X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, kochana, wszystko będzie dobrze - zobaczysz.

agatia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Babeczka we dwie raźniej :/ u mnie to przez laparoskopie, 2 łyżeczkowania i cc. Po takich zabiegach to podobno częste powikłanie. Kurde może jeszcze ruszą w górę, oby...
    Ruszesz w gore i urodzisz w teeminie!

agatia lubi tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatio trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze z toba oraz maluszkiem.

Dziewczyny pamietacie moze ktora z was pisze takie krotkie wierszyki rymowanki. Pamietam ze sie ta z was pochwalila wierszem na temat "mamo to ja...". Bym chciala uzyc jej wierszyka jako opis do zdjecia na fb a jestem zdania ze wypada sie zapytac autora czy mozna dalej udostepniac.

agatia, mmargol, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Nie!!!!!!???? Naprawdę?????
    Przecie ja już pije dziennie butelka 1,5 l wody to teraz ile już pić???? :-)
    Pod kroplową chyba się podłącze!
    Nie żartuję ja teraz mam zaparcia ostatnio miałam wrażenie że urodzę w wc!
    A to prawda że może brzuch boleć?????!
    Endo coś wspominała?!
    A o jakiej porze go bierzecie???

Zabka... ja piję 2.5-3 litry z cytryną i łazienkowo nie narzekam ;) Inna sprawa, że u mnie lato, dzisiaj 30 stopni! :O

bbeczka91 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottka wrote:
    Zabka... ja piję 2.5-3 litry z cytryną i łazienkowo nie narzekam ;) Inna sprawa, że u mnie lato, dzisiaj 30 stopni! :O

Masz spust :-)
    Nic dziwnego przy takiej temperaturze.
    Kochana zazdraszczam ci uwielbiam takie temperatury :-) plus woda do kąpieli musi być z boku:-)

Behemottka lubi tę wiadomość

• _izunia_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt i pięknych maleństw :)

Agatia Ty wiesz, że musisz się oszczędzać i nepewno łożysko się podniesie. Skoro dzisiaj nie dobre informacje to jutro musi być lepiej :) Głowa do góry i trzymam kciuki
    Żabka nie dawaj się choróbsku.
    Dzierzba ale masz farta do takich dziwnych kobitek i dzisiaj do zakupów internetowych. Mam nadzieję, że szybko uda się wyjaśnić całą sytuację.

Stanęłam na wadze i znowu do góry :( za szybko trochę... przez to jakaś płaczliwa jestem :( Znowu obrzęki i zgaga.
    Idę spać może jutro będzie lepszy dzień.
    Powodzenia na wizytach

agatia, żabka04, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    No u nas będzie 5xM :D

Jest taka piosenka dla dzieci: Wszystkie rzeczy, które lubię są na M ;) "W krainie literki M"

Pozatym mam teraz stracha zamawiać u Makaszki...;/

Agatia nie martw się, bądź dobrej myśli. :)

Gratuluje wszystkich wizyt, pięknych maluszków i poznania płci.

Anulka01 siusiak pierwsza klasa. ;)

Żabka.. ja jak Behemotka około 2,5l -3l płynów w siebie wlewam. To woda z cytryną, to zielona herbata, to jakiś sok 100%... A jak budzę się rano, to jak bym nie piła nic i suszy mnie jakbym kaca miała.

Ja też mam tyłozgięcie. Łożysko raz na przedniej, raz na tylniej, bez znaków przodowania, szyjka powyżej 3 cm, zamknięta.

Co do imion. Teściowa mówiła tak: Hania? Nie..., Moja mama:Hania? Ładnie. ;)

Wczoraj odwiedziła mnie położna, dała mi kartę obserwacji ruchów maleństwa - 3 razy w ciągu dnia, przez godzinę mam obserwować czy będą 4 ruchy. U mnie przez 15 minut naliczyłam koło 20. :D Dała mi książeczki i próbki z NIVEA BABY, plan porodu, który będziemy omawiać na kolejnaej wizycie za tydzień. Zmierzyła ciśnienie, sprawdziła serduszko Hani... i powiedziała, że jest nadaktywna. :P

I od 9 maja zaczynam szkołę rodzenia. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 08:34

mychakruszyna, bbeczka91, Behemottka, Pysiaczek89, _izunia_, violett, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana bardzo rana jak dla mnie!muszę jechać ten wymaz oddać do laboratorium. Serce chciało mi wyskoczyć jak się obudziłam bo snilo mi się ze miałam odebrać ze szkoły 8 l chrześnice a wyszło jakieś zamieszanie i zgubiła się, ze niby 2 kobiety spakowaly ja do auta i nikt jej nie widzial...masakra tak realny sen ze dalej jestem w szoku.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wy też musicie w nocy pic? Co 3godz mniej więcej budzę się tak spragniona jakbym cały dzień nie pila:/ niby dobrze bo uzupełniam płyny tylko że sikać mi się chce co chwile.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 07:05

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha sen nie z tej ziemi. Mi jak się śnią takie rzeczy to ryczę. :D I też muszę pić w nocy! :D

Dzisiaj szczerze nie pamiętam co mi się śniło, bo 4 razy byłam budzona.
    Najpierw szefowa gdzie jest klucz od drzwi o 23.30, potem siusiu o 1, syn o 2.40 i mąż o 5... Już o 5 dałam sobe spokój, bo Hania zaczęła stukać w żołądek, że czas coś zjeść.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 07:07

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Używała któraś z was TANTUM ROSA w ciąży?

Chyba mąż mnie obtarł, a wceśniej byłam na basenie i mnie piecze p....a

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki. Macie takie uczucie jakby drętwienia/mrówek/przejścia prądu w górnej części brzucha? Wczoraj jeden synek wariował i mnie taki własnie jakby prąd chwilowy przeszedł. Od tamtej pory młody nie kopie i się trochę martwię bo nic takiego nie miałam nigdy. Drugiego synka czuje.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane Mamusie, ja co chwila w nocy się budziłam, chyba tak przeżywam te połówkowe :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy źle spały, bo pełnia się zbliża. :P

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sypiam bardzo dobrze. Dziś na nawet na siusiu się nie budzilam. Za to o godzinę za szybko się wyspalam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Będziemy źle spały, bo pełnia się zbliża. :P
    pomyślałam o tym samym jak wczoraj zobaczyłam księżyc :P ale przez ostatnie kilka miesięcy (odkąd jestem w ciąży) spało mi się bardzo dobrze nawet podczas pełni. Może nie ma czym się stresować, bo bardzo się na to usg cieszyłam :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie pełnia nie rusza, za to moje dziecko tak :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF
    na pewno będzie dobrze :)
    ale stres to nieodłączny element naszych wizyt, szczególnie tych ważnych
    jest dzisiaj trochę tych wizytujacych

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi być dobrze :) u nas dziś zapowiada się piękna pogoda, oboje z mężem mamy urlopy więc mam nadzieję że uda nam się spędzić dzień poza domem :) nie mam kompletnie pomysłu na obiad...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak dzień poza domem to trzeba pomyśleć, gdzie ten obiad można zjeść?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ