognozy dla dziecka ok, ale może bycr wczesniakr, jak dostanę krwotoku. Dla mnie rokowania zależą od tego czy łożysko nie wrosnie w szyjkę i od nasilenia krwotoku. Może być usuniecier macicy, teansfuzja, a nawet kaputo.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    Mam taki sam kocyk dla córy :)

Ja taki sam wyniosłam do piwnicy (bo różowy ) :)

megg lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Prognozy dla dziecka ok, ale może bycr wczesniakr, jak dostanę krwotoku. Dla mnie rokowania zależą od tego czy łożysko nie wrosnie w szyjkę i od nasilenia krwotoku. Może być usuniecier macicy, teansfuzja, a nawet kaputo.

Ale wszystkie wiemy ze dzidzia urodzi się o czasie i mama - cała i zdrowa - będzie się cieszyć

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • megg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne zdjecia dalyscie dzieciakow

a to moja krolewna :)

2u6h4qw.jpg

bbeczka91, kamciaelcia, claudiuszek, Dzierzba, żabka04, violett, YvonnElizabeth, Malutka92, Pysiaczek89, mmargol, _izunia_, AniaLewandowska, martta lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Kochana trzymam kciuki żeby wszystko szczęśliwie się zakończyło, choć dla pewności może częściej na wizyty żeby sprawdzać, czy nic się nie dzieje.
    Trzeba wierzyć, że będzie dobrze !

agatia lubi tę wiadomość

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia mi te powikłania związane z przodującym łożyskiem się śnią po nocach... a ostatnio kumpela mi mówi: fajnie Ci się udało, przynajmniej cesarke będziesz mieć pewną... normalnie ja pierd*&^

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze, każda urodzi o czasie i zdrowe maleństwa!

agatia, Strazaczka1990, mychakruszyna, mmargol, _izunia_ lubią tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bbeczka teze masz przodujące łożysko?

Pirelko nie ma co robić częstych wizyt, mam co 3 tyg wizytę. Jak nie ma plamien to na spokojnie, a jak są to szpital. Dziecku ze strony łożyska nic nie zagraża. Najgorzej chyba dla matki przy cc bo krwotok bywa ogromny :/

‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ