X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka u mnie przy Maksiu był jego ojciec i baaardzo mi pomógł wtedy podnosząc mnie przy drabinkach i dociskając na tej cholernej piłce ale jak mi pęcherz płodowy przebili to poszedł w pizdu i była ze mną właśnie mama. Nigdy się tak bezpiecznie nie czułam jak wtedy gdy była obok.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Ja piję coś koło 2,5 litra płynów ale niekoniecznie wody. Co do porodu to przy cc mojego i tak nie wpuszczą. :( Bardzo chciał być przy porodzie no ale trudno.

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące. Agatia spokojnie, będzie dobrze!
    A wiesz ze u mmnie w mieście jest szpital gdzie może być mąż przy cc. Ale ja bym nie chciała nawet.

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    A wiesz ze u mmnie w mieście jest szpital gdzie może być mąż przy cc. Ale ja bym nie chciała nawet.
    No u mnie w Madurowiczu/Pirogowie gdzie chcę rodzić nie wpuszczają niestety, nie wiem jak w Matce Polce ale tam nie chcę.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też bym nie chciała męza przy cc-to jednak operacja

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Koleżanki w życiu bym nie chciała. Dla mnie poród to intymna sprawa i jakoś nie mogłabym przy koleżance... Mama zamiast męża, to jeszcze może.
    Ja mam bliską koleżankę, która z wykształcenia jest pielęgniarką, czułabym się pewniej i spokojniej. Marzyłam, by była ze mną siostra,która również jest czynną pielęgniarką, ale nie będzie mogła być, bo mieszka za granica, a poród nie zawsze da się zaplanować dokładnie :(
    Oczywiście jak będzie cc to nici z osoby towarzyszącej :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Ja mam bliską koleżankę, która z wykształcenia jest pielęgniarką, czułabym się pewniej i spokojniej. Marzyłam, by była ze mną siostra,która również jest czynną pielęgniarką, ale nie będzie mogła być, bo mieszka za granica, a poród nie zawsze da się zaplanować dokładnie :(
    Oczywiście jak będzie cc to nici z osoby towarzyszącej :/

Jakby była pielęgniarką to jeszcze. Ja tak uważam, bo bliskich koleżanek nie mam. I raczej bałabym się przy moich koleżaneczkach pokazać tyłek, bo nie wiem, gdzie jaki opis by poszedł.

U mnie mąż już w pracy powiedział, że w terminie sierpień-wrzesień może nagle musieć wyjść z pracy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 09:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Jakby była pielęgniarką to jeszcze. Ja tak uważam, bo bliskich koleżanek nie mam. I raczej bałabym się przy moich koleżaneczkach pokazać tyłek, bo nie wiem, gdzie jaki opis by poszedł.
    Wiadomo, że pierwszej lepszej z brzegu koleżanki bym nie brała :P
    Ta wiele mi pomaga, wspiera, jeździ ze mną, doradza i pyta znajomych położnych jak coś mnie martwi. Mam do niej zaufanie.. a chciałabym, by ktoś wspierał mnie na duchu, nie koniecznie patrząc na mój tyłek ;P

• ovulinka Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja po długiej nieobecności.

Dzisiaj i ja mam połówkowe o 11:00.
    Mam nadzieję, że w końcu dowiem się czy to chłopiec czy dziewczynka :)
    Oby wszystko było w porządku.

Behemottka lubi tę wiadomość

uwo9yx8d84qciak0.png
    Marzec 2015 - poronienie 11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zaraz zbieram na połówkowe, nie wiem tylko czy powinnam się wysikać czy iść na badanie z pełnym pęcherzem :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam zawse każe się wysikać

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym sikała :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wytrzymałam tego ciśnienia :P więc trudno...

Macioszczyczka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nie wytrzymałam tego ciśnienia :P więc trudno...

Moja mała mi nie daje żyć jak mam pęcherz pełny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lecę na połówkowe! :)
    zdam relację jak wrócę :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, jeśli chodzi o poród to mój oczywiście się deklaruje-że bezie i ze nie widzi problemu...a hojrak jeden,cwaniak ostatnio przy pobieraniu krwi stracił przytomność i go cuciły pielęgniary-był cały w kolorze khaki...więc biorę te jego deklaracje trochę na opak bo zamiast rodzić to bede patrzyć czy żyje ta moja bida

mhsvi09k4211dm8g.png

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w słoneczny poranek. Od rana kiepskie wieści. Kupiłam mężowi na zajączka nowy telefon (Acer Liquid Jade S), niestety w zeszłym tyg. kot zrzucił go z komody i szyba poszła w drobny mak. Telefon można naprawić tylko w autoryzowanym serwisie(nigdzie indziej nie ma części) i dziś z rana przysłali wycenę naprawy- prawie 700zł! Trochę więcej dałam za nowy telefon... Jestem tak wściekła, że nawet ta pogoda mnie nie cieszy.

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam na spacer z koleżanką bo piękna pogoda i na lody :) muszę się zrelaksować przed jutrzejszymi wizytami :D

_izunia_ lubi tę wiadomość

• mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś aplikowala globulki Pimafucin? Wczoraj dostałam z powodu uplawow.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzień leniucha ;D Obiad zrobiony, mąż w pracy, wszystko posprzątane, pranie schnie, po prostu sielanka ;D jeszcze pogoda piękna.
    Ale zaczynam się obawiać tego, że ciągle coś sprzątam, nawet miałam ochotę posprzątać pokój mojej młodszej siostrze ;) (mieszkamy u moich rodziców).
    Chodzę wszędzie z odkurzaczem, myjką parową i co rusz to uruchamiam pralkę :) hehe

Nigdy nie należałam do osób, które muszą mieć sterylnie, a teraz? Szaleję na punkcie okruszka na stole :D

Strazaczka1990, Behemottka lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mi przyposal te globulki w 1 trymestrze dostalam takie 3 w opakowaniu i mialam stosowac na noc przez 3 dni. Pomogly.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ