X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Sophia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    mi tez jest dobrze po cc i po mm ;)
    w ogóle nie ma się co porównywać. Ja jestem zachwycona karmieniem piersią i nigdy bym się nie zamieniła na mm.... ale ale, moje dziecko jadło z piersi maksymalnie 3 minuty, ładnie przybierało na wadze i w życiu mnie brodawki nawet trochę nie bolały, jedyny kłopot to nietolerancja mojej diety ale to się da przetrwać. Na prawdę nie mogę się porównywać z babkami, które karmiły po 40 minut, miału zastoje pokarmu czy nawały, wklęsłe sutki, a dzieciaki miały za krótkie wędzidełko i nie potrafiły ssać.

5i4vyjc.png
    z0q819o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pirelka wrote:
    Oh, ja po dentyście ! Jeszcze jedna wizyta i ten kanałowy zab skończony więc zabieramy się za resztę :/ zbankrutuję..ale bezpieczeństwo dziewczynek najważniejsze :)
    Wieczorem ginekolog...
    boli portfel, ja miałam straszny lek przed dentysta i go unikalam . No ale jak podjęlismy decyzję o staraniach to się również zapisałam do dentysta. Bolał portfel ale tak jak piszesz zdrowie dziecka najważniejsze

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja prawdopodobnie i teraz będę karmić mm. Wtedy dziecko zdecydowało a teraz znam tego korzyści.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    hej dziewczyny, pisałam kiedyś o omdleniach, ale temat ucichł a dzisiaj znowu prawie mnie z piekarni wynosili- wypiłam 0,5 l coli, zjadłam ciastko i jakoś dokulałam się do domu-zmierzyłam ciśnienie 90/55 i puls 98- trochę mnie to ciśnienie nie zaskoczyło bo przed ciazą byłam niskociśnieniowcem (a w ciązy jak mi położne mierzyły to zazwyczaj ksiazkowe). To już 3 raz w tym tygodniu- już mam fobie na wyjscia z domu :( :( :( Anemi nie mam, cukrzycy też- więc o co chodzi?przecież ja musze z domu wychodzić bo pierdolca dostanę:(:(:(
    ja jak wchodze do sklepów marketów to musze ściagac kurtke bo również mi słabo jest.Zaraz na twarzy kolory zmieniam.Najgorzej jest w autobusach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    boli portfel, ja miałam straszny lek przed dentysta i go unikalam . No ale jak podjęlismy decyzję o staraniach to się również zapisałam do dentysta. Bolał portfel ale tak jak piszesz zdrowie dziecka najważniejsze
    Ja też się bałam, unikałam a że nic nie bolało to latka leciały. Nie dało mi do myślenia, by te 2 lata starań wykorzystać i nie bać się o zdrowie dziecka jak przyjdzie mi leczyć w ciąży..to teraz mam za swoje :/ nie ma bata teraz.. a łatwiej byłoby leczyć przed i z kasą, i ze stresem :/ ale cóż..moja wina i teraz cierpię dla dobra dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zrobię wszystko aby karmić piersią, nie za wszelką cenę ale będę walczyć. Moja córka przez 5 miesięcy była wyłącznie na moim mleku które w dzień w dzień po 6 razy na dobę ściągalam. Można powiedzieć że moje mleko ja uratowało przeD NEC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:23

mmargol, Sophia, Dzierzba lubią tę wiadomość

• Pysiaczek89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore nospe ale te zwykła dwa razy dziennie niestety. Ale gin mnie zapewniała, ze noe działa pną złe na bobasa. Ale nie wiem juz sama, wole brać niz zeby mi sie szyjka skracała od twardniejącego brzucha...

Marcelek ❤️❤️
    mhsvj48aydsq5qzs.png
    Mikuś <3 <3
    961lwn15top0zbzy.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyrwałam dziś skarpetki niemowlęce po złotówce :)

Żabka bardzo ciekawa ta strona i nawet ceny niskie:) ładne promocje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:22

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jeśli chodzi o smoczki? mam jeden kupiłam ale się nie znam bo tam jest od 6-12 miesięcy.I czy jeden wystarczy>?

Mój chrzesniak miał tyle smoczków ...a upodobał sobie rózowy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:24

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    ja jak wchodze do sklepów marketów to musze ściagac kurtke bo również mi słabo jest.Zaraz na twarzy kolory zmieniam.Najgorzej jest w autobusach.

ja mam tak pierwsze 3 minuty- takie przygotowanie, że ocś nie tak a za chwile zatkane uszy, mroczki, uderzenie gorąca, pot, miękkie nogi a pozniej już zazwyczaj siadam gdzie opadnie lub ktoś mnie wyprowadza ;( zmierzyłam teraz ciśnienie i mam już 97/60 i puls opada bo 85. Ciekawe czy tak do końca ciązy bedzie...jesli tak to nie wychodzę z domu;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TXM mam blisko domu, kupiłam tam kilka kaftaników i śpioszków- 100% bawełny więc chyba się nadadzą a poza tym ładne i za śmieszne pieniądze ;-)

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• mmargol Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka, tak patrze w moje sprawozdania z morfologii i masz wiecej parametrow niz ja, te co sie powtarzaja to mam podobne, czyli w normie ale o reszcie sie nie wypowiem.
    A co do moczu to tak jak pisałam, nie wiem czy tak powinno byc: "flora bakteryjna - dosc liczne", bo u mnie na zadnym sprawozdaniu z badania moczu nie było nic o bakteriach

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochwalę się- wczoraj zauważyłam, że Stasiek uzewnetrznia swoje ruchy- mąż mi nie wierzył więc wzięłam telefon i nagrałam mu to "jukendens" w wykonaniu syna- jego mina bezcenna ;-) jeśli widzicicie już ruchy to nagrajcie sobie-świetnie to wygląda i kupa śmiechu przy oglądaniu ;-)

Angela89, Strazaczka1990, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    pochwalę się- wczoraj zauważyłam, że Stasiek uzewnetrznia swoje ruchy- mąż mi nie wierzył więc wzięłam telefon i nagrałam mu to "jukendens" w wykonaniu syna- jego mina bezcenna ;-) jeśli widzicicie już ruchy to nagrajcie sobie-świetnie to wygląda i kupa śmiechu przy oglądaniu ;-)
    Mam po córce taki filmik teraz muszę nagrać tego piłkarza :)Super pamiątka to jest

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Violett w Gliwicach :)szpital co prawda II stopień ale myślę ze III nie będzie potrzebny żadnej z nas:)
    Wielospecjalistyczny na Kościuszki? ;) no to moze sie spotkamy. Ja niestety przez sprawy Onko, pęknięta kość łonowa i bardzo liczne zwyrodnienia (zmiany) w kręgosłupie, cesarkę mam juz zaplanowana na 15.09.
    I powiem szczerze, ze absolutnie nikogo nie potępiam za wybory dokonane jak bedą rodziły. Ja bardzo pragnęłam urodzić moja T naturalnie, męczyłam sie 14h. Niestety :/ wypadający dysk, zatrzymanie akcji porodowej i wielkość mojej córci spowodowała, ze wylądowałam na stole. Macica bardzo szybko sie obkurczyla, a ze nie miałam pomocy ze strony byłego męża, musiałam bardzo szybko stanąć na nogi. Po Tyg ładnie juz chodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 12:49

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że moje cc zalapie się na sierpień

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziulla ja biore No spe forte, gin mi przepisal. Teraz biore w razie bolu brzucha mocniejszego, to tak 1-2 na kilka dni. Ale przez jakis tydzien czy dwa bralam 2-3 razy dziennie, bo okropnie mnie bolalo i musialam lezec, wtedy tez plamilam.
    Wiem, ze kazdy lek ma swoje minisy, ale No spa to jedyny jaki biore w ciazy. Nawet Apapu unikam. Z bolem glowy moge sie przemeczyc, ale pamietaj, ze skurcze brzucha zle wplywaja na malenstwo, mysle ze duzo gorzej, niz rozkurczowa tabletka.
    Tez sie balam, ze po no spie maly bedzie mniej aktywny, itp. ale jakos szczegolnie tego nie zauwazylam na szczescie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka1990 wrote:
    Dziewczyny a jeśli chodzi o smoczki? mam jeden kupiłam ale się nie znam bo tam jest od 6-12 miesięcy.I czy jeden wystarczy>?

Mój chrzesniak miał tyle smoczków ...a upodobał sobie rózowy :)

Ja zawsze kupowałam 2 szt do wieku.
    Jeśli chcesz dawać smoczka od maleńkiego czyli od narodzin to szukasz rozmiaru 0-3.
    Ja kupie bo wolę mieć w razie "w".

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• martta Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie wróciłam z lidla i mam kiepskie spostrzeżenie już któryś raz, Was też jak podchodzicie do kolejki i ludzie zobaczą brzuch to szybko odwracają wzrok żeby przypadkiem nie wiem nie musieć przepuścić czy co? wcale tego nie chce, póki mogę to poczekam te dwie czy trzy osoby w kolejce. Ale takie zachowanie jest słabe na maxa, czy to młody czy stary tak samo. Do tej pory tylko raz miły pan zareagował w takich sytuacjach i chciał mnie przepuścić... ehhh szkoda gadać...

o148p07w5riqasy7.png
  • mmargol Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    To jeśli można mmargol może wymysl coś jak przedstawić maluszka z chęcią zapozycze jeśli pozwolisz:-)?
    Na razie dla chłopaka ;)
    Z przymrużeniem oka ostatnie dwa wersy ;) można je skasować, ale nie mogłam się oprzeć by ich tu nie wstawić ;)

Niedługo na tym świecie,
    Jak już dobrze wiecie,
    Powitamy skarb ogromny,
    W brzuchu już niesforny,
    Jak przystało na chłopaka,
    Będziemy mieć łobuziaka,
    .... – na imię mu damy,
    Bardzo za nim przepadamy.
    Decyzję naszą uszanujcie,
    Innymi rzeczami się przejmujcie ;)

kamciaelcia, żabka04, martta, agatia, bbeczka91, _izunia_, YvonnElizabeth lubią tę wiadomość

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ