X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w aptece kupiłam tabletki isla porzeczkowe.
    kupiłam w biedronce całego małego arbuza będę wcinać na deser:-)
    Lodów nie mogę bo gardło nawala to arbuzie się zadowole.
    I powiem wam że pod sklepami sprzedają już truskawki takie te z pola po 7,5 u mnie:-)

Kamcia nie długo będą czereśnie:-) hahahahaha dotrwamy jakoś:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    a ja własnie wróciłam z lidla i mam kiepskie spostrzeżenie już któryś raz, Was też jak podchodzicie do kolejki i ludzie zobaczą brzuch to szybko odwracają wzrok żeby przypadkiem nie wiem nie musieć przepuścić czy co? wcale tego nie chce, póki mogę to poczekam te dwie czy trzy osoby w kolejce. Ale takie zachowanie jest słabe na maxa, czy to młody czy stary tak samo. Do tej pory tylko raz miły pan zareagował w takich sytuacjach i chciał mnie przepuścić... ehhh szkoda gadać...

Mnie dziś potraktowano w labo.
    Myślisz że ktoś się odezwał proszę sobie usiąść??? Albo wpuścił mnie do kolejki?!
    Nie wymagam tego od ludzi ja postoje czy poczekam ale zachowanie jest straszne....
    I tak właśnie się odezwałaś i wepcham do kolejki że względu że było tam duszno a ja rozegrana do krótkiego rękawa gościu tylko odpowiedział skoro muszę....... Hahahah

• Ula89 Ekspertka

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

spałam dzisiaj do 10:30, już nie pamiętam kiedy wstałam o tej porze :D

jeżeli chodzi o poduszkę w kształcie "c", to ja sobie bardzo chwalę, ciężko mi było się z niej wyplątać przez 2 pierwsze noce, teraz nie ma już problemu

temat porodu to temat rzeka i uważam, że lepszy jest taki, o jakim zadecydują lekarze. mam w rodzinie najbliższe mi kobiety po różnych porodach i po sn też bywają bardzo duże komplikacje dla kobiety... ja za to urodziłam się sporo za wcześnie i moja mama miała cesarkę na cito, bo obie byśmy mogły nie przeżyć

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka, ale czereśnie zakazane...co z tego ze zjem 2-3 szt jak ja mogę 2kg...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • mmargol Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już truskawki z pola??? jakoś tak szybko mi się wydaje nawet jakby ze szklarni :) ja dzisiaj rozmroziłam ostatnią porcje mrożonych truskawek z zeszłego sezonu, jakoś ukryła mi się wcześniej i jej nie widzialam, więc dzisiaj będzie koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym :) muszę z tym tylko na meża zaczekać, bo chyba by mi nie wybaczył hihi uwielbia je :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na start smoczki Lovi dla 0-3, zobaczymy czy się sprawdzą dlatego na razie kolejnych nie kupuję. Będzie na to czas :)

Co do Lidla, ok po mnie nie widać jeszcze więc mogą myśleć, że jestem przy kości w ciuchach czy coś..ale stała przede mną babka z mega brzuchem i miała gigantyczne zakupy. Nikt ją nie puścił, nie zapytał..nie zaproponował ani nic.. szkoda słów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ukłony :-)
    Jestem pod wrażeniem ty to na poczekaniu wymyślasz?????
    Całuję cie mocno i bardzo dziękuję:-)
    Piękne ty nasza poetka:-)

P.s. Ty jakiś tomik wydaj i kasę trzep :-))

mmargol lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do poduszki, to ja takiej dla siebie dużej na razie nie planuję, bo sypiam ok póki co..ale chcę kupić taką mniejszą do karmienia z Motherhood.

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zabka, ale czereśnie zakazane...co z tego ze zjem 2-3 szt jak ja mogę 2kg...

Bo???????
    Wrrrrrrrr!!!!!!!
    Pierwsze słyszę way?????

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czereśnie są za słodkie(wysokie Ig), arbuz też...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:
    a ja własnie wróciłam z lidla i mam kiepskie spostrzeżenie już któryś raz, Was też jak podchodzicie do kolejki i ludzie zobaczą brzuch to szybko odwracają wzrok żeby przypadkiem nie wiem nie musieć przepuścić czy co? wcale tego nie chce, póki mogę to poczekam te dwie czy trzy osoby w kolejce. Ale takie zachowanie jest słabe na maxa, czy to młody czy stary tak samo. Do tej pory tylko raz miły pan zareagował w takich sytuacjach i chciał mnie przepuścić... ehhh szkoda gadać...
    Mnie przepuszczają i zwalniają miejsca w autobusie ale co najlepsze???mocherowe berety.Ale ja odmawiam .Inni to patrzą się na brzuch jak IDE jakby to była nowość jakas

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Moja mama ma od lat cukrzycę i faktycznie owoce w niewielkiej ilości bo mają za dużo cukru.

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Oooo nie wiedziałam o tym.A ostatnio byłam na targu i mowilam do Sławka że mam chcec...na czereśnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych poduszek ja w pierwszej ciąży nawet o niej nie myślałam ani na nią nie patrzyłam:-)
    Pomogłem sobie jak już mi brzuch uciekał przy spanie na boku i było nie wygodnie poduszka zwykła duża zwijalam i kładąc pod brzuch resztę poduchy po między nogi.
    Mam trzy koleżanki które rodziły rok temu i każda uważa że szkoda kasy no ale to każda robi co chce i kupuje :-))
    Na karmienie dobra jest poduszka jasiek albo rożek :-)

• agatia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol też nie przepadam za różowym, więc kul nie kupiłam ;)
    Rymowanki wymyslasz superanckie :)

Ja cc będę miała na początku sierpnia (nie zakladam wcześniejszej opcji) :)
    A smoczek kupuję 1 na wszelki, wielki. Młody nie używał i mam nadzieję, że Młoda też nie będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2016, 13:08

mmargol lubi tę wiadomość

• mmargol Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mmargol ukłony :-)
    Jestem pod wrażeniem ty to na poczekaniu wymyślasz?????
    Całuję cie mocno i bardzo dziękuję:-)
    Piękne ty nasza poetka:-)

P.s. Ty jakiś tomik wydaj i kasę trzep :-))
    Hihi jakoś się w tym nie widzę ;)
    Czy na poczekaniu hmm to zależy jak mnie weźmie, muszę mieć chwilkę żeby się skupić, bo jak mnie coś rozprasza to troszkę się to wydłuża :)

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • Ula89 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martta wrote:

U mnie dokładnie to samo dzisiaj... staję w kolejce w sklepie i nagle każdy patrzy w inną stronę... a kolejka spora. Brzuch mam taki, że zdecydowanie nie da się go juz nie zauważyć. A w komunikacji miejskiej jeżeli ktoś ustąpi miejsca, to zwykle jest to kobieta. Wstyd mi za naszych rodaków.

l22n6iyejuxt7yf9.png
    ckaiugpj375g655d.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:

Hahahaha
    A o to chodzi hihihi
    Spoko troszkę można przecie Kamcia trzeba sprawdzić co nam służy i ile nam służy hahahahaha więc zaczniemy od 0,5 kg a skończymy nie wiem na ilu:-)
    Ja zjem trzy kawałki arbuza i jest ok :-)
    Więcej nawet nie zmieszcze:-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na myśl o czereśniach i wiśniach aż się trzęsę!

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabka ja arbuza i winogron nie ryzykuje ;) ale sama wiesz , ze co tobie słusy, mi nie.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ