X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Lusia_M Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja tak ja od początku ciąży mogłam jeść wszystko co chciałam tak od miesiąca już jakoś jajka mi nie służą, zawsze się źle po nich czuję (takich na twardo, sadzonych, czy jajecznicy, bo jak dodam je do sałatek to jest ok)

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jajka u mnie były codziennie w marcu :) sadzone na miękko i fryteczki z piekarnika :D
    w pierwszej ciązy tez było ciężko z mięsem, ale wtedy cukrzycy nie miałam i czym innym nadrabiałam

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś robię na obiad zapiekankę chłopską :) a później idę na Stefankę spacerkiem - niby po górach nie powinnam chodzić, a wybierać trasy spacerowe, ale to taki spacerek, na który się już przedszkolaki wycieczką puszcza :) najwyżej pójdziemy tam ślimaczym tempem, o ile się pogoda nie popsuje! a później zajrzymy na ten śmieszny festiwal czekolady z kiełbasami i oscypkami :)

• Dzierzba Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robię zupkę warzywną bo mody jęczał o nią. Na obiad włoska pizza z pieca w knajpie. Dziś na lenia bo brzuch od 3 dni daje o sobie znać i no-spa 2x1. Już myślałam,że się uspokoiło bonie bolał dłuższy czas.

82dox1hpo9h4v7fr.png

zrz6anlivhmoac9m.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kurczaczek pieczony. A jutro gołąbki we włoskiej kapuscie z sosem pomidorowym.

Dziewczyny bardzo sue cieszę ze wizyty przyniosły same dobre wieści. Super!!!!

Ja od 2 tyg, czuje ,bwidze ruchy, kopniaki ze ho, nawet czuje jak się obkreca, bo rozciąga się na boki. I juz imię wybrane znaczy się ja wybralam Hania będzie miała brata Szymona. Tatuś cos napomkna o Sebastianie.. Ale Hania juz wola SYmek do brzucha. Uwielbia całować brzuszek.

Ah i dowiedziała się ze moja przyjaciółką jedyną na ostanie grudniowa mama, chyba ze po terminie będzie to styczniowka wyjdzie. Jestem tak szczęśliwa ze ho!

bbeczka91, Strazaczka1990 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 18 tygodniu :)

Ja na obiad naleśniki z jagodami :) mniam mniam

bbeczka91, Strazaczka1990, żabka04 lubią tę wiadomość

• Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry.

U Nas pogoda się zepsuła ,zimno....
    Na obiad robie lasagne :)Dom ogarnelam i się zmęczyłam.Musiałam się położyc.
    Potem ze Sławkiem jedziemy na miasto.Na jakieś zakupy

Co do jadania na początku ciąży...To ja mogłam tylko chleb z serkiem topionym.Bo po reszcie zle się czułam i zwracałam.Potem jadałam tylko bułki ciągle z pomidorem,sałatą szynką i serem.Nawet na obiad.Poczatek ciązy był koszmary..ciągle w toalecie wymioty całymi dniami.

Gratuluje udanych wizyt.
    Jak te tygodnie ciązy mi szybko lecą...Zaraz 20 tydzien

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2016, 11:27

• AISAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sloiczki były na wyjścia a tak gotowalam, a od skończonego roku jadła to co my. Mniej doprawione a po 1,5r je to samo i nie narzeka

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas coś pogoda niepewna, ale póki co nie zanosi się na deszcz, a w prognozach niby zapowiadają, ja zaraz zabieram się za zapiekankę, żeby ze wszystkim zdążyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja. Troche odpoczywam na wsi, trzeba korzystac z dobrej pogody :),

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt, odpoczywajcie i udanego weekendu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

ja dzisiaj mam postanowienie, że cały dzień będę leżeć w łóżku, ale pewnie nie wytrzymam i zaraz się ubiorę i zabiorę męża oglądać wózki :D

a co do mrożenia jedzenia dla malucha, to właśnie przeglądając internet znalazłam coś takiego:
    https://www.mamissima.pl/akcesoria_dla_rodzicow/brother_max_-_pojemniki_do_mrozenia_1_etap_-_6x40_ml.html

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kornelia zazdraszczam tych naleśników mniam szkoda ze mi nie służą na tej cukrzycy ciążowej bo bym wpadła do ciebie:-)

Ja mam zmianę planów na dzisiejszy dzień.
    Dzwoniła szwagierka i zaprasza na grilla :-)
    Więc pakuje córki rowerek żeby miała zajęcie i jedziemy po obiadku :-)

Kornelia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabko04
    grill ze znajomymi też super sprawa :) zazdroszczę :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• Lusia_M Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka92 super wiadomości ;-) sama muszę się wybrać znowu na 4D ;-) niby miałam w połowie mają dopiero iść, ale nie wytrzymam chyba ;-) bo to muszę iść do innego lekarza, ale jak pierwszy raz byłam to wizyta trwałą całą godzinę tak długo mi pokazywał moją malutką ;-)

Malutka92 lubi tę wiadomość

l22ndf9htwh3ze14.png
    f2w3rjjg4598ywee.png
    xtgw0tsdn9bsou03.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas zdjęcie w 3d też nie wyszło, a szkoda, może następnym razem coś się uda, a tak poza tym jestem nieco rozczarowana połówkowym, bo miałam wrażenie że w tamtej klinice miała gorszy sprzęt od tego co ma w swoim prywatnym gabinecie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie kupujecie rozmiary ubranek dla maluszków? ja kupowałam 62, ale zastanawiam się czy 68 też powinnam coś mieć? Kiedy będziemy zakładać 68? po 3 miesiącach mniej więcej?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinko, ja kupuję ciuszki tak, żeby na przynajmniej pół roku mieć spokoju, a jeśli dzeciątko urodzi się równie małe jak ja to pewnie i na dłużej wystarczy, więc muszę dokupić trochę mniejszych ubranek niż 62.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alinka, ja zdecydowanie zaczynam od 56, a 62 juz bede miala w szafkach wyłożone, 68 raczej tez
    u nas 56 był na jakieś 1-2 miesiące(zależało od firmy) , potem 62 2-3 miesiące no i 68...mała rosła na długość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka, wczoraj się chłopczyk urodził, którego przynajmniej w 68 musieli przyodziać ;-) A mama nie wyglądała na wielką ;-) więc coś w 68 też trzeba mieć ;-)
    a tak poważnie to ja kupiłam tylko kilka rzeczy na 56, troche więcej na 62 a teraz rozglądam się za 68 (chociaż częśc rzeczy w smyku zamówiłam na 68, ale jeszcze ich nie widziałam bo przyszła paczka na adres rodziców coby tesciowej nie trzeba było się spowiadać ) ;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

‹‹ 760 761 762 763 764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ