X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    alinko, ja kupuję ciuszki tak, żeby na przynajmniej pół roku mieć spokoju, a jeśli dzeciątko urodzi się równie małe jak ja to pewnie i na dłużej wystarczy, więc muszę dokupić trochę mniejszych ubranek niż 62.
    moja siostra 155 cm - też myślała, ze bedzie maiął małe dzieciątko, kupiła wiekszość na 56 a tu klops bo Karol miał 59 i wszeystko małe ;-) Ja też jestem z tych, jak Ty to mowisz hobbitów i nastawiam się raczej na ten mniejszy rozmiar-ale kto to wie ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do 68 bede zaopatrzona, bo później nie wiadomo czy dzidzia pozwoli na zakupy nawet ne internetowe, 74 i wieksze znajda sie w kartonach

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    moja siostra 155 cm - też myślała, ze bedzie maiął małe dzieciątko, kupiła wiekszość na 56 a tu klops bo Karol miał 59 i wszeystko małe ;-) Ja też jestem z tych, jak Ty to mowisz hobbitów i nastawiam się raczej na ten mniejszy rozmiar-ale kto to wie ;-)
    zobaczymy :) ja rozmiar 62 osiągnęłam dopiero po pół roku :) lepiej mieć ubranka przygotowane, najwyżej będą nieco za duże :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego myślę, że chyba od 62 powinnam zacząć bo ja mam 168, mąż 188. A ja urodziłam się ok 4,5 kg :O podejrzewam więc, że dziecka małego mieć nie będziemy :)

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

śliczna Daria ;-) Twoja pierworodna ma też piękne imie ;D wszystkie Klaudie to super babki <chwalisię> :-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 5 maja 2017, 23:05

Malutka92 lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i kupiłam małej kombinezon :D wzięłam 68 bo był dostępny ostatni rozmiar:
    http://endo.pl/outlet/dla-niemowlaka/kurtki-i-kombinezony/kombinezon-zimowy-dla-niemowlaka,p-2307

mam nadzieję, że będzie dobry :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka fajny:) Nie wiem jak z niemowlęcymi ale z takimi na mojego syna to mają w endo zaniżoną rozmiarówkę. Ma 117 cm, bluzy mu kupiłam na 122 i są akurat. :/

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już czekam aż zapiekanka dojdzie w piekarniku, już się doczekać nie mogę taka jestem głodna :D nie ma to jak wzorowy posiłek matki polki, ziemniaki, kiełbasa, cebula i mnóstwo sera :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka gratuluję, dobrze, że wszystko ok:)

Ja wyszorowałam podłogę z farby, bo sypialnia pomalowana, jeszcze tylko/aż saloon i ten niekończący się remont z głowy.

Ja mam mięso mielone z indyka i zero pomysłu co z nim zrobić.

Dobrze, że trafiłam na temat rozmiarów, bo właśnie nad tym dziś dumałam. Jak by ktoś z Was wiedział ile czego warto kupić w danym rozmiarze to byłaby to dla mnie informacja na wagę złota:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 13:15

Malutka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    Alinka fajny:) Nie wiem jak z niemowlęcymi ale z takimi na mojego syna to mają w endo zaniżoną rozmiarówkę. Ma 117 cm, bluzy mu kupiłam na 122 i są akurat. :/

to zauważyłam też np.w 5 10 15. Body 62, które tam kupiłam w porównaniu do innych są jakieś malutkie. :) Tutaj w endo wzięłam jeden zestaw do szpitala w rozmiarze 56 - akurat były na przecenie body, półśpiochy, kaftanik i czapeczka. Jak przyjdzie bardzo mały to odeślę. Ale jak dodałam wszystko do koszyka to pokazało mi, że do zapłaty mam 250 zł, a oszczędziłam 350... :O

Dzierzba, _izunia_ lubią tę wiadomość

• ilona29 Ekspertka

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Wreszcie sie przemoglam I wybralam sie na zakupy
    Doszlam do wniosku ze jak kupie rozmiary od 56-62 bedzie ok
    jak beda troche przydluze nie bedzie dramatu

74700tc7xapwpc4i.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio też zamówiłam w 5 10 15 body i kaftaniki dla chłopców rozmiar 56 i są ciut większe niż ze smyka i pewnie się rozciągną bo bawełna słabej jakości :D

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po spacerku i małych zakupach. Dobrze, że z rana się zabraliśmy bo teraz pogoda się psuje i może padać zacznie nawet zaraz :/

Dzisiaj na obiad robię barszcz czerwony z uszkami i ziemniakami, mam ochotę na placki ziemniaczane więc może niedługo zrobię :)

Zjedliśmy lody w Grycanie, mniam!

Brzuch mam napuszony po jedzeniu jak nie wiem, dzieciaki lekko się wiercą na dole, ale niepozornie czuć :)

Pokażę Wam zdjęcie nóżek jednej z córeczek, jedynie tyle dało się uchwycić, skubane moje skrywają się :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7758a7b1c1d.jpg

Dzierzba, alinka, A_n_k_a_80, bbeczka91, żabka04, mmargol, AniaLewandowska, Pysiaczek89, _izunia_, Malutka92, violett lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF zainspirowałaś mnie pomysłem zapiekanki tylko zrobię inną wersję z mielonym i makaronem. Lecę do kuchni, bo dziecko głodne:)

Little Red Fox lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uwielbiam zapiekanki :) zawsze je polewam sosem ze śmietany i jajek i jest idealnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzierzba wrote:
    A ja ostatnio też zamówiłam w 5 10 15 body i kaftaniki dla chłopców rozmiar 56 i są ciut większe niż ze smyka i pewnie się rozciągną bo bawełna słabej jakości :D

a ja ze smyka jeszcze nic nie mam :) przydałoby się zrobić porównanie tych samych rozmiarów z różnych sklepów :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka nawet nie trzeba z różnych sklepów. Ja ze smyka zamawiałam dwie różne serie i już się różnią. Jedne body są szersze i mają krótsze rękawy, a drugie są szczuplejsze ale z dłuższym rękawami. :D

alinka lubi tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiecej kupilam na 62 narazie mam dwa komplety na 56 i jeszcze mam obiecane ciuszki od kuzynki dostane w poniedzialek od cioci, od znajomej na 56 dlatego duzo nie kupuje (ale to do zwrotu) i od przyjaciolki po blizniakach. Troche kupilam sama i w tym napewno fasol bedzie smigal, reszte przebiore i to co mi sie nie spodoba to odloze :) napewno goly noe bedzie :)
    alinka wrote:
    jakie kupujecie rozmiary ubranek dla maluszków? ja kupowałam 62, ale zastanawiam się czy 68 też powinnam coś mieć? Kiedy będziemy zakładać 68? po 3 miesiącach mniej więcej?

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może laktatorek ;)
    http://www.amazon.com/Medela-Expression-Hands-Free-Bustier-Medium/dp/B002NUWQUM/ref=pd_sim_75_91?ie=UTF8&dpID=51IIMv7l9OL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL160_SR156%2C160_&refRID=023S80SNYE51B2QT8EXQ

Ulfenstein, _izunia_ lubią tę wiadomość

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaczynam od 56. Mniejszego rozmiaru nie biorę pod uwagę. Zostawiłam jeden komplet po małej w 44 na pamiątkę. A resztę oddałam koleżance.

‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ