X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    u mnie też dziś leniwie, nawet obiadu nie chce mi się robić, więc gdzieś wyjdziemy :)
    tylko i na lokal nie mam żadnego pomysłu, a mąż kazał się na coś zdecydować :P
    ja tez nie mam pomyslu, a mieso musi byc :P maz wraca z pracy i jest glodomorem, ze od razu chcialby zjesc, wracajac wyczekuje niecierpliwie obiadu i tu klops, moze mu powiem zeby kupil mc'donald? albo pizza :D on twierdzi zawsze ze maja ctyle czasu na spokojnie moge cos zrobic, i to jest racja, ale co ja poradze ze czasem mi sie nie chce?

mychakruszyna lubi tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    nasz Filip nie ma po kim być kluchą, bo w rodzinie wszyscy drobni :P
    i to by sie zgadzalo :D bo u mnie ma, ale bardziej mnie martwi to, ze im wieksza bedzie tym trudniej bedzie ja urodzic :P byle by glowki bo rodzicach nie miala, bo to bedzie masakra :P

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż... teść miał 4,5 kg jak się urodził, więc mam nadzieję że synek nie zaszaleje do września :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój coś o pizzy wspominał, mamy jedną dobrą w okolicy, ostatnio nam na dowóz przywieźli w 16 minut! :P była dobrze dopieczona, przygotowana i chociaż mają do nas niecałe 5 minut samochodem to i tak jestem w szoku. Szkoda że jest na kampusie i będzie tam teraz mnóstwo studentów - może nie być wolnych miejsc :/

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia fajny przelicznik! :D

Little, rzeczywiscie malenki, moja córa 2 tyg temu wazyla 311g, ale bardziej obstawiam ze moja to kluska :P

Przelicznik cukrzyczki w ciąży :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj maz wazyl 4,2 kg i to mnie przeraza :P u niego w rodzinie sa duze noworodki (jako starsze dzieci wcale nie duze:P ), przez ostatnie lata urodzili sie jego bratankowie 4 kg i 4,5 kg i tydzien temu jego siostrzeniec 4,2 kg :O

juz zadzwonilam do meza i na pizze sie pisze :D dawno nie bylo :) ale zeby w 16 minut z transportem to jestem w szoku, moze trafilo sie ze akurat ktos zrezygnowal albo sobie robili obiad? ;) meeega szybko! :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia dobrze, ze po nocy Ci sie czekolada nie sni, bo jeszcze trudniej bys miala ;)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój mąż 5.5 kg!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamcia tylko nie mow mi, ze to byl naturalny porod?!

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia dobrze, ze po nocy Ci sie czekolada nie sni, bo jeszcze trudniej bys miala ;)

Ja nigdy za słodyczami nie byłam a na tej diecie codziennie wieczorem coś małego słodkiego zjadam :D nie ma to jak zakaz

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    juz zadzwonilam do meza i na pizze sie pisze :D dawno nie bylo :) ale zeby w 16 minut z transportem to jestem w szoku, moze trafilo sie ze akurat ktos zrezygnowal albo sobie robili obiad? ;) meeega szybko! :)
    zwykle do pół godziny u nich czekamy, a nigdy się nie zawiodłam ;) zawsze ciepła przyjeżdża, dopieczona i mają bardzo dobre ciasto - nawet brzegi u nich dojadam ;)

mmargol lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    kamcia tylko nie mow mi, ze to byl naturalny porod?!

Akurat cc :) ale i tak nie chce takiego kloca

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mychakruszyna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ja mam tak samo - moj mięsożerca twierdzi że mam cały dzień na zrobienie obiadu, ale co poradzę ze leżak w słońcu jest bardziej kuszący :P
    Podeszłam dziś do cocodrillo i powiem wam bajka strój na chrzest dla chłopaka ale cena powala...biala dresowa bądź lniana marynarka z błękitnymi lamowkami do tego białe body z błękitną muszką i błękitne spodnie...prześliczne ale prawie 250zl... Gdybyśmy szli we wrześniu lub październiku na wesele to pokusiłabym się ale jednorazowo chyba odpuszczę zwłaszcza ze w tej cenie na allegro już z butami i kurtka sa.

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo, dzień dobry! :)
    ja wstałam o 7, bo mąż mnie obudził, ale włączyłam House of cards i zasnęłam dalej. Tym sposobem obudziałm się o 11! :)

Wczoraj byłam z bratową w niemczech u jej lekarza. Sprzęt USG znacznie gorszy niż u mojej gin. Samo badanie USG trwało może 2-3 minuty, ale u niej córcia ma już 2700g! :)
    Co mnie zastanowiło to fakt, że jej ginekolog to nie jest tylko 1 gabinet. Najpierw weszłyśmy na KTG, podłączona była na 15 minut, potem poczekałyśmy w poczekalni ok 5 minut i dopiero do lekarza. Jak miała dopochwowo to jeszcze poczekałam w takim osobnym przejściu, a na samo USG weszłam. Niestety niewiele zobaczyłam przez te 2 minutki :( No i brakowało mi tego 3D....

Co jeszcze z ciekawostek!
    W niemczech funkcjonuje coś takiego jak globulki wykonane z łożycka. Słyszała któraś z Was o tym? Są to globulki które wykonuje się w szpitalu po narodzinach. Łożysko się zasusza i wykonuje z tego tabletki. W niemczech jest to bezpłatne, a działa to troszkę na zasadzie naturalnych wspomagaczy zarówno przy przeziębieniach jak i poważniejszych chorobach (u nas chyba tylko krew pepowinowa jest "reklamowana"?)

Agatia ale się stresu najadłaś wczoraj... :( Kochana głowa do góry, bo jak sama często mówisz stres tu w niczym nie pomoże. A jak będziesz zreklasowana to i Twoje dziecię będzie zrelaksowane i wszystko będzie dobrze. Jestem w dobrych rękach i masz NAS :)

Gratuluje wizyt Kochane!
    Ja dziś lece do szkoły rodzenia i będzie o kąpieli.
    Jutro urządzam mężowi urodziny więc pełne obroty od rana...

Całuje, ściskam i myślę o Was! :*

Pysiaczek89, _izunia_ lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KSOSIA
    SŁYSZALAM O ZJADANIU WŁASNEGO ŁOŻYSKA(I O RÓŻNYCH FORMACH SPOŻYWANIA)-JA PODZIĘKUJĘ...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha też o tym czytałam. Ponoć w niektórych krajach to się robi, a dawno, dawno temu zjadanie łożyska to była norma, a i zwierzęta podobno zjadają swoje łożysko. Nie znaju, nie wiem :) Usłyszałam tylko o tych globulkach i zdziwiło mnie że tam jest to bezpłatne, a u nas ponoć kilkaset złoty (?) :o

Czego to ludzie nie wymyślą :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA OGLADAŁAM JAKIŚ PROGRAM, O SUSZENIU I ZJADANIU-ZARÓWNO PRZEZ MATKĘ I DZIECKO. nAWET NIEKTÓRZY OJCOWIE PRÓBOWALI...A JA W TO TAK NIE WIERZĘ, NAWET MNIE TO ŚMIESZY, ALE KTO LUBI, NIECH SOBIE ZJADA :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • _izunia_ Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dzisiaj więcej słońca ale nadal zimno.
    Wczoraj łazienka posprzątana i szafeczka dla małego opróżniona :) Dzisiaj może szafkami w kuchni się zajmę.
    Kurcze znowu w moczu nabłonki płaskie, leukocyty i pojedyncze bakterie. Muszę więcej wody pić pewnie.
    Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za pozostałe.
    Miłego dnia :)

w57v3e3kgxrfkiqe.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem dziękuję za kciuki pomogły :-)
    Córcia rozwija się ok, wszystkie parametry w normie. Jest o 6 dni mniejsza niż OM, waży 350-380g, ale w normie bo to 50 centyl.
    Łożysko oddaliło się o 3,5 cm od szyjki, więc nie wrasta w nią. jest nisko, ale podnosi się coraz wyżej :-D Szyjka 36mm więc nic się nie skraca, zamknięta. Łożysko stopień 1.
    Dziękuję za kciuki pomogły :)

Dzierzba, violett, mmargol, żabka04, _izunia_, Angela89, Skali89, pirelka, A_n_k_a_80, Broszka, Pysiaczek89, YvonnElizabeth, claudiuszek, Lusia8998, bbeczka91, Strazaczka1990, AniaLewandowska, Malutka92, martta, Behemottka lubią tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia super wieści! Dzidzia zdrowa, co wizyta to łożysko wyżej. Super! :)

agatia lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ