WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moim zdaniem ani cc ani sn nie jest przyjemne i jedno i drugie swój bol ma. Co do różnych powikłań przy sn też się obawiam zwłaszcza ze w rodzinie w zeszłym roku umarło dziecko podczas porodu- w kanale rodnym spadlo tętno i zanim wyszło udusiło się. Znam też przypadek choć na już kilka lat temu ze dziecko jest z niedotlenieniem niczym roślinka. Znam dziecko które ma powiklania przez kleszczowanie czy jak się to nazywa...przypadków jest mnóstwo ale podczas cc również może dojść do krwotoku jak u mojej koleżanki, ale nie możemy sfiksować, bądźmy dobrej myśli i oby nasze porody byly jak w moim snie-20minutowe bez bólu
-
nick nieaktualnyja jak dowiedziałam się z poprzedniej ciąży że będę musiała mieć cc to się załamałam, liczyłam że łożysko się podniesie. Niestety nawet nie doczekałam tego momentu i miałam robiona cesarke na cito. Teraz nie żałuję i nie jest mi z tego powodu źle i nigdy nie czułam się z tym źle. Mleko miałam następnego dnia. Następnego dnia również byłam już w domu. Sama bym może cc nie wybrała ale teraz jestem zadowolna. Któraś pisała o małej różnicy wieku. Ja przed staraniami byłam u lekarza miałam usg blizny i sprawdzone zostało czy blizna da radę czy nie ma zrostow. To nie jest tak że ja podjęłam ryzyko. Lekarz dał zielone światło. Ba czuje się lepiej niż w 1 ciąży.
-
Oj Babki, a ja jestem ostrożna z osądzaniem babek, które wybierają sobie formę porodu. Osobiście dużo bym dała za możliwość porodu sn. Z zupełnie innej strony absolutnie rozumiem babki, które chcą mieć cc z uwagi na strach czy niechęć do zmian intymnych po porodzie. Każdy ma prawo mieć swoje zdanie i dla każdego może być coś innego istotne. Jeśli dla kogoś to ważne to tak samo dla estetyki i komfortu można chcieć cc jak i plastykę biustu czy brzucha po porodzie.
Angela89, kamciaelcia, Strazaczka1990, bbeczka91, Ulfenstein lubią tę wiadomość
-
dostałam moją paczkę ze smyka
duża może nie była, ale się Wam pochwalę
na zdjęciu body dla siostrzeńca męża na pierwszą wizytę i jeszcze lampki z biedronki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/58cd09393e9d.jpgkamciaelcia, Angela89, Strazaczka1990, Dzierzba, żabka04, violett, A_n_k_a_80, _izunia_ lubią tę wiadomość
-
mmargol wrote:agatia ja nie mogłam się zdecydować i już chciałam kilka kompletów wziąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 11:47
mmargol lubi tę wiadomość
-
agatia wrote:Ha ha ha skąd ja to znam. Ostatnio kupiłam przed świętami w grudniu 3 zestawy - niebieskie dla Młodego, czerwone do salonu. Teraz kupiłam mamie zielono-żółte. Jeszcze chciałam różowo-miętowe dla małej, ale kasy zabrakło
malutka to drugie zdjęcie jest dla mnie słabo czytelne, na wzrok mi padło w tej ciążya mocz wg mnie wygląda ok, tylko u mnie na sprawozdaniu nigdy nie było o florze bakteryjnej więc nie wiem czy to dobrze, może inne koleżanki się wypowiedzą
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, pisałam kiedyś o omdleniach, ale temat ucichł a dzisiaj znowu prawie mnie z piekarni wynosili- wypiłam 0,5 l coli, zjadłam ciastko i jakoś dokulałam się do domu-zmierzyłam ciśnienie 90/55 i puls 98- trochę mnie to ciśnienie nie zaskoczyło bo przed ciazą byłam niskociśnieniowcem (a w ciązy jak mi położne mierzyły to zazwyczaj ksiazkowe). To już 3 raz w tym tygodniu- już mam fobie na wyjscia z domu
Anemi nie mam, cukrzycy też- więc o co chodzi?przecież ja musze z domu wychodzić bo pierdolca dostanę
-
nick nieaktualnyOh, ja po dentyście ! Jeszcze jedna wizyta i ten kanałowy zab skończony więc zabieramy się za resztę
zbankrutuję..ale bezpieczeństwo dziewczynek najważniejsze
Wieczorem ginekolog...
claudiuszek nie zazdroszczę, też się tego boję zawsze wychodząc z domu, zwłaszcza wcześniej, ale że jeszcze mi się nie zdarzyło to teraz spokojniej wychodzę z domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:16