X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też dziś leniwie, nawet obiadu nie chce mi się robić, więc gdzieś wyjdziemy :)
    tylko i na lokal nie mam żadnego pomysłu, a mąż kazał się na coś zdecydować :P
    ja tez nie mam pomyslu, a mieso musi byc :P maz wraca z pracy i jest glodomorem, ze od razu chcialby zjesc, wracajac wyczekuje niecierpliwie obiadu i tu klops, moze mu powiem zeby kupil mc'donald? albo pizza :D on twierdzi zawsze ze maja ctyle czasu na spokojnie moge cos zrobic, i to jest racja, ale co ja poradze ze czasem mi sie nie chce?

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nasz Filip nie ma po kim być kluchą, bo w rodzinie wszyscy drobni :P
    i to by sie zgadzalo :D bo u mnie ma, ale bardziej mnie martwi to, ze im wieksza bedzie tym trudniej bedzie ja urodzic :P byle by glowki bo rodzicach nie miala, bo to bedzie masakra :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż... teść miał 4,5 kg jak się urodził, więc mam nadzieję że synek nie zaszaleje do września :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój coś o pizzy wspominał, mamy jedną dobrą w okolicy, ostatnio nam na dowóz przywieźli w 16 minut! :P była dobrze dopieczona, przygotowana i chociaż mają do nas niecałe 5 minut samochodem to i tak jestem w szoku. Szkoda że jest na kampusie i będzie tam teraz mnóstwo studentów - może nie być wolnych miejsc :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia fajny przelicznik! :D

Little, rzeczywiscie malenki, moja córa 2 tyg temu wazyla 311g, ale bardziej obstawiam ze moja to kluska :P

Przelicznik cukrzyczki w ciąży :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz wazyl 4,2 kg i to mnie przeraza :P u niego w rodzinie sa duze noworodki (jako starsze dzieci wcale nie duze:P ), przez ostatnie lata urodzili sie jego bratankowie 4 kg i 4,5 kg i tydzien temu jego siostrzeniec 4,2 kg :O

juz zadzwonilam do meza i na pizze sie pisze :D dawno nie bylo :) ale zeby w 16 minut z transportem to jestem w szoku, moze trafilo sie ze akurat ktos zrezygnowal albo sobie robili obiad? ;) meeega szybko! :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia dobrze, ze po nocy Ci sie czekolada nie sni, bo jeszcze trudniej bys miala ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż 5.5 kg!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia tylko nie mow mi, ze to byl naturalny porod?!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia dobrze, ze po nocy Ci sie czekolada nie sni, bo jeszcze trudniej bys miala ;)

Ja nigdy za słodyczami nie byłam a na tej diecie codziennie wieczorem coś małego słodkiego zjadam :D nie ma to jak zakaz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    juz zadzwonilam do meza i na pizze sie pisze :D dawno nie bylo :) ale zeby w 16 minut z transportem to jestem w szoku, moze trafilo sie ze akurat ktos zrezygnowal albo sobie robili obiad? ;) meeega szybko! :)
    zwykle do pół godziny u nich czekamy, a nigdy się nie zawiodłam ;) zawsze ciepła przyjeżdża, dopieczona i mają bardzo dobre ciasto - nawet brzegi u nich dojadam ;)

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia tylko nie mow mi, ze to byl naturalny porod?!

Akurat cc :) ale i tak nie chce takiego kloca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ja mam tak samo - moj mięsożerca twierdzi że mam cały dzień na zrobienie obiadu, ale co poradzę ze leżak w słońcu jest bardziej kuszący :P
    Podeszłam dziś do cocodrillo i powiem wam bajka strój na chrzest dla chłopaka ale cena powala...biala dresowa bądź lniana marynarka z błękitnymi lamowkami do tego białe body z błękitną muszką i błękitne spodnie...prześliczne ale prawie 250zl... Gdybyśmy szli we wrześniu lub październiku na wesele to pokusiłabym się ale jednorazowo chyba odpuszczę zwłaszcza ze w tej cenie na allegro już z butami i kurtka sa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo, dzień dobry! :)
    ja wstałam o 7, bo mąż mnie obudził, ale włączyłam House of cards i zasnęłam dalej. Tym sposobem obudziałm się o 11! :)

Wczoraj byłam z bratową w niemczech u jej lekarza. Sprzęt USG znacznie gorszy niż u mojej gin. Samo badanie USG trwało może 2-3 minuty, ale u niej córcia ma już 2700g! :)
    Co mnie zastanowiło to fakt, że jej ginekolog to nie jest tylko 1 gabinet. Najpierw weszłyśmy na KTG, podłączona była na 15 minut, potem poczekałyśmy w poczekalni ok 5 minut i dopiero do lekarza. Jak miała dopochwowo to jeszcze poczekałam w takim osobnym przejściu, a na samo USG weszłam. Niestety niewiele zobaczyłam przez te 2 minutki :( No i brakowało mi tego 3D....

Co jeszcze z ciekawostek!
    W niemczech funkcjonuje coś takiego jak globulki wykonane z łożycka. Słyszała któraś z Was o tym? Są to globulki które wykonuje się w szpitalu po narodzinach. Łożysko się zasusza i wykonuje z tego tabletki. W niemczech jest to bezpłatne, a działa to troszkę na zasadzie naturalnych wspomagaczy zarówno przy przeziębieniach jak i poważniejszych chorobach (u nas chyba tylko krew pepowinowa jest "reklamowana"?)

Agatia ale się stresu najadłaś wczoraj... :( Kochana głowa do góry, bo jak sama często mówisz stres tu w niczym nie pomoże. A jak będziesz zreklasowana to i Twoje dziecię będzie zrelaksowane i wszystko będzie dobrze. Jestem w dobrych rękach i masz NAS :)

Gratuluje wizyt Kochane!
    Ja dziś lece do szkoły rodzenia i będzie o kąpieli.
    Jutro urządzam mężowi urodziny więc pełne obroty od rana...

Całuje, ściskam i myślę o Was! :*

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KSOSIA
    SŁYSZALAM O ZJADANIU WŁASNEGO ŁOŻYSKA(I O RÓŻNYCH FORMACH SPOŻYWANIA)-JA PODZIĘKUJĘ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha też o tym czytałam. Ponoć w niektórych krajach to się robi, a dawno, dawno temu zjadanie łożyska to była norma, a i zwierzęta podobno zjadają swoje łożysko. Nie znaju, nie wiem :) Usłyszałam tylko o tych globulkach i zdziwiło mnie że tam jest to bezpłatne, a u nas ponoć kilkaset złoty (?) :o

Czego to ludzie nie wymyślą :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA OGLADAŁAM JAKIŚ PROGRAM, O SUSZENIU I ZJADANIU-ZARÓWNO PRZEZ MATKĘ I DZIECKO. nAWET NIEKTÓRZY OJCOWIE PRÓBOWALI...A JA W TO TAK NIE WIERZĘ, NAWET MNIE TO ŚMIESZY, ALE KTO LUBI, NIECH SOBIE ZJADA :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dzisiaj więcej słońca ale nadal zimno.
    Wczoraj łazienka posprzątana i szafeczka dla małego opróżniona :) Dzisiaj może szafkami w kuchni się zajmę.
    Kurcze znowu w moczu nabłonki płaskie, leukocyty i pojedyncze bakterie. Muszę więcej wody pić pewnie.
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe.
    Miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziękuję za kciuki pomogły :-)
    Córcia rozwija się ok, wszystkie parametry w normie. Jest o 6 dni mniejsza niż OM, waży 350-380g, ale w normie bo to 50 centyl.
    Łożysko oddaliło się o 3,5 cm od szyjki, więc nie wrasta w nią. jest nisko, ale podnosi się coraz wyżej :-D Szyjka 36mm więc nic się nie skraca, zamknięta. Łożysko stopień 1.
    Dziękuję za kciuki pomogły :)

Dzierzba, violett, mmargol, żabka04, _izunia_, Angela89, Skali89, pirelka, A_n_k_a_80, Broszka, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, claudiuszek, Lusia8998, bbeczka91, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Malutka92, martta, Behemottka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści! Dzidzia zdrowa, co wizyta to łożysko wyżej. Super! :)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ