X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia najważniejsze, żebyś teraz się nie przemęczała i prowadziła bardzo spokojny tryb zycia i wtedy wszystko bedzie dobrze! Trzymam mocno kciuki! Wiem, że przy 2-latku bedzie Ci trudniej, ale zobaczysz, że donosisz ciąże i żadnych komplikacji ni ebedzie-tego Ci życze kochana!

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• megg Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia bedzie ok, duzo odpoczywaj

agatia lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Bbeczka teze masz przodujące łożysko?

Niestety tak. U mnie na razie bez krwawień plamień i innych przyjemności, bo naprawdę w tej ciąży się oszczędzam. Kolega ginekolog ciągle mnie pociesza, że to przez tyłozgięcie macicy i jak ona pójdzie w górę to i łożysko może się podnieść. Tylko tygodnie mijają, a ono ani drgnie :/

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jakie rewelacje jutro na mnie czekają na połówkowym, aż się boję tam iść :(
    Zalamka mnie bierze.

• agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczka we dwie raźniej :/ u mnie to przez laparoskopie, 2 łyżeczkowania i cc. Po takich zabiegach to podobno częste powikłanie. Kurde może jeszcze ruszą w górę, oby...

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatio kochana nie zamartwiaj się. Nic ci to nie da. Trzeba być dobrej myśli. Urodzisz zdrowe, piękne dziecię i sama będziesz zdrowa i doczekasz wnuków. Rozejrzyj się za szpitalem o III stopniu referencyjności i w razie porodu tam się kieruj bo tam pracują najbardziej doświadczeni lekarze, którzy nie z takimi przypadkami dawali radę. Będzie dobrze! Dla pocieszenia dodam, że mi też grozi krwotok przy cc jak każdej mamie bliźniaków bo macica jest ogromna i często się to zdarza a mam to w dupsku w tym momencie... No może podniosłam tylko sumę ubezpieczenia na życie ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ja do szpitala o III stopniu mam 120 km u mnie jest II stopień. Na razie bie ma wskazań do kierowania mnie do szpitala o III stopniu. Mam za daleko, żeby tam dojechać, więc jestem skazana na swój szpital Wojewódzki. W razie czego oni mnie przewiozą.

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Babeczka we dwie raźniej :/ u mnie to przez laparoskopie, 2 łyżeczkowania i cc. Po takich zabiegach to podobno częste powikłanie. Kurde może jeszcze ruszą w górę, oby...
    Tego nie wiedziałam. Ja miałam jedno łyżeczkowanie, ale w grudniu robiono mi histeroskopie diagnostyczną i wszelkie zrosty zostały wykluczone. Pozostaje dalej leżeć i wykorzystywać do wszystkiego męża ;)

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Dzierzba ja do szpitala o III stopniu mam 120 km u mnie jest II stopień. Na razie bie ma wskazań do kierowania mnie do szpitala o III stopniu. Mam za daleko, żeby tam dojechać, więc jestem skazana na swój szpital Wojewódzki. W razie czego oni mnie przewiozą.
    No to faktycznie kicha, że tak daleko. Może jak ci ustalą termin cc to powiedzą gdzie się kierować. Trzymaj się i naprawdę nie zakładaj od razu najgorszego. Pozytywnie myśl bo dzidziuś jest jak wielki brat,czuje wszystko :)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba ha też planuje zakupy u Makaszki. Ale jak Ci taki numer wywalili tp nie wiem :(
    Co do imion. Każde jest ładne byle jr ładnie wymawiać. A ludzie uwielbiają się wtrącać, no wiadomo że oni akurat znają się na wszystkim ;) trzymam kciuki za Miłosza :) mój bratanek ma tak na imię, świetny chłopak :)

My też już wybraliśmy imię. Karol :)

Agatia no to nie fajne wieści niestety przynioslas :/

_izunia_, Strazaczka1990, martta lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Dzierzba ha też planuje zakupy u Makaszki. Ale jak Ci taki numer wywalili tp nie wiem :(
    Co do imion. Każde jest ładne byle jr ładnie wymawiać. A ludzie uwielbiają się wtrącać, no wiadomo że oni akurat znają się na wszystkim ;) trzymam kciuki za Miłosza :) mój bratanek ma tak na imię, świetny chłopak :)

My też już wybraliśmy imię. Karol :)

Agatia no to nie fajne wieści niestety przynioslas :/
    Sabinko (imienniczko mojej mamy :)) jeszcze nic nie wiem. Może to zwykła pomyłka przy pakowaniu. Dam znać jak się sprawa rozwiązała bo w głowie mi się nie miesci, żeby taka znana firma robiła takie numery specjalnie.
    Dobranoc kobiety. Idę zagadać mojego chłopa na śmierć.

Sabina lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • KasicaLisica Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, czytam co piszecie o łóżysku. Ja ma dziwne jak to powiedział doktor Dudarewicz z Łodzi, specyficzne - na przedniej, tylnej i bocznej ścianie. Uspokajał, że to nie powód do niepokoju, bo dziecko większe niż trzeba, czyli dozywione, a samo łożysko piękne, bez patologii, ognisk, naczyń itd. Przy porodzie mam pilnować, żeby jakaś część łożyska nie została, bo będzie krwotok. I tyle.

14.10.2015 - 1 IUI :-(
    Naturalny cud :-) Córeczka w drodze!
    Sierpień 2016 - Nasze 60 cm szczęścia już z nami! Boże, dzięki za ten dar!

Drugie bobo w drodze :)

7v8rskjo33075qwi.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba moja ginka mówiła, że u mas w wojewódzkim wykonuje siee takie cc, nigdzie nie kierują, no chyba, że szykuje się skrajny.wcześniak to helikopterem transportują. Od 29 tc dzieciaczki są u nas.
    A łożyska przodujące robią na miejscu. Jeżeli dotrwam do planowanego cc to pewnie moja ginka będzie mi robiła.

Dzierzba lubi tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisałam niedawno o tym.ze idę na glukoze. Więc jestem po ( kazali mi zrobić w 20 tygodniu). Smakowała mi nawet glukoza jak.dodany mi pielęgniarki mój sok z całej cytryny. Więc polecam dodać!!!! Jak.lemoniada smakuje taka słodka i gęsta.

A wyniki;
    Nadczo 82
    Po 1h. 136
    Po 2h 94

Więc spoko chyba bo normy są 92,180,140

Pozdrawiam

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedno zmartwienie z głowy za to.jutro chyba pójdę do ginekologa bo od ponad tygodnia czuje Codziennie ruchy Dziecka a od dwóch dni nic a nic. Nawet jak zjem i le sen potem na lewym boku. Pójdę bo mam lux med.więc mogę ich męczyć

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia musi byc dobrze, lez duzo, odpoczywaj i trzymam kciuki, zeby sie to lozysko podnioslo.

agatia lubi tę wiadomość

• Agape89 Koleżanka

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia trzymam kciuki. Będzie dobrze sama zobaczysz. Musi być!!!

agatia lubi tę wiadomość

• A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka wrote:
    A ja mam do Was pytanie z innej beczki - czy na badanie tsh i ft4 muszę być na czczo?
    Chyba musisz bo przed badaniem nie mozesz brac tabletki, a bierzesz ja na czczo wiec po pobraniu krwi...

Broszka lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agape89 wrote:
    Hej pisałam niedawno o tym.ze idę na glukoze. Więc jestem po ( kazali mi zrobić w 20 tygodniu). Smakowała mi nawet glukoza jak.dodany mi pielęgniarki mój sok z całej cytryny. Więc polecam dodać!!!! Jak.lemoniada smakuje taka słodka i gęsta.

A wyniki;
    Nadczo 82
    Po 1h. 136
    Po 2h 94

Więc spoko chyba bo normy są 92,180,140

Pozdrawiam

Normy masz podane dla nie ciężarnych.

Obecnie dla ciezarnych:
    Na czczo 60-90
    Po godz 120

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2016, 22:18

AniaLewandowska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc.
    Mnie choróbsko wzięło :-(

‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ