X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 02:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    i tak przez półtorej godziny mamy trzymać. No daj żyć. Adaś zdrów jak ryba. I do mamy podobny ;)

Zdrów jak ryba :) Wszystko w normie, badanie było bardzo dokładne. O dziwo, tutaj dodatkowo zdjęcia ogląda później radiolog, czyli będzie bardzo specjalistycznie, ale z drugie strony kolejny stres, no bo co jak coś wypatrzy?

Adaś jest na pewno chłopaczorkiem, siusiak już taki bardzo facetowaty, nie tam żadne sterczołki - ma jąderka i co trzeba jest na swoim miejscu.

Poza tym Adaś rano śpi, więc się dał ładnie pomierzyć. Oczywiście ja się zmartwiłam, że taki spokojny, więc zapytałam kobitki, czemu mi nie tańczy, jak dziewczynom na moim na forum. Uspokoiła mnie zupełnie:) pokazała, że chłop silny, aktywny, bo ma bicepsy i tricepsy ładniejsze niż mamusia i mięśnie łydki jak u atlety! To dlatego pewnie go czuję pomimo przedniego łożyska.

Waży w 19 tygodniu 264g, czyli - jak podobno waga idealna. Wszystkie pomiary wskazywały na 19t1 - 19t3, czyli poprawne. Za to mi w przeciągu tygodnia waga skoczyła o 1.5kg! Za bardzo do serca sobie wzięłam przykazanie, że mam tyć...

A moja torbiel bez zmian, ani rośnie, ani maleje, więc chyba dobrze - tym razem zobaczy ją jeszcze radiolog. Zapytałam jak się Adaś pomieści z tą torbielą jak będzie większy, to mi songrafka uświadomiła, że przy bliźniakach jest mniej miejsca i jakoś się mieszczą :) Od razu pomyślałam o Pirelce i Dzierzibie :) Fajnie Was mieć!

A_n_k_a_80, Pysiaczek89, Angela89, żabka04, Malutka92, Sophia, Dzierzba, Broszka, mychakruszyna, martta, claudiuszek, mmargol, bbeczka91, violett, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sophia wrote:
    Behemotka, mi te kciuki już dretwieja. Zlituj się, mów co u Was.
    Sophia, dziękuję! Pojechaliśmy na weekend do La Jolla pod San Diego - mamy tu znajomych. No i nie miałam czasu napisać zaraz po wizycie. Wszystko u nas dobrze :)

Sophia lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Behemottko super wieści :)

Behemottka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    behemotko bardzo się cieszę że wizyta udana :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bbeczka91 wrote:
    Ooo widzę, że już kolejne wózki kupione. Gratuluję decyzji :) Ja się nie potrafię zdecydować, chcemy wózek kupić gdzieś w lipcu, do tego czasu jeszcze milion razy zmienię zdanie. No i widzę, że w przeciwieństwie do części z Was, ja większą uwagę zwracam na spacerówkę. W gondoli maluszek pojeździ tak długo jak będzie grzecznie leżeć/będzie się do niej mieścić, czyli max 6 m-cy. A spacerówka może i nawet 2 lata. Żabko, a oglądałaś X-landera X-cite? Jestem ciekawa jak wygląda na żywo. To jest na razie najtańszy pojazd na mojej liście, a bardzo podoba mi się sposób jego składania. Poza nim nadal mam na uwadze Quinny Mood i dołączyły jeszcze dwa modele: Mutsy Evo i Igo, przy czym Igo osiąga dla mnie zaporową cenę i raczej mogę o nim tylko pomarzyć.
    Angela, Pirelka gratuluję udanych wizyt i dużych dzieciaczków.
    Mychakruszyna, też sobie porę na farbowanie wybrałaś, ja bym chyba zasnęła z farba na głowie ;)

Nie oglądałam i nie widziałam bo zrezygnowałam na widok anexa i siriona.

U mnie w mieście dziewczynya ma używany Quinny Moodd 3w1 za 2400zł.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1280907e258d.jpg

bbeczka91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana .
    Śniły mi się głupoty dzisiaj i obudził mnie tasiemiec hihi

Behemotko super wieści :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmargol wrote:
    Ułożyłam coś, ale nie wiem czy Ci się spodoba :) jak coś mogę jutro od nowa pomyśleć ;)
    A dzisiaj wyszło mi coś takiego:

Nasi drodzy, nasi mili,
    Byście trochę się zdziwili,
    Wszem i wobec ogłaszamy,
    Że rodzinkę powiększamy!
    To nowina pierwsza klasa,
    [imię] pod sercem ma bobasa!
    Dzielimy się tym szczęściem z Wami,
    Już półmetek jest za nami!
    Malec wierci się i kopie srodze,
    Daje znać, że jest już w drodze!
    Trzymajcie za nas kciuki,
    Wiele przed nami do nauki,
    Czasu jeszcze trochę mamy,
    Do 10 września wytrzymamy.
    Nad imieniem się zastanowimy,
    Gdy się urodzi na pewno przedstawimy!

Bardzo dziekuje za wierszyk. Cudowny jest:-)

mmargol lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziuuuula, dzięki poprawilam czarnowidztwa nie uprawiam to pomylka ;)
    Kurde wczoraj minął wlasnie termin porodu pierwszego maluszka :/
    No ale nic grunt to, ze gwiazdka rośnie ja wraz z nią i ma sie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2017, 14:51

Dzierzba, żabka04, mychakruszyna, Behemottka, kamciaelcia, AniaLewandowska, mmargol, ovulinka, bbeczka91, Madziuuuula, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witam przy kawce. Jeżu kolczasty jak mnie boli kręgosłup po nocy.... Myślicie, że mogę iść na masaż dla ciężarnych? Gina nie pytałam ostatnio...
    Behmottka gratuluję dorodnego chopa!
    Malutka powodzenia.

Behemottka, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami po długiej przerwie. W końcu będę miała czas na wszystko, bo dziś zaczynam wolne. W końcu!
    Z wyprawką jestem w czarnej otchłani. Teraz powoli nadrabiam Wasze posty i się przerażam. No, ale nic odkopię się.

Gratuluję tego, że wizyty dobrze przebiegają, maluchy rosną zdrowo, widzę, że nawet chwilowe perturbacje dobrze się kończą.
    Jest milion tematów, o których pisałyście, a chciałabym się odnieść, ale to bez sensu, bo powieść bym napisałam.

Ja mam połówkowe 29.04, mam nadzieję, że dowiem się kto tam mieszka, bo za każdym razem inna wersja i dostanę zwolnienie, bo w tym tyg jeszcze urlop.

Malutka trzymam kciuki!

Behemottka, Pysiaczek89, mmargol, Broszka, Strazaczka1990, _izunia_, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się też witamy z rana z moim Filipkiem. Właśnie jak co weekend oglądamy jeźdźców smoków i scooby doo na Polsacie. ;)

Mała daje się we znaki, brzuszek już coraz bardziej ciążowy. ;)
    Dzierzba mnie po nocy też kręgosłup boli, myślę, że dzieciaki nas okładają. Bo mnie boli też jak Hance za ciasno.

Behemotka gratuluję zdrowego syneczka. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 08:04

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. Oczywiście małż mnie obudził przed 7 bo do pracy szedł, a ja juz koniec spania :/
    Coś mnie gardlo katarowo boli :/ tantum verde w ruch! Mam nadzieje ze pomoże.
    Dzierzba Sabinka o autkach rozmawialyscie a konkretnie o Touranie. Miałam i gdyby mi nie ukradli to jezdzilabym dalej! Cudowne wygodne pakowne i tylko wydaje sie byc duże, kwestia przyzwyczajenia, osobiście wolę jeszcze większe ( jeżdzę pick-upem ;) Ale z czystym sumieniem polecam tego vw.
    Co do spacerówek to ja miałam 2 : ta od wózka mutsy i pozniej dokupilam parasolkę. Jak Kacper był juz większy to lepiej sprawdzała sie ta mała. Czy do sklepu czy na spacer bardziej poręczna. Spacerowki używałam do 4 lat :)
    Gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków!
    Miłego dnia Wam życzę.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • mychakruszyna Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam :) wczoraj po zatyranym dniu położyłam się o wpoldo 1 spać i....maluszek zapukał 4 może 5 razy! Pierwszy raz tak poczułam z wrażenia nie mogłam spać :P

Angela89, Macioszczyczka, Dzierzba, AniaLewandowska, Malutka92, Pysiaczek89, mmargol, Broszka, bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

74di6iyek3xe528u.png

20140724580117.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mychakruszyna wrote:
    Ja też się witam :) wczoraj po zatyranym dniu położyłam się o wpoldo 1 spać i....maluszek zapukał 4 może 5 razy! Pierwszy raz tak poczułam z wrażenia nie mogłam spać :P

Niedługo będzie tak pukało, że nie zaśniesz nie z wrażenia tylko przez ruszający się brzuch. ;D Jak mała się rokręci to usypiam godzinę:D

mychakruszyna lubi tę wiadomość

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka01 wrote:
    Witam się z rana. Oczywiście małż mnie obudził przed 7 bo do pracy szedł, a ja juz koniec spania :/
    Coś mnie gardlo katarowo boli :/ tantum verde w ruch! Mam nadzieje ze pomoże.
    Dzierzba Sabinka o autkach rozmawialyscie a konkretnie o Touranie. Miałam i gdyby mi nie ukradli to jezdzilabym dalej! Cudowne wygodne pakowne i tylko wydaje sie byc duże, kwestia przyzwyczajenia, osobiście wolę jeszcze większe ( jeżdzę pick-upem ;) Ale z czystym sumieniem polecam tego vw.
    Co do spacerówek to ja miałam 2 : ta od wózka mutsy i pozniej dokupilam parasolkę. Jak Kacper był juz większy to lepiej sprawdzała sie ta mała. Czy do sklepu czy na spacer bardziej poręczna. Spacerowki używałam do 4 lat :)
    Gratuluje udanych wizyt i dużych dzieciaczków!
    Miłego dnia Wam życzę.
    Ja bardzo lubię terenówki! Mi się marzy nissan patrol ale nie ma trzech siedzeń z tyłu i mój się nie zgodzi bo dzieci się nie zmieszczą na tyle opakowane w foteliki, a Maksa boję się wozić z przodu. Może jak dzieci podrosną to sobie kupię. :) Mi się touran po prostu nie podoba wizualnie. Taki tatusiowaty samochód trochę no ale co zrobić, mój chłop też skrzywiony chodzi bo woli sportowe auta i chciał taki kupić po budowie a tu dupa bo zrobił bąble przez kalkę. Jeszcze jest trochę czasu. Jednak Touran z tych typowo rodzinnych jest chyba najładniejszy i faktycznie wygodny. ;)

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :) sąsiad od 7:00 daje czadu z kosiarką :/ gdzieś słońce nam uciekło, a chciałam iść na długi spacer na pobliską górkę :/

u nas w mieście od wczoraj festiwal czekolady, ale okazała się totalna lipa, bo jest to jarmark z kiełbachami, oscypkami, na środku grill i chleb z smalcem. Totalnie jestem rozczarowana, ale jest jeszcze dziś i jutro może wyczarują jakieś czekoladowe cuda? :P

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) sobota dziś wiec wstałam o 7 a co hehe myślałam że będę spać dłużej bo późno się położyłam Ale nie trzeba wstać wiec zrobiłam pranie ręczne wykapalam się zjedliśmy śniadanko i jest 8 hehe dziś mam genetyczne wiec trzymajcie kciuki:)
    Planuje jeszcze do pepco iść przed ust a później idziemy na otwarcie restauracji którą mój wykanczal a potem zobaczyć nasz domek ponoć parter już jest :)
    Miłego dnia :) u mnie jest słońce :)

mmargol, bbeczka91, Strazaczka1990, _izunia_ lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    Witam się z rana :) sąsiad od 7:00 daje czadu z kosiarką :/ gdzieś słońce nam uciekło, a chciałam iść na długi spacer na pobliską górkę :/

u nas w mieście od wczoraj festiwal czekolady, ale okazała się totalna lipa, bo jest to jarmark z kiełbachami, oscypkami, na środku grill i chleb z smalcem. Totalnie jestem rozczarowana, ale jest jeszcze dziś i jutro może wyczarują jakieś czekoladowe cuda? :P
    Dawaj mi te kiełbachy z grilla, oscypki i chleb ze smalcem!

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na taką pajdę chleba z duszoną cebulką, kiełbaską i boczusiem bym się skusiła;D

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę próbować spać. M. chrapie i nie mogę zasnąć. :/

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ